Česko U20 – Německo U20 0:3 (kon.) | Rusko U20 – Finsko U20 1:4 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 5:3 (kon.)
Švýcarsko U20 – Norsko U20 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko U20
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Norsko U20
Pondělí 30.12.2013, 19:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Malmö Areny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek pondělního večera. (21:19:02)
     
    Švýcaři si se svými fanoušky zazpívali státní hymnu.
     
    Nejlepším hráčem Norska snad ani nemůže být vyhlášený nikdo jiný, než gólman Joachim Svendsen. Na švýcarské straně je oceněn Kevin Fiala (SUI).
     
    Divoké utkání je u konce. Papírový favorit ze Švýcarska se nadřel na body mnohem více, než by se dalo proti nováčkovi elitní skupiny čekat. Norové znovu předvedli poctivý výkon podpořený skvěle chytajícím gólmanem Svendsenem, ale na body to ani tentokrát nestačilo. Země helvétského kříže vítězí těsně 3:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě se píská zakázané uvolnění Švýcarska, ale tohle už asi hokejisté ze země proslavené fjordy nestihnou. Joachim Svendsen je znovu na střídačce.
     
    59:38
    Jenže Norové se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:35
    Až teď, kdy jeho spoluhráči vyvezli kotouč do blízkosti útočného pásma, peláší na střídačku. Jeho tým hraje power-play!
     
    59:13
    Norsko si bere oddechový čas. Brankář Svendsen zůstává v bráně.
     
    59:13
    Země helvétského kříže už si nechce nechat cenné tři body utéct. Nyní zašlápl jeden z jejích hráčů kotouč v útočném pásmu a počkal na hvizd rozhodčího čímž ušetřil další důležité sekundy.
     
    58:50
    Norové by se potřebovali dostat do útočného pásma, ale to se jim zoufale nedaří. Švýcaři drží nováčka stále pod tlakem.
     
    58:24
    Gólman Svendsen opět zachránil svůj tým od pohromy! I když byl v pozici ležmo, zmařil snad čtyři rány Švýcarů z bezprostřední blízkosti! Při posledním zákroku ztratil hůl, ale rozhodčí už předtím hru přerušil!
     
    57:50
    Erlend Lesund zkusil zaskočit gólmana Nyffelera, ale z dálky minul jeho bránu.
     
    57:20
    Švýcarsko drží hru v útočném pásmu, což mu za těsného vedení pochopitelně hraje do karet.
     
    57:10
    Hra je znovu přerušena. Po komerční přestávce rozhodčí vhodí puk zpět na ledovou plochu po levé ruce brankáře Svendsena.
     
    56:37
    Švýcarsko přesunulo hru do útočného pásma a zahrozilo. Marco Müller šlehl do kotouče mezi kruhy a vyprášil betony uprostřed brankoviště poklekávajícího Joachima Svendsena.
     
    55:55
    Obrovské šance Norů! Magnus Fischer se kličkami zbavil protihráčů a zblízka pálil těsně nad bližší šibenici, Ludvig Hoff za pár sekund střílel z mezikruží těsně vedle!
     
    55:10
    Až teď Jason Fuchs, který vložil hůl do nahození svého spoluhráče v mírném úhlu na levé straně. O kousek však minul přední tyčku. Vpřed jedou Norové.
     
    54:44
    Oba týmy se střídají u puku, ale vůbec se jim nedaří překonat defenzivu soupeře a vytvořit si nějakou střeleckou příležitost.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 35. Herzog (Fiala), 47. Mi. Müller (Zangger), 52. Rouiller (Fiala) – 10. Lesund, 49. Rasch (Tonjum, Lesund)


    Švýcarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis (A), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Paschoud, Frick – Herzog, Simion, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – Zangger (A), Sieber, Balmelli (C) – J. Schmutz, Ma. Müller, Dunner.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Karterud (A) – Fischer, Henriksen, Medby – Hoff, Tonjum, Soberg – D. Svensen, M. Nilsen, Ronnild – S. Nielsen.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Devin Piccott (CAN) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE).

    Diváci: 418
    bahis siteleri