Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
konec
HKM Zvolen
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
HK Nitra
sk Neděle 15.09.2013, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Sezóna 2013/2014 klope na dvere, úradujúci majster začne svoj prvý súboj o body práve dnes v súboji proti Nitre.

    Oba tímy hrali svoje prípravné zápasy na Memoriály Pavla Zábojníka vo Zvolene, proti sebe však tieto mužstvá nenastúpili, ich hráči si tak aspoň z tribún mohli pozrieť, čo ich v prvom kole čaká.

    V zvolenskom kádri už ďalej nechcel pokračovať kapitán mužstva Lukáš Jurík, ktorý odišiel do zahraničia, konkrétnejšie do rakúskeho HC Innsbruck. Medzi odchodmi z majstrovského kádra rezonoval aj prestup Andreja Podkonického do kazašského Pavlodaru, tento hráč si to však našťastie pre tím spod Pustého hradu rozmyslel a zmluvu zo zahraničným tímom prerušil. Z tímu odišli okrem Lukáša Juríka aj Lukáš Škrečko, ktorý bude hrávať za francúzsky Nice a Jaroslav Kalla. O služby českého krídelníka zažiadala extraligová Žilina. Pre spomínaný odchod kvalitného centra Juríka muselo vedenie HKM riešiť náhradu. Nakoniec sa do Zvolena vrátil po troch sezónach Vladislav Baláž a káder na novú sezónu sa tak týmto menom uzatvára.

    Nitrania nastúpia v novej seźone s dvoma odchovancami zvučného mena. Dušan Milo ukončil pôsobenie v nemeckom Krefelde a pridal sa k svojmu materskému klubu, navyše aj Jozef Stümpel pokračuje v kariére v tíme pod Zoborom , navyše 22-ročný Daniel Stumpf ako posledný posilnil tento tím a tak sa v Nitre črtá takisto slušný káder.

    Oba tímy majú spoločné kontakty s tímom z Kontinentálnej hokejovej ligy. Nejde ani tak o kontakty, ale ich bývalých resp. súčasných hráčov. Ide o dvoch brankárov – Slovinca Roberta Kristana a Mateho Kresimira Tomljenovica. Zatiaľ čo prvý menovaný do tímu spod Zobora pricestoval, Mate zo Zvolena po príprave odišiel a hrať by mal v juniorke Medvesčaku.

    Pred zápasom je pripravený bohatý program, navyše sa odhalí dres zvolenského odchovanca Ladislava Čierneho na strope zimného štadióna, tento hráč takisto hodí pred stretnutím symbolické buly. Vedenie HKM Zvolen tohto hráča po úspešnom návrate do zápasového rytmu počas playoff minulej sezóny ešte chcelo presvedčiť o ďalšom možnom pôsobení v tíme pod Pustým hradom, jeho dnešné symbolické buly a vyvesenie dresu s číslom 74 však svojsky a rázne odpovedá všetkým fanúšikom HKM, či sa ešte objaví tento obranca na hokejovom ľade.
    Laco Čierny začínal svoju profesionálnu hráčsku kariéru vo Zvolene, prvú sezónu 1993/1994 za mužov si tak odkrútil pod Pustým hradom za miestny ZTK Zvolen. Neskôr, už po reprezentovaní krajiny vo výbere 20-ročných korčuloval stabilnejšie v Slovane Bratislava. Dve sezóny v hlavnom meste mu stačili, napriek 49 odohratým zápasom vo svojej poslednej sezóne za Slovan sa sťahoval v roku 1996 späť do Zvolena. V prvej sezóne po návrate narazil tento hráč na miernu nespokojnosť s jeho výkonmi a bol prevelený do B-tímu, v ďaľších sezónach však potvrdzoval svoje kvality a Zvolenu pomohol postúpiť do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Po prehratom finále West ligy sezóny 1999/2000 so Slovanom odišiel tento hráč po prvýkrát vo svojej kariére do zahraničia, v Českých Budejoviciach sa mu zapáčilo a tak tam pôsobil až dve sezóny. V roku 2002 bol tento hráč povolaný takisto do reprezentačného výberu. V 9 zápasoch zaznamenal 1 gól ( strelil ho Ukrajine pri víťazstve 5:4) a napokon sa tešil s ďalším Zvolenčanom vo výbere Jánom Lašákom z prvého majstrovského zlata Slovenskej republiky. Ladislav Čierny ďalej hrával za ruskú Ladu Togliatti, počas dvojročného pôsobenia v tomto tíme aj poslednýkrát reprezentoval svoju krajinu na medzinárodných turnajoch. Počas lockoutu si spoločne so zámorským triom Handzuš-Országh-Zedník zahral za Zvolen v sezóne 2004/2005 po štvorročnej pauze. K jeho rozhodnutiu vrátiť sa späť do Ruska prispelo možno aj sklamanie z finálovej prehry so Slovanom Bratislava. Dva roky si tak odkrútil v Čerepovci, druhá však už bola neúplná a ešte počas nej sa sťahoval opätovne po tretí a poslednýkrát domov do zvolenského HKM. Ladislav Čierny nasledujúce 4 sezóny pomáhal v obrane Zvolenčanom v ťažkých rokoch, ktoré fanúšikov Zvolena neoslnili. Sezóna 2010/2011 bola pre tohto hráča posledná a kariéru ukončil. Ako už je verejnosti známe, pre mnohé zranenia zvolenských obrancov počas minuloročnej sezóny a takisto aj vďaka lanáreniu vedenia sa po ročnej prestávke tento hráč vrátil do zápasového rytmu, v základnej časti odohral v jej závere 5 stretnutí, v playoff v 17 zápasoch zaznamenal 2 góly a 7 asistencii a tak si na záver svojej kariéry titul majstra Slovenska dokonale zaslúžil. Pre samotného hráča to bolo zadosťučinenie za roky strávené vo Zvolene, pre klub spravil tento muž veľa.

    Osobné štatistiky Ladislava Čierneho:

    973 zápasov (563 za Zvolen – 57% jeho celkovej kariéry)
    128 gólov ( 101 za Zvolen, 1 za Slovensko)
    235 asistencii ( 104 za Zvolen, 4 za A-tím Slovenska, 2 za výber SR20)
     
    Úvodné zostavy:

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Juraško (C), Hertl, Hraško, Mucha, Ťavoda, Pichnarčík, Pospíšil – Baláž, Brabenec (A), Peter Zuzin – Ďaloga, Podkonický (A), Škvaridlo – Síkela, Jurík, Lubor Zuzin – Puliš, Huňady, Čanky

    HK Nitra: Kristan (Zima) – Rais, König, Nádašdi, Milo (A), Bača, Ordzovenský, Ďurkech, Hrazdíra – Kováčik (A), Chrenko, Pupák – Tománek, Stümpel (C), Novák – Štumpf, Segľa, Rapáč – Bajtek, Kmeč, Piačka

    Rozhodca: Lauff – Rovenský, Smerek.
     
    Po prezentácii novej hymny HKM Zvolen nasleduje predstavovanie domáceho kádra a hymna slovenskej republiky, začiatok zápasu sa mierne oddiali.
     
    Po národnej hymne sa odhalí večnú pamiatku na minuloročnú majstrovskú sezónu, plagát s nápisom "MAJSTER SLOVENSKA 2013" je už odhalený na strope zimného štadióna.
     
    Následne zvolenský primátor odhalil aj pamiatku na bohatú kariéru Ladislava Čierneho, ktorý sa už definitívne rozlúčil s kariérou a číslo 74 s jeho menom už takisto zdobí starý zvolenský zimný štadión.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:25
    Začiatok zápasu je v znamení Zvolenčanov, tí získavajú puk a posielajú ho za vlastnú bránku na Pokoviča.
     
    00:58
    Pokovičova rozohrávka po ľavej strane nebol dobrý nápad, ako prejsť dopredu, Martin Ďaloga iba tečoval puk, dokorčulovať v útočnej tretine ho už ale nedokázal.
     
    01:30
    Martin Ďaloga následne vysoko napáda až pri súperovej bránke, v druhej minúte stretnutia sa zviditeľnuje Škvaridlo, ktorý opláca tvrdý zákrok Milovi.
     
    01:50
    Milan Jurík prvýkrát vystrelil za domáci tím, puk však na súperovu bránku nenamieril.
     
    02:28
    Zvolen stále o niečo aktívnejší, Síkelova rozohrávka po mantinely sa však teraz neujala a domáci sa sťahujú k vlastnej bránke.
     
    03:02
    Puliš vybojoval puk v strednom pásme, nohou si ho spracoval a snažil sa prejsť pred Kristana, jeho nezvyčajné spracovanie však znamenalo stratu puku.
     
    03:28
    König nahadzoval od modrej na bránku HKM, Šimko vyráža vyrážačkou na mantinel.
     
    04:01
    König znovu strieľa, tentoraz z pravého kruhu zápästím a iba do stredu bránky.
     
    04:25
    Dlho sa neprerušuje, prakticky od začiatku zápasu neprišlo spomínané prerušenie.
     
    04:44
    Prvá priama strela na bránku – Andrej Podkonický zakončil prečíslenie Zvolena strelou z pomedzi kruhou, Kristan chytá.
     
    05:00
    Štumf vo svojom prvom úniku stratil rovnováhu a padá na ľad, v ľavom kruhu u berie puk Ťavoda.
     
    05:33
    Martin Segľa sa snažil z prava natlačiť pred Šimka, domáca obrana mu to paradoxne dovolila, tento hráč však nezakončil efektívne.
     
    05:47
    Filip Bajtek mohol nahrávať, rozhodol sa však pre strelu z pomedzi kruhou – Šimko chytá.
     
    05:57
    Po buly v pravom kruhu sa dostáva Pupák iba k bekhendovému nahodeniu na bránku Zvolena a Šimko má znovu ľahkú prácu.
     
    06:06
    Ofsajd Zvolena a následné zakázané uvoľnenie hostí netreba komentovať, hra pokračuje po pravici Kristana.
     
    06:23
    Vladislav Baláž sa mohol po prvýkrát dostať k puku, pri mantinely však stratil rovnováhu a padá.
     
    06:52
    Peter Zuzin si sám nakorčuloval do útočnej tretiny a strieľa z ľavého kruhu – Kristan je pozorný a má puk v moci.
     
    07:15
    Stümpel v čistej šanci – k puku sa dostal po prihrávke od modrej, priamo pred bránkou však posiela puk bekhendom iba nízko do vyrážačky Šimka.
     
    07:38
    Nitra momentálne drží puk priu domácej bránke, o vzruch pred ňou sa snaží Branislav Rapáč.
     
    08:00
    Rapáčova prihrávka po mantinely nebola presná a tak sa Zvolenčania môžu presunúť s pukom do stredného pásma.
     
    08:11
    Ján Ťavoda odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    08:36
    Kováčik nepresne prihráva za bránku, Kamil Brabenec sa dostáva k puku, ktorý najprv vyváža do stredného pásma, následne sa s ním otočil k vlastnej bránke a zbiera cenné sekundy.
     
    09:00
    Nitra sa po tomto momente nevie dostať dopredu, musí prestriedať.
     
    09:23
    Nádašdi prihráva po modrej čiare Dušanovi Milovi, jeho strela bez prípravy posiela puk do betónov Mareka Šimka, ktorý chytá a prerušuje sa.
     
    09:54
    Pokovič dvakrát dostal puk preč z blízkosti svojej bránky a presilová hra hostí sa blíži ku koncu.
     
    10:11
    Zvolen v plnom počte.
     
    10:38
    Daniel Štumf pozvŕtal domácu obranu, jeho strela bekhendom bola zblokovaná na mantinel.
     
    11:09
    Branislav Rapáč mal na dosah puk priamo pred bránkoviskom, v kľaku však nezakončuje presne a hra sa presúva do stredného pásma.
     
    11:28
    Puliš individuálne neuspel počas cesty k súperovej bránke, hostia znovu pri puku.
     
    11:58
    Po natlačení sa na mantinel v rohu klziska pri bránke HKM sa prerušuje a vhadzuje sa po pravici Mareka Šimka.
     
    12:21
    Brabenec sa snažil predĺžiť akciu Zvolena, keď z uhla prihrával priamo pred bránku na Petra Zuzina, ten však bol o meter pozadu.
     
    12:53
    Podkonický mohol dorážať po Pokovičovej strele od modrej, hokejku mu však pridržal Nádašdi.
     
    13:10
    Podkonický po strele z pravého kruhu nepríjemne prekvapil Kristana, ten však vyráža.
     
    13:32
    Následne vkorčuloval do pásma Martin Ďaloga, strela náprahom však nie je úspešná, Ďaloga označkoval iba tyčku Kristanovej bránky !
     
    14:04
    Lubor Zuzin bol natlačený na mantinel Rapáčom a znovu sa prerušuje, vhadzuje sa po pravici Mareka Šimka.
     
    14:28
    Michal Pospíšil nahadzuje do pásma, Zvolenu to však ohrozenie hosťujúcej svätyne neprinieslo.
     
    14:59
    Následne hostia nahadzujú do pásma, puk sa odráža od mantinelu priamo pred bránku, Šimko má prehľad a prikrýva puk.
     
    15:20
    Miroslav Kováčik v čistej šanci netriafa bránku, Šimko nezasahuje.
     
    15:41
    Následne od modrej čiary strieľa nebezpečne Pupák, znovu neúspešne.
     
    16:21
    Hraško zapracoval v útočnej tretine, následne skoro stratil puk a pustil súpera do brejku, v páde však v poslednej chvíli špičkou hokejky prihráva do rohu klziska.
     
    16:58
    Tomáš Škvaridlo dostal puk do útočnej tretiny, po obkorčulovaní bránky nahráva na voľného Andreja Podkonického, ktorý strieľa z prvej, Zvolenčanov však zastavuje semafor Kristana, ktorý sa týmto zákrokom vytiahol.
     
    17:09
    Dlhé nahodenie hostí končí až na Šimkovi, ten nemá dôvod nechať hru súrne pokračovať, preto s kľudom prikrýva a prerušuje sa.
     
    17:31
    Milan Jurík si prehodil Baču v strednom pásme a pokračoval do brejku, po dokorčulovaní puku strieľa z prvej iba mimo priestoru bránky.
     
    18:00
    Baláž bol v pásme skôr, ako puk a preto sa útok Zvolena musí presunúť späť do stredného pásma.
     
    18:13
    Vladislav Baláž oslabuje svoj tím, za sekanie odchádza na trestnú lavicu.
     
    18:21
    Po buly nasledoval faul Pupáka v útočnej tretine, ten odchádza na trestnú za hákovanie a bude sa teda hrať 4 na 4.
     
    18:54
    Kristan chytá zblúdenú strelu a radšej hru prerušuje, 2. útok Zvolena mu zatiaľ pravidelne robí vrásky na čele.
     
    19:16
    Podkonický sa spoza bránky dokázal natlačiť priamo pred Kristana, zakončenie po ľade prvý gól zápasu neprinieslo a tak Kristan chytá.
     
    19:41
    Dušan Milo sa počas korčulovania do ľavého kruhu odhodlal aj k strele zápästím, pozorný Šimko nemal čistý výhľad, napriek tomu chytá.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Oba tímy hrali v prvej časti hry vyrovnanú partiu, najväčšiu šancu zápasu mal mladý Martin Ďaloga, ten trafil z medzikružia iba konštrukciu bránky Slovinca Roberta Kristana. Nasledovala rozumná hra s dbaním na obrannú fázu hry a preto po prvej časti hry svieti na kocke nerozhodný bezgólový stav 0:0.

    Strely na bránku – 8:10

    Druhá tretina začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:13
    Baláž už na ľade, Zvolen v plnom počte.
     
    20:21
    Aj hostia v plnom počte.
     
    20:43
    Dušan Milo využíva vyhraté buly Nitry na strelu od modrej čiary, Šimko mal odkrytý výhľad a puk chytá.
     
    21:15
    Stümpel sa mohol dostať k odrazenému puku, ten pristál po Nádašdiho strele pred Šimkovou bránkou, v poslednej chvíli zasahuje Ťavoda – puk vyhadzuje až do stredného pásma.
     
    21:25
    Zvolen bude hrať prvýkrát presilovú hru, Daniel Štumf odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    21:46
    Mucha nastreľuje protihráča, následne Juraško strieľa a puk sa zastavuje tesne pred bránkou, Síkela zvolil zoči voči Kristanovi prihrávku vzad, tam však nebol jeho spoluhráč.
     
    22:26
    Mucha strieľa od modrej, Baláž mohol tečovať jeho strelu, nestalo sa tak a Baláž tak iba prekorčuloval pred Kristovou bránkou, clonenie však brankárovi Nitry nezabránilo v zákroku.
     
    22:44
    Vylúčenie Nitry – Tománek – sekanie.
     
    23:06
    Hraško trafil pri strele od modrej iba Andreja Podkonického za bránkou pri mantinely.
     
    23:25
    Nitra so štyrmi hráčmi.
     
    23:50
    Hostia sa viackrát za sebou dokázali oslobodiť, puk vyhadzujú až k Šimkovi.
     
    24:26
    Pätička Brabenca nedokázala predĺžiť akciu domácich, Zvolen stráca pásmo.
     
    24:44
    Nitra v plnom počte.
     
    25:17
    Dušan Milo zastavuje Milana Juríka v strednom pásme, puk mu berie, no sám sa odhodláva iba k vyhodeniu.
     
    25:37
    Martin Ďaloga nahrával pred bránku na Škvaridla, ten tečuje puk, usmerňuje ho však iba na mantinel.
     
    25:55
    Lukáš Novák strieľa z uhla priamo do masky Mareka Šimka, prerušuje sa.
     
    26:20
    Martin Ďaloga zabojoval na útočnej modrej a Milovi šikovne zobral puk.
     
    26:42
    Následne sa v súboji pri mantinely podarilo hosťom získať puk a vyhodiť ho naslepo do stredného pásma.
     
    27:15
    Andrej Podkonický dostal puk do pásma, po prihrávke na Škvaridla sme však nevideli strelu, Škvaridlo bol odstavený od puku obranou Nitry.
     
    27:26
    Peter Ordzovenský vystrelil z uhla priamo do stredu bránky, Marek Šimko chytá.
     
    27:40
    Hra stráca rýchlosť, často sa prerušuje, čomu prispievajú aj nepresnosti na oboch stranách.
     
    28:10
    Juraškovi držal hokejku za vlastnou bránkou Ďurkech, Lauff stál priamo pred ním, zákrok na domáceho hráča však posúdil ako povolený.
     
    28:38
    Kováčik predlžuje útok hostí, po mantinely dostáva puk za Šimkovu bránku, hra po obvode útočného pásma však hosťom strelu na bránku nepriniesla.
     
    29:04
    Chrenko strieľal už po odpískaní ofsajdu hostí, vhadzuje sa pred Kristanovou bránkou.
     
    29:19
    Martin Ďaloga sa dotkol puku ešte na vlastnej polovici, preto sa píska zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    29:35
    Roman Tománek sa ľahko dostal k puku, po prekorčulovaní útočnej modrej ho však zastavuje čiarový rozhodca – ofsajd.
     
    29:58
    Lubor Zuzin opäť v hre, po nahodení puku na mantinel do útočnej tretiny sa hostia zmohli iba na vyhodenie cez všetky čiary a znovu sa prerušuje.
     
    30:23
    Ján Ťavoda púšťa puk za seba na útočnej modrej, puk mu preskočil hokejku.
     
    30:25
    Hru opäť zdržuje zakázané uvoľnenie hostí, dianie hry sa presúva pred Kristana.
     
    31:00
    Peter Zuzin vynikajúco zapracoval v útočnej tretine, za bránkou hostí získal puk, následne prihráva na Kamila Brabenca, ktorý čakal na strelu, napokon však strieľa iba do výstroje brankára hostí.
     
    31:34
    Kmeč strieľal zpred ľavého kruhu, následne sa takisto snažil o dorážku vlastnej strely, Hraško ho však dobre bránil a nedovolil mu zakončiť.
     
    32:06
    Pupákova prihrávka zmenila smer po teči zvolenského beka, ktorý korčulou posiela puk tesne vedľa pravej tyčky.
     
    32:34
    Lukáš Novák sa dostal do čistej šance, keď po chybe v domácej obrane mohol strieľať do odkrytej bránky, puk mu však preskočil hokejku.
     
    33:15
    Matej Síkela v čistej šanci – Kristan bol za bránkou, počas jeho rozohrávky práve Síkela zachytil puk, meter pred bránkou tento hráč nedokázal trafiť odkrytú bránku, puk posiela nad.
     
    33:38
    Oba tímy sa postarali o búrlivú desaťminutovku v druhej tretine, stále sme však gól nevideli.
     
    34:16
    Hostia bojujú za domácou bránkou, puk držia pri mantinely a snažia sa znervózniť súpera.
     
    34:46
    Peter Zuzin odchádza znechutený na striedačku, jeho práca vyšla na zmar po snahe prihrať.
     
    35:27
    Prečíslenie Zvolenčanov sa skončilo oveľa skôr, ako vzniklo, na modrej totiž chybuje jeden z tria Ďaloga-Podkonický-Škvaridlo, píska sa ofsajd.
     
    36:00
    Pichnarčík vstupuje do hry, štvrtá obrana HKM tak opäť zasahuje do priebehu zápasu.
     
    36:37
    Brabenec si perfektne obhodil na modrej čiare Kováčika, hosťujúceho hráča zachraňuje chyba Zvolenčanov, znovu sa prerušuje pre ofsajd.
     
    37:00
    Peter Zuzin nahadzuje do pásma, k puku bol však blízko Chrenko, ktorý jednoducho vyviezol puk späť do stredného pásma.
     
    37:20
    Baláž korčuloval na bránku súpera, pred sebou mal iba jedného obrancu hostí, rozohodol sa prihrávať, chrbtom k bránke však nedokázal odolať bráneniu súperovho obrancu.
     
    37:35
    Po Škvaridlovej strela sa odráža puk od špičky Kristanovho betónu na ochrannú sieť, nasleduje buly po ľavici hosťujúceho brankára.
     
    37:52
    Segľa tečoval strelu Odrzovenského od modrej, Segľa napokon posiela puk iba na mantinel.
     
    38:01
    Hraško krosčekuje súpera, na trestnú odchádza na 2 minúty.
     
    38:33
    Königova strela od modrej bola ztečovaná na zadný mantinel, Zvolenčania sa následne oslobodzujú.
     
    39:00
    Spolupráca Chrenka a Pupáka neuspela, Zvolen znovu vyhadzuje.
     
    39:10
    Kristan znovu chybuje, pri rozohrávaní skoro naservíroval puk na hokejku Petra Zuzina.
     
    39:22
    Hertl "upratal" pred domácou bránkou Romana Tománka, za hrubosť odchádzajú obaja na trestnú lavicu, Tománek však dostáva 2+2 minúty, hrať sa bude teda za vyrovnaného hráčskeho stavu.
     
    39:44
    Juraškove nahodenie do rohu klziska nebolo úspešné, následne na druhej strane neuspel Lukáš Novák proti brániacemu Muchovi.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Prvá desaťminutovka druhej tretiny bola kľudnejšia, častejšie sa prerušovalo, takisto sme videli vyrovnanejšiu hru napriek úvodnej presilovej hry Zvolena o dvoch hráčov. Začiatok druhej polovice zápasu však naznačil, akým smerom sa bude uberať hokej v poslednej časti hry. Tvrdšia hra s už menším dbaním na zadné vrátka a drzejšie výpady najmä na strane Zvolena sme teda sledovali v druhej časti druhej tretiny.

    Strely na bránku – 15:18

    Tretia tretina začne približne o 18:38.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:01
    Brabenec na buly uspel, Zvolen už v plnom počte.
     
    40:31
    Brabenec sa spoza bránky dostal priamo pred Kristana, na ľavej strane mal voľného Muchu, rozhodol sa však pre strelu z uhla, Kristan chytá.
     
    41:05
    Michal Juraškood modrej čiary nastreľuje iba mantinel, puk sa odráža až do stredného pásma a domáci korčulujú k vlastnej bránke.
     
    41:19
    Tomáš Škvaridlo napriahol z pravého kruhu, puk letel ponad ľavý betón brankára Nitry, tam však mal Kristan lapačku a efektným semaforom chytá puk.
     
    41:46
    Kováčik v páde vypichuje puk Škvaridlovi a zabraňuje tak prečísleniu domáceho mužstva.
     
    42:01
    Ľahké nahodenie Ordzovenského z uhla – Šimko chytá a znovu sa prerušuje.
     
    42:14
    Lubor Zuzin vyhadzuje z vlastného obranného pásma priamo za Kristanovu bránku -. prerušuje sa pre zakázané uvoľnenie.
     
    42:40
    Práca Lubora Zuzina znovu neskončila strelou, ani na dvakrát nedostal puk do útočnej tretiny na hokejku spoluhráča.
     
    42:56
    Na začiatku záverečnej časti hry sa často prerušuje, buly nasleduje po pravici brankára hostí.
     
    43:41
    Juršako zachraňuje pred čistou šancou Rapáča, puk Šimko vyrazil pred seba, následne sa Rapáč tlačil do dorážky, v góle mu však zabránil vynikajúco Juraško.
     
    44:15
    Škvaridlo počas striedania svojho tímu dostáva puk na hokejku v strednom pásme, prihráva však smerom k vlastnej bránke.
     
    44:54
    Zvolen dal gól!
    Matej Síkela sám dostal puk až za hosťujúcu bránku, spoza nej našiel voľného a pripraveného LUBORA ZUZINA, ktorý strieľa bez prípravy ponad lapačku Kristana a Zvolen tak strieľa úvodný gól zápasu. Asistencie: Matej Síkela.
     
    45:31
    Buly v strednom pásme vyhrávajú hostia, rýchly prechod v znamení Milovej strely znamená ďalšie prerušenie hry.
     
    45:54
    Jaroslav Hertl si pri rozohrávke nerozumel s Martinom Ďalogom, nasleduje zakázané uvoľnenie Zvolena.
     
    46:13
    Buly po pravici Šimka vyhrali Zvolenčania, Nitra musí hrať ofenzívnejšie.
     
    46:32
    Matej Síkela opäť na ľade, tnetoraz nahráva Ťavodovi za bránku...
     
    46:40
    ...jeho prechod do pásma sa podaril – zo stredného pásma nastreľuje Kristanovu vyrážačku a puk končí na ochrannej sieti.
     
    46:54
    Peter Zuzin strieľal ihneď po vyhratom buly iba tesne vedľa bránky hostí.
     
    47:00
    Spolupráca Brabenca a Petra Zuzina tentoraz končí neúspešne – zakázané uvoľnenie.
     
    47:10
    Dnešné stretnutie sleduje 2030 divákov.
     
    47:35
    Pupák ani na dvakrát nedokázal prekonať Šimka, najprv si z uhla nakorčuloval pred bránku a zakončoval iba do lapačky, neskôr jeho strelu zblokoval na mantinel obranca Zvolena.
     
    48:00
    Lukáš Novák strieľa z ľavého kruhu – Šimko mal odkrytý výhľad, aj so šťastím chytá ľavým betónom.
     
    48:24
    Akciu Zvolena zakončuje po prihrávke Škvaridla Martin Ďaloga, jeho strela z prvej ohrozila hosťujúcu bránku, Kristan sa však stihol presunúť k ľavej tyčke a chytá.
     
    48:59
    Podkonický v poslednej chvíli chybuje pri vyhadzovaní puku z vlastnej obrannej tretiny, následne však ide na istotu a spôsobuje zakázané uvoľnenie.
     
    49:36
    Škvaridlo iba rýchlo nahadzuje do pásma a odchádza striedať, hostia začínajú pôsobiť aktívnejšie.
     
    50:19
    Lubor Zuzin si znovu prehodil puk s Matejom Síkelom, nakoniec sa dostal k strele prvý menovaný, z ľavého kruhu nastreľuje Zuzin masku Kristana.
     
    51:02
    Chrenkovi v poslednej chvíli vypichuje puk Mucha, Nitra zatiaľ v útočnej snahe v druhej desaťminútovke tretej tretiny bez strely.
     
    51:41
    Hraško sa ponáhľad do obrany, strele Lukáša Nováka však nezabránil, Šimko našťastie pre Zvolen chytá.
     
    52:10
    Šimko si počas súboja za vlastnou bránkou stráži ľavú tyčku, puk sa dostáva na hokejku hráča HKM a tak sa môže brankár Zvolena upokojiť.
     
    52:23
    Milan Jurík sa už dostal cez Štumfa a pred sebou mal iba Kristana, Štumf však nemal inú možnosť, ako Juríka zahákovať, nasleduje presilová hra Zvolena.
     
    52:55
    König ako prvý dostáva puk na svoju hokejku, svoj tím oslobodzuje vyhodením cez všetky čiary.
     
    53:30
    Zvolen sa sám obral o pár sekúnd presilovej hry, pre nedorozumenie v útoku sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    53:35
    Za úmyselné vyhodenie puku odchádza na trestnú Nádašdi, Zvolen bude hrať presilovú hru o dvoch hráčov 48 sekúnd.
     
    53:35
    Za úmyselné vyhodenie puku odchádza na trestnú Nádašdi, Zvolen bude hrať presilovú hru o dvoch hráčov 48 sekúnd.
     
    54:19
    Zvolen dal gól!
    Michal Juraško nahadzoval od modrej čiary, zdalo sa, že puk bol tečovaný jedným z jeho spoluhráčov a skončil priamo v bránke, nakoniec je však nahlásený ako strelec druhého gólu Zvolena MICHAL JURAŠKO. Asistencie: Ján Mucha Tomáš Škvaridlo
     
    54:52
    Michal Juraško – 2 minuty za podrazenie.
     
    59:29
    Andrej Podkonický – 2 minuty za držanie hokejky.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sme neboli schopní dokomentovať pre menší výpadok, preto sa ospravedlňujeme. Zvolen v závere dokázal odolať powerplay hostí, navyše na trestnej sa objavil ešte Podkonický, Nitrania teda ani v pomere 6 na 4 nedokázali uspieť a hrdinom zápasu sa tak stáva spoločne s Matejom Síkelom brankár Zvolena Marek Šimko.

    Prajeme Vám príjemný zvyšok víkendu ! (20:15:36)

    Marian Fiam

    Branky a nahrávky: 45. Lubor Zuzin (Síkela), 55. Juraško (Mucha, Škvaridlo)


    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Juraško (C), Hertl, Hraško, Mucha, Ťavoda, Pichnarčík, Pospíšil – Baláž, Brabenec (A), Peter Zuzin – Ďaloga, Podkonický (A), Škvaridlo – Síkela, Jurík, Lubor Zuzin – Puliš, Huňady, Čanky
    HK Nitra: Kristan (Zima) – Rais, König, Nádašdi, Milo (A), Bača, Ordzovenský, Ďurkech, Hrazdíra – Kováčik (A), Chrenko, Pupák – Tománek, Stümpel (C), Novák – Štumpf, Segľa, Rapáč – Bajtek, Kmeč, Piačka

    Rozhodčí: Lauff – Rovenský, Smerek

    Diváci: 2030
    bahis siteleri