Arménie – Bulharsko 2:1 (kon.) | Litva – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Sev. Irsko 2:0 (kon.)
Chorvatsko – Belgie 1:2 (kon.) | Moldavsko – San Marino 3:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Kazachstán 1:1 (kon.)
Malta – Česko 1:4 (kon.) | Ukrajina – Polsko 1:0 (kon.) | Bosna – Lichtenštejnsko 4:1 (kon.)
Dánsko – Itálie 2:2 (kon.) | Nizozemsko – Maďarsko 8:1 (kon.) | Andorra – Rumunsko 0:4 (kon.)
Albánie – Švýcarsko 1:2 (kon.) | Lucembursko – Rusko 0:4 (kon.) | Estonsko – Turecko 0:2 (kon.)
Německo – Irsko 3:0 (kon.) | Švédsko – Rakousko 2:1 (kon.) | Slovinsko – Norsko 3:0 (kon.)
Řecko – Slovensko 1:0 (kon.) | Island – Kypr 2:0 (kon.) | Wales – S. Makedonie 1:0 (kon.)
Anglie – Černá Hora 4:1 (kon.) | Portugalsko – Izrael 1:1 (kon.) | Španělsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:1)
Rakousko
Pátek 11.10.2013, 20:45Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer, vážení sportovní přátelé. Je před námi zápas kvalifikace o Mistrovství světa 2014, kde se spolu v rámci skupiny C utkají Švédsko a Rakousko.

    Koncovka kvalifikace spěje ve skupině C do zajímavého rozuzlení, ke kterému výrazně napomůže dnešní utkání. Pojďme ale popořadě.

    Tabulka skupiny C:
    1. Německo 22 bodů
    2. Švédsko 17 bodů
    3. Rakousko 14 bodů
    4. Irsko 11 bodů
    5. Kazachstán 4 body
    6. Faerské ostrovy 0 bodů

    Situace ve skupině:
    Jasným vládcem skupiny C a největším aspirantem na přímý postup je podle očekávání Německo. To hraje poslední dva zápasy s Irskem a poté ve Švédsku, takže jen dvě porážky a stoprocentní zisk Švédů by mohl svěřence Joachima Löwa připravit o Brazílii.

    Boj o druhé místo je o poznání zajímavější. Švédsko má sice tříbodový náskok před Rakouskem, ale zato horší vzájemný zápas (výhra Rakouska doma 2:1). To znamená, že pokud by Rakušané zvítězili, měli by před posledním zápasem navrch. Pro rakouské svěřence Marcela Kollera by možná byla dostačující i remíza, neboť poslední zápas hrají na hřišti slabých Faerských ostrovů, zatímco Švédové vedení koučem Erikem Hamrenem budou hrát s Německem.

    Vzájemný zápas:
    Poslední vzájemné utkání jsme už zmínili. V Rakousku zvítězili domácí díky brankám Alaby z penalty a Janka, za hosty v závěru jen snížil Elmander.

    Ani jeden ze střelců tohoto utkání nechybí v nominacích obou trenérů ani nyní. Nejlepším střelcem Švédska je jinak hvězdný Zlatan Ibrahimovič s pěti góly, nejlepším střelcem Rakušanů je jednadvacetiletý David Alaba se čtyřmi trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Isaksson – Lustig, Nilsson, Antonsson, M. Olsson – Larsson, Svensson, Elm, Kacaniklic – Ibrahimovic, Elmander
    Náhradníci: Wiland, Nordfeldt – J. Olsson, Hysén, Durmaz, Johansson, Toivonen, Bengtsson, Zengin, Granqvist, Källström, Wernbloom

    Rakousko: Almer – Garics, Pogatetz, Prödl, Fuchs – Alaba, Dragovic – Harnik, Junuzovic, Arnautovic – Janko
    Náhradníci: Özcan, Lindner – Ivanschitz, Ortlechner, Kavlak, Leitgeb, Baumgartlinger, Klein, Hosiner, Suttner, Weimann, Sabitzer

    Rozhodčí: Cakir – Duran, Ongun (všichni Turecko).
     
    Ještě jednou dobrý večer. Už jsou známé úvodní sestavy, které zahrnují všechny největší hvězdy obou výběrů. V sestavě Rakouska možná trochu překvapí, že Andreas Ivanschitz, bývalý kapitán a tvůrce hry je jen na lavičce. Také visí pár otazníků nad rozestavením hostů. V sestavě jsou totiž hned tři stopeři, a to Prödl, Pogatetz a Dragovic, uvidíme, zda Marcel Koller bude chtít hrát na pět obránců, či se nejspíše Dragovic posune na místo defenzivního záložníka.
     
    Ve Stockholmu je pět stupňů nad nulou, zatím ani neprší, tak nic nebrání dobrému fotbalu. Začneme za pár minut.
     
    Zaplněným stadionem zní národní hymny.
     
    Podle oficiální grafiky bude skutečně Dragovic hrát defenzivního záložníka a ne stopera. Probíhá los mezi kapitány Ibrahimovicem a Fuchsem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měli domácí. Svensson hned první přihrávkou dopředu hledá Ibrahimovice, ten je v oslabení proti několika protihráčům a ztrácí.
     
    1
    Rakušané zaútočili poprvé zleva, Fuchs potáhl míč, po trochu kostrbaté kombinaci předvedl krásnou fintu u lajny Arnautovic, ale ani on míč neudržel proti Lustigovi.
     
    2
    Útok Švédska po levé lajně končí hodně nepřesným centrem Kacaniklice.
     
    2
    Antonsson po obranném zákroku uklidňuje situaci malou domů a poté po krátké kombinaci se stoperským kolegou Nilssonem sám rozehrává.
     
    3
    V publiku to zahučelo. Zatím velmi aktivní Arnautovic uvolnil na levé straně Fuchse, jeho centr odvrací až napodruhé jeden z mužů ve žlutém.
     
    4
    Náznak příležitosti na druhé straně. K centru zprava, který měl na svědomí Larsson se hnal Kacaniklic, povalil Pogatetze a situaci musel z pohledu hostů řešit až včasným vyběhnutím Almer.
     
    5
    Po faulu Svenssona rozehrával standardku z velké dálky Alaba, Švédové odvrací, ale hosté jsou stále v tlaku. Arnautovic centroval zleva a Janko jen těsně nedoskočil. Obrana ve žlutém úplně zapomněla na vysokého útočníka Rakušanů.
     
    6
    Elmander udržel dlouhý balon pro Kacaniklice, ten se proti Prödlovi nepokoušel o kličku a rovnou přes obránce vystřelil. Míč byl tečovaný, bude z toho roh.
     
    6
    Centr Larssona nebyl nebezpečný. Pro následný vysokánský nákop Lustiga si odvážně došel Almer.
     
    7
    Výkop rakouského brankáře zachytil Elm, ale míč mu odskočil až do zámezí. Fuchs vhazoval na Dragovice, ten vrací míč mezi své stopery.
     
    8
    Tohle vypadalo zajímavě z pohledu hostů. Prödl poslal dlouhý kolmý balon, na nějž si naběhl Alaba, Antonsson podklouzl a nakonec musel pro míč ve skluzu Isaksson, aby jej uzmul před dotírajícím soupeřem.
     
    9
    Jeden z prvních očekávaných tvrdých soubojů mezi Ibrahimovicem a Dragovicem. Faul je pískán středopolaři Rakouska.
     
    9
    A další faul našich jižních sousedů. K Elmanderovi vystoupil hodně vysoko Pogatetz a hodně tvrdým zákrokem do zad mu nedovolil převzít míč.
     
    10
    Tentokrát zasáhl Prödl čistě, když se ramenem opřel ve vlastním vápně do Elmandera, ten odletěl jako papír. Krásný čistý zákrok tělem.
     
    11
    Ofsajd je máván Arnautovicovi. Rozehrají Švédové.
     
    11
    A opět zvednutý praporek. Alaba poslal krásnou přihrávku Jankovi, ten by už šel do tvrdého souboje s Isakssonem, ale zastavil jej pomezní.
     
    12
    Kacaniklic neprošel přes pozorného Garicse, hosté budou vhazovat.
     
    13
    Poprvé ve vážnější akci největší hvězda Švédska Zlatan Ibrahimovic. Kacaniklic si to namířil od levé lajny do středu, přihrál svému kapitánovi, ale ten mezi nohama Fuchse vystřelil jen velmi slabě. Almer v pohodě chytá.
     
    14
    Rakušané se zatím sami brzdí v náznacích rychlých protiútoků nepřenostmi. Nyní dostal Janko míč na paty a Martin Olsson tak nemusel ani bránit a rovnou zakládá protiakci.
     
    15
    Rasmus Elm nyní dvakrát vyskočil vysoko do vzduchu, aby hlavou přerušil vzdušnou kombinaci soupeře. Jeho kolega ze středu zálohy Svensson si poté nedělal žádné starosti a dlouhou malou domů vyzval ke hře Isakssona.
     
    16
    Souboj krajních obránců Olssona s Garicsem končí vítězstvím hráče ve žlutém, Švédové budou vhazovat.
     
    17
    Pěkné uvolnění Alaby předvedl Fuchs, záložník či obránce Bayernu Mnichov ovšem neměl dost odvahy, aby se pustil do vápna a naopak se vydal k levé lajně. Tam sice předvedl pěknou zidanovku na Larssona, to ale bylo z útočné akce Rakouska vše.
     
    18
    Hlavu nahoře měl nyní Junuzovic, všiml si na levé straně úplně volného Arnautovice, ten udělal Lustigovi kličku do protipohybu a vypálil překvapivě pravačkou. Tvrdá rána z pětadvaceti metrů však míří přesně doprostřed branky.
     
    19
    Pár ostrých soubojů v blízkosti půlící čáry nechal turecký sudí Cakir bez odpískání. Zatím se hraje poměrně tvrdá, ale férová partie.
     
    20
    Vypadá to, že hosté jsou dobře nachystaní na Ibrahimovice. Pogatetzovi nyní v hlavičkovém souboji pomohl ještě Dragovic a kapitán Švédska balon neudržel.
     
    21
    S rozehrávkou domácích pomáhá Svensson, který se zatáhl až mezi stopery. Postupná akce pokračovala míčem na Ibrahimovice, jeho centr zleva nenašel adresáta.
     
    21
    Teď ovšem útočné duo Švédů poprvé zahrozilo. Elmander se rozběhl, přihrál Ibrahimovicovi, ten mu nezištně z otočky míč narazil a Elmander už ve vápně nezakončil jen proti, že byl tísněn Garicsem.
     
    23
    Jsme v půlce první půle, na vyloženou šanci zatím čekáme.
     
    23
    Krásně se nyní vykombinoval ze své půlky Alaba ve spolupráci s Junuzovicem. Následné přenesení hry doprava na Harnika však postrádalo přesnost. Martin Harnik zatím na pravé straně rakouské ofenzivy vůbec není ve hře.
     
    24
    Málem jsem to zakřikl. Nyní Harnik napadl rozehrávku domácích a Olssonovi málem vypíchl míč. Levý bek Švédska si však poradil.
     
    25
    Chytře to nyní myslel Janko. Centr Arnautovice zleva chtěl přepustit Junuzovicovi, ten byl ale na hraně šestnáctky v obležení Švédů, jež mu nedovolili zpracovat.
     
    25
    Pogatetz se opět rozběhl s Ibrahimovicem hluboko na polovinu Švédů a tam jej tvrdě dohrál. Vypadá to, že Rakušané chtějí hvězdu domácích rozhodit i psychicky.
     
    26
    Harnikův průnik zprava do středu hřiště zastavil dobře postavený Elm.
     
    27
    Hosté ovšem pokračovali v útočné akci a opět to byl agilní Arnautovic, kdo přes Lustiga odcentroval a na druhé straně málem selhal i druhý krajní bek Švédska Olsson, který by nechal Harnika na malém vápně hlavičkovat. Naneštěstí pro Rakousko, Harnikovi chybělo několik centimetrů, aby na centr doskočil.
     
    28
    Faul Antonssona na Janka. Stoper domácích šel útočníkovi soupeře do zad při výskoku. Bude z toho přímý kop ze čtyřiceti metrů.
     
    29
    Rakousko právě vstřelilo branku!

    Skvěle zahraná standardní situace! Alaba rozehrál po zemi na Arnautovice, jeho centr do vápna našel Janka, který jen přiťuknul míč MARTINU HARNIKOVI, jenž z pravé strany malého vápna nedal Isakssonovi šanci! Domácí reklamovali ofsajd při centru Arnautovice, ale rozhodčí zřejmě posoudil situaci tak, že jeho přihrávku tečoval Svensson, a tak nemával, přestože Janko skutečně v ofsajdu byl.
     
    30
    Mohlo být vyrovnáno! Elmander napřáhl z pětadvaceti metrů a přízemní ranou orazítkoval tyč rakouské branky!
     
    32
    Jako tank se nyní Mark Janko tlačil za centrem od Arnautovice, ve výskoku srazil Isakssona a je mu pískán faul.
     
    33
    O kousek dál, než by potřeboval, dostal přihrávku do vápna Larsson, Almer vyběhl a sebral mu míč.
     
    34
    Krásným míčem za obranu pro Junuzovice se prezentoval Garics, Antonsson se v poslední chvíli vyšrouboval do vzduchu a odvrací na roh.
     
    34
    Centr Alaby je kořistí obrany ve žlutém.
     
    34
    Znovu a znovu to zkouší Rakušané po své dnes velmi silné levé straně. Na druhé straně se prakticky nehraje. Až nyní přenáší Fuchs míč doprava na Garicse, ten raději vrací Almerovi.
     
    35
    Trenér Švédů Erik Hamrén burcuje svůj tým.Jeho svěřenci skutečně nyní působí trochu zakřiknutě.
     
    35
    A mohlo to být ještě horší! Alaba předskočil Nilssona, sebral mu míč a zjevil se sám před Isakssonem! Brankář domácích zakročil proti jeho střele reflexivně nohou a zachránil svůj tým!
     
    36
    Následný roh Junuzovice Isaksson vyboxoval.
     
    37
    David Alaba zatím hraje velký zápas. Je neuvěřitelné s jakou lehkostí se především přes něj dostávají Rakušané ze své poloviny, přestože Švédové vysoko napadají.
     
    38
    Netradičně na pravém křídle se zjevil Janko, jeho centr nejprve zblokoval zřejmě Svensson, ale forvard hostů bojovností míč získal zpět. Další vysoký balon na Arnautovice už křídelník Rakouska nedostihl na hrací ploše.
     
    39
    Z postupné kombinace Rakouska z ničeho nic vylétl prudký kolmý míč na Junuzovice, ten ve skluzu jen těsně nezpracoval, jinak by šel sám na Isakssona.
     
    40
    Švédové nejsou ve své kůži. Nilsson hraje malou domů a z tribun se ozývá nesmělý pískot.
     
    40
    Jako staršího žáka nyní přeskočil Pogatetz Ibrahimovice ve vzdušném souboji na půlce, Míč zpracoval Alaba a jde ihned dopředu.
     
    41
    Byl z toho roh, který domácí odvrací jen na Dragovice, jeho utěšená rána z velké dálky měla gólové parametry, ale Isaksson skokem zachránil situaci u levé tyče!
     
    42
    Po delší době jsou v útoku i hráči ve žlutém. Kacaniklic vrátil míč do vápna, tam Ibrahimovic zkusil uvolnit někoho ze svých spoluhráčů patičkou, ale nenašel nikoho.
     
    43
    Dragovic fauloval čtyřicet metrů od branky, bude z toho přímý kop.
     
    43
    Larssonův centr byl příliš dlouhý, Ibrahimovic jen zklamaně mávl rukama.
     
    44
    Po výkopu Almera fauloval Janka Svensson. Rakušané se bez práce posunou na polovinu soupeře.
     
    45
    Moc často se nestávalo, aby akci hostů rozjížděl Dragovic. Většinou to byl Alaba, ale nyní si Dragovic vedl také dobře, předal míč doprava Harnikovi, jeho centr křížený se střelou kryje Isaksson.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45+1
    Těžký kop nyní nezvládl Fuchs. Míč mu skákal a centr z první tak nad hlavami všech hráčů v pohodě chytá Isaksson.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Rakousko bylo trochu překvapivě lepším týmem a zásluhou trefy Harnika také zaslouženě vede. Švédové mohli vyrovnat vzápětí, ale Elmander trefil z dálky tyč. Uvidíme, zda se zejména domácí v druhé půli zlepší a něco s výsledkem udělají.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    Oba celky nastupují. Druhá půle začne za okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vypadá to, že ani jeden z trenérů neudělal do druhého poločasu žádnou změnu.
     
    46
    Švédové hned posílali dlouhý míč pro Kaciniklice, ten na něj ve skluzu nedosáhl a Almer jej v pohodě chytá.
     
    47
    Nepřesná rozehrávka Svenssona dává šanci hráčům v červeném k postupnému útoku.
     
    47
    Ani Arnautovic ale nebyl moc trpělivý, jeho centr zablokoval Lustig.
     
    47
    Protiútok Švédska táhl Ibrahimovic, předal doleva Kaciniklicovi, ten poslal do vápna přetažený centr, který chytá těsně před Elmanderem Almer.
     
    48
    Dobrá práce Garicse. Ten si u pravé lajny drobným, ale nezpozorovaným faulem pomohl v souboji s Kaciniklicem, ten jak byl zabržděn už poté nedostihl prudkou přihrávku.
     
    48
    Lustig to zkusil z velké dálky, tečovaná střela znamená rohový kop.
     
    48
    Moc nechybělo a bylo vyrovnáno! Odražený míč z rohového kopu napálil z voleje Olsson a jen o pár decimetrů míjí pravý horní roh branky! Kdyby balon zapadl do branky, byl by to gól roku.
     
    50
    Švédové se při napadání provinili faulem. Fuchs rozehrál dlouhý míč, který Rakušané udrželi vepředu a až Antonsson musel přehlavičkovat Alabu, aby jejich akci přerušil.
     
    51
    Ale skutečně ji jen přerušil, protože hráči v červeném napadali jako vosy, získali míč zpátky a znovu Alaba se dral do zakončení z pravé strany vápna. Do jeho pokusu slabší pravačkou se vložil jeden z obránců.
     
    52
    Po nepříliš nebezpečném rohu hostů se hnali dopředu Švédové. Larsson však nepotěšil tribuny centrem, který letěl několik metrů za záda nabíhajících útočníků.
     
    53
    Kombinace na pětníku mezi Garicsem a Junuzovicem hluboko na polovině domácích končí odmáváním ofsajdu.
     
    54
    Janko i při své takřka dvoumetrové postavě velice rychle napadá, několikrát museli nyní stopeři Švédska zahrát malou domů, což se samozřejmě nelíbí divákům.
     
    54
    Ofenzivní akce žlutého týmu už jsou kvitovány, nejprve Ibrahimovic trochu naslepo centroval levačkou, Pogatetz míč odhlavičkoval, poté pálil z otočky Elmander, Almer pomalou střelu kryje.
     
    55
    První žlutou kartu utkání dostává Mark Janko, který po svém faulu zakopl míč, aby domácí nemohli rozehrát.
     
    56
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Je vyrovnáno! Krásná kombinace domácích. Larsson z první na středu našel Ibrahimovice na levé straně vápna, ten odcentroval a našel na penaltě MARTINA OLSSONA. Pravý obránce se položil do hlavičky a v pádu míč jen lízl a usměrnil do branky!
     
    57
    Domácí jsou jako polití živou vodou. Ibrahimovic však nyní v akci tři na tři nepřihrál a nechal se vytlačit Prödlem mimo střeleckou pozici.
     
    58
    Ibrahimovic šel znovu jeden na jednoho proti Garicsovi, zkusil odcentrovat, před Elmanderem odklízí míč Pogatetz.
     
    59
    Tutovka Zlatana Ibrahimovice! Garics totiž podskočil vysoký míč, Ibrahimovic si jej za ním zpracoval na prsa a byl najednou sám před Almerem. Brankář Rakouska však včasným výběhem zmenšil střelecký úhel a střelu chytil.
     
    60
    Tvrdý souboj Harnika a Olssona. Oba hráči se utkali o zdánlivě ztracený míč, Olsson nakonec situaci zvládl a pokryl kulatý nesmysl směřující do zámezí.
     
    61
    Kacaniklic s Ibrahimovicem motali u levé lajny hlavu Garicsovi s Alabou, nakonec z toho je jen nepřesný centr zřejmě z kopačky Elma.
     
    62
    Pogatetz si nedělal žádné problémy. Po zpracování dlouhého nákopu Švédů před dotírajícím soupeřem odpálil balon do autu.
     
    63
    Najednou je výrazně aktivnější tým ve žlutých dresech. Dragovic se musí často zasunout až mezi stopery, aby pomohl s centry, které nyní létají do pokutového území Rakouska.
     
    64
    Ještě před přímým kopem Švédů střídá Marcel Koller, trenér Rakouska. Junuzovice nahrazuje Leitgeb.
     
    64
    Ibrahimovic ze třiceti metrů přestřeluje. Jeho střele chyběl metr, možná dva.
     
    65
    Po delší době útok Rakouska. Centr Garicse našel Janka, jeho hlavička v záklonu jde vysoko nad.
     
    66
    Střídá i Erik Hamrén. Pravého beka Lustiga nahrazuje Durmaz.
     
    66
    Nový muž ve žlutém ihned v akci. Vhodí aut na polovině soupeře.
     
    67
    Parádní rána Svenssona v plném běhu z dobrých pětadvaceti metrů. Míč v letu zaplaval, přesto Almer vyráží na roh!
     
    67
    Po rohu Larssona pálil z odraženého míče Olsson, jeden z Rakušanů se mu obětavě vrhl pod nohy a zablokoval tvrdý pokus.
     
    68
    Rychle vhozený aut Elmandera nevyužil Ibrahimovic. Místo nějaké rozehrávky do nohy zkusil šajtlí najít někoho ze spoluhráčů ve vápně, ale to se mu vůbec nedaří.
     
    69
    Elm se hodně zlobí na rozhodčího nebo možná na Dragovice, který se po jeho šlapáku válí po zemi. Jeho faul každopádně umožní vydechnout nyní hodně vytížené obraně Rakouska.
     
    70
    Po faulu Svenssona na Janka rozehrával standardní situaci Alaba, ale nepovedeným kopem prakticky založil brejk Švédů. Návrat hráčů v červeném je však ukázkový a domácí musí po zpětné přihrávce začít znovu ze své poloviny.
     
    71
    Olsson na levé straně zastřihal nohama a vyslal solidní centr do vápna, pro míč si vyskočil Almer.
     
    72
    Durmazovu křižnou přihrávku málem vystihl Leitgeb. Chybělo mu půl kroku, aby se mohl vyřítit do nebezpečného brejku.
     
    72
    Tentokrát Durmaz zvolil samostatný postup podél pravé čáry, po přehození míče na levačku a centru však hrají Rakušané, konkrétně dobře postavený Garics.
     
    73
    Druhé střídání domácích. Elm uvolní místo Källströmovi.
     
    74
    Vzápětí střídají i Rakušané. Weimann si zahraje místo Harnika.
     
    75
    Tohle nemělo naději na úspěch. Garics trochu na náhodu zkusil z první vysunout Weimanna, před ním hodně důrazně odkopává míč na tribunu Olsson.
     
    76
    Trochu riskantně, ale nakonec velmi dobře to provedl Dragovic. Proti napadajícímu Elmanderovi u pravé lajny nevracel míč dozadu, ale odrazem o jeho nohy získává aut.
     
    76
    Na zemi leží po jednom ze soubojů hostující útočník Janko. Vypadá to ale, že bude po ošetření za postranní lajnou v pořádku.
     
    77
    Rakušané nyní v deseti odvrací zajímavý centr od Kacaniklice. Pogatetz vyskočil výše než Elmander.
     
    78
    Další nabídka Kacaniklice nenašla adresáta, respektive Arnautovic odstavil Durmaze a sám se vydal na dlouhý sprint dopředu. Po přenesení hry však nadějnou akci hostů zazdil Weimann hodně nepovedeným centrem.
     
    79
    Poslední střídání Rakouska. Odchází možná lehce zraněný Janko a přijde zkušený Andreas Ivanschitz.
     
    80
    Dva tvrdé zákroky Dragovice vyhodnoceny jako čisté, po souboji s Durmazem vybojoval záložník hostů autové vhazování pro svůj celek.
     
    81
    Naposledy střídají i Švédové. Svensson uvolní místo Wernbloomovi.
     
    82
    Prödl sice trochu strčil do Elmandera, ale ten si spíše ublížil sám. Je tu další ošetřování. Vypadá to na křeče.
     
    82
    Källström byl až příliš důrazný při napadání, Leitgeb si navíc dobře pokryl míč a vynutil si faul. Odměnou mu je poklidná rozehrávka z hloubi vlastní půlky.
     
    84
    Škoda pro domácí. Ibrahimovic byl držen, tlačen i jinak tísněn Prödlem, přesto se silou dostal přes svého strážce. Poté však už v šestnáctce poslal nepřesnou přihrávku za něj nabíhajícímu Kacaniklicovi. Míč se dokutálel až za koncovou čáru.
     
    85
    Po faulu hostů bude následovat centr do jejich vápna takřka z půlící čáry.
     
    85
    Nákop Källströma obrana Rakouska pohlídala.
     
    86
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Obrovská radost domácího publika, hráčů i trenérů! Kim Källström poslal z půlící čáry nádherný pas za obranu ZLATANU IBRAHIMOVICOVI, který se odpoutal od obránce a levačkou překonává vyběhnutého Almera!
     
    87
    Rakušané si na závěrečný tlak budou muset počkat. Ibrahimovic si na půlce pokryl balon a nechal se faulovat Pogatetzem.
     
    88
    Hosté už jsou však v útoku. Centr Garicse zprava přeletěl všechny nabíhající hráč, byl ale tečován a následovat tak bude roh.
     
    88
    Obrana Švédů odvrací centr Fuchse.
     
    89
    Elmandera přistrčil při zpracování Dragovic. Antonsson bude moci v klidu poslat míč dopředu.
     
    89
    Trochu netakticky si počínal Durmaz, který se provinil útočným faulem. Rakušané spěchají dopředu.
     
    90
    Velké emoce na hřišti! Nejprve byl pískán faul Olssona na pravé straně na Arnautovice. Arnautovic poté při odcházení z místa zřejmě srazil hlavou Källströma a dostává červenou kartu! Nuto však dodat, že švédský hráč šel k zemi hodně ochotně.
     
    90+1
    S přímým kopem od pravé lajny si obrana domácích poradila. Rakousku se čas krátí.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+2
    Hosté se cítí hodně poškozeni rozhodčími. Zvláště, když nyní Olsson vůbec nechtěl hrát a jakmile na zádech ucítil Weimanna tak padl k zemi. Weimannovi je pískán útočný faul.
     
    90+3
    Ibrahimovic dostává žlutou kartu. Po běžném faulu na Garicse u branky Rakouska zakopl míč.
     
    90+4
    Možná poslední šance pro Rakousko! Nilsson držel Prödla, Alaba bude kopat přímý kop z pětadvaceti metrů.
     
    90+4
    Půl metru chybělo, aby se dobrá střela stočila do branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ve strhujícím závěru domácí Švédové udrželi vítězství a zajistili si účast v baráži o Mistrovství světa. Na jedné straně sledujeme obrovskou radost a jak to už tak bývá, vidíme i slzy skvěle hrajícího Davida Alaby v dresu Rakouska. Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V tom prvním dominovali Rakušané a díky trefě Harnika šli do vedení. V druhé půli však byli aktivnější Švédové, Olsson nejprve hlavičkou vyrovnal a v závěru kapitán Ibrahimovic strhl vedení na stranu svého týmu. Ve skupině C je tak vše jasné. Přímou letenku do Brazílie si zajistilo Německo, Švédsko bude druhé a bude bojovat v baráži. Na Rakušany zbyde třetí místo. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký zbytek večera. (22:39:47)

    Michal Šíma

    Branky: 56. M. Olsson (Ibrahimovic), 86. Ibrahimovic (Källström) – 29. Harnik (Janko)

    Karty:   90+3. Ibrahimovic (SWE) – 55. Janko (AUT)   90. Arnautovic (AUT)


    Švédsko: Isaksson – Lustig (66. Durmaz), Nilsson, Antonsson, M. Olsson – Larsson, Svensson, Elm (73. Källström), Kacaniklic – Ibrahimovic, Elmander
    Náhradníci: Wiland, Nordfeldt – J. Olsson, Hysén, Durmaz, Johansson, Toivonen, Bengtsson, Zengin, Granqvist, Källström, Wernbloom

    Rakousko: Almer – Garics, Pogatetz, Prödl, Fuchs – Alaba, Dragovic – Harnik (74. Weimann), Junuzovic (64. Leitgeb), Arnautovic – Janko (79. Ivanschitz)
    Náhradníci: Özcan, Lindner – Ivanschitz, Ortlechner, Kavlak, Leitgeb, Baumgartlinger, Klein, Hosiner, Suttner, Weimann, Sabitzer

    Rozhodčí: Cakir – Duran, Ongun (všichni Turecko)
    bahis siteleri