Česko U20 – Německo U20 0:3 (kon.) | Rusko U20 – Finsko U20 1:4 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 5:3 (kon.)
Švýcarsko U20 – Norsko U20 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko U20
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Norsko U20
Pondělí 30.12.2013, 19:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Malmö Areny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek pondělního večera. (21:19:02)
     
    Švýcaři si se svými fanoušky zazpívali státní hymnu.
     
    Nejlepším hráčem Norska snad ani nemůže být vyhlášený nikdo jiný, než gólman Joachim Svendsen. Na švýcarské straně je oceněn Kevin Fiala (SUI).
     
    Divoké utkání je u konce. Papírový favorit ze Švýcarska se nadřel na body mnohem více, než by se dalo proti nováčkovi elitní skupiny čekat. Norové znovu předvedli poctivý výkon podpořený skvěle chytajícím gólmanem Svendsenem, ale na body to ani tentokrát nestačilo. Země helvétského kříže vítězí těsně 3:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě se píská zakázané uvolnění Švýcarska, ale tohle už asi hokejisté ze země proslavené fjordy nestihnou. Joachim Svendsen je znovu na střídačce.
     
    59:38
    Jenže Norové se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:35
    Až teď, kdy jeho spoluhráči vyvezli kotouč do blízkosti útočného pásma, peláší na střídačku. Jeho tým hraje power-play!
     
    59:13
    Norsko si bere oddechový čas. Brankář Svendsen zůstává v bráně.
     
    59:13
    Země helvétského kříže už si nechce nechat cenné tři body utéct. Nyní zašlápl jeden z jejích hráčů kotouč v útočném pásmu a počkal na hvizd rozhodčího čímž ušetřil další důležité sekundy.
     
    58:50
    Norové by se potřebovali dostat do útočného pásma, ale to se jim zoufale nedaří. Švýcaři drží nováčka stále pod tlakem.
     
    58:24
    Gólman Svendsen opět zachránil svůj tým od pohromy! I když byl v pozici ležmo, zmařil snad čtyři rány Švýcarů z bezprostřední blízkosti! Při posledním zákroku ztratil hůl, ale rozhodčí už předtím hru přerušil!
     
    57:50
    Erlend Lesund zkusil zaskočit gólmana Nyffelera, ale z dálky minul jeho bránu.
     
    57:20
    Švýcarsko drží hru v útočném pásmu, což mu za těsného vedení pochopitelně hraje do karet.
     
    57:10
    Hra je znovu přerušena. Po komerční přestávce rozhodčí vhodí puk zpět na ledovou plochu po levé ruce brankáře Svendsena.
     
    56:37
    Švýcarsko přesunulo hru do útočného pásma a zahrozilo. Marco Müller šlehl do kotouče mezi kruhy a vyprášil betony uprostřed brankoviště poklekávajícího Joachima Svendsena.
     
    55:55
    Obrovské šance Norů! Magnus Fischer se kličkami zbavil protihráčů a zblízka pálil těsně nad bližší šibenici, Ludvig Hoff za pár sekund střílel z mezikruží těsně vedle!
     
    55:10
    Až teď Jason Fuchs, který vložil hůl do nahození svého spoluhráče v mírném úhlu na levé straně. O kousek však minul přední tyčku. Vpřed jedou Norové.
     
    54:44
    Oba týmy se střídají u puku, ale vůbec se jim nedaří překonat defenzivu soupeře a vytvořit si nějakou střeleckou příležitost.
     
    53:35
    Norové se nastěhovali do útočného pásma a několikrát vypálili, jenže neseštelovali si dobře mířidla a poslali kotouč daleko od gólmana Nyffelera.
     
    52:30
    Gólman Svendsen zůstal po třetí obdržené bráně dlouho zklamaně sedět u své pravé tyčky. Dobře ví, že tohle už bude mít jeho tým s myšlenkami na bodový zisk těžké.
     
    51:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už byl i norský čaroděj Svendsen krátký, země helvétského kříže si bere zpět ztracené vedení! Kevin Fiala nabil na modré čáře vedle sebe stojícímu ANTHONYMU ROUILLEROVI, který z mohutného nápřahu bez přípravy vypálil, a našel tak účinný recept na přesouvajícího se gólmana Svendsena! Asistence: Kevin Fiala.
     
    51:36
    Švýcarsko několikrát nebezpečně vypálilo z vrcholu kruhů, ale nepřesně. Vzápětí zakončovalo zblízka hned několik jeho hráčů, ale Svendsen znovu podržel norské barvy.
     
    50:55
    Gólman Svendsen zmařil gólovku soupeře, když Lukas Balmelli střílel sám z mezikruží, ale trefil jen betony opory seveřanů. Dvě minuty dostává za hákování Andreas Klavestad (NOR).
     
    50:15
    Nyní operují s kotoučem na holích hokejisté z Norska.
     
    49:45
    Švýcaři se usadili v útočném pásmu, ale s dobře bránícími Nory si neví vůbec rady. Kotouč drží, ale jsou s ním hlavně u hrazení, odkud se horko těžko zakončuje.
     
    49:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nepříjemnost pro papírového favorita, Norové udeřili podruhé a vyrovnávají! Po přiťuknutí Erlenda Lesunda vypálil na modré čáře bez přípravy Jens Tonjum, brankář Nyffeler hrudí jeho dělovku vyrazil vedle sebe, kde číhal připravený CHRISTOFFER RASCH, který zametl puk do odkryté brány! Asistence: Jens Tonjum, Erlend Lesund.
     
    48:55
    Švýcarsko je pod obrovským tlakem.
     
    48:23
    Mattias Norstebo opět prokázal, čím je pro svůj tým důležitý. Jeho pumelici od modré čáry vyrážel brankář Nyffler do bezpečí svými betony.
     
    48:05
    Hráči v červenobílém ihned vyhodili.
     
    47:41
    Švýcarsko je na koni a stále dobývá bránu norského soupeře. Brankář Svendsen si nemůže ani na chvíli vydechnout. Až teď, kdy se faulem provinil Julian Schmutz (SUI).
     
    46:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    teď už se ale hráči ze země helvétského kříže radují a ujímají se vedení! Ostrou ránu vyslal z vrcholu levého kruhu Sandro Zangger a gólman Svendsen betony vyrazil kotouč před sebe, kam si najel MIRCO MÜLLER, potáhl si puk zkušeně do strany a přehodil beton ležícího Joachima Svendsena! Asistence: Sandro Zangger.
     
    44:30
    Švýcarsko teď buší do obranného valu seveřanů, kteří neví, kam dřív skočit. Znovu se ale mohou opřít o skvěle chytajícího gólmana Svendsena, který patří na turnaji k nejlepším norským hráčům.
     
    43:29
    Švýcaři dvakrát v krátkém časovém sledu odrazili soupeřův útok a vyhodili.
     
    42:45
    Norsko se muselo vracet zpět pro puk do svého pásma, ale není už je usídleno v přesilovkovém postavení, v němž si jeho hráči vyměňují kotouč.
     
    42:10
    Vincent Praplan (SUI) – 2 minuty – hákování.
     
    41:26
    Tak tohle bylo hodně nebezpečné. Švýcarsko se v útočném pásmu dlouho trápilo, ale potom se probilo k zakončení z mezikruží. Gólman Svendsen zachránil svůj tým, když vyrazil puk betony.
     
    41:05
    Švýcarsko už je kompletní a okamžitě si hledá co nejkratší cestu do útočného pásma.
     
    40:30
    Martin Ronnild se pokusil gólmana Nyffelera zaskočit ranou ze strany, když v kruhu zakončil, ale trefil jen náruč opory švýcarského týmu. Přerušuje se.
     
    40:18
    Norové trochu kostrbatou kombinací přešli do útočného pásma, kde zřejmě stráví zbytek své přesilovky, jíž si do závěrečného dějství přenesli z druhé třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Aktéři utkání jsou po přestávce zpět v ledovém kolbišti.
     
    V prostřední části byl úspěšnější favorit ze Švýcarska, který se radoval z vyrovnání při dvojnásobné přesilovce, kdy se trefil Fabrice Herzog. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 20:41, platí v Malmö Areně nerozhodný stav 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Soubor ze Skandinávského poloostrova se přesunul do útočného pásma, ale nedaří se mu zakončit.
     
    39:25
    Švýcarsko vyhazuje.
     
    39:14
    Tentýž hráč po vyhraném vhazování práskl na modré lajně do kotouče, který prosvištěl kolem skrumáže hráčů před brankou a zazvonil na levou Nyffelerovu tyč!
     
    38:57
    Mattias Norstebo dostal nabito na modrou čáru a svou dělovkou našel jen Nyfflerovu náruč. Ještě si po přerušení hry něco vysvětluje se spoluhráčem Ludvigem Hoffem.
     
    38:37
    Jorgen Karterud se krásnou kličkou protáhl za švýcarskou obranu a byl evidentně podražen, po čemž v pádu trefil jen Nyffelerovy betony, jež číhaly u přední tyčky. Dvě minuty vyfasoval Samuel Kreis (SUI) a ve třech se budou bránit i Švýcaři.
     
    38:05
    Norové se zatím v přesilovce trápí, vůbec se jim nedaří přejít do útočného pásma. Jejich soupeř velmi dobře bruslí
     
    37:36
    Švýcarsko získalo kotouč, který dokázalo vyvézt až k útočné modré čáře, kde zdrželo hru, a ušetřilo tak cenné vteřinky ze svého trestu.
     
    37:20
    Dario Simion (SUI) – 2 minuty – hákování.
     
    36:33
    V Malmö Areně přihlížíme vyrovnanému hokeji, přičemž děj hry se odvíjí zejména ve středním pásmu. Oba soupeři velmi zodpovědně hlídají své obranné modré čáry.
     
    35:50
    Mladíci od pohoří Alpy tvrdě vypálili z několika různých pozic útočného pásma, ale jejich střely měly jednoho společného jmenovatele, jímž byla nepřesná muška.
     
    35:27
    Švýcarsko se může ujmout vedení, hraje stále v početní převaze.
     
    34:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Favorit přihrává po brance, jež byla fantastická! Kevin Fiala zavezl podél pravého mantinelu kotouč do útočného pásma a z kruhu hledal před brankou vysokou nahrávkou FABRICE HERZOGA, který ze vzduchu sklepl kotouč za záda bezmocného gólmana Svendsena! Asistence: Kevin Fiala.
     
    34:30
    Norové přetlačili soupeře před bránou a vyhodili.
     
    34:03
    Početní převaha Švýcarů bude dvojnásobná. Na trestnou lavici usedl ke dvěma minutám za hákování Magnus Fischer (NOR).
     
    33:57
    Tak tohle hokejistům s bílým křížem na prsou vůbec nevyšlo. Dlouhé nahození podél pravého mantinelu doklouzalo přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    33:34
    Markus Soberg (NOR) – 2 minuty -.hákování.
     
    32:17
    Norsko si počíná v obraně velmi dobře a svého soka k ničemu zajíměvějšímu u své brány nepouští.
     
    31:55
    Norové ihned po zisku kotouče vyhazují.
     
    31:30
    Švýcarsko se tlačí vpřed, ale zatím bez úspěchu. Norská obrana zatím pevná jako skála a všechny útoky odráží.
     
    30:43
    Mattias Norstebo tvrdou ranou od modré čáry zasáhl koleno před sebou padajícího Martina Ronnilda, jenž zůstal ležet na ledě. Snad nepůjde o nic vážného. Po přerušení hry, kdy kotouč schoval gólman Nyffler. Christofer Rasch (NOR) dostal 2 minuty za hákování plus 2 minuty za hrubost. Dvě minuty obdržel za hrubost i Phil Baltisberger (SUI). Švýcarsko bude hrát přesilovku.
     
    30:35
    Norsko semklo švýcarské hráče do pevného objetí a obléhá vytrvale jejich bránu. Ofenzivnímu snažení zatím schází častější a přesnější střelba.
     
    29:52
    Pozorujeme vyrovnaný hokej, šancí je stále jako šafránu.
     
    29:19
    Ostrou ránu měl na svědomí na modré čáře Benoit Jecker, který trefil jen dobře postaveného brankáře Svendsena, jenž si pohlídal prostor u své levé tyčky. Na ledě se hráči občas pošťuchují.
     
    28:40
    V Malmö Areně je po většinu zápasu klid, fanoušci se ozývají jen zřídka. V hledišti je několik švýcarských vlajek.
     
    28:17
    hra je teď značně neurovnaná, kotouč se stěhuje rychle od jedné branky ke druhé, ale nic zajímavého to s sebou nepřináší. Obránci si počínají na jedničku.
     
    27:44
    Vincent Praplan nic složitého nevymýšlel v pravém kruhu a napálil puk na norskou bránu. U přední tyčky se nenechal překvapit gólman Svendsen.
     
    27:26
    Nyní se karta otočila, za delší konec pomyslného provazu tahají hráči s helvétským křížem na hrudi. Gólman Svendsen se svou obranou náporu odolává.
     
    26:45
    Norsko se probíjí pravidelně do zakončení, ale teď se jeho hráčům nevede zakončení. Většina puků létá daleko od gólmana Nyffelera.
     
    26:20
    Markus Soberg měl na holi gólovku, když jej nechala norská obrana úplně volného u gólmana Nyfflera, který u své pravé tyčky betony snad natřikrát zamezil jisté pohromě!
     
    26:00
    Od modré čáry vypálil Andreas Klavestad, ale brankář Nyffeler měl velmi dobrý výhled a kotouč bez komplikací schoval ve své náruči, po čemž přerušil hru.
     
    25:40
    Seveřané se proti oslabenému soupeři hodně trápí, vůbec se jim nedaří přesunout hru do útočného pásma.
     
    25:15
    Norsko se zabydlelo v útočném pásmu, ale do koncovky se přes důslednou švýcarskou obranu neprobilo.
     
    24:59
    Kevin Fiala (SUI) odsedí trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Norové měli předtím obrovské štěstí, když po ráně Benoita Jeckera dorážel zblízka do tyčky Dario Simion.
     
    23:45
    Norský tlak hodně opadl, hokejistům ze Švýcarska se daří pravidelně vyhazovat kotouče od své brány, což fanoušci kvitují typickými alpskými zvonci.
     
    23:20
    Mattias Norstebo vyslal od modré čáry štiplavý projektil, který ale zamířil jen do středu švýcarské brány, kde měl náruč nachystanou gólman Nyffeler.
     
    23:10
    Norové se usadili v útočném pásmu, kde velmi dobře kombinují.
     
    22:37
    Dario Simion (SUI) – 2 minuty – držení hole.
     
    21:15
    Jason Fuchs vypálil z levého kruhu, ale jen do hrudi gólmana Svendsena, jenž byl u přední tyče pozorný. Norové se osvobodili.
     
    21:00
    Hokejisté ze země helvétského kříže se sice vrátili zpět do přesilovkového postavení, jenže prohráli přetlačovanou v předbrankovém prostoru. Další vyhození Norů.
     
    20:39
    Švýcaři přišli v soupeřově území o kotouč a Norsko okamžitě vyhodilo přes celou délku hřiště.
     
    20:05
    Švýcarsko hraje přesilovku. Uvidíme, zda dokáže svého soupeře ze severní Evropy zmáčknout jako na konci prvního dějství, kdy měl gólman Svendsen co dělat, aby udržel čisté konto.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina za pár okamžiků začne.
     
    Markus Soberg (NOR) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    První dvacetiminutovka přinesla poměrně neatraktivní hokej, který byl od úvodního vhazování plný bojovnosti a nepřesností. Kvalita hry se zvedla až po prvním gólu, který překvapivě vstřelil norský obránce Erlend Lesund. Ještě jednou se omlouváme za problémy, které nám způsobilo připojení k internetu. Prostřední část začne zhruba v 19:52 a Norsko překvapivě vede nad Švýcarskem těsně 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Gólman Joachim Svendsen se má ve svém brankovišti co ohánět. Proti soupeřovým střelcům předvádí jeden fantastický zákrok za druhým. Jen jeho zásluhou Skandinávci stále vedou.
     
    19:05
    Ideální pas dostal do velmi příznivé střelecké pozice v pravém kruhu Kevin Fiala, hráč s českými kořeny, a jeho dělovka bez přípravy zazvonila na horní Svendsenovu tyčku! Švýcarský hokejista vzápětí vztekle praštil holí do ledu.
     
    18:35
    Od modré čáry tvrdě vypálil Yannick Rathgeb, ale jen vysoko nad horní tyč. Norsko čelí neuvěřitelnému náporu svého soupeře.
     
    18:05
    Gólman Svendsen se zapotil a měl i pořádné štěstí! Zblízka pálil před odkrytou bránou Dario Simion, jehož dělovka jen o kousek minula odkrytý kout brány! Vzápětí na něj vypálil i Jason Fuchs, jehož ránu vyrazil norský gólman betony!
     
    17:30
    Švýcarsko je v útočném pásmu.
     
    17:16
    Endre Medby (NOR) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    16:50
    Norsko tlačí svého soupeře v hloubi jeho obranného pole a ostřeluje gólmana Nyffelera, který má spoustu práce se spoustou nepříjemných střel.
     
    16:15
    Mattias Norstebo se opřel do kotouče na modré čáře a jeho dělovka projela mezi betony gólmana Nyffelera! Ten měl obrovské štěstí, že kotouč ztlumil, takže se nedoklouzal až za brankovou čáru!
     
    16:00
    Švýcarsko je pod mohutným tlakem.
     
    15:21
    Mirco Müller (SUI) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    14:12
    Stále na ledě dominují obě pozorné obrany. Gólmani se takřka vůbec nezapojují do hry, ale jen nezúčastněně sledují dění před sebou. Občas vypomůžou spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    12:35
    Oba týmy se takřka s železnou pravidelností střídají v útočné aktivitě. V rozletu je ale brzdí časté nepřesnosti, jež se kupí jejich hráčům na hole.
     
    11:32
    Švýcarsko je o něco aktivnější, častěji se dostává do zakončení, ale vůbec se mu nedaří přesně zamířit. Norsko se úspěšně brání.
     
    10:50
    Švýcarsko se snaží rychle odpovědět. Moc se omlouváme, ale v Malmö Areně nás zlobí připojení k internetu.
     
    09:27
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro favorita týmu, Norové se ujímají překvapivého vedení! S kotoučem si až do prostoru mezi kruhy najel ERLEND LESUND, který se rozpřáhl a nechytatelnou dělovkou přišpendlil kotouč pod horní tyčku gólmana Nyffelera! Bez asistence.
     
    07:32
    Právě probíhá komerční přestávka. Připomeňme si, že jasným papírovým favoritem jsou hráči Švýcarska. Norsko je v elitní skupině nováčkem, dosud prohrálo všechny své zápasy a skórovalo jen jednou.
     
    06:13
    Stále se nám nabízí stejná podívaná, Oběma mužstvům se rozhodně nedá upřít chuť do hry a snaha ujmout se vedení, ale s provedením už je to mnohem horší.
     
    05:35
    Fanoušci se zatím v ochozech moderní arény moc nezahřáli. Abych řekl pravdu, moc jich zde ani není.
     
    05:06
    Obrázek hry se nám v Malmö Areně nemění. Přihlížíme bojovnému hokeji, při němž na ledové ploše hrají prim obě pozorné defenzivy.
     
    04:30
    Oba týmy se teď střídají v útočné aktivitě. Chvíli mají kotouč na svých holích Švýcaři, jindy pro změnu vymýšlí něco nebezpečného nováček z Norska.
     
    03:37
    Střelecké projektily na obou stranách. Zatímco švýcarský bek Yannick Rathgeb tvrdou ranou trefil jen protihráče před sebou, Markus Soberg vypálil z levého kruhu do Nyffelerových betonů.
     
    02:55
    Zatím sledujeme hodně vyrovnaný hokej. O něco nebezpečnější zatím byli mladíci od pohoří Alpy, ale defenziva jejich soupeře je pevná. Pozorný je i gólman Svendsen.
     
    02:25
    Kevin Fiala se prosmýkl po pravém křídle kolem norských zadáků a tvrdou ranou provětral levý beton pozorného gólmana Svendsena. Švýcarsko pokračuje v akci.
     
    02:12
    Pečlivou obranu předvedli i hokejisté ze Skandinávského poloostrova, kteří ale nevyhodili na icing a přesunuli hru alespoň do středního pásma.
     
    01:47
    Hokejisté ze země helvétského kříže se ubránili dvěma norským útokům, ale po zisku kotouče v obou případech vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    01:04
    Norsko dokázalo vyhnat svého soupeře ze svého pásma a přesunulo hru na opačný konec ledové plochy, kde buší do obranného bloku Švýcarska.
     
    00:30
    Švýcaři začali pěkně zostra. Brzy po začátku zápasu se nastěhovali do útočného pásma a po ráně Jasona Fuchse zvonila za Svendsenovými zády bližší tyčka!
     
    00:07
    Úsměvná chvilka hned při úvodním vhazování, při němž si počínal hráč Norska tak důrazně, až zlomil svou hůl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni už se chystají ve středovém kruhu k úvodnímu vhazování.
     
    Ledovou plochu už brázdí brusle hráčů i rozhodčích.
     
     
    Utkání začne přibližně v 19:08.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis (A), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Paschoud, Frick – Herzog, Simion, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – Zangger (A), Sieber, Balmelli (C) – J. Schmutz, Ma. Müller, Dunner.

    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Karterud (A) – Fischer, Henriksen, Medby – Hoff, Tonjum, Soberg – D. Svensen, M. Nilsen, Ronnild – S. Nielsen.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Devin Piccott (CAN) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE).
     
    Norsko prozatím tady v Malmö dostává jeden klepec za druhým. Skandinávský celek už prohrál tři zápasy v řadě a vypadá to, že jak rychle se do elitní skupiny dostal, tak rychle z ní zase poputuje zpět. Norům se totiž podařil dát na šampionátu pouze jeden gól, přičemž schytává jeden debakl za druhým. Příznivci krásného norského goal songu tak musí být smutní, na turnaji byl slyšet jen jednou.
     
    Favoritem zápasu jsou bezpochyby Švýcaři, kteří sice na mistrovství světa zatím prohráli dva duely, pokaždé proti nim ale stál velmi silný soupeř. Nejprve reprezentanti helvétského kříže padli s domácím Švédskem po vyrovnané partii 3:5, posléze nestačili na Rusko, které jim nadělilo sedmibrankový příděl. To však nic nemění na tom, že by si Švýcarsko vybojovat vyřazovací boje.
     
    Příjemný den z Malmö! Světový šampionát hráčů do dvaceti let už začíná dostávat zajímavé parametry. Ve skupině B nás navíc čeká velmi důležité utkání ze spodních pater tabulky. Proti sobě se totiž postaví Švýcarsko a nováček z Norska, pravděpodobně půjde o souboj o čtvrtfinále.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:08.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 35. Herzog (Fiala), 47. Mi. Müller (Zangger), 52. Rouiller (Fiala) – 10. Lesund, 49. Rasch (Tonjum, Lesund)


    Švýcarsko U20: Nyffeler (Rochow) – Mi. Müller, Jecker, Kreis (A), Rouiller, Baltisberger, Rathgeb, Paschoud, Frick – Herzog, Simion, Fuchs – Praplan, F. Schmutz, Fiala – Zangger (A), Sieber, Balmelli (C) – J. Schmutz, Ma. Müller, Dunner.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Karterud (A) – Fischer, Henriksen, Medby – Hoff, Tonjum, Soberg – D. Svensen, M. Nilsen, Ronnild – S. Nielsen.

    Rozhodčí: Timothy Mayer (USA), Devin Piccott (CAN) – Peter Šefčík (SVK), Rudolf Tošenovjan (CZE).

    Diváci: 418
    bahis siteleri