Club Bruggy – Gent 1:1 (kon.) | Oostende – Waregem 1:1 (kon.) | Genk – Cercle Bruggy 1:0 (kon.)
Anderlecht – Charleroi 5:2 (kon.) | Mons – Standard 0:2 (kon.)
konec
Club Bruggy KV
1:1 (1:1)
KAA Gent
Neděle 25.08.2013, 14:30 • Stadion Jana Breydela, Bruggy • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas vítěze mít nebude! Bruggy a Gent se rozchází smírně 1:1, což je zřejmě zasloužený výsledek. Ode mě je to vše, přeji vám hezký den. (16:25:17)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lestienne neprostřelil zeď!
     
    90+2
    Arzo zahrál těsně před šestnáctkou rukou. Bruggy budou zahrávat v samém závěru hodně nebezpečný přímý kop!
     
    90+1
    Hosté reagují střídáním. Pedersen jde dolů, na hřiště se vběhne stoper Arzo.
     
    90
    Rychlý protiútok domácích Pirez karetním faulem a jelikož se jedná o druhou žlutou, je vyloučen!
     
    89
    Kola se už už dostával za záda Bolingoliho, který musel faulovat. Žlutá karta.
     
    88
    Gudjohnsen se prokličkoval snad přes čtyři hráče, mohl pálit z hranice vápna, ale rozhodl se jít ještě dál, což se mu nevyplatilo. Poslední obránce ho zablokoval!
     
    87
    Šance po dlouhé době i na straně domácích! Lestienne se zkoušel dostat zleva do osy hřiště, míč si dal trochu dál a sebral mu jej jeho kapitán Simons, který ostrou ránou z hranice vápna jen těsně netrefil horní růžek!
     
    85
    Zřejmě nejaktivnější muž utkání El Ghanassy opouští scénu, nahradí jej Zambijec Kola.
     
    85
    Na druhé straně zkoušel něco vymyslet Lestienne, ale u levé čáry kličkoval tak dlouho, až se dostal do autu.
     
    84
    El Ghanassyho centr domácí odvrací, odražený míč ještě napálil Soumahoro, ale míří hodně mimo.
     
    83
    Váhavá rozehrávka domácích, El Ghanassy míč vypíchl a kdyby se nevrátil Gudjohnsen, mohl by centrovat na dva nabíhající spoluhráče. Gudjohnsen si však pomohl faulem a je tu standardka pro Gent.
     
    82
    Hra se trochu zklidnila. De Suter udržel míč na své hrudi a byl na půlce faulován. Bruggy vysunou obranu dopředu a dostanou se z tlaku.
     
    80
    Neskutečné! Krásná narážečka mezi Lepointem a Pedersenem na hraně obranné linie Brugg znamenala samostatný únik prvního jmenovaného, ten ještě vylepšil pozici El Ghanassymu na penaltě, ale jeho zakončení bylo nedůrazné a vracející se Duarte ve skluzu vykopl míč z brankové čáry!
     
    79
    Přímý kop zastavuje zeď a útočí Gent.
     
    78
    Ještě před standardkou domácí střídají, Verstraeteho nahradí Odjidja-Ofoe, tahoun Brugg z minulé sezony.
     
    77
    Lepoint fauloval zhruba třicet metrů před vlastní brankou a vidí za to žlutou kartu.
     
    77
    A znovu El Ghanassy! Prakticky totožná situace a střela letí z pětadvaceti metrů těsně vedle!
     
    76
    Perfektní zákrok Ryana! Australský brankář ve službách domácích zaplachtil vzduchem a zlikvidoval střelu zpoza vápna, kterou měl na svědomí El Ghanassy!
     
    75
    Gudjohnsen si u půlící čáry zkusil elegantní obhazovačku, ale zkušený Islanďan rozhodně nepatří mezi vytříbené techniky, ale spíše bojovníky, což potvrdil poté, když chtěl šlapákem vybojovat míč zpět.
     
    74
    Tohle vypadalo slibně. Centr z pravé strany útočících Brugg si našel až hlavu vysokého De Sutera, který však doslova šplhal obránci po zádech a neměl dost času na lepší umístění hlavičky, než nedůrazně přímo do rukavic Boeckxe.
     
    73
    Lepoint si na hraně vápna nepokryl míč, Dierckx ve spolupráci s Verstraetem mu ho sebrali, ale kapitán Gentu se perfektním návratem postaral o zabrzdění protiútoku.
     
    71
    No, Duarte teď pořádně vystrašil svého kolegu ze stoperské dvojice Mecheleho. Poslal mu totiž při poklidné rozehrávce hodně prudkou a nepřesnou přihrávku a Mechele musel do skluzu, aby zabránil brejku Gentu.
     
    70
    Dvacet minut do konce regulérní hrací doby. Kromě příležitosti, kdy se Pedersen marně natahoval po centrovaném míči, jsme v druhé půli příliš hezkých momentů neviděli.
     
    69
    Soumahoro poprvé v akci. Sprintem se dostal z hloubi své poloviny, ale poté místo přihrávky dopředu raději celou akci zabrzdil.
     
    67
    Bruggy střídají také. Gudjohnsen si zahraje místo Refaelova.
     
    66
    První střídání Gentu. Dejaegere uvolnil místo Soumahorovi.
     
    65
    Vše mohl změnit Lestienne, který si zaběhl za obranu Gentu, dobře zpracoval, ale zřejmě Zukanovič jej nádherným skluzem v psoeldní chvíli připravil o míč! Sudí Nzolo správně penaltu znovu nepíská.
     
    64
    Zatím to nevypadá, že by některému z týmů remíza nevyhovovala. Nikdo se do útoku nebo výrazného napadání rozhodně nežene a hra se odehrává převážně ve středu hřiště.
     
    62
    Trochu kostrbatá rozehrávka hostů. Obránci v bílém se zaháněli dlouhými vysokými pasy, nakonec se ale na polovinu soupeře dostali. Tam akce končí u Dejaegereho, jehož zradilo zpracování.
     
    60
    Šance hostů! Asare nic nevymýšlel a z levé strany odcentroval přímo na bod pro penaltu, kde chybělo Pedersenovi pár čísel k úspěšné teči!
     
    60
    První střídání v týmu Brugg. Wanga nahrazuje Dierckx.
     
    59
    A znovu se Lestienne dožadoval odpískání pokutového kopu! Tentokrát po kličce a zákroku Pireze. Hra pokračovala dál a znovu Maxime Lestienne zakončoval zpoza šestnáctky. Střela šla hodně vedle.
     
    58
    Publikum bouří, hráči v modročerných dresech také. Centr Lestienna totiž podle nich zastavil jeden z obránců Gentu rukou. Penalta se ovšem nepíská.
     
    57
    Hraje se nahoru-dolů. Chvíli to nyní vypadalo, že střed hřiště je úplně volný a na obou stranách proti sobě stojí zhruba čtyři útočníci a šest obránců. Až po chvíli hru uklidňují Bruggy.
     
    55
    Znovu v akci hodně nebezpečný El Ghanassy na levé straně útočné vozby hostů. Tentokrát se belgický křídelník dostal do velkého úhlu, přesto zkusil pozornost Ryana a ještě se dožadoval rohového kopu. Rozhodčí však ukazuje odkop od branky.
     
    54
    Pěkný pokus o narážečku od Bolingoliho, jenže přihrávky zpět do běhu se už nedočkal. Wangovi chyběla kila v souboji s Pirezem.
     
    53
    Höglimu se nyní moc nedaří. Při kličce do středu si ukopl míč a ve snaze jej vybojovat zpět fauluje.
     
    52
    Šance Gentu! El Ghanassy u levé lajny zamotal Högliho, předložil míč kousek před penaltový puntík, kde si nabíhal Neto, jenž však trestuhodně minul balon!
     
    51
    Po faulu jednoho z hráčů Gentu kopal Wang přímý kop z velké dálky, síla jeho kopu však byla ještě větší a míč proletěl nad hlavami všech hráčů až do zámezí.
     
    50
    Hodně v permanenci je v druhém poločase Refaelov. Nyní svedl tvrdý souboj se Zukanovičem u lajny a získal pro změnu autové vhazování pro svůj tým.
     
    49
    Bolingoli nyní rozhodně nepomohl Refaelovovi, kterému poslal míč hodně nepřesně a Diogo toho využil. Napálil Refaelova hodně bolestivě a ještě tím získal aut.
     
    48
    Lestienne si na pravé straně podržel unikajícího protihráče a následovala standardka pro Gent. Po nedůrazném odkopu pálil z levé strany hodně tvrdě El Ghanassy, mířil ale vedle.
     
    47
    První pokus hráčů Brugg o ohrožení branky skončil nepřesnou přihrávkou, pro kterou si doběhl Boeckx.
     
    46
    Vypadá to, že oba celky vstoupily do druhé půle beze změn. U míče jsou domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zajímavý moment se nám naskytl krátce před začátkem druhého poločasu. Tryska na kropení hřiště totiž v přímém přenosu zkropila televizní reportérku a asistenta trenéra Gentu Manu Ferreiru přímo při rozhovoru. Tohle určitě ještě uvidíme v různých silvestrovských sestřizích.
     
    Ukázkový gól do šatny od Pedersena znamená vyrovnání na 1:1 a druhá půle je tak naprosto otevřená. V průběhu prvního poločasu byli jinak o něco lepším týmem domácí, kteří vedli zásluhou Högliho a měli i další šance, například De Suter šel sám na branku, ale nedal. Druhý poločas začne přibližně v 15:34.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Gent právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno! Rohový kop sice domácí odvrátili, ale zřejmě Neto ihned z voleje pálil z dvaceti metrů do skrumáže, tam se nejlépe zorientoval NICKLAS PEDERSEN a špičkou kopačky poslal míč z malého vápna do branky.
     
    44
    Mechele se pěkně položil do obranné hlavičky. Bude tu roh pro Gent.
     
    43
    Závěr poločasu ovládly emoce. Hned třikrát za sebou přijeli do soubojů na půlce hráči obou týmů jako na saních, následovala nepřehledná situace ve vápně Gentu, kde zahrál rukou Wang. Píšťalka rozhodčího zůstává němá.
     
    42
    Třetí ostrý zákrok v rychlém sledu už kartou oceněn není, Simons může být rád, že sudí Nzolo byl tentokrát milosrdný.
     
    41
    Další žluté napomínání. Tentokrát musel individuální průnik právě Refaelova hasit ostrým skluzem Pirez. Těžko říct, proč se argentinský obránce zlobí, tohle bylo jasné.
     
    40
    Tuhle žlutou kartu nebude trenér Garrido Refaelovovi vyčítat. Křídelník domácích zkrátka na polovině faulovat musel, jinak by šel Asare do přečíslení tři na dva.
     
    39
    Hodně jednoduše nyní postupovali hráči Brugg. Dlouhý výkop Ryana prodloužil Lestienne a Pirez musel hrát do autu. Sedmdesát získaných metrů v pár sekundách.
     
    37
    Dejaegere teď hodně přidal pádu na pravém kraji šestnáctky, nicméně Bolingoliho faul byl i přesto neoddiskutovatelný. Následný přímý byl přetažený a do ohně jej vracel Lepoint, domácí odvrací.
     
    36
    Obrovská šance Toma De Sutera! Útočník domácích šel, poté co vysoký míč podskočil jeden z beků Gentu, sám na branku, pálil levačkou zblízka, ale jen do Boeckxe!
     
    35
    A znovu si Lestienne nikým neatakován navedl na hraně vápna Gentu míč na levačku, tentokrát zkusil pálit sám, leč trefil jen jednoho ze tří obránců, kteří se jej jali blokovat.
     
    34
    Bolingoli se rozbíhal podél levé lajny, ukázal, že v osmnácti letech má hodně rychlé nohy, ale míč si kopl příliš dopředu a Diogo jej nakonec zastavil.
     
    33
    Wangův centr odvrací obrana v bílém.
     
    32
    Diogo podkopl Reafaelova a ještě se vztekal. Rozhodčí jej napomíná jen slovně, Bruggy budou kopat přímý kop z levé strany.
     
    31
    Simons, Wang a Verstaete ve středu zálohy Brugg si tak dlouho dávali nepřesné přihrávky, až málem o míč v kritickém území přišli. Nakonec je však Lepointova snaha degradována odpískaným faulem, štěstí pro domácí.
     
    30
    Hodně nepovedenou přihrávkou se nyní přezentoval hostující Dejaegere, který chtěl přenést hru zprava doleva na El Ghanassyho, míč se mu svezl po noze a nakonec z toho byla spíše plachtící střela z půlky.
     
    28
    Lepoint vybojoval míč pro El Ghanassyho, ten to zkusil na Högliho jeden na jednoho a málem se mu to povedlo, když v tu se zezadu přiřítil jeden hráč v modročerném a skluzem mu odebral míč.
     
    27
    Se zlou se nyní potázal Neto, když chtěl ramenem odtlačit stopera domácích Mecheleho. Proti urostlému obránci neměl šanci, skončil v kotrmelcích za postranní čárou a ještě budou vhazovat Bruggy.
     
    25
    Podobná situace jako při první brance. Útok domácích zprava, centroval však levačkou Lestienne a Wangovi chybělo pár centimetrů, aby v šestnáctce usměrnil hlavou míč do branky!
     
    23
    Na hřišti leží Kostaričan v barvách Brugg Oscar Duarte, který zřejmě dostal loktem v hlavičkovém souboji na půlící čáře. Vypadá to, že je jen otřesený a bude pokračovat.
     
    22
    Gent pokračoval v ofenzivě, Pedersen to zkoušel silou na hraně vápna, poté ještě El Ghanassy zkoušel poslat nadýchaný centr do vápna, ani jednou hosté neuspěli a do zakončení se nedostali.
     
    21
    Máme tu první žlutou kartu. Nana Asare ji vidí za to, že jej rozhodčí posunul dozadu při vhazování autu a on poté vzteky zahodil míč.
     
    20
    Zatím jediný střelec dnešního utkání Nor Tom Högli fauloval na pravé straně Van Der Bruggena a Gent tak měl k dispozici přímý kop zhruba z pětatřiceti metrů, který ovšem nebyl vůbec nebezpečný.
     
    18
    Žádné nebezpečí pro branku Gentu. Indiáni následně rozjíždí postupný útok.
     
    18
    Dobrá práce De Sutera, který se z hrotu útoku vydal hluboko pro míč, pokryl si jej tělem a ještě vybojoval standardku pro domácí.
     
    16
    Stopeři Brugg Duarte a Mechele se rychle semkli k sobě proti pronikajícímu Pedersenovi a vystavili mu stopku. Následný další centr řeší s přehledem Högli malou domů.
     
    15
    Kapitán Gentu Lepoint dobře zabojoval na ose hřiště a po spolupráci s Van Der Bruggenem dostali míč doprava na Dejaergereho. Ani jeho vysoká přihrávka však nenašla ve vápně nikoho v bílém.
     
    14
    Asare se snaží něco vymyslet na levé straně, aby hosté mohli pomýšlet na vyrovnání, přenáší hru doprava, kde je Diogo, ale jeho nedůrazný centr kryje Ryan.
     
    12
    Bruggy právě vstřelily branku!

    Domácí se dostávají do vedení! Rychlý brejk po pravé straně táhl levák Lestienne, na hraně vápna si přehodil míč na svoji silnější nohu a počkal na podporu. Krajní obránce TOM HÖGLI však nešel jako obvykle za něj, ale naběhl si do vápna, kam dostal krásný míč přímo na hlavu a přesně zakončil!
     
    10
    Ještě větší šance na druhé straně! Sám na bránu šel po kolmém pasu Refaelov, ale s míčem nebyl tak rychlý, obránce Zukanovič jej dobíhal, a tak po kličce na něj pálil hodně zblízka do vyběhnutého Boeckxe!
     
    9
    A hned z protiútoku zahrozili hosté! Centr zleva zřejmě od El Ghanassyho propadl až k Pedersenovi, který měl sice míč na dlouhou nohu, ale byl sám před Ryanem! Domácí brankář zachránil svůj tým.
     
    9
    Centr přeletěl všechny nabíhající hráče až do rukavic Boeckxe.
     
    8
    Další faul Gentu. Standardka pro domácí ze čtyřiceti metrů.
     
    7
    Renato Neto v barvách hostů teď zbytečně tvrdě dohrál Verstaeteho a fanoušci Brugg si žádali žlutou kartu. Sudí Nzolo vše vyřešil důraznou domluvou.
     
    6
    První náznak příležitosti pro domácí. Boeckx vykopl přímo na nohu Simonse, který založil protiútok do strany Refaelovovi, jeho centr hráči Gentu srazili na roh.
     
    5
    Sledujeme zatím opatrný úvod utkání. Míč mají na kopačkách hosté, ale Bruggy nenapadají. Jediný De Sutter je vytažený a stínuje rozehrávající obránce.
     
    4
    Přímý kop skoro z poloviny hřiště pro Bruggy rozehrával Wang, ale přetažený centr končí v rukavicích Boeckxe.
     
    3
    A do třetice končí snaha Gentu o útok dlouhou přihrávkou, pro kterou si tentokrát v pohodě došel brankář Matthew Ryan.
     
    2
    Další dlouhý pas v podání hostů, Pedersen se však nacházel v ofsajdu.
     
    1
    Dlouhý nákop Gentu nevyšel, vhazovat bude mladičký obránce domácích Bolingoli, který se narodil teprve v roce 1995.
     
    1
    Výkop mají hosté, začínají až od stoperů Zukanoviče a Pireze.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou v tunelu připraveni na nástup. Domácí oblékli tradiční černomodrý komplet, hráči Gentu jsou celí v bílém.
     
    Ještě jednou dobrý den. Na stadionu Jana Breydela v Bruggách je vše připraveno k úvodnímu výkopu. Začneme za pár minut.
     
    Dobré nedělní odpoledne, vážení sportovní přátelé. Dnes nás čeká zápas pátého kola belgické ligy, kde se spolu utkají Bruggy a Gent.

    Club Brugge KV je tradičním účastníkem nejvyšší belgické soutěže a stejně obvykle se fotbalisté v černomodrých barvách objevují na horních příčkách tabulky. Také letos se svěřencům trenéra Garrida povedl vstup do sezony. Bruggy sice vypadly v kvalifikace Evropské ligy s polskou Wroclawí, ale v lize zatím ztratily jen dva body za remízu s Waregemem. Poslední soutěžní utkání v Mechelenu skončilo vítězstvím 2:1, když se trefili De Sutter a v závěru z penalty Simons.

    KAA Gent také nezačal letošní ročník špatně. Sedmé místo po čtyřech kolech a jen jediná porážka dávají tušit, že svěřenci trenéra Fernandeze se budou taktéž pohybovat v horní polovině tabulky. Poslední soutěžní utkání týmu hájícího většinou modrobílé barvy byl domácí duel s Liersem, který Gent otočil až v samotném závěru. Na konečných 2:1 až v poslední minutě a pak v nastavení otočili Lepoint a El Ghanassy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Michal Šíma

    Branky: 12. Högli – 45. Pedersen

    Karty:   40. Refaelov (BGY), 89. Bolingoli (BGY) – 21. Asare (GNT), 41. Pirez (GNT), 77. Lepoint (GNT)   90. Pirez (GNT)


    Club Bruggy KV: Ryan – Högli, Duarte, Mechele, Bolingoli – Simons, Refaelov (67. Godjohnsen), Verstraete (78. Odjidja-Ofoe) – Wang (60. Dierckx) – Lestienne, De Sutter
    KAA Gent: Boeckx – Diogo, Zukanovič, Pirez, Asare – Lepoint, Neto, Van Der Bruggen – Dejaegere (66. Soumahoro), El Ghanassy (85. Kola), Pedersen (90+1. Arzo)

    Rozhodčí: Nzolo – Stalport, Plumes
    bahis siteleri