Jihlava – Žďár n/S 6:2 (kon.) | Olomouc – SHK Hodonín 14:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kometa Brno 1:7 (kon.)
Třinec – Přerov 7:0 (kon.) | Chomutov – Písek 10:3 (kon.) | Hr. Králové – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Letňany – Ústí n/L 6:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:7 (0:2, 0:0, 1:5)
HC Kometa Brno
Neděle 08.12.2013, 10:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Co říci ke třetí třetině? Rebelové působili po celý čas této periody spíše v pozici jakéhosi korelátu a pouze stínovali svému soupeři, který pálil jako divý.

    Z Kotliny vám přeje hezký zbytek dne Richard Wagner!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Rebelové v poslední minutě ještě zahráli na zakázané uvolnění. Nakonec pálil po buly ještě Michal Kunc, ale mířil nepřesně.
     
    58:51
    Na modré čáře se rozhodl vystřelit Lukáš Zukal, leč jeho zakončení si opět našlo cestu jen do míst, kde stál připravený brankář domácích.
     
    58:36
    A hned po buly musel znovu na led. Z kruhu napřáhl Filip Klenec, ale jeho ránu domácí muž s maskou opět podržel na své hrudi.
     
    58:31
    Po přejetí modré čáry vystřelil Michal Kunc, ale jeho zakončení skončilo jen na hrudi připraveného Miroslava Hanáka. ten má nyní dost práce.
     
    57:51
    Adam Gajarský si zpoza branky vyjel až na brankoviště a snažil s zakončit mezi Hanákovy betony, ale domácí muž s maskou výborně zasáhl.
     
    56:51
    Jan Petržílek si s pukem pohrál a zcela zbytečně s ním míchal. Nakonec se mu zamotal mezi nohama a jeho zakončení si Dostál vychutnal.
     
    56:51
    Rebelové ujeli do šance a za podražení se pojede trestné střílení!
     
    55:48
    Rebelové také útočí, ale jejich střelu z mezikruží v klidu lapil brankář Lukáš Dostál. Kometa se již jen klouže po ledě.
     
    54:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je totální demolice domácího celku. Filip Král se prodral do útočného pásma, ale jeho střelu zblízka vykopl Miroslav Hanák jen před sebe. Zde ale stál zcela volný SEBASTIAN ŠMÍDA, jenž v poklidu doklepl kotouč za záda ležícího gólmana domácích! Asistence: Marek Škvrně.
     
    54:30
    Sebastian Šmída se procpal do útočné třetiny a nakonec vystřelil, leč jeho zakončení minulo o kousek domácí klec.
     
    53:09
    Petr Krejčí se ze středního pásma prokličkoval až na brankoviště, kde se snažil prostrčit puk mezi betony Miroslava Hanáka do sítě. Domácí gólman výborně drží.
     
    52:17
    Tak po delší době si také zaútočila družina Havlíčkova Brodu, která ale ani nevystřelila, protože se puk dostal do vzduchu při jednom ze soubojů a následně se píská hra vysokou holí.
     
    51:16
    Marek Škvrně se prodral do útočné třetiny a z levého kruhu vystřelil. Miroslav Hanák jeho pokus vyrazil před sebe, ale hostující útočník nedokázal dorazit puk do zcela odkryté branky a trefil jen gólmanovu hůl. ten pak vše řeší zalehnutím puku.
     
    49:40
    Zakázané uvolnění Komety. Brňané pak projeli zpět do útočné třetiny a Libor Zábranský si sjel až na spodek kruhu, ale jeho zakončení se sneslo jen nad.
     
    48:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je totální demolice domácího celku, který by si za svou bojovnost ze druhé třetiny zasloužil minimálně menší příděl. Komeťáci ale válcují svého protivníka jako plech ve válcovnách. To vše nevydržel David Marek, jehož parádní ranou z mezikruží vyhnal na střídačku DOMINIK KNAP. Do branky tedy nastupuje Miroslav Hanák. Bez asistence.
     
    48:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští ale neponechali nic náhodě a berou si své čtyřbrankové vedení zpět! Filip Klenec projel do útočné třetiny a zajel s kotoučem až za brankovou čáru, odkud poslal hrací gumu na brankoviště, kde doklepl za bezmocného Marka SEBASTIAN ŠMÍDA! Asistence: Filip Klenec.
     
    47:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se přeci jen prosazují a kdo jiný, než první lajna... Havlíčkobrodští rozjeli parádní přesilovkovou kombinaci a za svůj zámek si vysloužili snížení. Jiří Benák pak poslal kotouč na kruh, kde stál volný Viktor Michalička a jeho rána zapadla přesně ke vzdálenější tyči, když si o ní ještě břinkla. Asistence: Jiří Benák.
     
    47:20
    Jan Süss (KOM) – 2 minuty – podražení.
     
    46:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Očekávané se stává realitou a favorit z moravské metropole již vede vyšším rozdílem. Ani čaroděj mezi tyčemi nedokáže chytit všechno. To by snad jedině musel mít tak o tři sta kilogramů více, aby zabral celý prostor brány. Jakub Matula si objel hráče, který mu posloužil jako statická figurka a stál na místě jako makovec. Následně poslal kotouč před prázdnou kasu, kde si bruslí sklepl kotouč do Markova betonu JAKUB ČEJKA, jenž pak doklepl do prázdné! Asistence: Jakub Matula a Dominik Knap.
     
    45:45
    Po zákroku Davida Marka, jenž na své hrudi podržel střelu od pravého mantinelu, se bude vhazovat po jeho levé ruce. Domácí muž s maskou zatím skvěle drží svůj tým.
     
    44:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští asi definitivně rozhodují zápas. Kdyby Rebelové proměnili některou z vyložených šancí, které měli na konci třetiny, bylo by to jinak. Jenže hokej se na kdyby nehraje a realita je tak zcela jiná. Jan Süss nabil puk do palebné pozice DOMINIKU KNAPOVI, který se opřel do kotouče a ten zapadl až za marně se natahujícího Davida Marka! Asistence: Jan Süss.
     
    44:04
    Výborný zákrok předvedl domácí muž s maskou! Nejprve vyrazil střelu betonem na druhou stranu a následně dorážel volný Jakub Matula, jemuž ale bravurním skokem, připomínajícím hladového tygra, jenž se sápe po antilopě, David Marek. Ten mu vypíchl puk a následně podržel kotouč ve výstroji.
     
    43:30
    Kometa sice hezky kombinuje, ale ani jedna střela není příliš nebezpečná. Naposledy pálil Libor Zábranský, jenž napálil jen protihráče.
     
    42:48
    Marek Škvrně zachyboval za brankou a Jiří Vlach jej celkem snadno obral o kotouč a vyhodil.
     
    42:20
    Rebelové vyhodili kotouč až k Dostálovi a na druhé straně došlo k zakázanému uvolnění. Buly před brněnskou bránou.
     
    41:51
    Rebelové budou hrát celé dvě minuty v oslabení tří proti pěti! Vojtěch Veverka (HBR) dostal dvě minuty za podražení a hned po něm se stejným faulem provinil Jiří Kopic (HBR).
     
    41:30
    Libor Zábranský se dostal poměrně lacino ke kotouči na pravém kruhu a vypálil. Domácí gólman si richtoval v ruce hůl po předchozím zákroku, ale nakonec parádně zasáhl.
     
    40:47
    Rebelové se dvakrát tlačili do útoku. Nejprve špatně nahrával Jiří Vlach a hned nato se nepovedlo protečovat Viktoru Michaličkovi kotouč do pásma přesně podle jeho představ.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části gól nepadl. První polovina byla trochu nudná, ale nakonec se Rebelové rozehráli a parádně útočili, leč fantastického Dostála nepokořili.

    Další périoda začne cca v 11:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Domácí celek je vyhnán z útočné třetiny a Kometa drží puk u Davida Marka. Ten lehce zaváhal u rozehrávky, ale nakonec vše vyřešili obránci.
     
    39:02
    Rebelové nejsou schopni dát gól! To je obrovská křeč domácího celku! Viktor Michalička vypálil od modré, kotouč byl tečován Jiřím Vlachem, který pak ještě dorážel, ale trefil jen Dostálovy betony. Následně ještě vystřelil David Michálek, ale napálil opět jen připraveného gólmana hostí!
     
    38:26
    Nahození Viktora Michaličky chtěl před brankou tečovat David Michálek, ale domácí kapitán puk netrefil. Nicméně alespoň zastínil gólmanovi, jenž i navzdory tomu podržel kotouč na hrudi.
     
    38:02
    David Michálek poslal puk do jízdy Davidu Michaličkovi, který před Dostálem sklepával puk za jeho záda, ale netrefil puk. Byl ale faulován a za krosček sedí Tomáš Petrla (KOM).
     
    37:21
    Jakub Čejka se prokličkoval po ose kluziště až do mezikruží, kde zakončil, ale domácí gólman měl svou vyrážečku včas na místě.
     
    36:27
    Kometa je v plném počtu. Domácí v závěru tlačili, ale Lukáš Dostál vytál bravurní zákrok lapačkou po ráně Viktora Michaličky a hned po buly střílel Vojtěch Veverka, ale hostující brankář podržel puk na hrudi.
     
    35:48
    Ouha! Tak to by mohlo domácí mančaft hodně mrzet! Viktor Michalička vystřelil puk z levého kruhu, jeho střely vykopl Lukáš Dostál vedle sebe, kde ze dvou kroků dorážel David Michálek, ale trefil jen tyčku! To byla obrovská škoda...
     
    35:01
    Brněnští hokejisté nejprve vyhodili kotouč ven z pásma, ale následně po zavezení kotouče vystřelil Vojtěch Veverka, jenž mířil nepřesně a následný pokus Pavla Hendrycha skončil jen na hrudi Lukáše Dostála.
     
    34:24
    Že by trochu herní vzpruha, která by pomohla domácím dostat se do kontaktu. Rebelové budou hrát přesilovku. V útočném pásmu se u mantinelu opřel do hráče Filip Klenec (KOM), který dostává trest za napadení.
     
    33:27
    Domácí celek je teď lepším mužstvem a tlačí se do šancí. Kometa se osvobozuje jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    32:36
    Mirek Březina se vykličkoval zpoza kasy a nakonec na brankovišti poslal křižnou nahrávku, kterou ještě otřel o betony hostujícího muže s maskou, na volného Vojtěcha Veverku, jenž byl ale zablokován a k puku se tak nedostal.
     
    31:55
    Josef Pilný se snažil vymotat zpoza branky, ale když už měl puk na střelu, tak zavadil o hůl protihráče a nakonec ani nezakončil.
     
    31:00
    Štěpán Kučera se dostal do střelecké pozice a také zakončil. Jeho rána ale pouze protáhla připraveného brankáře Davida Marka, který ji bez problémů polapil.
     
    29:55
    Brněnští hráči se cpali do útočné třetiny, ale Rebelové dobře zbrzdili akci soupeře tím, že zablokovali hokejistu u puku a způsobili tak ofsajd.
     
    29:02
    Kometa se cpala do šance a nakonec i zakončila. Kotouč se odrazil od brusle jednoho z beků a pak břinkl o oblouk a skončil za kasou.
     
    28:14
    Na tahu byla Kometa, která do hry přinesla trochu oživení v podobě útočné kombinace. Po několika nahrávkách nakonec vypálil z levého kruhu Sebastian Šmída, ale David Marek měl svou lapačku na místě včas.
     
    27:12
    Nejmenší hráč na hřišti si dovolil na vysokého obránce Komety a nakonec jej i "udělal". Vojtěch Holenda pak z mezikruží vystřelil, ale Lukáš Dostál jeho střelu vyrazil.
     
    26:29
    Mirek Březina se prodral po levém křídle do střely, ale nemířil přesně a jeho pokus prolétl jen těsně vedle. Střely sice jsou, ale jinak hra moc napětí nepřináší.
     
    25:39
    Od modré čáry vypálil po rychlém kontru brněnský Libor Zábranský, ale jeho rána si našla cestu jen na hruď Davida Marka, který podržel kotouč a přerušil hru.
     
    24:30
    Jiří Vlach se procpal po pravém křídle do útočné třetiny a na kruhu zakončil. Jeho pokus skončil jen na obráncovi před ním. Domácí celek se tlačí do střel a mí optickou převahu, hosté se v klidu brání.
     
    23:32
    Filip Chymo se dral po ose pásma do útoku a nakonec za modrou čarou vypálil, ale jeho pokus proletěl jen kousek vedle tyče.
     
    22:35
    Vojtěch Veverka vybruslil na levý kruh a nakonec vypálil. Jeho střela mířila do horního rohu, kde se ale zjevila vyrážečka třináctiletého Lukáše Dostála.
     
    21:48
    Také domácí celek se procpal do útočné třetiny, ale Rebelové, stejně jako předtím Kometa, také nedokázali zakončit.
     
    20:59
    Domácí celek je zatlačen hluboko do svého pásma a musí se bránit. Kometa Brno ale zatím nedokáže dostat kotouč do palebné pozice.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Kometa potvrdila v první třetině roli favorita a Jakub Čejka se Sebastianem Šmídou zařídili její vedení.

    Další perioda začne cca v 10:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Kometa Brno vyhodila kotouč a jeden z útočníků za pukem pílil, ale nakonec se k němu nedostal včas a píská se icing.
     
    18:43
    Havlíčkův Brod se dostal do útočné třetiny a nakonec přišla i střela na branku, která ale skončila jen na výstroji připraveného Dostála.
     
    18:19
    Domácí celek se dobře procpal do pásma, ale na levém křídle se nedokázal prosadit. Nakonec nezachytil Jiří Benák kotouč na modré.
     
    17:25
    Jiří Kopic vyjel za modrou čáru, kde ale špatně přihrál a ze středního pásma si sjel na levý kruh Jakub Čejka, ale jeho střela skončila jen na betonech Davida Marka, který si dobře vyjel.
     
    16:27
    Josef Pilný rozjel ze svého obranného pásma útočnou akci, kterou zakončil střelou Jan Petržílek, ale ten mířil nepřesně.
     
    15:13
    Viktor Michalička se prokličkoval přes tři hráče a na levém kruhu vystřelil. Jeho dělovka pak skončila jen na vyrážečce připraveného Lukáše Dostála.
     
    14:17
    Libor Zábranský se prodral do útočné třetiny a hned za modrou vypálil. Jeho pokus škrtl o kalhoty Jana Petržílka a skončil nad brankou.
     
    13:15
    Kometa se dvakrát snažila rychle rozehrát kotouč, ale pokaždé z toho vzešlo jen zakázané uvolnění. Při druhém pokusu chyběl jen kousek.
     
    12:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští sice nedokázali využít přesilovku, ale po jejím skončení se stále drželi v pásmu a svou územní převahu nakonec zúročili v gól. Dominik Knap poslal po zadním mantinelu kotouč Jakubovi Čejkovi, jenž si vyjel na brankoviště, ale u bližší tyče trefil jen nastavené Markovy betony. Hrací guma se ale odrazila před odkrytou branku, kde ji parádně zvedl pod víko marně se natahujícího gólmana SEBASTIAN ŠMÍDA. Asistence: Jakub Čejka a Dominik Knap.
     
    11:29
    Rebelové se v oslabení vydali na útočný výlet a Pavel Hendrych dorážel puk na brankovišti, ale byla mu zablokovaná hokejka. Následně se vytáhl se zákrokem betony Lukáš Dostál.
     
    10:12
    Parádní zákrok vytasil David Marek! Domácí brankář nejprve jen sledoval ránu od modré, která šla těsně vedle, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil zpět před klec, kde doklepával Filip Král, ale domácí strážce svatyně předvedl bravurní rozštěp!
     
    09:48
    Výhodu jednoho muže teď dostává pro změnu hostující výprava. Za krosček si jde odpočinout Patrik Hrabaň (HBR).
     
    09:10
    Kometa je již v plném počtu. V závěru oslabení dorážel o pravé tyče Jiří Vlach, ale svůj pokus nasměroval jen do natažených betonů Lukáše Dostála.
     
    08:25
    Při přechodu do pásma byl Rebelům odpískán ofsajd. Družina Havlíčkova Brodu se pak prokousala znovu před branku, ale domácí hráč při pokusu o střelu upadl.
     
    07:41
    Ale už zase ne. Michal Němec vypálil od modré čáry, jeho padáček hostujícího brankáře zaskočil, ale snesl se jen za kasu. Následně Brněnští odpálili puk.
     
    07:20
    Rebelové kombinovali, ale Brněnští nakonec dostali kotouč do středního pásma. Teď jsou ale domácí opět před Dostálem.
     
    06:49
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru. Michal Kunc (KOM) jde za katr za držení protihráče.
     
    06:34
    V útočném pásmu se teď etablovala třetí lajna Havlíčkova Brodu. Slavomír Kadleček si vybruslil mezi kruhy, ale nedokázal se dostat až do střely.
     
    05:35
    Po střele Petra Krejčího z mezikruží, kterou David Marek vykopl betonem za bránu, se Kometa natlačila před brankoviště, ale domácí muž s maskou puk zalehl.
     
    04:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihomoravané se dostávají do vedení! Dlouhou dobu se bojovalo o kotouč v levém rohu útočného pásma Komety. Nakonec jej vydoloval Jan Süss, který si sjel na kruh a vypálil. Jeho pokus směřující k zadní tyči ale vykopl David Marek. Jenže přesně do míst, kde již v nápřahu čekal JAKUB ČEJKA, jenž trefil jen odkrytý koutek branky! Asistence: Jan Süss.
     
    03:29
    Brněnští mají kotouč na holích a snaží se v útočné fázi něco vymyslet. Jejich akce ale povětšinou končí na modré čáře, kde sebere puk obrana.
     
    02:20
    První šance pro Kometu. Filip Král se procpal po levém křídle až do zakončení, ale jeho střelu po zemi v klidu vykopl gólman David Marek.
     
    01:04
    Rebelové se tlačí do útočné třetiny. Dvakrát po sobě se stalo, že po souboji u mantinelu na jejich útočné modré vypadl kotouč mimo hrací plochu.
     
    00:37
    Domácí obrana nejprve lehce zaváhala na své modré čáře, ale pak se od Jiřího Benáka dostal kotouč na hůl Jiřího Vlacha, který s ním projel do pásma, zde jej přenechal Davidu Michálkovi, jenž objel soupeřovu klec a zakončil do Dostálových betonů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Hrabaň, Benák, Kopic, Němec, Vála, Krtek, Lachman – Michalička, Vlach, Michálek – Veverka, Pilný, Hendrych – Petržílek, Holenda, Březina – Jílek, Chymo, Kadleček.
    Trenéři: Karel Dvořák a Pavel Zmrhal.

    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Zukal, Furch, Mikyska, Zábranský, Kučera, Jeřábek, Petrla – Knap, Šmída, Čejka – Matula, Gajarský, Krejčí – Král, Škvrně, Klenec – Svoboda, Kunc.
    Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Arnošt Ryšavý, Gabriela Šťastná.
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2013/14):

    Havlíčkův Brod – Kometa Brno 0:2
    Kometa Brno – Havlíčkův Brod 7:4
     
    Kometa Brno patří v celorepublikovém měřítku k největším hegemonům mládežnického hokeje. Ne jinak tomu je v kategorii mladšího dorostu, kde se snaží obhájit zisk mistrovského titulu. Mladí hokejisté z moravské metropole sice drží v tabule 3. příčku, ale v poslední době je sužují špatné výsledky. Z předešlých tří kol jen jednou vyhráli, když doma přetlačili Žďár nad Sázavou těsně 3:2.
     
    Havlíčkův Brod i nadále prožívá velké trápení, které nebere konců. Skousnout musel už 7 nepříjemných porážek v řadě, z nichž neukořistil ani jeden bod. Vítěznou radost naposledy mladší dorostenci okusili 27. října, kdy doma překvapivě porazili tehdejšího lídra z Jihlavy. Nezvládli ani dvě předešlá kola, jež pro ně byla velmi důležitá, protože se v nich přímo bojovalo o záchranu. Havlíčkův Brod prohrál v Mladé Boleslavi (2:6) a v domácím prostředí nestačil po jednoznačné porážce 1:7 českobudějovickému Motoru. Na předposlední Jihočechy ztrácí už dva body a cesta za udržením extraligové příslušnosti se začíná hodně klikatit.
     
    Příjemné nedělní dopoledne, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno, jež se odehraje v rámci 19. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 10:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 48. Michalička (Benák) – 5. Čejka (Süss), 13. Šmída (Čejka, Knap), 45. Knap (Süss), 47. Čejka (Matula, Knap), 49. Šmída (Klenec), 49. Knap, 55. Šmída (Škvrně)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (49. Hanák) – Hrabaň, Benák, Kopic, Němec, Vála, Krtek, Lachman – Michalička, Vlach, Michálek – Veverka, Pilný, Hendrych – Petržílek, Holenda, Březina – Jílek, Chymo, Kadleček.
    Trenéři: Karel Dvořák a Pavel Zmrhal.

    HC Kometa Brno: Dostál (Šindelka) – Zukal, Furch, Mikyska, Zábranský, Kučera, Jeřábek, Petrla – Knap, Šmída, Čejka – Matula, Gajarský, Krejčí – Král, Škvrně, Klenec – Svoboda, Kunc.
    Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Arnošt Ryšavý, Gabriela Šťastná
    bahis siteleri