Sparta – JYP 5:4 (1:0 po s.n.) | Chomutov – Kuopio 6:5 (3:2 po s.n.) | Kärpät – Plzeň 1:3 (kon.)
Jokerit – IFK Helsinky 2:0 (kon.) | Pardubice – TPS 1:4 (kon.) | HC Slovan – Linköping 4:2 (kon.)
Liberec – Tappara 6:4 (kon.) | Luleå – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Eisbären – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Hamburg – Salzburg 5:0 (kon.) | Fribourg – Brynäs 3:2 (po pr.) | Bern – Djurgården 3:2 (po pr.)
Zürich – Färjestad 1:2 (kon.) | Zug – Frölunda 3:7 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Mountfield HK
Pátek 30.08.2013, 19:30European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Příjemný den. Jednoho ze sedmi českých účastníků European Trophy, královéhradecký Mountfield HK, čeká o tomto víkendu dvojzápas na německé půdě. Prvním soupeřem svěřenců Petera Draisaitla bude mistr německé DEL ligy z posledních tří sezón Eisbären Berlín!
     
    Směle můžeme říct, že oba týmy dnes potřebují vyhrát – oba za sebou totiž mají šňůru tří porážek a na triumf vzpomínají od prvního kola soutěže.

    Ledním medvědům se tehdy zadařilo na ledě Oulu, kde zvítězili jednoznačně 4:0. Poté ale doma nestačili na Luleu 1:4 a v Plzni nevstřelili dokonce ani gól (0:2). Dobrou vizitku si jejich ofenzíva neudělala ani v posledním duelu na ledě Komety, kde ale Berlín vydoloval alespoň bod za prohru 1:2 v samostatných nájezdech.

    Bilance klubu, který se v letní přestávce přestěhoval z jihu na východ Čech, je velmi podobná. Liší se ale v tom, že Hradečtí si po úvodní výhře 5:2 v Plzni připsali tři neúspěchy na domácí půdě. Kometě padli vysokým rozdílem 1:5 a i když šel poté jejich výkon nahoru, ve vyrovnaných zápasech s Luleou (1:2) a Kärpätem (2:3) nezískali ani bod. Pokud jim venkovní prostředí opravdu svědčí víc, dnes to budou moci dokázat.
     
    Zajímavou příchuť bude mít tento víkend pro Petera Draisaitla, trenéra hradeckého mužstva. Čechoněmec, který se narodil v Karviné, strávil celou svou hráčskou kariéru a do roku 2012 i tu trenérskou u našich západních sousedů – o soupeřích tak má dokonalý přehled. Jak ale před zápasem sám podotkl, jeho tým se musí soustředit především na svůj vlastní výkon.
     
    Přestože Eisbären mají od roku 2008 svůj domov v multifunkční aréně O2 World, dva ze čtyř domácích zápasů European Trophy, mezi nimi i ten dnešní, odehrají ve starší hale Wellblechpalast. Hradečtí hokejisté nepůjdou do utkání sami – na tribuně mají hrstku svých příznivců, kteří se do Německa neváhali vydat!
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlin: Zepp (Elwing) – Baxmann, Sharrow, Trivellato, Hördler, Borer, Lalonde, Koslowski – Braun, Rankel, Mulock – Busch, Olver, Tallackson – Schlenker, Weiss, Foy – Haase, Supis, Filin. Trenér: Jeff Tomlinson.

    Mountfield HK: Kacetl (Kantor) – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Pláněk, Harant, Ptáček, Vráblík, Kolarz – Šimánek, Knotek, Dej – Květoň, Langhammer, Tvrdík – Podlešák, Červený, Suja – Rousek, Marek, Švihálek. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: .
     
    Hokejisté obou týmů už jsou na ledové ploše. Za pár okamžiků může utkání začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    04:30
    Domácí hokejisté si vytvořili první šanci. Florian Busch si najel do pásma podél levého hrazení a nabil kotouč na střelu Shawnu Lalondemu. Jeho střelu vytěsnil Ondřej Kacetl betony.
     
    04:30
    Vzápětí je ovšem právě Shawn Lalonde (EIS) vyloučen za nedovolené bránění, Mountfield si zahraje první přesilovku.
     
    06:30
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    08:42
    Hra má zatím velmi rychlý spád a přelévá se ze strany na stranu.
     
    10:26
    Zkušený německý reprezentant André Rankel vystihl ve vlastním pásmu hradeckou přihrávku a ujel do protiútoku. Ondřej Kacetl ovšem vzešel ze souboje jako vítěz.
     
    13:20
    Zajímavé situace se ale rodí také na druhé straně. František Ptáček vyslal střelu přes klubko hráčů a Tomáš Rousek se pak pokoušel o dorážku, ale i tu brankář Rob Zepp zastavil.
     
    16:03
    Z uctivé vzdálenosti přišla pro Hradec nepříjemná hrozba. Hned, jakmile Barry Tallackson přejel modrou čáru, vyslal ostrý projektil směr Kacetlova brána a gólmanovi pomohla levá tyč!
     
    19:18
    První faul také na straně Mountfieldu. Jakub Langhammer – 2 minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V prvním dějství tedy diváci branku neviděli a platí tak nerozhodné skóre. Gólové příležitosti přitom zápasu rozhodně nechybí, a to na obou stranách. Druhá třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Úvodní hradecké oslabení stojí za první změnou skóre. DARIN OLVER unikal obráncům Mountfieldu, kteří ho zastavili jen za cenu trestného střílení, a z něj Olver otevřel gólový účet zápasu – 1:0.
     
    24:23
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A tři minuty nato se domácí tým raduje podruhé. Rychlou kombinaci po ose Braun – Mulock – FRANK HÖRDLER zakončil poslední jmenovaný přesnou střelou z volného prostoru – 2:0. Asistence: T.J. Mulock, Laurin Braun.
     
    26:39
    Další nepříjemnost pro hradecké hokejisty, i když menší. René Vydarený – 2 minuty za sekání.
     
    27:24
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Nakonec až tak malá nebyla, neboť Medvědi v přesilové hře navazují na výborný vstup do druhé části a utíkají už na tříbrankový rozdíl. Předchozí trojice si svou spolupráci zopakovala, ale tentokrát byl na jejím konci LAURIN BRAUN, jenž zužitkoval povedený křižný pas – 3:0. Asistence: T. J. Mulock, Frank Hördler.
     
    32:24
    Takové manko už se Mountfieldu bude hodně složitě dotahovat. Nyní se o snížení pokusil Tomáš Rousek, jeho střela ale skončila na pravém Zeppově betonu.
     
    35:10
    Své názory si hodně ostře vyměnily dvě těžké váhy, Henry Haase a Martin Podlešák. Pro oba to znamená menší trest za hrubost, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    37:10
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hodně nepříjemný vichr se přehnal přes hradecké hokejisty v úvodu druhé třetiny. Eisbären skórovali z trestného střílení, v klasické hře i v přesilovce, a tak jsou svému druhému vítězství v soutěži o kus blíže. Dokáže ještě Mountfield tento duel zdramatizovat? Třetí třetina začne přibližně ve 21:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:44
    Třetí oslabení hradeckého týmu, první dvě přitom vyústila v gól. Tomáš Harant – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    46:44
    Mountfield hraje v plném počtu, tentokrát přestál horkou chvilku bez úhony.
     
    47:58
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Ještě zavčasu přichází jiskra naděje pro hradecké hokejisty. MICHAL ŠVIHÁLEK uháněl dopředu a puk se mu zblízka podařilo trefit přesně do růžku – 3:1! Asistence: Jakub Marek, František Ptáček.
     
    49:45
    Utkání přihlíží 3100 diváků.
     
    50:40
    Vítaná možnost pro Mountfield! Matt Foy si vysloužil menší trest za hákování a Berlín jde do čtyř.
     
    52:40
    Nevyšlo to, domácí jsou kompletní.
     
    53:40
    A naopak je tu oslabení českého týmu. Tomáš Rousek – 2 minuty za podražení.
     
    53:55
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Lední medvědi naopak vyloučení krutě trestají a odmítají dramatizaci zápasu. Střelu Darina Olvera si našel jako první FLORIAN BUSCH, který z dorážky vyzrál na hradeckého brankáře – 4:1. Asistence: Darin Olver, Barry Tallackson.
     
    56:20
    Další trest pro Tomáše Rouska zřejmě už definitivně ukončuje hradecké naděje. Dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    58:20
    Hradec Králové v plném počtu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vláce nejvyšší německé soutěže byl tedy nad síly hradeckého Mountfieldu, který se před svým soupeřem musel v European Trophy sklonit počtvrté v řadě. Ode mě je to pro dnešek vše, příjemný zbytek večera. (21:40:45)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Olver (TS), 25. Hördler (Mulock, Braun), 28. Braun (Mulock, Hördler), 54. Busch (Olver, Tallackson) – 48. Švihálek (Marek, Ptáček)


    Eisbären Berlín: Zepp (Elwing) – Baxmann, Sharrow, Trivellato, Hördler, Borer, Lalonde, Koslowski – Braun, Rankel, Mulock – Busch, Olver, Tallackson – Schlenker, Weiss, Foy – Haase, Supis, Filin. Trenér: Jeff Tomlinson.
    Mountfield HK: Kacetl (Kantor) – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Pláněk, Harant, Ptáček, Vráblík, Kolarz – Šimánek, Knotek, Dej – Květoň, Langhammer, Tvrdík – Podlešák, Červený, Suja – Rousek, Marek, Švihálek. Trenér: Peter Draisaitl.
    bahis siteleri