MČR mužů a žen v boxu (kon.)
konec
MČR mužů a žen v boxu (semifinálové boje)

Sobota 07.12.2013, 14:00Box
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    13:50
    V amatérském boxu soupeří ženy na čtyři dvouminutová kola, muži pak na tři tříminutová. Boduje se stejně jako mezi profesionály, tj. každé kolo zvlášť na lístky 10-9, oproti profiringu je zde změna v tom, že kolo nesmí skončit remízou.
     
    13:55
    V dnešních semifinálových soubojích nás čeká celkem 24 zápasů, 8 v ženském pavouku, 16 v tom mužském.
     
    14:04
    Jako první vstoupí do ringu ostravská boxerka Nella Freihherová, kterou čeká ve váze do 51 kg slovenská soupeřka Karina Šírerová. Vítězku čeká ve finále obhájkyně titulu Jana Juranová.
     
    14:06
    Jak bylo avizováno v preview na odborném webu Profiboxing.cz, v ženské části šampionátu startují pro zvýšení konkurence také slovenské bojovnice.
     
    14:08
    První zápas nám skončil bohužel už v prvním kole, obhájkyně stříbra Freihherová si bohužel zranila pravé rameno a v souboji tak nemůže pokračovat – TKOi v prvním kole vítězí ŠÍREROVÁ.
     
    14:11
    Jedeme dál, v prvním semifinále váhy do 54 kg nastupuje obhájkyně titulu Alice Šrámková a Pavlína Zubačová.
     
    14:20
    Zubačová je pro favorizovanou Šrámkovou hodně nepříjemnou soupeřkou, první tři kola byla hodně vyrovnaná, může rozhodnout poslední, čtvrté.
     
    14:23
    První finalistkou ve váze do 54 kg se stává obhájkyně titulu ALICE ŠRÁMKOVÁ.
     
    14:24
    Ve druhém semifinále si to rozdají loňská finalistka Lenka Kardová a Kristýna Tekielová.
     
    14:32
    Polovina zápasu je za námi, Kardová je aktivnější, silnější, mladá Tekielová ale drží, dokáže velmi slušně povolovat a uhýbat se. Chybí ji ale zkušenosti.
     
    14:37
    Ani tentokrát nepřinesl zápas překvapení, zkušenější LENKA KARDOVÁ si po bodovém triumfu zopakuje loňské finále se Šrámkovou.
     
    14:40
    V prvním semifinále ve váze do 57 kg se představí Slovenka Soňa Valachová proti Petře Šimáčkové, která v nejnabitější váze ve včerejším předkole porazila zkušenou Petru Částkovou.
     
    14:45
    První polovina zápasu lépe vyšla Šimáčkové, která byla především ve druhé rundě přesnější a tvrdší boxerkou v ringu.
     
    14:52
    První finalistkou ve váze do 57 kg se stává těsně 2:1 na body SOŇA VALACHOVÁ, která vyhrála po velkém boji a díky zlepšenému výkonu ve druhé polovině zápasu. Vyhrát ale klidně mohla i česká boxerka.
     
    14:55
    Druhá finalistka vzejde ze souboje loni stříbrné děčínské bojovnice Lucie Sedláčkové a pražské Moniky Vojtěchové.
     
    15:02
    První dvě kola byla jasně v režii Lucie Sedláčkové, která soupeřku tak trochu demoluje a zápas roh Vojtěchové končí. Tenhle výprask neměl dále smysl. SEDLÁČKOVÁ vítězí TKO ve druhém kole.
     
    15:04
    První semifinále ve váze do 60 kg obstarají Slovenka Jana Maceková a domácí bojovnice Dominika Kovaříková.
     
    15:11
    První dvě kola byla hodně vyrovnaná, Maceková je o hlavu menší než Kovaříková, která se snaží bojovat na distanc, je silnější, přesnější, výpady její soupeřky jsou sice méně četné, ovšem také hodně nebezpečné.
     
    15:17
    Obrovská bitva je u konce, domácí roh se raduje... Asi zaslouženě. A máme tu remízu 38-38 u všech tří bodových...
     
    15:20
    Byly to nervy, na pomocné body všech pěti bodových vítězí 4-1 domácí boxerka KOVAŘÍKOVÁ. Zaslouženě, měla totiž vyhrát už přímo, remíza byla tak trochu úlet bodových.
     
    15:21
    Ve druhém semifinále v "60" se představí loňská šampiónka, ovšem ve váze do 57 kg – Ester Konečná, kterou čeká Barbora Píšová.
     
    15:27
    Píšová se sice snaží, na zkušenější, vyšší a techničtější Konečnou ale nestačí. První dvě kola by měla jít za ostravskou inženýrkou místní báňské univerzity.
     
    15:33
    Také druhé semifinále ve váze do 60 kg je za námi, vítězka je jasná. Píšová sice bojovala, ale na zkušenější a přesnější soupeřku nestačila a padla 0:3 na body. KONEČNOU čeká zítra ve finále domácí Kovaříková.
     
    15:36
    Poslední duel žen – semifinále ve váze do 64 kg: do ringu přišly Dina Váchová a Michaela Myslivečková. Vítězku čeká ve finále dlouhodobě nejlepší česká boxerka Martina Schmoranzová, která má volný los.
     
    15:42
    První dvě bojovná kola spíše pro Myslivečkovou, která těží především ze svých zkušeností. Váchová ale prokazuje velkou bojovnost.
     
    15:47
    Výsledek je zřejmý, soupeřkou superfavoritky Schmoranzové bude ve finále váhy do 64 kg Michaela MYSLIVEČKOVÁ.
     
    15:55
    Poté, co nám v jičínském Masarykově divadle vyplnili pauzu boxerští paralympici, začíná 16 semifinálových soubojů v mužském pavouku...
     
    15:57
    Ve váze do 56 kg si to v extraligové repríze z konce září rozdají Erik Huliev a Ruslan Schakhaldajev.
     
    16:04
    Skvělá první dvě kola zápasu – Schakhaldajev chodí zabalený ve dvojáku, Huliev pracuje skvěle na nohou a kontruje, je silnější, pokud mu vydrží tempo, měl by slavit. Je před námi a především před oběma boxery ale ještě třetí kolo.
     
    16:08
    Velmi pěkný duel je za námi, na body by měl vyhrát Huliev, ale uvidíme, jak rozhodnou bodoví...
     
    16:09
    A do finále postupuje po výsledku 3:0 na body ERIK HULIEV. Naprosto zaslouženě. Arménský bojovník z Prahy tak upravuje vzájemnou bilanci na 3:5 ze svého pohledu.
     
    16:11
    Ve druhém semifinále si to rozdají velezkušený Garmik Harutunjan, který má na konce přes 300 zápasů, a domácí Martin Stehlík.
     
    16:18
    Arménský favorit má v ringu jasně navrch po všech stránkách, domácí boxer ale ukazuje velké srdce a bojovnost.
     
    16:22
    V posledním kole domácí boxer zabojoval, finále ve váze do 56 kg ale bude arménskou záležitostí – Huliev vyzve HARUTUNJANA.
     
    16:24
    A jdeme na váhu do 60 kg – v prvním semifinále na sebe narazí Štěpán Pitra a Ondřej Schilder.
     
    16:31
    První dvě kola za námi a těžko vybírat lepšího, první bylo spíše pro Pitru, ve druhé rundě byl ale Schilder přesnější ve svých kontrech, Pitrovi navíc nevoní jeho přední ruka, která jej velmi úspěšně zastavuje v útocích.
     
    16:37
    Na body 2:1 vítězí Ondřej SCHILDER. První kolo sice vyhrál Pitra, druhý ovšem v mých očích Schilder, vyhrané třetí dějství si pokazil Pitra tím, že mu potřetí vypadl chránič zubů a musel mu být stržen jeden bod.
     
    16:39
    Po vášnivém a divokém prvním semifinále je zde druhé – mezi domácím Jakubem Chvalem a Patrikem Velkým.
     
    16:47
    Velký přijel zjevně na šampionát lépe připravený než loni, kdy vypadl už v pátek a Chval to s ním bude mít hodně těžké. Pokud nevyhraje jasně třetí kolo, slavit by měl karvinský bijec.
     
    16:51
    Není, co řešit, ve finále vyzve Schildera karvinský PATRIK VELKÝ.
     
    16:53
    Je před námi první semifinále ve váze do 64 kg – olympionika Zdeňka Chládka čeká Viktora Agateljan.
     
    16:59
    Chládek svého parťáka z ústeckého klubu bije, o vítězství by jej mohla ve třetím kole připravit jen vlastní velká chyba.
     
    17:04
    Je jasno, prvním finalistou váhy do 64 kg se stává po jasném bodovém vítězství ZDENĚK CHLÁDEK.
     
    17:06
    O jeho soupeři se rozhodne ve druhém semifinálovém souboji, ve kterém si to rozdají v repríze loňského finále Miroslav Šerban a Jan Korec.
     
    17:14
    Šerban ringu dominuje, je to lepší boxer, Korec ale opět potvrzuje, jak velkým bojovníkem je a i když už byl jednou počítán, tak jde jak buldok neustále vpřed.
     
    17:18
    Korec přežil všechna tři, ukázal obrovské srdce, na body ale jasně vítězí loňský obhájce titulu MIROSLAV ŠERBAN. Ve finále se tak můžeme těšit na parádní souboj Šerban-Chládek.
     
    17:23
    Před dalším pokračováním semifinálových bojů nás čeká kratší, 15minutová pauza.
     
    17:35
    Přestávka skončila, jde se opět boxovat...
     
    17:41
    První semifinále ve váze do 69 kg obstarají Patrik Kliment a Mario Baláž.
     
    17:49
    První dvě kola jsou jasně pro pro Klimenta, Baláž byl ve druhém dějství i jednou počítán, bojuje ale dále.
     
    17:50
    A zápas končí, Baláž do třetího kola nenastoupil, KLIMENT se stává po vítězství TKO po druhém kole prvním finalistou ve váze do 69 kg. Pro Klimenta to bylo jubilejní 35. vítězství ve 40. zápase kariéry.
     
    17:51
    Ve druhém semifinále se představí Lukáš Plzák a Vladimír Lengál.
     
    17:58
    Padla kosa na kámen, oba boxeři předvádějí velkou tvrdost a agresivitu, o něco přesnější je Plzák, ale první kola byla hodně vyrovnaná a v tom třetí se určitě můžeme těšit na parádní vyvrcholení celého souboje.
     
    18:03
    Parádní souboj, v parádní atmosféře, opanoval nakonec LENGÁL! Ten si tak po loňském bronzu polepší a rozdá si to s Klimentem o titul.
     
    18:04
    Sedmnáctým duelem sobotního programu bude semifinále ve váze do 75 kg mezi Michalem Vodárkem a Patrikem Hejlem.
     
    18:12
    Hodně takticky vedený souboj. Oba soupeři zatím ukazují jen pohyb na nohou, rukama již tolik nepracují, pokud už se někdo pokouší o aktivitu, tak Vodárek.
     
    18:16
    Zápas je u konce, i když se v posledním kole přece jen začalo trochu boxovat, z výhry se ale zaslouženě raduje zkušený VODÁREK.
     
    18:18
    S kým se Vodárek ve finále utká, o tom se rozhodne ve druhém semifinále, ve kterém si to rozdají Emil Kocvelda a proti němu domácí Josef Pavliš.
     
    18:26
    Kocvelda válí, tlačí svého soupeře, ten byl sice již jednou počítán, ale podává proti velkému favoritovi srdnatý výkon. Otázkou je, zda-li mu zbyly síly i pro poslední kolo.
     
    18:31
    A je zde překvapení, favorizovaný Kocvelda prohrává 1:2 na body s mladým JOSEFEM PAVLIŠ. Dle mého pohledu měl slavit tvrdší Kocvelda, bodoví ale rozhodli jinak...
     
    18:33
    První semifinále ve váze do 81 kg obstarají loňský finalista David Hunanyan a zkušený Tomáš Bezvoda.
     
    18:37
    Hala bouří, arménský roh se zlobí, po prvním počítání je Hunanyan podruhé na zemi, tentokrát hodně tvrdě a ringový zápas odmával. TOMÁŠ BEZVODA slaví postup do finále.
     
    18:39
    Ve druhém semifinále se utká obhájce titulu Stanislav Stárek a Jan Mužík.
     
    18:47
    Šest minut profesorského, precizního boxu ze strany Stanislava Stárka. Musí ale udržet pozornost i v dějství třetím, Mužík je velký knockoutér.
     
    18:51
    A druhým finalistou polotěžké váhy se stává dle očekávání STANISLAV STÁREK. V něm ho čeká Bezvoda.
     
    18:53
    A jdeme na poslední čtyři souboje, dvou nejtěžších vah. Prvním semifinále těžké váhy proti sobě svedlo Kamila Beníčka a Tomáše Vaněčka.
     
    19:00
    Dvě kola je za námi, Beníček je aktivnější, přesnější, ale nováček Vaněček favorizovanému reprezentantovi odolává zatím celkem s přehledem. Poslední kolo by mohlo být ještě hodně zajímavé.
     
    19:06
    Prvním finalistou těžké váhy je VANĚČEK. Zaslouženě, bojoval, rval se, Beníček v posledním kolem odešel fyzicky.
     
    19:08
    A je tu očekávané semifinále těžké váhy – Daniel Táborský vs. David Hošek.
     
    19:11
    Táborský zaskočil soupeře aktivitou již od začátku souboje a první kolo jde za ním. Hošek se překvapivě po většinu kola hlavně bránil, jeho švihy míjely.
     
    19:15
    Druhé kolo bylo hodně rvavé a bojovné z obou, Hošek chodí vpřed svými švihy, ale také hlavou dopředu. I toho kolo bych přisoudil přesnějšímu Táborskému.
     
    19:19
    Konec parádního zápasu je za námi, na body vítězí loňský finalista DANIEL TÁBORSKÝ! Ten si to tak o titul rozdá s Vaněčkem.
     
    19:21
    A jsou tu semifinále supertíhy – v prvním se utkají Rudolf Helešic a Stanislav Bártek, dva velezkušení borci.
     
    19:28
    Máme za sebou dvě kola – hodně tvrdá dvě kola. Těžko soudit, kdo je získal pro sebe. Oběma už jednou zahrály nohy, počítání tu zatím nebylo ani jedno.
     
    19:33
    Zápas je u konce, Helešic byl jednou počítán...
     
    19:34
    Remízový zápas se musel dobodovávat, těsně 2:1 na body vítězí BÁRTEK.
     
    19:37
    A jdeme na poslední zápas dnešního programu – Dominik Musil si to rozdá s Pavlem Šourem.
     
    19:43
    Hodně vyrovnaná první dvě kola dvou velkých ranařů. O vítězi by dle všeho mělo rozhodnout poslední kolo.
     
    19:48
    Poslední zápas je za námi – na body vítězí DOMINIK MUSIL.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, zítřejší finálové souboje startují v 9:30 hodin. Novinky, výsledky a fotografie naleznete na webu Profiboxing.cz.
     
    Příjemný zbytek sobotního večera. Dobrou noc. (19:52:49)

    Antonín Vavrda

    bahis siteleri