Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
konec
HK Poprad
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
HC Košice
sk Neděle 15.09.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine dokázali hokejisti Popradu vsietiť aspoň jeden čestný gól v 47. minúte, keď gólmana Hyláka zakončením z pravej strany prekvapil Samuel Takáč. Následne sa Popradčania snažili vsietiť aj kontaktný gól, no už boli na košických vicemajstrov prikrátki.

    Košičania si po zápase v Poprade pripisujú na svoje konto prvé tri body, zatiaľčo Poprad ostáva zatiaľ bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:33:36)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    V závere zápasu spoza pravého kruhu ešte tvrdo pálil Daniel Brejčák, no jeho delovku napokon gólman Hylák úspešne vyrazil do bezpečia svojou pozornou výražačkou.
     
    59:06
    Popradskí hokejisti sa snažili dostať pred gólmana Hyláka, no napokon boli neúspešní, keďže ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    59:08
    Popradskí hokejisti sa snažili dostať pred gólmana Hyláka, no napokon boli neúspešní, keďže ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    58:56
    Z ľavej strany tvrdo pálil hosťujúci Novák, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    58:27
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Nagy, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány! Gólman Dušan Sidor zasahovať nemusel.
     
    57:52
    Košický útočník Sojčík potiahol puk do útočného pásma, kde ho aj dosť dlhú dobu držal. To Košičanom vyhovuje, keďže v derby zápase vyhrávajú dvojgólovým rozdielom.
     
    57:19
    Jabrocký hľadal prihrávkou spoza košickej brány v medzikruží Samuela Takáča, no ten už zakončovať nedokázal, keďže ho Košičania okamžite defenzívne zdvojili.
     
    57:00
    Košičania si opäť nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Hylákom.
     
    56:27
    Arné Kroták preveril gólmana Hyláka strelou z ľavej strany, no jeho delovku napokon pozorný košický brankár zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    56:13
    Richard Jenčík tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon nedokázala zastrašiť gólmana Sidora, ktorý ju zblokoval svojimi betónmi a následne dobre zapracoval aj svojou hokejkou!
     
    55:45
    Ladislav Nagy si mierne nerozumel so svojou hokejkou pri útočnej modrej čiare a následne mu puk z čepele skĺzol do stredného pásma. Košičania sa teda musia stiahnuť späť.
     
    55:08
    Samuel Takáč sa zaplietol do menšieho konfliktu s Michalom Šedom, no napokon to boli len strkanice, po ktorých sa vylučovať nebude. Medzitým si gólman Hylák na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok po zakončení spomínaného Takáča.
     
    54:55
    Jaroslav Jabrocký sa s pukom pretlačil až do medzikružia a následne tvrdo páll. Gólman Hylák bol však v strehu a puk napokon úspešne zblokoval svojim pravým betónom do bezpečia!
     
    54:16
    Popradskí Kamzíci chcú v závere zápasu ešte niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania zachytili popradskú rozohrávku, no Cebák sa následne previnil zakázaným uvoľnením.
     
    53:46
    Hosťujúci Marcinko nepríjemne zložil k zemi čiarového rozhodcu v košickom obrannom pásme. Rozhodca však len padol na zadok a následne pokračuje vo svojej práci.
     
    53:05
    Košičania sa dostali k puku po nepresnej rozohrávke svojich súperov, no následne sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od gólmana Hyláka.
     
    52:46
    Matúš Paločko po skvelom forčekingu potrápil košického obrancu Deyla, no Popradčania sa následne dostali len do súbojov o puk pri bočnom mantineli.
     
    52:14
    Košičania sa dostali do skvelého prečíslenia, no Richard Jenčík napokon svojou nepresnou prihrávkou z pravého kruhu našiel len pozorného obrancu McNamaru.
     
    51:37
    Dušan Pašek preveril gólmana Sidora streelou z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná dobre osadenou výstrojou popradského gólmana.
     
    51:13
    Mlynarovič si potiahol puk do medzikružia a následne pálil z otočky, no jeho projektil gólman Hylák videl dobre a puk svojou výstrojou zblokoval napravo od seba.
     
    50:49
    Prvá útočná formácia Popradu sa s pukom dostala do útočného pásma a snaží sa prekvapiť košickú defenzívu. Uvidíme však, či sa to aktívnym Kamzíkom podarí.
     
    50:20
    Dušan Pašek preveril gólmana Sidora strelou z pravej strany, no pozorný popradský gólman puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    49:49
    Hokejisti Popradu sa momentálne previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred bránou gólmana Sidora. Popradčania sa budú musieť opäť brániť.
     
    49:21
    Košičania sa spod mierneho popradského tlaku dokázali oslobodiť a následne sa usadili pred bránou gólmana Sidora, kde si puk takticky prihrávajú.
     
    48:52
    Belluš sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavom kruhu, keď pálil po prihrávke od Schneidera, no jeho následná delovka skončila len tesne mimo košickej brány!
     
    48:23
    Samuel Takáč opäť poriadne potrápil košického gólmana Hyláka, keď sa k nemu presúval po pravom krídle, no napokon nedokázal prekonať jeho dobre osadené betóny.
     
    47:52
    Košický kapitán Martin Štrbák preveril gólmana Sidora dvoma strelami spoza ľavého kruhu, no jeho delovky napokon gólman Popradu dokázal ztlmiť vo svojej výstroji.
     
    47:24
    Spoza pravého kruhu tentokrt tvrdo pálil domáci Sýkora, no jeho projektil pozorný gólman Hylák dokázal svojou vyrážačkou zblokovať na zadný mantinel.
     
    46:58
    Z ľavej strany tvrdo pálil Marek Nagy, no jeho delovka napokon skončila bez teču len na pleksiskle za košickou bránou. Hylák zasahovať nemusel.
     
    46:26
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti napokon dokázali zneškodniť košickú defenzívu a skórujú! Po fantastickej prihrávke spoza košickej brány od Paločka sa k puku na pravej strane dostal SAMUEL TAKÁČ, ktorý ho prepašoval pomedzi Hylákove betóny do košickej svätyne Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Jaroslav Jabrocký.
     
    45:50
    Ladislav Nagy sa s pukom natlačil pred popradskú bránu po ľavom krídle a následne zakončoval, no ešte predtým ho zdvojila dvojica popradských obrancov. Následne gólman Sidor ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    45:19
    Popradskí hokejisti sa s pukom dostali do útočného pásma, no napokon ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    44:58
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no Košičania hrajú zatiaľ suverénne a s prehľadom eliminujú svojich súperov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1610 divákov.
     
    44:17
    Z pravej strany tvrdo pálil domáci Mlynarovič, no jeho tvrdá strela napokon skončila poľahky zblokovaná betónmi gólmana Hyláka. Ten puk umiestnil do bezpečného rohu klziska.
     
    43:52
    Popradskí hokejisti sú opäť pri puku pred svojou bránou, no zatiaľ sa im nedarí zaútočiť. Košičania veľmi dobre forčekujú a nedávajú svojim súperom veľa priestoru.
     
    43:27
    Paukovček zachytil puk na pravej strane a následne chcel zakončovať, no už sa mu to cez pozorného košického kapitána Štrbáka nepodarilo.
     
    42:42
    Košickí hokejisti hrajú už v plnom počte a zatiaľ veľmi dobre eliminujú svojich súperov z Popradu. Následne sa k puku dostali domáci, no tí ho držia len vo vlastnom obrannom pásme.
     
    42:15
    Popradčania hrajú v tomto oslabení len veľmi zle. Aktívny Bartoš zachytil nepresnú rozohrávku svojich súperov a následne sa dostal pred popradskú bránu. Puk mal však na bekhende a už nestihol zakončovať.
     
    41:40
    Drábek sa s pukom natlačil pred gólmana Hyláka a následne tvrdo pálil, no jeho delovka smerovala len do výstroje pozorného gólmana Hyláka. Ten dobrým zákrokom prerušil plynulosť hry.
     
    41:03
    Hosťujúci Ladislav Nagy poriadne potrápil popradskú defenzívu. Následne ho však dvojica popradských obrancov od puku odstavila a snaží sa opäť zaútočiť.
     
    40:38
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Richard Jenčík.
     
    40:12
    Hokejisti Popradu sa zmocnili puku po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine a ihneď sa rozhodli prejsť pred bránu gólmana Hyláka. Napokon ich však zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte 18 sekúnd.
     
    V druhej dvadsaťminútovke košickí Oceliari ukázali svoju ofenzívnu silu po dvoch chybách v defenzívnych radoch popradského tímu. Najskôr v 25. minúte skóroval Peter Sojčík, ktorý dokázal prekvapiť gólmana Sidora tvrdou strelou spoza kruhov, ktorú umiestnil k pravej žŕdke popradskej brány. Následne v 35. minúte skóroval Dušan Pašek, ktorý získal puk po dobrej prihrávke od Hrnku a následne svojim švihom vymietol ľavý horný roh domácej brány. Výrazne treba pochváliť aj košického gólmana Hyláka, ktorý svojimi zákrokmi čaroval a nedal Popradčanom žiadnu šancu prekonať ho.

    Košičania boli v doterajšom priebehu zápasu oveľa lepším tímom, no domáci majú k dispozícii ešte 20 minút, v ktorých sa môže všetko zmeniť.
    Podarí sa Kamzíkom zdramatizovať tento zápas?

    Tretia tretina začne približne o 18:31.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    McNamara nahodil puk do útočného pásma, no následne sa k nemu dostali Košičania, ktorí sa oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary. Už sa len vyčkáva na zvuk sirény, ktorá ukončí druhú tretinu.
     
    39:14
    Gólman Hylák vyčaroval sériu fantastických zákrokov! Po rýchlej prihrávke od Lapšanského spoza kruhov sa k puku na pravom kruhu dostal Arné Kroták, ktorý pálil z prvej, no zasiahol len Hylákove betóny. Následne zakončoval z medzikružia aj Mlynarovič, no jeho nekompromisnú delovku gólman Hylák po skvelom presunutí vyrazil do bezpečia!
     
    38:53
    Arné Kroták pekne zapracoval s pukom na útočnej modrej čiare a následne ho nabil Štefanovi Fabianovi. Tomu však puk veľmi nesadol a následne skončil len na zadnom mantineli.
     
    38:18
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť košický obranca Michal Novák.
     
    38:11
    Košičania si mierne nerozumeli vo svojej ofenzívnej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Na rad prichádza vhadzovanie puku po pravici gólmana Hyláka.
     
    37:45
    Richard Jenčík tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Dušan Sidor teda v tejto situácii zasahovať nemusel.
     
    37:20
    Bicek chcel gólmana Sidora preveriť zakončením spoza jeho brány, no napokon bol neúspešný. Pozorný popradský gólman puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    36:42
    Momentálne to na popradskom ľade vyzerá tak, ako keby hrali hokejisti Košíc v početnej výhode. Puk majú vo svojej moci a poriadne trápia popradskú defenzívu.
     
    35:58
    Košičania sú s pukom opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa bránia veľmi dobre.
     
    35:20
    Popradský fanklub začal skandovať meno Juraj Sedlačko, no tréner Jančuška zatiaľ brankársky post Popradu nestrieda.
     
    34:54
    Košice dali gól!
    Košickí Oceliari ukázali svojim dnešným súperom, že vedia využiť každú chybu v ich defenzíve. Po skvele načasovanej prihrávke zo stredu od Hrnku sa k puku na ľavom kruhu dostal DUŠAN PAŠEK, ktorý svojim švihom vymietol ľavý horný roh popradskej brány! Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Hrnka a Michal Novák.
     
    34:24
    Tomáš Hrnka sa s pukom natlačil pred gólmana Sidora, no ten ho napokon dokázal odstaviť dobrým zákrokom svojimi betónmi. Následne Hrnka padol na ľad.
     
    33:52
    Marcinko nahodil puk na zadný mantinel, kde ho následne dokorčuľoval pozorný Sojčík. Ten však už nestihol ohroziť priestor popradskej brány.
     
    33:13
    Jenčík sklepol letiaci puk v medzikruží a následne ho prihral na Pašeka, no ten už nedokázal zakončovať, keďže bol k popradskej bráne otočený chrbtom. Následne sa Popradčania dostávajú k puku.
     
    32:49
    Hra sa začína pomaly, ale isto kúskovať. Košičania sa najskôr previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovalo pred Hylákom a tentokrát ukázali aj postavenie mimo hry. Na rade je vhadzovanie v strednom pásme.
     
    32:24
    Rastislav Konečný poriadnym bodyčekom na pravej strane odstavil domáceho obrancu Gaborčíka. Ten napokon s menším problémom s pravou nohou odišiel na striedačku.
     
    31:55
    Bartoš sa dostal k puku na hranici pravého kruhu a následne chcel preveriť gólmana Sidora strelou, no už neurobil podĽa svojich predstáv. Následe ho pozorný Gaborčík od puku odstavil.
     
    31:17
    Popradskí hráči sa takmer dostali do útočného pásma, no napokon ich zastavil čiarový rozhodca, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    30:50
    Takáč sa s pukom dobre presúval cez stred a následne chcel prihrávkou na pravom krídle nájsť Paločka, no to sa mu už nepodarilo. Košičania túto dvojicu Popradčanov s prehľadom odstavili od puku.
     
    30:12
    Hosťujúci Bicek poriadne potrápil popradských obrancov, no pozorný Brejčák ho napokon od puku odstavil a poslal ho do stredného pásma.
     
    29:42
    Alexandr Hylák poriadne podržal košický tím nad vodou! Najskôr vyrazil svojimi betónmi strelu od Drábeka z pravej strany a následne si poradil aj s dorážkou aktívneho Sýkoru zo strany ľavej!
     
    29:20
    Ladislav Nagy si s pukom nakorčuľoval do medzikružia a následne tvrdo zakončoval, no gólman Sidor zasahovať nemusel, keďže Nagyova prízemná delovka smerovala len tesne vedľa jeho brány.
     
    28:55
    Popradskí hokejisti sa chceli dostať pred bránu gólmana Hyláka, no následne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    28:24
    Na druhej strane sa k puku na pravej strane dostal Kroták, ktorý dobrou krížnou prihrávkou hľadal na ľavom krídle Lapšanského, no to sa mu napokon nepodarilo. Jeden z Košičanov puk stečoval svojou hokejkou do bezpečia.
     
    27:54
    Tomáš Hrnka sa s pukom preštrikoval na pravý kruh a následne tvrdo vystrelil! Jeho delovku však gólman Sidor skrotil medzi svojimi betónmi a hru prerušil.
     
    27:28
    Momentálne sa hrá ž poriadne dlho bez prerušenia. Puk sa presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vyložené gólové šance.
     
    26:54
    Z medzikružia zakončoval hosťujúci Nagy, no jeho projektil napokon skončil len na zadnom mantineli. Hokejisti Popradu sa následne zmocnili puku a snažia sa zaútočiť.
     
    26:18
    Matúš Paločko si potiahol puk na hranicu ľavého kruhu z pravej strany a následne chcel zakončovať, no dvojica košických obrancov ho včas od puku odstavila!
     
    25:58
    Hokejisti Popradu sa chcú dostať pred gólmana Hyláka taktickými nahodeniami puku do útočného pásma, no tie hostia poľahky zachytávajú.
     
    25:28
    Popradčania sa však ani po druhom inkasovanom góle nevzdávajú a snažia sa prekvapiť gólmana Hyláka. Z pravej strany tvrdo pálil Paločko, no jeho projektil zblokovali košickí obrancovia na zadný mantinel.
     
    24:54
    Košice dali gól!
    Košičania sa po jednoduchej útočnej akcii dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prienikovej prihrávke od Marcinka sa k puku dostal PETER SOJČÍK, ktorý svojim švihom spomedzi kruhov umiestnil puk k pravej žŕdke popradskej brány. Gólman Sidor už nestihol včas zachytiť puk vo svojej moci. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Marcinko a Jiří Bicek.
     
    24:13
    Košičania sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa vhadzovalo v strednom pásme. Náslende sa do útoku vybrali domáci Popradčania, no uvidíme, či sa im podarí niečo vymyslieť.
     
    23:52
    Hosťujúci Bicek chcel preveriť postreh gólmana Sidora taktickým nahodením puku, no napokon bol neúspešný. Pozorný obranca Fabian puk zachytil a následne ho poslal do stredného pásma.
     
    23:18
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Marek Nagy zaviezol puk do útočného pásma, no následne sa pošmykol a stratil ho.
     
    22:59
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Belluš, no jeho delovka napokon skončila len na ochrannej sieti. Gólman Hylák zasahovať nemusel, čo znamená, že vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:20
    Konečný nahodil puk na zadný mantinel, no následne sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, ktorí zakladajú ďalší útok domácich hokejistov.
     
    21:55
    Pri puku sú v útočnom pásme hokejisti Košíc, ktorí si ho však prihrávali len popri mantineli. Následne sa k puku dostali Popradčania, ktorí sa však previnili prihrávkou rukou. Vhadzovať sa bude vs trednom pásme.
     
    21:24
    Popradskí hokejisti si mierne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Sidorom.
     
    20:58
    Popradčania sú pri puku v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí nájsť ten správny recept na košickú defenzívu, ktorá bráni priestor pred svojou bránou naozaj ukážkovo.
     
    20:25
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Arné Kroták, no jeho delovka napokon skončila len zblokovaná na ochrannej sieti. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Hylákom.
     
    20:04
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky hokejisti Košíc, ktorí sa ihneď chceli natlačiť pred gólmana Sidora, no nepodarilo sa im to. Pri puku sú momentálne Popradčania.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej dvadsaťminútovky sme mohli vidieť veľmi dobrú ofenzívnu hru hosťujúcich Košičanov, ktorí dokázali už po 43 sekundách zápasu skórovať v presilovej hre po vylúčení Radoslava Suchého. Úspešným strelcom na strane Košíc bol Jiří Bicek, ktorý svojou delovkou z prvej nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Postupne sa dokázali osmeliť už aj popradskí hokejisti, no gólman Hylák zatiaľ veľmi veľa práce nemal. Na druhej strane treba pochváliť gólmana Dušana Sidora, ktorý niekoľkými zákrokmi výrazne podržal Popradčanov nad vodou.

    Podarí sa hokejistom Popradu v druhej tretine zabrať v ofenzívnych činnostiach a prekvapiť tak svojich dnešných súperov vyrovnávajúcim gólom?
    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:53
    Pred nami sú posledné sekundy prvej tretiny, počas ktorých majú puk vo svojej moci domáci Popradčania. Tí však už nič nevymýšľajú a v strednom pásme čakajú na zvuk sirény, ktorá ukončí prvú tretinu tohto zápasu.
     
    19:19
    Košičania sa dokázali v početnej nevýhode ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne však majú puk len v strednom pásme, odkiaľ chcú niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    18:53
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance, keď ohrozili gólmana Hyláka strelou Lapšanského a následnými dorážkami spomínaného Lapšanského a Krotáka. Gólman Hylák však vo všetkých prípadoch odolal svojimi dobre položenými betónmi.
     
    18:19
    Arné Kroták sa dostal k puku na hranici ľavého kruhu a následne preveril gólmana Hyláka tvrdou strelou zápästím. Ochrana košickej svätyne bol však v strehu a puk vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou!
     
    17:51
    Tomáš Sýkora potiahol puk do útočného pásma popri pravom mantineli a následne z pravého kruhu tvrdo pálil. Jeho delovka však gólmana Hyláka nezastrašila, keďže puk poľahky vyrazil naľavo od seba.
     
    17:18
    Popradskí Kamzíci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Košičan Juraj Cebák.
     
    16:40
    Macejko držal puk za vlastnou bránou a následne chcel poslať svojich spoluhráčov do útoku, no nepodarilo sa mu to. Popradskí obrancovia puk opäť zachytili.
     
    15:59
    Košickí Oceliari sú opäť pri puku a snažia sa prekvapiť popradskú defenzívu, no zatiaľ sa im to nedarí. Ich prihrávky domáci hráči pohodlne zachytávajú na svoje hokejky.
     
    15:23
    Konečný tentokrát tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len tesne mimo popradskej brány. Gólman Sidor teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    14:56
    Po nepresnom nahodení puku do útočného pásma od Konečného sa k puku dostali hokejisti Popradu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť. Košičania však výborne forčekujú.
     
    14:20
    Drábek sa dostal k puku v rohu klziska napravo od košickej brány, no následnou prihrávkou do medzikružia už nenašiel Sýkoru. Košičania sa dostali k puku a okamžite útočia.
     
    13:52
    Aj popradskí Kamzíci hrajú už v plnom počte a hneď sa zmocnili puku. Momentálne sú usadení v úotčnom pásme, kde si puk dobre prihrávajú.
     
    13:41
    Košičania hrajú už v plnom počte a okamžite sa usadili v útočnom pásme. Popradčania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    13:26
    Z pravého kruhu tvrdo pálil Tomáš Marcinko, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná jedným z hráčov Popradu len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Sidora.
     
    12:52
    Hosťujúci Deyl sa s pukom dostal na pravý kruh, no tam sa k nemu dostal pozorný Kurali, ktorý ho úspešne odstavil. Následne sa domáci snažia zaútočiť.
     
    12:13
    Richard Jenčík bekhendovo nahodil puk na zadný mantinel, následne sa k nemu dostal Pašek, ktorý prihrával na Štrbáka. Ten tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Sidor úspešne vyrazil svojou hruďou do bezpečia.
     
    11:51
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Domáci Suchý zbytočne fauloval na ľavom krídle hosťujúceho Pašeka. Popradský obranca si odpyká dvojminútový trest za hákovanie.
     
    11:41
    Popradčania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Češík.
     
    11:28
    Lapšanský príliš špekuloval s pukom pri útočnej modrej čiare a následne bol odpískaný ofsajd, keďže v útočnom pásme po Lapšanského prieniku stál už Samuel Mlynarovič.
     
    10:55
    Hostia majú momentálne opäť puk vo svojej moci, no len v obrannom pásme. Po krátkom prestriedaní formácie sa snažia opäť dostať pred gólmana Sidora. Popradskí Kamzíci však dobre forčekujú.
     
    10:22
    Košičania sa dostali k puku v útočnom pásme Popradu, no popradská defenzíva sa s Oceliarmi zatiaľ veľmi nemazná. Mohli sme vidieť niekoľko dobrých súbojov pri mantineloch, po ktorých sa domáci oslobodili vyhodením puku do stredného pásma.
     
    09:52
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď sa po skvelej prihrávke z ľavej strany od Nagya dostal k puku na pravom krídle Jenčík. Ten tvrdo vystreli, no popradský gólman sa po puku skvele hodil a následne ho zachytil vo svojej výstroji!
     
    09:17
    Matúš Paločko nahodil puk do útočného pásma, kde chcel, aby ho dokorčuľoval Jabrocký. Ten bol však na košického Nováka príliš pomalý a nedokázal už ohroziť Hylákovu svätyňu.
     
    08:44
    Juraj Cebák v rohu klziska napravo od košickej brány poriadne pritlačil k mantinelu domáceho Adama Lapšanského. Následne sa hra neprerušuje, keďže to bol bodyček, no silný ako hrom.
     
    08:20
    Po menších nepresnostiach na strane Košíc sa bude vhadzovať pred gólmanom Hylákom. Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s výkonom hlavného rozhodcu, ktorý podľa nich necháva hre tvrdý priebeh na oboch stranách.
     
    07:45
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď svojim ľavým betónom vyrazil do bezpečia delovku z hranice ľavého kruhu od aktívneho Hrnku!
     
    07:28
    Jiří Bicek nahodil puk na popradskú bránu a gólman Sidor pre istotu neváhal. Puk ukryl pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    07:00
    Popradčania sa v početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť a okamžite sa snažia zaútočiť. Pozorná košická defenzíva je však v strehu a nedáva Popradčanom veľa priestoru.
     
    06:28
    Presilová hra Košíc v znení 4 na 3 sa premenila na presilovú hru 5 na 4. Momentálne sa však Popradčania dokázali dvakrát za sebou oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    05:48
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky! Najskôr zachytil vo svojej výstroji puk po delovke spoza ľavého kruhu od Nováka a následne zblokoval aj projektil Štrbáka.
     
    05:22
    Šeda nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len tesne mimo popradskej brány. Košičania sa však opäť dostali k puku, ktorý si takticky prihrávajú v útočnom pásme.
     
    04:59
    Košičania si napokon zahrajú v početnej výhode štyroch na troch. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Kasík.
     
    04:50
    Ladislav Nagy tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná pozorným gólmanom Sidorom len na bezpečný zadný mantinel.
     
    04:20
    Po sympatickej prihrávke od Lapšanského sa k puku na pravej strane dostal Kroták, ktorý tvrdo pálil, no svojou delovkou napokon nedokázal trafiť priestor košickej brány. Košičania následne útočia.
     
    04:02
    Vidíme vylúčenia na oboch stranách. Dvojminútové tresty za hrubosť si odpykajú hráči Daniel Brejčák a Matúš Matis, ktorí sa zaplietli do potýčky vedľa popradskej brány.
     
    03:55
    Matúš Matis vybojoval puk za popradskou bránou a následne hľadal prihrávkou do medzikružia aktívneho Češíka. Ten sa však už k tejto prihrávke nedostal vďaka pozornému obrancovi Kasíkovi.
     
    03:20
    Hokejisti Košíc sa v tejto početnej nevýhode napokon dokázali pohodlne ubrániť. Popradčania sú síce pri puku, no ich súperi hrajú už v plnom počte a aktívne forčekujú.
     
    02:59
    Sýkora tvrdo pálil z pravej strany, no napokon minul priestor košickej brány. Následne chcel z dorážky prekonať gólmana Hyláka aktívny Drábek, no hra sa prerušila kvôli posunutej košickej svätyni.
     
    02:43
    Košičania sa v oslabení chceli dostať pred gólmana Sidora, no napokon sa im to nepodarilo. Pozorný čiarový rozhodca avízoval postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    02:18
    Štefan Fabian nahodil puk do útočného pásma a následne sa k nemu dostal Adam Lapšanský! Ten chcel tvrdou strelou do protismeru prekonať gólmana Hyláka, no ochranca košickej svätyne odrazený puk napokon zachytil pod svojou lapačkou.
     
    01:43
    Samuel Mlynarovič sa dostal do fantastickej gólovej šance po rýchlej prienikovej prihrávke od jeho kolegu Lapšanského, no z tesnej blízkosti napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Hyláka!
     
    01:19
    V početnej výhode si zahrajú aj Popradčania. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť hosťujúci Bartoš.
     
    00:43
    Košice dali gól!
    Košičania sa už po 15 sekundách presilovej hry dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Sojčíka spoza popradskej brány sa k puku v medzikruží dostal JIŘÍ BICEK, ktorý svojou delovkou z prvej vymietol pavučinku medzi Sidorovými betónmi. Asistencie si pripisujú hráči Peter Sojčík a Tomáš Marcinko.
     
    00:28
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Radoslav Suchý.
     
    00:07
    V úvode tohto zápasu sa k puku po vyhranom vhadzovaní dostali hokejisti Popradu. Následne sa však puku zmocnili Košičania, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Popradskí "kamzíci" budú v dnešnom zápase obliekať klasické modré dresy. Hrať budú pod taktovkou dobre známeho trénera Milana Jančušku.

    Košickí "oceliari" nastúpia v bielej kombinácii a koučovať ich bude tréner Anton Tomko.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Fabian, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Kurali, Brejčák, Gaborčík, Nitriansky – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Paukovček, Sýkora – Paločko, Takáč, Jabrocký – M. Nagy, Belluš, Schneider.

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák ("C"), Novák, Šeda, Deyl, Macejko, M. Chovan, Hinďoš – Jenčík, Pašek ("A"), L. Nagy – Bicek ("A"), Marcinko, Sojčík – Spilar, Hrnka, Bartoš – Konečný, Češík, Matis.

    Rozhodca: Juraj Konc – Róbert Gavalier, Juraj Tornay.
     
    Srdečne Vás vítam pri úvodnom kole 21. ročníka slovenskej Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimné štadióna, kde si od 17:00 vo východoslovenskom derby zápase zmerajú sily tímy HK Poprad a HC Košice.

    Popradskí hokejisti mali prípravu pred sezónou 2013/2014 veľmi pestrú, keďže odohrali až jedenásť prípravných stretnutí, vrátane zápasov o bájny Tatranský pohár.
    Pred Tatranským pohárom abosolvovali popradskí "kamzíci" už štyri prípravné zápasy, keď postupne zdolali tímy MHC Mountfield Martin (3:2 po predĺžení), Ciarko KH Sanok (3:0), kazašského majstra Irtyš Pavlodar (4:3 po samostatných nájazdoch) a aj rumunského majstra HSC Csíkszereda (5:1).
    V Tatranskom pohári sa popradským Kamzíkom veľmi nedarilo, keď už vo svojom prvom zápase prehrali proti poľskému reprezentačnému výberu s výsledkom 2:5. V druhom hracom dni podľahli Popradčania tímu Graz 99ers výsledkom 2:4 a napokon v poslednom zápase ich zdolal aj tím HC Košice v pomere 3:5.
    Popradčania obsadili v Tatranskom pohári (vyhral ho tím Graz 99ers) poslednú štvrtú priečku bez zisku bodov.
    Po Tatranskom pohári si však "kamzíci" napravili svoju poškodenú reputáciu, keď na domácom ľade zdolali extraligového majstra – tím HKM Zvolen výsledkom 4:2. Prvý prípravný zápas na ľade súpera odohrali Popradčania v Liptovskom Mikuláši, kde vyhrali v pomere 5:2. Tretieho septembra ukázali "kamzíci" svoje sily vo Zvolene, kde však v odvete podľahli domácemu HKM výsledkom 3:5. O dva dni neskôr sa však predviedli v Čechách, kde domácemu tímu HC Vítkovice Steel podľahli vysoko 1:6. Vo svojom poslednom prípravnom zápase popradskí Kamzíci zdolali na svojom ľade prvoligový tím MHK 32 Liptovský Mikuláš výsledkom 4:1.

    Košickí "oceliari" mali predsezónnu prípravu tiež veľmi pestrú, keďže sa predviedli až v dvanástich prípravných stretnutiach (z toho šesť odohrali v turnajových súťažiach RONA Cup a Tatranský pohár).
    Vo svojom prvom zápase, ktorý sa odohrával v úvode augusta Košičania prehrali veľmi tesne na ľade českého tímu HC Oceláři Třinec – 3:4. O deň neskôr sa predviedli aj na ľade tímu HC Vítkovice Steel, no tam vsietili len jeden gól a následne prehrali výsledkom 1:4. V ďalšom dni absolvovali odvetu na ľade Třinca, no domáci Oceláři dokázali košických Oceliarov zdolať jasným debaklom – 7:2.
    V dňoch 15. – 17. augusta sa Košičania predviedli v Trenčíne na v poradí už 20. ročníku dobre známeho RONA Cup-u. Košickí Oceliari sa najskôr predviedli v zápase proti reprezentantom Slovenska do 20 rokov, ktorých zdolali výsledkom 6:2. Následne narazili na výber českého tímu PSG Zlín, ktorý po dobre zahranej prvej tretine napokon zdolali výsledkom 3:2. O deň neskôr si poradili aj s tímom HC Verva Litvínov, ktorý pokorili v pomere 5:3.
    S deviatimi bodmi v tabuľke sa tak stali jasnými víťazmi 20. ročníka RONA Cup-u.
    O týždeň neskôr čakal Košičanov ďalší turnaj – Tatranský pohár v Poprade, kde Košičania najskôr podľahli rakúskemu tímu Graz 99ers výsledkom 2:5, no následne ukázali svoju silu poľskej reprezentácii, ktorú zdolali debaklom 6:1. Posledný zápas v Poprade priniesol východoslovenské extraligové derby, v ktorom však Košičania uspeli a dokázali zvíťaziť v pomere 5:3.
    Košickí oceliari teda skončili so šiestimi bodmi v turnaji o zisk Tatranského pohára na peknej druhej priečke.
    Na konci augusta privítali Košičania na svojom ľade Oceliarov z Anglicka – tím Sheffield Steelers, ktorých však napokon slovenskí vicemajstri zdolali výsledkom 4:2. V posledných predsezónnych zápasoch sa predviedli v dvojzápase proti aktuálnemu majstrovi slovenskej extraligy – tímu HKM Zvolen, keď najskôr doma vyhrali 6:2, no vo Zvolene len remízovali v pomere 2:2.

    Ktorý z týchto dvoch tímov bude v prvom sezónnom extraligovom derby úspešnejší?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 47. Takáč (Paločko, Jabrocký) – 1. Bicek (Sojčík, Marcinko), 25. Sojčík (Marcinko, Bicek), 35. Pašek (Hrnka, Novák)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Fabian, Suchý ("A"), Kasík ("A"), McNamara, Kurali, Brejčák, Gaborčík, Nitriansky – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Paukovček, Sýkora – Paločko, Takáč, Jabrocký – M. Nagy, Belluš, Schneider.
    HC Košice: Hylák (Riečický) – Cebák, Štrbák ("C"), Novák, Šeda, Deyl, Macejko, M. Chovan, Hinďoš – Jenčík, Pašek ("A"), L. Nagy – Bicek ("A"), Marcinko, Sojčík – Spilar, Hrnka, Bartoš – Konečný, Češík, Matis.

    Rozhodčí: Juraj Konc – Róbert Gavalier, Juraj Tornay

    Diváci: 1610
    bahis siteleri