Feyenoord – Twente 1:4 (kon.) | Alkmaar – Ajax 3:2 (kon.) | Groningen – Utrecht 2:0 (kon.)
Waalwijk – Arnhem 4:2 (kon.)
konec
RKC Waalwijk
4:2 (2:1)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 11.08.2013, 16:30 • Mandemakers Stadion, Waalwijk (kapacita: 7508 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    88
    Rémy Amieux jde ze hřiště. Na poslední minuty jej nahradí Denzel Slager.
     
    83
    Střídá se. Ze hřiště jde obránce Frank van der Struijk, místo kterého si zahraje forvard Marcus Pedersen. Kouč Bosz očividně stále pomýšlí na vyrovnání.
     
    76
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    SANDER DUITS je znovu hrdinou domácího celku. Z přímého kopu poslal míč nechytatelně do levé šibenice hostující brány. Velthuizen byl bez šance – 4:2.
     
    74
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Velthuizen sice vystihl směr střely SANDERA DUITSE, zastavit ji však nedokázal. Waalwijk se znovu ujímá vedení – 3:2.
     
    72
    Jan-Arie van der Heijden poslal k zemi pronikajícího Castelena a Waalwijku tak daruje pokutový kop. Za svůj faul navíc viděl žlutou kartu.
     
    72
    Penalta pro Waalwijk.
     
    66
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Karetní napomenutí viděl za svůj ostrý skluz hostující Kelvin Leerdam.
     
    64
    Málem jsem to zakřikl. Nyní domácí fotbalisté předvedli pěknou akci, kdy se míč dostal po ose Castelen – Braber až k neobsazenému Joachimovi, který se však unáhlil a z první zakončil asi dva metry vedle.
     
    54
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Reis výbornou přihrávkou našel rozběhnutého VALERI KAZAIŠVILIHO, ten si udělal místo pro zakončení a z úrovně penalty propálil v tomto momentě bezmocného Šedu – 2:2.
     
    53
    Mike Havenaar se mohl postarat o vyrovnání, ale Jan Šeda byl na svém místě a jeho přízemní dělovku zpoza vápna nadvakrát lapil.
     
    46
    Na hostující straně došlo hned k dvojnásobnému střídání. Do druhé půle už nenastoupili Čanturia a Van Aanholt, místo nich přišli Kazaišvili a Pröpper.
     
    39
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté otáčí stav utkání! ROMEO CASTELEN obdržel od Jungschlägera výborný pas za obranu, potáhl si míč až do šestnáctky Vitesse, odkud následně překonal bezmocného Velthuizena – 2:1.
     
    30
    Sander Duits to podle očekávání zkusil přímo a jeho technická rána skončila na pravé tyči hostující svatyně! Tak teď měli hráči Vitesse ohromnou dávku štěstí.
     
    12
    Waalwijk právě vstřelil branku!
    Je srovnáno. Romeo Castelen se výborně prosmýkl kolem bránícího Van Aanholta, přihrávkou nalezl volného ROBERTA BRABERA, který umístil svou střelu přesně ke vzdálenější tyčce. Brankář Velthuizen se za míčem pouze ohlédl – 1:1.
     
    11
    Domácí střídají. Ze hřiště jde zraněný Kenny Anderson, kterého nahradí Peter Jungschlager.
     
    11
    Po nedorozumění arnhemské obrany se v obrovské šanci ocitl útočník Joachim, který měl před sebou pouze gólmana Velthuizena. Svou tutovku ale neproměnil, mířil totiž nad.
     
    3
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Exekuce rohu se ujal zkušený Theo Janssen, svým nadýchaným centrem našel hlavu KELVINA LEERDAMA, jenž míč usměrnil ke vzdálenější tyčce – 0:1.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 12. Braber, 39. Castelen, 74. Duits (pen.), 76. Duits – 3. Leerdam, 54. Kazaišvili

    Karty:   66. Leerdam (ARN), 72. Van der Heijden (ARN)


    RKC Waalwijk: (4-2-3-1) Šeda – Lamey, Van Weert, Van Mosselveld, Amieux (88. Slager) – Anderson (11. Jungschläger), Duits – Castelen, Braber, Schet – Joachim.
    SBV Vitesse Arnhem: (4-2-3-1) Velthuizen – Van der Struijk (83. Pedersen), Kašia, Van der Heijden, Van Aanholt (46. Pröpper) – Leerdam, Janssen – Ibarra, Havenaar, Čanturia (46. Kazaišvili) – Jonathan Reis.

    Rozhodčí: Wiedemeijer – Lobbert, Droste.
    bahis siteleri