Česko – Rusko 0:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Finsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)
Švédsko
Neděle 10.11.2013, 15:30Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přece jenom se hokejisté Švédska stávají týmem, který v letošní Euro Hockey Tour poprvé porazil dosud bezchybné Finy! Klingberg skvěle zabojoval u mantinelu a posunul puk na hračičku Hjalmarssona. Ten si najel kousek k bráně, aby pak narýsoval krásnou přihrávku napříč kluzištěm na SEBASTIANA ERIXONA. Švédský bek se pak nádherně položil do rány a střelou do Hovinenova protipohybu rozhodl o vítězství Tre Kronor – 2:3 po prodloužení! Asistence: Simon Hjalmarsson, John Klingberg.
     
    56:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to přesně tak. Když to nešlo kombinací ani střelami z dálky, přišla parádní individuální práce NIKLASE HAGMANA! Finský útočník nabral rychlost ve středním pásmu, vyhnul se švédskému obránci a na straně před Karlssonem naznačil přihrávku, aby puk vrátil zpátky k první tyčce. Je srovnáno a Finové mají blízko k vítězství v turnaji – 2:2! Asistence: Jarkko Immonen, Jere Karalahti.
     
    34:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Hartwall Areena si konečně může hlasitě zařvat na znamení gólu svého týmu! Finové zakombinovali za bránou a Lehterä pak poslal zpětný puk na hokejku JEREHO KARALAHTIHO. Ten se do puku nádherně položil a z první dokázal Karlssona překvapit, také domácí využívají přesilovku a už je to jen o gól – 1:2! Asistence: Jori Lehterä, Sakari Salminen.
     
    28:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jak důležité je v dnešním hokeji využívat přesilovky! Ullström vyhrál buly za sebe na hokejku LINUSE KLASENA. Ten udělal dvě tempa do středu hřiště a pak se s tím vbec nepáral, krásnou ránu pověsil za Hovinenova záda a Švédové už vedou o dva – 0:2! Asistence: David Ullström.
     
    17:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru dlouhé početní výhody přece jenom dokázali Švédové udeřit a ujímají se vedení! Finové si až moc hleděli Olaussona, který pak přesným pasem zpoza brány našel před Hovinenem úplně volného PÄRA ARLBRANDTA, jenž z první přesně zamířil ke druhé tyčce – 0:1! Asistence: Niklas Olausson, Nicklas Danielsson.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 35. Karalahti (Lehterä, Salminen), 57. Hagman (Immonen, Karalahti) – 18. Arlbrandt (Olausson, Danielsson), 29. Klasen (Ullström), 62. Erixon (Hjalmarsson, Klingberg)


    Finsko: Hovinen (Rynnäs) – Kukkonen, Jaakola, Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Väänänen, Marttinen – Immonen, Pihlström, Komarov "C" – Kontiola, Pyörälä, Aaltonen – Hagman, Lehterä, Salminen – Wirtanen, Osala, Hartikainen – Enlund. Trenér: Erkka Westerlund.
    Švédsko: Karlsson (Rautio) – Andersen, Klingberg, Rahimi, Erixon, Burström, Alm, Fälth – Lundqvist "C", Thörnberg, Klasen – Rodin, Olausson, Möller – Rasmussen, Janmark-Nylén, Danielsson – Hjalmarsson, Ullström, Arlbrandt – Figren, Bang. Trenér: Pär Mårts.

    Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba ČR) – Kiljunen, Suominen (oba Fin.)

    Diváci: 11 641
    bahis siteleri