Vsetín – Kometa Brno 1:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:5 (kon.) | Pardubice – Hr. Králové 2:5 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 3:1 (kon.) | Kladno – Sparta 4:2 (kon.) | Slavia – Písek 7:0 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Třinec – Poruba 2011 5:1 (kon.) | Zlín – Havířov 2:3 (0:1 po s.n.)
Ústí n/L – K. Vary 0:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 14.09.2013, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne z Liberce. Dnes se ve zdejší Svijanské aréně utkají v rámci 5. kola RAKO extraligy staršího dorostu týmy Bílí Tygři Liberec a BK Mladá Boleslav.
     
    Liberec se v osmičlenné tabulce pohybuje v klidném středu. Avšak po čtyřech kolech nám tabulka moc nenapoví, vždyť zbývá ještě 24 kol. Tygři od začátku sezóny dokázali vydolovat šest bodů a dělí se o pozici právě s Mladou Boleslaví.
     
    Jak už bylo řečeno, Mladá Boleslav má také šest bodů, které si připsala po dvou výhrách. Zajímavostí je, že oba vítězné duely skončily poměrem 2:1. Bruslaři jinak podávají střídavé výkony a prozatím jedou podle vzorce prohra-výhra. Podaří se jim to dnes zvrátit a přípíšou si druhou výhru v řadě? Nebo si trojbodový zisk nechá doma Liberec? To zjistíte v nadcházejícím zápase, začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Němeček, Divila – Babec, Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Kačírek, Chlum, Bělohorský.

    BK Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Sedlák, Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Průšek, Prokop, Švejda, Šerný, Vaníček, Macura, Planý, Ďurač, Skořepa, Dupljaku, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil..
     
    Hráči již nastupují na led, utkání by mělo během několika okamžiků začít.
     
    Ještě následují tradiční rituální pokřiky a můžeme začít!
     
    Na úvodní buly zkříží hole Kačírek a Sedmík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Puk je ve třetině Boleslavi, Tygři zde však nic nevymysleli a brzy o něj i přicházejí. Bruslaři se tak vydali na druhou stranu hřiště a domácí se osvobozují zakázaným uvolněním.
     
    01:34
    Do inviduální akce se vydal Bělohorský, který za jízdy přestřelil branku a Boleslav začíná s protiútokem. Zasahuje však pohotová obrana Tygrů.
     
    01:51
    Domácí nenechají Bruslařům moc prostoru v útočném pásmu a raději se zbavují puku dalším icingem.
     
    02:07
    Puk skončil mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:22
    Liberecká obrana byla trochu zmatená a toho využil Dupljaku a získal pásmo. Vystřelit ještě zkoušel Veselý, tygří beci už se ale zorientovali a razantní ránu srazili.
     
    02:51
    Sedmík dostal puk na hůl kousek od Stezky, ale střela mu vůbec nesedla a o dost minul branku.
     
    03:12
    Rychlý protiútok domácích. Tržický proplul do útočného pásma, kde na ose hřiště hledal Ordoše. Tomu se puk zamotal mezi nohy a vystřelit nedokázal. Boleslav však přesto raději vyhodila na zakázané uvolnění a vhazuje se v jejím pásmu.
     
    04:02
    První větší šance před brankou hostů. Kačírek získal puk a posunul na Krále, ten ale nevystřelil ideálně. Kotouč se odrazil na modrou k Husovi, který velkou silou mířil na Růžičku. Ten vyrazil puk do ochranné sítě a vhazuje se po jeho pravici.
     
    04:24
    První vyloučení je na straně Tygrů. Michal Gecko (LIB) si pomohl menší sekerou a to neuniklo rozhodčím. Odsedí si tak dvě minuty a dává Bruslařům první přesilovku dnešního klání.
     
    04:44
    Ale i v oslabení domácí útočí, Bělohorský unikl a z blízkosti se snažil překonat Růžičku. Celá akce končí posunutou brankou a vhazováním v obranném pásmu Boleslavi.
     
    05:23
    Domácí Liberec šetří cenné sekundy z přesilovky jejich soků. Vyhodili puk přes všechny čáry a nyní nenechají borce v zelenočerných dresech proplout do pásma.
     
    06:20
    Tak tohle se moc nepovedlo. Tomáš Běhula (LIB) se snažil vyhodit puk, ale moc ho zvednul a kotouč přeletěl hrazení na druhé straně hřiště. Je za to potrestán dvěmi minutami za zdržování hry a Boleslav si přesilovku prodlouží.
     
    07:30
    V defenzivní práci se Liberec jeví velmi dobře, Boleslav zatím neměla šanci vystřelit z útočného pásma. Jakmile ho získá, tak tygří obrana zakročí a puk putuje až k brankáři Růžičkovi.
     
    08:20
    Liberec už je v plném počtu, přesilovku přečkal bez větších obtíží. Avšak u puku je stále Boleslav a pokračuje ve snaze skórovat.
     
    09:56
    Tygři okupovali dlouho útočnou třetinu, za brankou se snažil něco vymyslet Babec. Nakonec puk putoval na modrou k Tržickému, který nejenže minul branku, ale také si nepohlídal nohy a při střele už byl v ofsajdu.
     
    10:18
    Hra se hodně kouskuje, nyní v postavení mimo hru přistiženi Bruslaři. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:03
    Kapitána Průška za tohle asi nikdo nepochválí. Jeden ze spoluhráčů mu přisunul puk a nikým nebráněn mohl vystřelit. Kotouč však odpálil víceméně ležérním způsobem a to nebyl problém pro obranu domácích ji srazit.
     
    11:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí Tygři získali útočné pásmo a chvíli kombinovali. Zleva od branky nakonec Ordoš posunul puk na najíždějícího si MATOUŠE BĚLOHORSKÉHO, který měl chvíli čas si střelu rozmyslet. Také tak učinil a přesně vymetl volný prostor v brance hostů. Asistence: Jan Ordoš.
     
    12:47
    A je tu i přesilovka Tygrů. Tomáš Macura (MBL) navštíví trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:49
    Domácí zatím hrají svou první početní výhodu v klidu a nesnaží se o moc velké akce. Od modré vypálil Divila, ale střela postrádala razanci.
     
    14:08
    A Bruslaři jdou do třech! Při obrané práci hákoval Jan Mašek (MBL) a dává Tygrům něco přes půl minuty výhody pěti proti třem.
     
    14:48
    Boleslav je vy čtyřech. Ve stejném okamžiku pálil od modré Šír, střela ho poslala až do kolen, ale obrana hostů s přehledem kotouč likviduje.
     
    15:30
    Tutovku Divily likviduje Růžička. Liberecký zadák vypálil od modré, puk si našel prostor mezi všemi hráči a na poslední chvíli ji vyrážečkou sráží brankář Bruslařů.
     
    16:08
    Hosté jsou v plném počtu. Při závaru před brankou se zhevili Babec se Svitákem, ale Růžička se roztáhl po brankové čáře a nepustil za sebe nic.
     
    18:00
    Liberečtí stále drží útočí pásmo a zatlačil Boleslav do obranného bloku. Tygří tlak ale úspěchem nekončí, Bruslaři se nakonec dokázali osvobodit, i když za cenu zakázaného uvolnění.
     
    18:46
    Nyní se však Boleslav dostala do tlaku a chtěla vyrovnat před koncem první třetiny. K šanci se dostal Liridon Dupljaku (MBL), ale o puk přišel a při snaze získat ho zpátky nasadil jednomu z domácích krosček. Do konce první periody budou hrát Tygři v početní výhodě.
     
    19:40
    Nepochopitelně posílají domácí puk na zakázané uvolnění. Zřejmě to bylo vinou nepřesné rozehrávky.
     
    19:55
    Ještě se snažil uniknout Ordoš, ale nedokázal ideálně napálit kotouč a první třetina tedy patří Tygrům.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byli o trochu lepší Tygři, kteří dokázali svůj tlak zúročit v úvodní branku utkání, když se trefil Bělohorský. Boleslav se chvílemi také tlačila do branky, ale střely se jim do sítě nepodařilo úmístit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Tygři mají ještě k dispozici půl minuty přesilovou hru a získávají pásmo.
     
    20:46
    Hosté už jsou v plném počtu a přesouvají se na polovinu Liberce. Musejí však vystřídat a tak žádnou akci nezaložili.
     
    22:21
    Toto byla golová šance! Solenský zpoza branky posunul na Svitáka, a ten měl dost volného prostoru vypálit. Ovšem puk uklidil přímo do lapačky Růžičky.
     
    23:10
    Liberecký tlak pokračuje, v útočném pásmu jsou jako doma. A když Tygři o puk přijdou, tak Boleslav k ničemu nepustí a vrátí se zpět do pásma.
     
    24:45
    Běhulova dělovka od modré míří mimo, útočné pásmo ale zůstává stále domácím. Až po chvíli se Boleslav nadechuje k protiútoku.
     
    24:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    První akce hostů ve druhé třetině, a je z toho gól. Velký zmatek panoval u klece Stezky, ale Bruslaři puk dokázali procedit za jeho záda. Po řadě přihrávek se černá pryž odrazila k VOJTĚCHU NĚMCOVI a ten holí prošťouchl kotouč do branky. Stav je tak vyrovnaný. Asistence: Ondřej Žalud.
     
    26:10
    Hosté rázem dostali nový elán a přetlačují liberecké hráče. Vaníček z úhlu posunul puk před branku, Stezka raději neriskuje a přikrývá ho pod lapačkou.
     
    26:54
    Tygři vysunuli do úniku Babce, kterému puk sice přeskočil hůl, ale obrana Bruslařů také neriskovala a raději ho vypustila na zakázané uvolnění. Po vhazování se však Boleslav přesunula zpět do útoku a opět drží útočnou třetinu.
     
    27:28
    Babec je opět v úniku, tentokrát si počkal na spoluhráče a chtěl nahrát Královi. Puk je sražen obranou hostů.
     
    27:41
    Přesilovka pro Tygry. Ivan Ďurač (MBL) se provinil sekáním a oslabuje svůj tým na dvě minuty.
     
    28:41
    Od modré přiletěla zajímavá střela, kterou s menšími obtížemi vyrazil Růžička. Kotouč se odrazil do výhodné pozice pro Lakatoše, libereckému forvardovi však proskočil mezi nohama a Boleslav okamžitě vyhodila přes všechny čáry.
     
    29:41
    Tygři sice po většinu času drželi útočné pásmu, přesilovkový gól ale nepřišel a hosté jsou v plném počtu.
     
    30:58
    Dupljaku v dobré pozici před brankou získal kotouč, a snažil se Stezku propálit pod betony. Liberecký gólman ale přimáčkl své ústrojí na led, i přesto si chvíli myslel, že mu puk proklouzl. Nakonec si mohl oddychnout a hra je přerušena.
     
    32:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po skvělé akci jsou ve vedení opět Tygři! Lakatoš nahrával Bělohorskému, který naznačil střelu. Puk ale poslal na JANA ORDOŠE, který si počkal na pohyb gólmana Růžičky, jenž otevřel prostor u vzdálenější tyče. Zpět už nestačil přesunout a právě ke vzdálenější tyči zakončil liberecký mladík. Asistence: Matouš Bělohorský, Dominik Lakatoš.
     
    Omlouváme se za výpadek způsobený technickými problémy.
     
    35:15
    Vyloučen Michael Klinger (LIB) za hákování.
     
    37:15
    Liberec v plném počtu.
     
    39:23
    Vyloučen Vojtěch Divila (LIB) – 2+10 za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části Boleslav stačila vyrovnat, Tygři si však opět vybojovali náskok. Do třetí periody naskočí hosté s početní výhodou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Před brankou hostů se do sebe zamotali dva hráči, hra je přerušena, ale vylučovat se nebude.
     
    40:25
    Tak tohle je nepříjemnost pro Tygry, kteří hájí pouze těsný rozdíl. Vyloučen je Zdeněk Král na pět minut plus osobní trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Boleslav bude hrát chvíli pět na tři, poté značnou dobu pět na čtyři.
     
    41:24
    Liberec už je ve čtyřech, zbývají ještě čtyři minuty, než bude v plném počtu. Toho bude určitě chtít využít Boleslav.
     
    41:40
    Šír se mohl vydat do úniku, ale raději v útočném pásmu pošetřil vteřiny. Bruslaři se zatím do pásma nedostali.
     
    42:29
    Oba týmy střídají, vhazuje se před Stezkou. Zbývají tři minuty dlouhé přesilovky hostů.
     
    43:42
    Žalud nevystřelil přesně a nastřelil pouze brusle jednoho z bránících Tygrů. Ti využívají situaci a opět se vydávají šetřit čas. Při opětovné návratu Bruslařů před libereckou klec se však nedohodli a je z toho zakázané uvolnění. To hraje do karet domácím.
     
    44:07
    Liberečtí brání neúprosně, a to vedlo k sekání Dominika Lakatoše (LIB). Ten komplikuuje další průběh třetí třetiny pro domácí tým. Boleslav bude hrát minutu a čtvrt pět proti třem.
     
    44:07
    Tygři si potřebují ujasnit pár věcí a vyžádali si oddechový čas.
     
    44:30
    Neskutečná šance hostů! Před brankou všemožně doráželi Němec a Sedmík, Stezka však zázračně všechno vychytal.
     
    45:25
    Domácí už ve čtyřech, zbývá něco přes půl minuty jejich oslabení.
     
    46:07
    Liberec po dlouhé době v plném počtu, předcházelo tomu dvojité vyhození přes všechny čáry.
     
    46:44
    Radek Šír se před brankou nezorientoval a o puk přišel. Boleslav tak rychle bruslila do protiútoku, který končí na holi Stezky.
     
    Opět se omlouváme se technické problémy.
     
    50:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec se opět dostává do dvoubrankového vedení! Klinger vyslal do rychlého brejku MICHALA GECKA, který se zbavil obránců a tváří v tvář gólmanovi pak bez problémů zavěsil. Asistence: Michael Klinger.
     
    51:36
    Vyloučen Milan Průšek (MBL) za podražení.
     
    53:21
    Nařízeno trestné střílení pro Mladou Boleslav! Tržický při snaze zabránit gólu vrazil Planého až na hrazení za branku a rozhodčí zkřižuje ruce nad hlavou.
     
    53:21
    Planý neproměňuje! Zvolil sérii kliček a chtěl zakončovat k tyči, avška Stezka byl přimáčknutý až na hraně branky a nic za sebe nepustil.
     
    53:36
    Bruslaři jsou v plném počtu.
     
    53:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude Boleslav dohánět hodně těžko. Veká chyba Růžičky při rozehrávce, neodhadl blížící se chlum hráčů a vjel přímo do nich. Puk se odrazil k MATYÁŠOVI KAČÍRKOVI, na kterého zírala prázdná klec. Asistence: Jiří Babec, Michal Gecko.
     
    54:11
    Vyloučen Michal Mattis (MBL) na dvě minuty za hákování. Komplikace pro hosty, kterým ubývá čas alespoň na přiblížení se už tříbrankového náskoku jejich soupeřů.
     
    56:11
    Mladá Boleslav je v plném počtu, má necelé čtyři minuty na zvrácení hry.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Začátek třetí třetiny byl pro domácí nepovedený kvůli četným vyloučením, ale Mladá Boleslav v dlouhých početních výhodách zasáhnout nedokázala. Naproti tomu Liberec se v závěru ještě nadechl a upevnil si tak své vedení a následné tři body do tabulky. (19:25:37)

    Tomáš Dolejš

    Branky a nahrávky: 12. Bělohorský (Ordoš), 33. Ordoš (Bělohorský, Lakatoš), 51. Gecko (Klinger), 54. Kačírek (Babec, Gecko) – 25. Němec (Žalud)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Němeček, Divila – Babec, Šír, Sviták, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Kačírek, Chlum, Bělohorský.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Sedlák, Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Průšek, Prokop, Švejda, Šerný, Vaníček, Macura, Planý, Ďurač, Skořepa, Dupljaku, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.

    Rozhodčí: Wagner – Grundler, Hladík

    Diváci: 78
    bahis siteleri