Sparta – JYP 5:4 (1:0 po s.n.) | Chomutov – Kuopio 6:5 (3:2 po s.n.) | Kärpät – Plzeň 1:3 (kon.)
Jokerit – IFK Helsinky 2:0 (kon.) | Pardubice – TPS 1:4 (kon.) | HC Slovan – Linköping 4:2 (kon.)
Liberec – Tappara 6:4 (kon.) | Luleå – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Eisbären – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Hamburg – Salzburg 5:0 (kon.) | Fribourg – Brynäs 3:2 (po pr.) | Bern – Djurgården 3:2 (po pr.)
Zürich – Färjestad 1:2 (kon.) | Zug – Frölunda 3:7 (kon.)
konec
Luleå Hockey
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 30.08.2013, 19:00European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je vše. Přeji pěkný zbytek pátečního večera. (21:15:20)
     
    Luleå si poměrně jasným výsledkem poradila s Kometou Brno, když k vítězství vykročila už v první třetině, kdy si vypracovala tří brankový náskok. Za úspěchem domácích také stály přesilové hry. Švédové dokázali využít rovnou tři. Luleå si tak upevnila první místo v tabulce Severní divize.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:41
    Vyloučen Hynek Zohorna (KOM) na dvě minuty za držení.
     
    52:30
    O vítězi utkání už je, troufnu si říct, rozhodnuto. Uvidíme, jestli nám zbývající minuty přinesou ještě nějakou zajímavou podívanou.
     
    49:41
    Luleå právě vstřelila branku!
    Jonssonovu střelu ještě dokázal Trvaj vyrazit. K odraženému puku se ale poté dostal NIKLAS OLAUSSON, chvíli si počkal a pak brněnského brankáře překonal. Asistence: Robin Jonsson.
     
    47:06
    Tentokrát se Luleå v přesilovce prosadit nedokázala. Kometa tak oslabení přežila bez ztráty kytičky.
     
    45:06
    Kometa hrála v šesti a zákonitě tak přichází dvouminutový trest. To, aby se Brno už strachovalo, protože Luleå má dnes přesilovky opravdu vynikající.
     
    43:50
    Zakázané uvolnění Komety. Bude se vhazovat před Trvajem.
     
    41:30
    Úvod závěrečné třetině zatím nenabízí žádné gólové šance. Uvidíme, jak to budeme vypadat v následujících minutách. Luleå samozřejmě nikam spěchat nemusí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa zvýšila ve druhém dějství svoji ofenzivní aktivitu. Přesto však inkasovala. V 30. minutě využili Švédové již třetí přesilovou hru. Kometě se povedlo alespoň snížit a bylo to také v početní výhodě, tentokrát pět na tři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    A povedlo se. I Kometa využívá přesilovou hru. Velký tlak Brna v početní výhodě pět na tři vyvrcholil brankou TOMÁŠE SVOBODY. Asistence: Leoš Čermák, Jozef Kováčik.
     
    35:38
    Luleå jde do tří. Vyloučen je Jan Sandström (LUE) na dvě minuty za sekání. To je velmi dobrá šance pro Kometu na vstřelení prvního gólu.
     
    34:56
    Šance pro Kometu na snížení. Vyloučen je Robin Jonsson (LUE) na dvě minuty za hákování.
     
    31:30
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Luleå v pohodě kontroluje hru, Kometa se marně snaží v útoku něco vymyslet.
     
    29:01
    Luleå právě vstřelila branku!
    Přesilovky domácích jsou dnes opravdu smrtící. Třetí využitá početní výhoda. JAN SANDSTRÖM propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Niklas Olausson.
     
    28:56
    Tomáš Dujsík (KOM) podruhé v krátké době usedá na trestnou lavici. Tentokrát inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:33
    Teď se ale málem dostal do úniku Niklas Olausson, nakonec mu chybělo pár centimetrů, aby zachytil puk. Takhle je to pouze zakázané uvolnění.
     
    25:15
    Kometa přesilovou hru soupeře přestála a nyní už je v plném počtu a může se soustředit na ofenzivu.
     
    23:48
    Anton Hedman pálil z blízkosti, ale Jiří Trvaj byl připravený. Skóre tedy zůstává stejné.
     
    23:15
    Tomáš Dujsík (KOM) vyloučen na dvě minuty za sekání. Přesilovka pro Luleu.
     
    21:58
    Hostům se nedaří kombinace a teď z toho bylo zakázané uvolnění. Bude se vhazovat v obranném pásmu Komety.
     
    20:45
    Kometa ještě dohrávala přesilovku ze závěru první třetiny. Do žádné větší šance se však nepropracovala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Kometě první třetina naprosto nevyšla, což se nedá říct o domácím týmu. Luleå zažila povedenou úvodní dvacetiminutovku. Pomohly jí k tomu i dvě využité přesilové hry. Domácí tak mají pohodlný tří brankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:45
    První přesilovou hru si zahrají i Brňané. Na trestnou lavici odchází na dvě minuty za sekání Per Ledin (LUE).
     
    13:58
    Třetí přesilovku v řadě už domácí zužitkovat nedokázali. Tato početní výhoda se jim moc nepovedla, ale to rozhodně nemusím Lulee vadit, má totiž pohodlný náskok.
     
    11:58
    Na trestnou lavici zatím chodí pouze hráči Komety. David Nosek (KOM) dostává dvě minuty za držení.
     
    10:43
    Luleå právě vstřelila branku!
    Luleå zatím jasně ukazuje, kdo je v utkání pánem a přidává už třetí branku. Tentokrát ale poprvé ve standardním počtu hráčů na ledě. PER LEDIN tvrdě vypálil a jeho bomba skončila v brněnské síti. Asistence: Marcus Oskarsson, Niklas Olausson
     
    10:14
    Luleå právě vstřelila branku!
    Švédové využívají i druhou přesilovou hru a dostávají se do dvoubrankového vedení. Krásná akce domácího týmu, po které se prosadil CAM ABBOTT. Asistence: Chris Abbott.
     
    09:51
    Další přesilovka pro Luleu. Tentokrát byl vyloučen Tomáš Svoboda (KOM) na dvě minuty za podražení.
     
    09:00
    Luleå zatím v klidu kontroluje průběh hry a nepouští Kometu do nebezpečných situací. Poměr střel je momentálně 4:2.
     
    05:45
    Zakázané uvolnění domácího týmu. Kometa stále čeká na nějakou dobrou možnost.
     
    05:07
    Bratři Abbottové předvedli dobrou ofenzivní spolupráci a byla z toho další zajímavá možnost pro švédský tým, tentokrát to však gólem neskončilo.
     
    04:01
    Luleå právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru. LINUS PERSSON poslal puk do skrumáže před bránou. Jiří Trvaj měl zakrytý výhled a jeho střelu neviděl. Asistence: Chris Abbott
     
    03:39
    První vyloučení dnešního utkání. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty Martin Dočekal (KOM). Přesilovka pro Luleu.
     
    02:45
    Kometě se nyní nepovedla rozehrávka a bylo z toho zakázané uvolnění, vhazovat se bude v obranném pásmu Brna.
     
    02:27
    Teď už první pokus na branku přišel. Měl ho na svědomí Jan Sandström. S jeho střelou však neměl Jiří Trvaj sebemenší problémy.
     
    01:15
    Začátek utkání je zatím hodně svižný. Stále ale čekáme na první střelu na branku. Oběma týmům se zatím nedaří prověřit brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    SESTAVA KOMETA: Trvaj (Čiliak) – J. Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Káňa, Čermák, H. Zohorna – T. Svoboda, J. Hruška, J. Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Mrázek.
     
    SESTAVA LULEA: Rautio (Bellissimo) – Skrbek, Jonsson, Sandström, Oskarsson, Hjelm, Gunnarsson, Kukan, Mannberg – C. Abbott, Ch. Abbott, Persson – Ledin, Olausson, J. Forsberg – Trukhno, Wallmark, Sundh – Hedman, Fogström, Fabricius.
     
    Kometu Brno čeká v následujících dnech severská prověrka. V sobotu odehraje zápas ve finském Oulu a už v pátek ve Švédské Lulee. Luleå zatím vede Severní divizi a trenér Vladimír Kýhos samozřejmě čeká náročný duel. „Luleå byla loni ve finále Red Bulls Salute a vyhrála, což mluví samo za sebe.“ K analýze soupeře se přidal i Jan Hanzlík, který čeká tradiční severský hokej. „Hodně bruslí a létají po ledě, ale zase nemají českou chytrost,“ a zároveň se vyjádřil i k tomu, že Kometu ztrácí na Luleu pouze dva body: „Vím, jak na tom jsme. Postavení v tabulce nepřeceňujeme, ale samozřejmě chceme vyhrát,“ říká odhodlaně.
     
    Minulý ročník European Trophy byl pro Luleu velmi úspěšný, protože celý turnaj, respektive finálové Red Bulls Salute ovládla. V ryze švédském finále porazila Färjestads 2:0. Letošní ročník už se zatím vyvíjí v podobném duchu. Lulea je na prvním místě Severní divize a v základní hrací době ještě nepoznala hořkost porážky. Na úvod si švédský tým poradil s Hamburgem (3:1), pak zdolal i dalšího německého soka Eisbären Berlin v poměru 4:1. Úspěšné tažení pokračovalo i nadále, když Lulea těsně porazila Mountfield Hradec Králové 2:1. První klopýtnutí přišlo až na rakouské pudě, kdy obhájce titulu prohrál v samostatných nájezdech s ambiciózním Salzburgem.
     
    Pěkný páteční den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu European Trophy mezi Luleou a Kometou Brno. Utkání začíná v 19:00.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 5. Persson (Ch. Abbott), 11. Abbott (Abbott), 11. Ledin (Oskarsson, Olausson), 30. Sandström (Olausson), 50. Olausson (Jonsson) – 37. T. Svoboda (Čermák, Kováčik)


    Luleå Hockey: Rautio (Bellissimo) – Skrbek, Jonsson, Sandström, Oskarsson, Hjelm, Gunnarsson, Kukan, Mannberg – C. Abbott, Ch. Abbott, Persson – Ledin, Olausson, J. Forsberg – Trukhno, Wallmark, Sundh – Hedman, Fogström, Fabricius.
    HC Kometa Brno: Trvaj (Čiliak) – J. Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Káňa, Čermák, H. Zohorna – T. Svoboda, J. Hruška, J. Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Mrázek.
    bahis siteleri