Sparta – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Salzburg 4:5 (kon.) | Tappara – TPS 5:3 (kon.)
Kärpät – Luleå 6:2 (kon.) | JYP – Kuopio 3:1 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:0 po s.n.) | Brynäs – Djurgården 5:4 (kon.) | Frölunda – Färjestad 5:2 (kon.)
Eisbären – Hamburg 4:6 (kon.) | Zürich – Zug 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:5 (1:1, 3:2,0:2)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 06.09.2013, 17:30European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi pro dnešek ze zimního stadionu v Hradci Králové loučím a přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. Užijte si víkendovou pohodu a někdy zase napočtenou. (19:50:36)
     
    A je dobojováno. Vítězství z královehradecké metropole si odváží EC Red Bull Salzburg. Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Hradec vyslal na Grančara v brace Salcburku celkem 41 střel, zatímco hosté na Kacetla 27. Domácí měli po většinu utkání opravdu navrch, ale dvě chyby v obraně ve třetí třetině je stály tři body.

    Salcburku se podařil obrat během čtyř minut. Na 4:4 nejdříve vyrovnával Heinrich, kterého si nikdo před Kacetlem nepokryl a podobná situace se opakovala i ve 47. minutě, tentokrát se z branky radoval nejlepší hráč utkání Latusa a připsal si tak vítězný gól.
     
    Třetí hvězdou utkání vyhlášen Troy Milam (SLZ), Jiří Šimánek (HKM) přebírá ocenění za druhou hvězdu utkání a nejlepším hráčem dnešního napínavého duelu se stává Manuel Latusa (SLZ).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Střela Šimánka míří mimo.
     
    59:32
    Vhazování po levici Gračnara.
     
    59:32
    Šimánek se ocitl před brankářem Salcburku a už už to vypadalo, že puk za jeho záda dostane, nakonec se ale hostům podařilo černou pryž vypíchnout a vyhazují na zakázané uvolnění. Nyní si bere time out hostující trenér.
     
    59:20
    A kombinuje za brankou Gračnara.
     
    59:05
    Hradec ho vyhrál!
     
    59:00
    Buly po pravé straně hostující klece.
     
    59:00
    Nakonec se domácí znovu dostávají do útoku, tam Gračnar přikryl puk a hra se přerušuje. Zároveň si trenér domácích bere oddechový čas a probírá taktiku na poslední pokus vyrovnat stav utkání.
     
    58:12
    Salcburk se nikam nežene a tři jeho hráči stojí v zadní linii! Hradec to bude mít v posledních minutách velice těžké.
     
    57:09
    Knotek to dobře zkoušel z rohu, odkud se probojval až před Gračnara, ale jeho bekhendová střela končí na hrudi mladého Slovince.
     
    56:43
    Buly před Gračnarem.
     
    56:22
    Salcburk se nachvilku dokázal vymanit z hradeckého sevření, ale domácí jsou zpět v útoku.
     
    55:32
    Velice aktivní je na modré čáře Kolarz a na Gračnara vysílá jednu pumelici za druhou!
     
    55:03
    Na řadě je Hradec a snaží se v útočném pásmu dojít ke střele, která by znamenala vyrovnání.
     
    54:45
    Obrist zkusil překvapit Kacetla vyjetím zpoza branky, ale hradecký strážce svatyně měl nohu k tyči pevně přikovanou a nic z toho naštěstí pro domácí není.
     
    54:03
    Salcburk přenesl rychle hru na druhý konec hřiště a Hradec vyhazuje přes všechny čáry. Rozhodčí pískají zakázané uvolnění a vhazuje se po pravici Kacetla.

    Filip Červinka

    Branky a nahrávky: 4. Dej (Knotek, Šimánek), 25. Suja (Podlešák), 32. Frühauf (Šimánek), 39. Šimánek (Mikuš) – 19. Latusa, 29. Wahl, 38. Milam, 43. Heinrich (Milam), 47. Latusa (Mühlstein)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Pláněk, Vráblík, Ptáček, Harant, Kolarz – Šimánek, Knotek, Dej – Tvrdík, Langhammer, Květoň – Podlešák, Mertl, Suja – Rousek, Rob, Švihálek.
    EC Red Bull Salzburg: Gračnar (Brückler) – Milam, Lynch, Fahey, Heinrich, Boivin, Pallestrang – Motzko, Komarek, Latusa – Keith, Wahl, Raffl – Brucker, Kristler, Obrist – Mühlstein.

    Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Lučan, Bláha

    Diváci: 676
    bahis siteleri