Toronto – Buffalo 4:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 0:1 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 4:1 (kon.)
NY Islanders – Detroit 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Carolina 4:2 (kon.) | Nashville – Chicago 7:2 (kon.)
Arizona – Tampa 6:3 (kon.) | Colorado – Florida 1:4 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:4 (kon.)
Ottawa – Columbus 1:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 17.11.2013, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí Devils završují utkání gólem do prázdné branky. Z forčekinku v útočném pásmu se na puk dostal znovu JAROMÍR JÁGR, který pohotovou střelou z otočky poslal puk do opuštěné hostující brány. Jedná se o jeho letošní sedmý gól v sezóně. Bez asistence.
     
    58:05
    Hostující Fleury navíc zůstává na střídačce, Pens to tak zkusí v šesti!
     
    54:06
    Devils právě vstřelili branku!
    Takhle pálí česká osmašedesátka! Po špatné rozehrávce hostujícího celku se JAROMÍR JÁGR dostal ke střele ze své oblíbené pozice na pravém kruhu a přesnou střelou švihem k tyči nedal Fleurymu šanci. Důležitá branka pro domácí celek, který šest minut před koncem navyšuje své vedení na dvoubrankový rozdíl. Jágr se zároveň přibližuje v historických tabulkách ke svému pittsburghskému učiteli Mariu Lemieuxovi. Asistence: Dainius Zubrus.
     
    50:08
    Další vyloučení je na světě. Domácí Larsson odpálil puk mimo hřiště a odsedí si tak dvě minuty za zdržování hry.
     
    47:21
    Marek Židlický je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Tlak hostujícího Pens může ještě narůstat.
     
    46:50
    Jokinen se v mezikruží tlačil do dorážky, Brodeur byl již po předchozím zákroku velmi dezorientovaný. Hostující útočník ale trefil jen padajícího Zajace, který zachránil svůj tým od vyrovnávací trefy.
     
    40:45
    Třetí třetina začne přesilovou hrou pro domácí. Po faulu na Zubruse ve středním pásmu je vyloučen hostující Crosby za vysokou hůl na 2 + 2 minuty. Velká šance pro domácí navýšit své vedení a dostat se do slibného dvoubrankového náskoku.
     
    38:22
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se vrací do vedení po rychlém protiútoku po neúspěšné šanci Pens. Zubrus z pravého křídla posunul na střed Zajacovi, který celou situaci vyšperkoval přihrávkou na levém kruhu volného ADAMA LARSSONA. Domácí obránce pak jenom napřáhl a kolem tyčky poslal puk do branky. První letošní gól pro obránce s číslem pět na drese. Asistence: Travis Zajac, Dainius Zubrus.
     
    35:05
    Velký zákrok Fleuryho, který zlikvidoval střelu a dorážku Rydera z bezprostřední blízkosti.
     
    30:15
    Velká šance domácích. Bernier jel sám středem na Fleuryho, rozhodl se pro kličku do bekhendu, puk však skončil na pravém betonu roztaženého brankáře hostí. Velký moment gólmana Pens.
     
    24:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté ve druhé třetině vyrovnávají stav utkání. Podél levého mantinelu prchnul všem domácím hráčům CHRIS KUNITZ, natlačil se před Brodeura, který proti jeho samostatnému nájezdu odvážně povyjel a snažil se mu puk vypíchnout. To se mu málem podařilo, bohužel pro něj však puk zaplaval obloučkem těsně pod břevno domácí brány. Bez asistence.
     
    19:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Branka do šatny, domácí se v závěru dostávají přeci jenom do vedení. ANDY GREENE se u levého mantinelu dostal k vyhozenému puku od hostujícího celku a okamžitě ho napálil na bránu. Před Fleurym v tom okamžiku projel jeden z domácích hráčů, hostující brankáře tedy na střelu dobře neviděl a puk mu tak propadl mezi betony. Bez asistence.
     
    16:08
    Přesilovka pro Penguins. Domácí Henrique je vyloučen za držení.
     
    15:26
    Střela Crosbyho z bezprostřední blízkosti, domácí brankář však svůj tým v zatím asi největší šanci hostujícího celku podržel.
     
    13:11
    Přesilovka pro Devils, první v zápase. Vyloučen je Gionta za podražení.
     
    10:22
    Neal se v mezikruží dostal k volnému puku, v jasné šanci ho poslal jen do domácího brankáře. Poslední minuta se odehrává před Brodeurem, tempo diktují Pens.
     
    05:05
    Vyloučen je domácí Zubrus za vysokou hůl.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 20. Greene, 39. Larsson (Zajac, Zubrus), 55. Jágr (Zubrus), 59. Jágr – 25. Kunitz


    New Jersey Devils: Brodeur – Židlický, Greene, Larsson, Gelinas, Fayne, Harrold – Jágr, Zajac, Zubrus – Ryder, Eliáš, Brunner – Bernier, Loktionov, Henrique – Janssen, Gionta, Carter.
    Pittsburgh Penguins: Fleury – Orpik, Martin, Letang, Engelland, Niskanen, Maatta – Dupuis, Crosby, Kunitz – Neal, Mlkin, Jokinen – D’Agostini, Sutter, Bennett – Adams, Vitale, Glass.

    Rozhodčí: Joannette, LaRue – Cormier, Kovachik
    bahis siteleri