Vsetín – Opava 2:3 (0:1 po s.n.) | Bílina – Jindř. Hradec 2:3 (kon.) | Orlová – Přerov 1:3 (kon.)
SHK Hodonín – Nový Jičín 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 7:1 (kon.) | Břeclav – Prostějov 3:4 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 1:2 (kon.) | Technika Brno – Frýdek-M. 4:0 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
HK Nový Jičín
Středa 20.11.2013, 18:00 • ZS TEZA • 2. liga skupina Východ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny příznivce druholigového hokeje u dnešního přenosu. Ve středu se na hodonínském ledě odehraje utkání mezi domácím SHK a hostujícím mužstvem HC Nový Jičín, které prozatím bloudí v průběžném pořadí soutěže ve spodních patrech tabulky. Poslední vzájemné měření sil na severovýchodě Moravy skončilo 1:5 z pohledu domácích, nicméně pro Drtiče to nebylo ani zdaleka jednoduché utkání. Jenže nyní je situace úplně jiná, svěřenci Svatopluka Kosíka neprohráli již šest zápasů v řadě a Slezané to budou mít dnes na horké hodonínské půdě velmi složité. Překvapí novojičínští hokejisté faovrita nebo si domácí prodlouží počet vyhraných utkání za sebou na číslo sedm?
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan (Luner) – Skočovský, Kulyk, Směřička, Pokorný, Koukal, Miklík, Polesný – Tomi, Kříž, Špok, Kučera, Smetana R., Škorík, Peš, Kuba, Jurásek, Vrba, Smetana T.

    HC Nový Jičín: Šrámek (Kozák) – Gebauer, Rejžek, Lehečka, Kabeláč, Pelikán, Záhradný, Skaloš, Cabák, Vašut, Sprušil, Putmiorz, Macháček, Gulda, Dusík, Hanák, Vnenk, Zedník, Chvostek, Heža, Uhlár

    Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley.
     
    Na ledové ploše již krouží trojice rozhodčích, co nevidět bychom se měli dočkat i samotných aktérů dnešního střetnutí.
     
    Za skandovaného potlesku nyní vjíždí na led hráči obou celků a řadí se na modré čáře k tradičnímu předzápasovému rituálu. Duel 20. kola může za pár okamžiků začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Do útoku se vrhají jako první hosté a Zdenko Kotvan může být rád, že obránce Cabák nastřelil místo poloprázdné klece jeho hruď! Po patnácti vteřinách první velká šance zápasu!
     
    01:06
    Šrámek chytá odražený kotouč od mantinelu po Skočovského střele a přerušuje tím hru, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    01:25
    Škorík se Smetanou si připsali každý po jedné dorážce, i hostující brankář se v prvních minutách střetnutí rozhodně nenudí.
     
    02:03
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hodonínská obrana trestuhodně propadla v obranném pásmu a novojičínští tuto chybu náležitě trestají! Pelikán přehrál jednoho z domácích beků a natlačil se před něj do rohu kluziště odkud naservíroval výstavní přihrávku MARTINU KABELÁČOVI, který bez přípravy prostřelil kotvana. Asistence: Pelikán, Chvostek.
     
    02:51
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Ale Drtiči prakticky okamžitě kontrují na druhé polovině hrací plochy! Kučera chytře vybruslil s kotoučem na holi kolem obou kruhů a jal se vypálit směrem na hostující branku. Šrámek letící puk neudržel ve své výstroji, takže RADOSLAV SMETANA neměl problém vsítit vyrovnávací trefu. Asistence: Kučera, Špok.
     
    04:18
    Vypadá to, že dnes nebude v Hodoníně o brankové příležitosti nouze! Jurásek těsně před modrou čarou chytře přenesl hru na zcela osamoceného Peše, který si chtěl vychutnat Šrámka, jenže nestihl kotouč včas strhnout na bekhendovou stranu.
     
    05:07
    Vzápětí se vylučuje a na trestnou lavici míří střelec úvodní branky tohoto zápasu Martin Kabeláč (NJI) za podražení.
     
    06:02
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a během okamžiku přebírají vedení v zápase. Akce to byla ovšem neskutečně vydařená. Petr Pokorný vyvážel kotouč z obranného pásma a všiml si možnosti průnikové přihrávky středem na MARTINA ŠPOKA, který v plné rychlosti přebral kotouč, pláchnul zkoprnělé hostující obraně a bekhendovým blafákem překonal Šrámka. Asistence: Pokorný.
     
    07:33
    V posledních vteřinách se nadechli ke vhodné reakci hokejisté v bílo-modrém, kteří krouží s pukem v útočném pásmu.
     
    08:40
    Tomi přenechával riskatně kotouč zadovkou Vrbovi, ten pouze otestoval odolnost chráničů bránícímu protihráči a do útoku se žene opět Nový Jičín.
     
    09:40
    Kučera nechtěl ztrati kotouč na útočné modré čáře tak jej pouze lehoulince nahodil do brankoviště, kde se o něj postaral Šrámek.
     
    10:34
    Jurásek nezprocoval kolmici směřovanou na jeho hůl, kotouč propadl až k hostujícímu brankáři, který se rozhodl podržet jej pod lapačkou.
     
    11:34
    David Skočovský (HOD) se dopustil taktického faulu ve středním pásmu a bez jakýchkoliv protestů usedá na trestnou lavici.
     
    11:48
    Slezané si dlouho tuto přesilovku neužili. Petr Macháček (NJI) podrazil bránícího protihráče a po krátkém dialogu s hlavním arbitrem také odjíždí na lavici hříšníků.
     
    13:29
    Záhradná měl při hře čtyři na čtyři dostatek prostoru k zakončení, Kotvan však celou situaci kontroloval a bezpečně zakročil.
     
    13:48
    Oba týmy již hrají v plném počtu, na ledě se již pohybují jak Skočovský, tak hostující Macháček.
     
    14:51
    Lukáš Vrba (HOD) podrazil pronikajícího Hežu u pravého hrazení a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    15:37
    Nyní to budou mít Drtiči o poznání složitější, stejného přestupku jako před pár vteřinami Vrba, se dopustil i Martin Špok (HOD) a hodonínské čeká dlouhé oslabení pět na tři.
     
    16:15
    Sprušil však vyhnal své spoluhráče nepřesnou přihrávkou ven z útočného pásma. Nový Jičín musí začít celou akci od znovu.
     
    16:55
    Lukáš vrba skáče na led ve chvíli, kdy Kotvan spolehlivými zákroky drží svůj celek nad vodou, domácí hrají již ve čtyřech.
     
    17:43
    Kotvan zcela mimo optimální pozici vymrštil ruku proti Hanákově střele do prázdné klece a famózně zachránil Drtiče od pohromy! Domácí již hrají v plném počtu a s obtížemi, ale přece přežili toto dlouhé oslabení.
     
    18:47
    Heža svižně vypálil z prostoru mezi kruhy, na Kotvana si ale s tímto nepříliš přesným pokusem nepřišel.
     
    19:50
    Kubovi přeskočil nadějný kotouč z hokejky Tomáše Smetany čepel hole a víc se toho již v prvním dějství nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Začátek dnešního zápasu byl velice divoký, v prvních třech minutách jsme se mohli dočkat dvou branek z obou stran, nejprve sklepnul kotouč bez přípravy za Kotvanova záda kabeláč, následně se o vyrovnání postaral Radoslav Smetana. Hodonínští dokázali převrátit vedení na svou stranu, když se prosadil v úniku Martin Špok. Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Drtiči pozvolna začínají úvodní útok druhé třetiny, do pásma s kotoučem vniká Kučera, toho však hostující obránci brzy odzbrojili.
     
    21:28
    Sprušil málem překvapil Kotvana nečekanou ranou od levého mantinelu, ten si musel dávat hodně velký pozor na to, aby nepovolil kotouči pokračovat v cestě za brankovou čáru a sklapl betony.
     
    23:06
    Drtiči na druhé straně zahrozili z levého kruhu, jmenovitě Kučera neprocpal kotouč za Šrámkova záda.
     
    23:29
    Následně dva novojičínští útočníci ujeli domácí obraně do rychlého přečíslení, ale promarnili tuto příležitost ke vstřelení vyrovnávací branky.
     
    24:22
    Vyloučen Pavel Zedník (NJI) za hákování, i Drtiči si vyzkouší možnost přesilové hry.
     
    25:04
    Heža posbíral nahozený puk u pravého hrazení a bekhendem z otočky vyhazuje přes všechny čáry až ke Kotvanovi.
     
    25:38
    Jurásek prohodil kotouč mezi dvěma obránci k pronikajícímu Pešovi, který z úhlu nezamířil přesně.
     
    26:27
    Skočovský dostal přihrávku napříč útočným pásmem a nemyslel to vůbec špatně se střelou na bližší tyč, hostující brankář s přehledem našel lapačkou plachtící puk. Hosté jsou zároveň v plném počtu.
     
    27:36
    Zedník technicky náročnou kličkou přešel přes Davida Polesného (HOD) do zakončení, hodonínský obránce následně fauloval a míří na trestnou lavici.
     
    28:33
    Pokorný svou bojovností ušetřil několik drahocenných vteřinek v útočném pásmu, Nový Jičín se nemůže v početní výhodě dostat do souvislého tlaku.
     
    29:36
    Slezané se v přesilovce k ničemu nedostali, mladíček Polesný již naskakuje na led z trestné lavice.
     
    30:52
    Kabeláč včasným obranným zákrokem připravil ˇkoríka o střeleckou pozici, do útoku tak můžou hosté.
     
    31:28
    Špok dotíral na Šrámka zpoza branky, Cabák jej však zpacifikoval na brankovišti. vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    32:53
    Smetana si málem vstřelil nešťastný vlastní gól, když se jeho přihrávka o mantinel zamotala Kotvanovi mezi betony.
     
    33:36
    Směřička následně doslova namazal Dusíkovi na gól, ten však naštěstí pro domácí na hony míjí Kotvanovu svatyni.
     
    34:37
    Škorík se dral za nahozeným kotoučem do brankoviště, nakonec svým důrazem získal útočné pásmo pro svůj tým.
     
    35:21
    Michal Chvostek (NJI) nevybíravě zahákoval pronikajícího Špoka kolem mantinelua je vyloučen na dvě minuty.
     
    36:00
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Po sérii několika zajímavých dorážek, které Šrámek stihnul tygřím skokem zachytit se parádní trefou prosadil ZDENĚK JURÁSEK. Hodonínský útočník se dostal k volnému kotouči na pravém kruhu a bez lítosti otřel kotouč o horní tyčku do Šrámkovy sítě. Novojičínský brankář po předchozích zákrocích ztratil hůl a ulehčil tak Juráskovi zakončení. Asistence: Skočovský.
     
    37:44
    Kučerova rána přes obránce prosvištěla kolem Šrámkovy levé tyče.
     
    38:22
    Slezané pod tlakem vyhazují kotouč po mantinelu až za Kotvanovu klec – zakázané uvolnění.
     
    38:49
    Jurásek zkoušel svou specialitu, zakončení z téměř mínusového úhlu po Pešově ráně odražené od zadního mantinelu, Šrámek byl včas u tyčky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina sice již nebyla tak gólově bohatá, jako první dvacetiminutovka, zato jediná branka prostřední části opravdu stála zato. Zdeněk Jurásek v šestatřicáté minutě proměnil přesilovku parádní ranou pod horní tyčku. Novojičínští mají dvoubrankové manko, které budou muset za dvacet minut smazat, pokud chtějí pomýšlet na body z hodonínského ledu. Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí krátce po zahájení třetí periody udeřili po čtvrté a odskakují svému soupeři na rozdíl tří branek. Šrámek neudržel špokovu střelu ve svém náručí, kotouč se odrazil přímo na hůl ZDEŇKA KUČERY, který poslal černý kousek gumy do odkryté klece. Asistence: Špok, Kříž.
     
    41:53
    Peš svou šikovností přešel přes tři bránící hráče Nového Jičína a ještě nabízel puk do šance špokovi u levé tyče, tato přihrávka ale nebyla dostatečně přesná.
     
    43:19
    Zedník nepříjemně tečoval Putmiorzovo nahození těsně před Kotvanem, hodonínský brankář měl velké štěstí, že jej kotouč náhodně trefil.
     
    44:20
    O pár okamžiků později Kotvan nadvakrát likviduje Skalošovu příležitost z dorážky v těsně blízkosti brankoviště a přerušuje hru.
     
    45:11
    Kučera okatě přifilmoval pád v útočném pásmu, rozhodčí ale nevylučují ani na jedné straně.
     
    46:04
    Hostující obrana si neví s agilním Škoríkem rady, důkazem toho je vyloučení Tomáše Cabáka (NJI) za vysokou hůl.
     
    47:19
    Kabeláč obral útočícího Špoka o kotouč v rohu kluziště a poslal jej svižně ven z obranného pásma.
     
    47:38
    Lukáš Vrba (HOD) vyloučen za vražení, počet hráčů na ledě se vyrovná.
     
    48:04
    Hráči Nového Jičína jsou v pěti na ledě, začíná jim zhruba devadesáti vteřinová přesilovka.
     
    48:46
    Hosté si neví rady s rozehrávkou, nepřesná přihrávka míří na zakázané uvolnění.
     
    49:38
    Domácí v plném počtu, hokejisté v bílo-modrém z přesilové hry opět nic nevytěžili.
     
    50:46
    Šrámek dobře viděl na schovanou Miklíkovu ránu od modré čáry a našel si letící kotouč lapačkou.
     
    51:26
    Sudí Obadal opět vylučuje na straně domácích, jmenovitě Tomáše Smetanu (HOD) za vysokou hůl.
     
    51:31
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté ještě chtějí zdramatizovat dnešní utkání a střílí alespoň kontaktní branku. Rychlá kombinace po vhazování vyústila ve střelu VAŠUTA, na kterou Kotvan neměl šanci reagovat, jelikož přes skrumáž těl vůbec nic neviděl. Asistence: Skaloš, Macháček.
     
    52:40
    Hanákovi se vytvořila dálnice ve středním pásmu, hostující forvard ji využil pouze ke střele přes obránce. Vhazování v obranném pásmu Drtičů.
     
    53:36
    Pavel Zedník (NJI) narazil zádama otočeného Kučeru na mantinel a i přes protesty usedá na trestnou lavici za krosček.
     
    54:40
    Jurásek měl perfektní možnost navýšit vedení svého mužsta na tři branky, jenže zakončení z pravého kruhu se mu příliš nevyvedlo i přes dostatek prostoru, který kolem sebe měl.
     
    55:21
    Špok našel nikým nekrytého kříže na protilehlém kruhu, Šrámek se včas stihnul velice hbitě přesunout ke vzdálenější tyči.
     
    55:47
    Jen co hostům skončilo jedno oslabení, téměř okamžitě jim začíná další. Pavol Záhradný (NJI) se nechává zbytečně vyloučit za nedovolené bránění.
     
    56:33
    Heza zkušeně vyvezl kotouč z pásma, pošetřil čas v oslabení a následně nahodil do obranného pásma.
     
    57:47
    Slezané v plném počtu, od těchto okamžiků se mohou pokusit zvrátit osud tohoto střetnutí.
     
    58:41
    Drtiči ale drží kotouč na svých hokejkách a zdá se, že v poklidu dohrají dnešní zápas.
     
    58:50
    Ke konci zápasu se ještě jednou vylučuje, Oldřich Heža (NJI) je potrestán na 2 minuty za krosček a desetiminutovým osobním trestem.
     
    59:13
    Na trestné lavici si posedí ještě Petr Pokorný (HOD) za nedovolené bránění, hraje se čtyři na čtyři.
     
    59:48
    Utkání se již pouze dohrává, hodonínští Drtiči si jdou pro tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí borci nakonec po utrápeném výkonu vybojovali nad papírově slabším soupeřem všechny tři body, nicméně hosté kousali, zejména ve třetí dvacetiminutovce. O osudu dnešního utkání zřejmě rozhodla rychlá Kučerova trefa hned zkraje třetí třetiny, kdy domácí odskočili na rozdíl tří branek. To je ode mě vše, přeji vám hezký zbytek středečního večera. (20:12:48)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 3. R. Smetana (Kučera, Špok), 7. Špok (Pokorný), 36. Jurásek (Skočovský), 41. Kučera (Špok, Kříž) – 3. Kabeláč (Pelikán, Chvostek), 52. Vašut (Skaloš, Macháček)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Luner) – Skočovský, Kulyk, Směřička, Pokorný, Koukal, Miklík, Polesný – Tomi, Kříž, Špok, Kučera, Smetana R., Škorík, Peš, Kuba, Jurásek, Vrba, Smetana T.
    HK Nový Jičín: Šrámek (Kozák) – Gebauer, Rejžek, Lehečka, Kabeláč, Pelikán, Záhradný, Skaloš, Cabák, Vašut, Sprušil, Putmiorz, Macháček, Gulda, Dusík, Hanák, Vnenk, Zedník, Chvostek, Heža, Uhlár

    Rozhodčí: Obadal – Blaha, Wesley
    bahis siteleri