Teplice – Jihlava 4:2 (kon.) | Olomouc – Jablonec 0:1 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
0:1 (0:0)
FK Jablonec
Neděle 25.08.2013, 19:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Přeci jenom ještě jedna šance! Nádherný centr z pravé strany adresoval na Martina Doležala Michal Ordoš, první jmenovaný minul pravou tyčku jen o chlup!
     
    89
    A hned je tu i třetí střídání Jablonce. Jana Vošahlíka vystřídal Lukáš Zoubele.
     
    88
    Druhé střídání na hostující straně. Ze hřiště odchází Jan Kopic, toho nahradí Tomáš Jablonský.
     
    86
    V 86. minutě vidíme první žlutou kartu zápasu. Tu po zákroku na Jana Navrátila inkasoval jablonecký kapitán Karel Piták (JAB).
     
    81
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání! Další centr ze strany už obrana Olomouce neustála, parádním vzdušným pasem se prezentoval Filip Novák, v pokutovém území Sigmy se nejvýše vyšplhal MAREK KYSELA, který svou hlavičkou pokořil Zlámala.
     
    73
    Vzápětí střídá podruhé v utkání Sigma. Martina Šindeláře nahrazuje Michal Ordoš.
     
    72
    První střídání Jablonce. Hřiště opuští Lukáš Třešňák, na jeho pozici nastupuje ex-olomoucký Michal Hubník.
     
    71
    Javůrek zabránil jasné brance! Po nahrávce Vaňka měl Třešňák před sebou naprosto odkrytou klec, domácí obránce ale obětavým pádem zblokoval střelu na roh.
     
    70
    Na druhé straně měl dobrou šanci Lietava, nejprve si v pokutovém území povodil Čížka, jeho následná střela ovšem mířila nad branku!
     
    68
    Jasná gólovka pro Jablonec! Karel Piták viděl, že Zlámal je trochu vyběhnutý, proto se pokusil o lop. Ten domácí brankář dokázal vyrazit na břevno, poloprázdnou branku pak před sebou měl Třešňák, ten však trestuhodně minul!
     
    65
    Je tu první střídání zápasu, o to se postarali domácí. Trenér Kotůlek stahuje Kamila Karaše, místo něj nastupuje Martin Doležal.
     
    65
    Třešňákova velká šance! Jeho hlavička ale mířila těsně nad břevno.
     
    60
    Pospíšil obešel dva hráče a metr před pokutovým územím Jablonce byl faulován Čížkem! Přímý kop z velice dobré vzdálenosti.
     
    51
    Stoper Jablonce Vít Beneš nyní nebezpečně hlavičkoval! Jeho pokus Zlámal likvidoval nadvakrát. V souboji s Benešem byl Škerle, který zchytal další ránu.
     
    49
    Ondřej Vaněk v největší šanci zápasu! Vošahlík na něj na polovině hřiště poslal fantastickou nahrávku vzduchem. Téměř hokejový nájezd ale hostující fotbalista naprosto zazdil, míč těsně netrefil pravou tyčku Zlámalovy klece.
     
    40
    Kopic si na prvé straně vápna zpracoval míč od Vošahlíka, poté se do míče opřel a přinutil Zlámala k pohotovému zákroku.
     
    33
    Pitákův centr od pravé postranní čáry se nečekaně snesl až ke Zlámalovi, který musel reflexivně míč vyrazit na roh.
     
    29
    Falta se dostal mezi dva hráče Jablonce a už měl před sebou jen Valeše, ovšem míč si trochu předkopl, čehož hostující brankář využil, aby olomouckého záložníka mohl zneškodnit.
     
    24
    Nyní měl na kopačce gól kapitán Jablonce Karel Piták! Třešňák skoro od brankové čáry přistrkával právě na Pitáka, tomu ale ve skórování zabránil Dreksa.
     
    22
    Zatím asi největší šance zápasu! Kopic dostal za obranu Olomouce skvěle načasovanou přihrávku, před sebou měl už jenom Zlámala. Svou střelou však netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    19
    Tak tohle by mohla být pro Jablonec velice zajímavá příležitost. Javůrek totiž nedovoleně zastavil zhruba pětadvacet metrů od Zlámalovy branky Vošahlíka.
     
    14
    Kopic dostal z levé strany přesný pas, který následně poslal na kopačku Karla Pitáka. Ten přízemní ranou nadělal Zlámalovi nemalé potíže.
     
    10
    Šimon Falta na sebe natáhl u pokutového území Jablonce tři hráče a následně hledal na levém křídle Lietavu. Faltův pas byl ale hodně nepřesný.

    David Jahoda


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 81. Kysela (Novák)

    Karty:   86. Piták (JAB)


    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Navrátil, Pospíšil, Karaš (65. Doležal), Šindelář (73. Ordoš), Falta – Lietava
    FK Jablonec: Valeš – Čížek, Beneš, Kysela, Novák – Kopic (88. Jablonský), Piták (C), Loučka, Vaněk, Vošahlík (89. Zoubele) – Třešňák (72. Hubník)

    Rozhodčí: Královec – Wilczek, Vlasjuk

    Diváci: 4534
    bahis siteleri