Vancouver – Tampa 2:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 02.01.2014, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítejte u sledování nočního zápasu kanadsko-americké NHL, kde se od 4 hodin ráno středoevropského času utkají proti sobě týmy Vancouver Canucks a Tampa Bay Lightning. Bude se jednat o poslední zápas dnešního programu, který započne od 19 hodin SEČ dlouhoočekávaný zápas Winter Classic mezi týmy Toronto Maple Leafs a Detroit Red Wings.
     
    Tampa Bay Lightning

    Bolts dnes odstartují čtyřzápasový venkovní trip na kanadské půdě. Postupně svěřenci trenéra Jona Coopera vyzvou Vancouver, Calgary, Edmonton a Winnipeg. Tampě se v poslední době na venkovních kluzištích nedaří, ovšem na Nový rok si Lightning s sebou přiváží třízápasovou vítěznou šňůru. Poslední dva zápasy strávili Bolts na domácím ledě a obě dvě klání prohráli. V posledním zápase nestačili na celek New York Rangers (3:4).

    "Musíme se dostat zpět k naší hře, diktovat tempo hry a hrát s pukem více dopředu," vyzývá své spoluhráče kapitán Tampy Martin St.Louis. Ten moc dobře ví, že přesně tyto herní prvky týmu v posledních dvou zápasech chyběly.
     
    Vancouver Canucks

    Kosatky prožívají v posledních zápasech velkou herní vzpruhu a momentálně si udržují velmi dobrou formu. Přesto jim vítězné rozpoložení z posledního měsíce nepomohlo porazit Letce z Philadelphie (3:4 na nájezdy). Jinak je ale šňůra Canuks uctyhodná (10-1-2) a svěřenci trenéra Johna Tortorelly dokázali sami sebe dostat do pozice, ve které je tento tým takřka každou sezónu (kandidát na Stanley cup).

    Velkým překvapením v brance Vancouveru je letos brankář Eddie Lack, který měl v týmu bojovat o pozici týmové dvojky, místo toho se však v brance vcelku pravidelně střídá s týmovou jedničkou – Robertem Luongem. "Líbí se mi náš styl hry," řekl útočník Daniel Sedin v pondělí po porážce s Flyers. "Dá se říct, že se nám nedaří střílet mnoho branek, přesto dokážeme vyhrávat zápasy. Hrajeme skvěle především v obraně, v naší šatně je teď skvělá atmosféra, víme, že neděláme v zápasech mnoho chyb a to je způsob hry, který chceme praktikovat. Nestřílíme moc branek, ale vyhráváme zápasy, proti Flyers se nám to sice nepovedlo, ale kromě tohoto zápasu panuje v šatně spokojenost."
     
    Zranění

    Oba týmy sužují zranění ve velké míře. Tampě bude dnes chybět hned pět hráčů základní sestavy. Eric Brewer má poraněnou ruku, Sami Salo má blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Dlouhodobě ztranění jsou i Steven Stamkos (zlomená noha), Keith Aulie (ruka) a Ryan Malone (kotník). Uzdravený už je útočník Pierre-Cedric Labrie, kterého ovšem generální manažer Steve Yzerman poslal na farmu do Syracuse Crunch.

    Vancouver postrádá rovněž pět hráčů základní sestavy. V brance se zranil brankář Roberto Luongo, jenž má blíže nespecifikované zranění v dolní části těla a jeho návrat na led se očekává během několika následujících dní. Obránce Ryan Stanton má poraněný kotník a jeho návrat na led je zatím v nedohlednu. Dále je zraněný obránce Alexander Edler (blíže nespecifikované zranění v dolní části těla) a útočníci Jordan Schroeder (kotník) a Alexandre Burrows (čelist).
     
    Kdo je ve formě?

    Pokud budeme mluvit o Tampě, musíme zmínit především Valtteriho Filppulu. Ten nashromáždil hned 10 bodů (4 branky a 6 asistencí) v posledních sedmi zápasech. Nástupce Vincenta Lecavaliera tak svou úlohu v týmu plní více než dobře a v polovině sezóny NHL s ním vedení Lightning musí být nadmíru spokojené. To v současné chvíli platí i Tyleru Johnsonovi. Hráč, jenž v NHL stále patří mezi nováčky, patří mezi hlavní útočné esa mužstva. Na druhé straně hraje ve velké formě Jannik Hansen a Dan Hamhuis, jenž nastřádal čtyři asistence v posledních třech zápasech.
     
    Tampa Bay vstupuje do nového roku s velkými vyhlídkami, které z velké části očekávají blízký návrat na led hlavní hvězdy týmu – Stevena Stamkose. Ten se se svou nohou uzdravuje a jeho návrat na led je odhadován zhruba týden před startem olympijského turnaje. Vancouver Canucks předvádí v současnosti zřejmě nejlepší hokej za letošní sezónu, ale všichni si moc dobře uvědomují, na jak tenkém ledě se hráči pohybují. Mužstvo svou hru staví především na skvělé defenzivní práci podpořené skvělým výkonem brankářů. Při zranění Roberta Luonga se tak stává jasnou týmovou jedničkou Eddie Lack.
     
    Tampa Bay a Vancouver nejsou v NHL pravidelnými soupeři, což je způsobeno především tím, že oba týmy působí v odlišných konferencích. Poslední utkání se datuje až dva roky zpátky, kde si výhru 5:4 po samostatných nájezdech připsal hostující Vancouver. Loni se kvůli výuce oba celky nestřetly proti sobě ani jednou, letos je čekají dva vzájemné zápasy.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Garrison, Bieksa "A", Tanev, Weber, Corrado, Alberts – Sedin H. "C", Sedin D. "A", Kesler, Santorelli, Dalpe, Welsh, Schroeder, Higgins, Booth, Sestito, Pelletier, Richardson, Hansen, Weise, Kassian, Archibald

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle, Gudas, Šustr, Cote, Barberio – St.Louis "C", Filppula, Johnson, Killorn, Purcell, Palát, Pánik, Brown, Thompson "A", Kučerov, Crombeen, Korobov, Pyatt.
     
    Nástupními brankáři jsou: Eddie Lack (VAN) a Ben Bishop (TBL).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Daniel Sedin se po vhazování dostal s pukem do rohu kluziště, z něhož nahazoval puk na branku. Před brankovištěm Tampy nastal zmatek, ale brankář Bishop zasahovat nakonec nemusel.
     
    01:14
    David Booth dostal ve středním pásmu přihrávku do jízdy a útočník Kosatek se s pukem procpal až před branku. Na poslední chvíli ho od puku odstavil skvělým obranným zákrokem obránce Tampy Mat Carle.
     
    02:01
    Kučerov se snažil uplatnit v útočném pásmu svou aktivitou, ale přes dva obránce soupeře projít nedokázal.
     
    02:48
    Po zakázaném uvolnění Vancouveru se Tampa Bay poprvé v zápase dostane přímo před branku soupeře.
     
    03:04
    St.Louis sice zamýšlel s pukem za brankou pěknou přihrávku na svého spoluhráče před brankou, ale místo toho inkasoval tvrdý hit od soupeře a kotouč nyní přebírají opět domácí.
     
    04:05
    Purcell uvolnil ve středním pásmu Killorna, který svou střelu dokázal schovat za obráncem Kosatek. Brankář Lack si připsal těžký, ale úspěšný zákrok betonem.
     
    04:51
    Tampa pokračuje v tlaku na branku a další střelu na domácí svatyni si připsal Thompson.
     
    05:46
    Cote nahazoval puk od modré čáry na branku, místo toho však trefil obránce soupeře a Vancouver mohl ujíždět do dvojnásobného přečíslení. Nic z toho se však nakonec nekonalo, protože si domácí hráči neporadili s neposedným kotoučem, který tak nakonec zůstal poskakovat ve středním pásmu.
     
    06:55
    Ondřej Palát si připsal dobrý střelecký pokus, když si puk šikovně stáhl na forhend tak, že jej od něj obránce domácích nemohl připravit. Zasahovat tak musel brankář Lack, který má teď opravdu napilno.
     
    07:11
    Další dobrý zákrok si připisuje brankář Lack, když střelu od modré čáry v podání Carlea viděl až na poslední možnou chvíli.
     
    07:31
    Santorelli mohl jet prakticky sám na branku, ale prudkou přihrávku od svého spoluhráče nedokázal zpracovat, a tak puk doklouzal až k brankáři Bishopovi.
     
    07:46
    Tanev se dostal k odraženému kotouči a zvolil střelu bez přípravy. Brankář Bishop zasáhl hokejkou a puk vyrazil do rohu.
     
    08:32
    Daniel Sedin nyní hodně překvapil brankáře Bishopa, který se vypravil pro puk daleko od branky, s rozehrávkou dlouho váhal a z ničeho nic se před ním zjevil Daniel Sedin. Pro obranu Lightning nakonec vše dopadlo dobře, když obránci Tampy rychle odklidili puk daleko od své branky.
     
    09:10
    Oddechový čas pro domácí, který si vybírá trenér Vancouveru – John Tortorella.
     
    09:18
    Dalším dobrým střeleckým pokusem se prezentuje Ondřej Palát, nyní mu ke skórování chybělo jen trochu více štěstí.
     
    09:46
    Po střele Barberia puk poskakoval volný u levé tyče Lackovy svatyně, ale nikdo z hostujících útočníků si jej včas nevšiml.
     
    10:37
    V zápase máme možnost vidět útočníka Tampy – Ryana Malonea. Ten se tak dnes vrátil po zranění kotníku, i když podle původních zpráv měl být dnes umístěn na listině zraněných hráčů.
     
    11:28
    Po sérii nepřesných nahrávek se oba soupeři přetlačují o puk ve středním pásmu.
     
    12:09
    Booth zachytil špatnou rozehrávku soupeře ještě v útočném pásmu, a tak se rozhodl rychle vystřelit. I když měl jeho pokus velkou razanci, postrádal větší přesnost, puk tak skončil přímo v náručí brankáře Bishopa.
     
    12:37
    Hosté ujízděli do přečíslení 3 na 2. Iniciativy celé akce se ujal Filppula, který puk nakonec přihrával na volného St.Louise, ten mu však puk rychle vrátil zpět a následná Filppulova střela z první mířila pouze do boční sítě branky soupeře.
     
    14:19
    Hansen se Sedinem se dostali s kotoučem skoro až před branku, ale doplatili na překombinovanost, a tak se nakonec prakticky sami od kotouče odstavili.
     
    15:13
    Na druhé straně zavařil Lackovi před brankou Kučerov, po něm se ke střeel dostal ještě Thompson, žádný z pokusů Tampy ovšem brankou neskončil, přesto si hosté připisují další skvělé střídání, po kterém zasypali branku soupeře řadou nebezpečných střel.
     
    15:55
    Matt Carle (TBL) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    16:10
    Kesler se před brankou dostal k odraženému puku, ale v rychlosti jej nedokázal přes spleť hokejek uklidit do branky.
     
    17:02
    Vancouver první polovinu přesilovky strávil nastěhovaný v útočném pásmu, po skvělém zákroku Bena Bishopa hokejkou se hra přerušuje.
     
    17:34
    Johnson zachytil puk na modré čáře a dokázal jej vyhodit.
     
    17:40
    Bieksovu střelu vyrazil brankář Bishop betonem.
     
    17:43
    A další skvělý zákrok brankářského fantóma Tampy! Ten si nyní připsal svižný zákrok lapačkou po střele, která byla těsně předním možná i lehce tečována.
     
    18:16
    Hosté v plném počtu.
     
    18:33
    Vancouver sice přesilovou hru nevyužil, ale nadále pokračuje v aktivní hře a vysokým napadáním dělá rozehrávce soupeře značné problémy.
     
    19:19
    Po střele Davida Bootha se puk ještě několikrát odrazil od hráčů až k brankáři Bishopovi, který se po zvláštním zákroku ocitl na zemi. Puk chvíli poskakoval volný před brankou, ale obránci Tampy si jej rychle všimli a odklidili jej do bezpečí.
     
    19:32
    Hned z protiútoku zahrozil obránce Hedman, jehož střela ovšem netrefila brankovou konstrukci soupeřovy svatyně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině si oba týmy připsaly skvělé, ale i slabší chvíle. Sledujeme tak zatím vyrovnaný hokej, který nabídl i řadu nebezpečných šancí. Žádná z nich se zatím neujala, což můžeme s klidným svědomím přisoudit výkonům obou dnešních aktérů v brance. Jak Ben Bishop, tak i Eddie Lack jsou zatím bezchybní.
     
    Další třetina začne přibližně v 05:02.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely: 11:11
    Hity: 11:4
    Vyhraná vhazování: 8:9
    Zblokované střely: 10:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Bleskurychlou akci, po které mohl jít St.Louis po přihrávce Andreje Šustra sám na branku, končí těsným ofsajdem.
     
    20:15
    Santorelli na druhé straně střílí na připraveného Bishopa.
     
    20:38
    Carle puk nahazoval od modré čáry na branku, o teč se snažili hned dva další útočníci Tampy, ale ani jeden dráhu letu kotouče nezměnil, a tak kulatá guma skončila v košíčku lapačky brankáře Lacka.
     
    21:00
    Filppula dostal v přečíslení 3 na 2 puk na hokejku a snažil se o přesnou střelu z vrcholu kruhu. Přestože mířil dobře, nebylo mu to nic platné, brankář Lack totiž vytasil svou lapačku.
     
    21:24
    Nepříjemnou střelu, kterou zastavil brankář Lack svou maskou, si připisuje Malone.
     
    21:38
    Další zmatky před brankou Tampy po špatné rozehrávce Bena Bishopa! Weise jej připravil za brankou o puk, který okamžitě nahrával před brankoviště, kde si jej málem srazil do branky obránce Tampy.
     
    22:32
    Johnson dostal nabito na pravém kruhu, ale jeho střela byla nakonec zblokována.
     
    23:26
    Za sekání bude na dvě minuty pykat na trestné lavici Kevin Bieksa (VAN).
     
    24:09
    Johnson dostal po velké bitvě v rohu kluziště přihrávku před branku, kde stál na malý okamžik úplně sám! Ani tak však nedokázal otevřít skóre tohoto zápasu, když mu při střele přeskočil puk čepel.
     
    24:59
    Ve vlastním oslabení ujel do šance Daniel Sedin, střílel z velkého úhlu, a přestože netrefil branku, podařilo se mu vylekat brankáře Bishopa.
     
    25:34
    Domácí v plném počtu.
     
    25:50
    Rozjetého Killorna vychytal vyrážečkou brankář Lack.
     
    25:59
    Na druhé straně okamžitě zahrozil Kassian! Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    26:33
    Richard Pánik střílel zpoza obránce pouze do výstroje brankáře Lacka.
     
    27:03
    Weise se řítil sám s pukem před branku, zvolil střelu, jenž ovšem trochu ukvapil. To ale nemění nic na tom, že si brankář Bishop připsal famózní zákrok betonem, snad i špičkou brusle!
     
    27:45
    Na druhé straně ujížděli do přečíslení Palát se St.Louisem! Pro změnu se opět vyznamenal vancouverský gólman!
     
    27:50
    Fillpula se ihned po buly dostal ke střele a jen těsně minul.
     
    28:57
    Po střele Hamhuise od modré čáry to před brankou hostů jen zahučelo. Puk nakonec skončil v rohu.
     
    29:13
    Chris Higgins (VAN) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    29:22
    Kosatky hned po vhazování úspěšně vyhazují.
     
    29:55
    Ani po polovině odehrané doby z přesilové hry se hostům z Tampy Bay nedaří propasovat se do útočného pásma.
     
    30:36
    Palát dostal nabito mezi kruhy, ale nezamířil přesně mezi tři tyče. Teď si brankář Lack nejspíše zhluboka oddechl.
     
    31:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BRAD RICHARDSON dostal těsně před modrou čarou puk přesně na čepel, dokázal se uvolnit ke střele a rychlým švihem zápěstím našel prostor pod vyrážečkou brankáře Bena Bishopa.
    Asistence: Chris Higgins.
     
    32:58
    Jean-Philippe Cote (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení hole.
     
    33:42
    Tampě se oslabení zatím nadmíru daří a Vancouver kombinuje s pukem pouze na své polovině.
     
    34:42
    Brewer opět kotouč rychle vyhazuje, když už do konce přesilovky Kosatek zbývají poslední vteřiny.
     
    35:06
    Hosté v plném počtu.
     
    35:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ukázková akce hostujících Lightning! Alex Killorn zavezl puk do útočného pásma, přenechal jej volnému Purcellovi, který si ovšem všiml na druhé straně najíždějícího VALTTERIHO FILPPULY. Ten se rozhodl vystřelit švihem, když svůj pokus schoval za obráncem Vancouveru. Brankář Lack se snažil zasáhnout, ale jeho vyrážečka byla nakonec krátká.
    Asistence: Teddy Purcell, Alex Killorn.
     
    35:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Za pouhých dvacet vteřin dokázala Tampa Bay otočit vývoj zápasu na svou stranu a skóruje podruhé. Hlavním aktérem úspěšného přečíslení Bolts se stává Ondřej Palát, jenž s pukem dobruslil skoro až k brance a přesnou přihrávkou přes obránce Vancouveru našel čepel TYLERA JOHNSONA, který kotouč už jen usměrnil do branky marně se přesouvajícího brankáře Lacka.
    Asistence: Ondřej Palát, Mark Barberio.
     
    36:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    ZAC DALPE však hned záhy srovnává, když jej zapomněli obránci Tampy před brankou, k útočníkovi Canucks se následně dostal puk, který Dalpe pohotově uklidil do svatyně bezmocného brankáře Bishopa!
    Asistence: Dale Weise, Tom Sestito.
     
    38:10
    Yannick Weber (VAN) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    39:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning se přeci jen v samotném závěru přesilové hry podařilo skórovat, a to přesně tři vteřiny před koncem druhé části! Radko Gudas dokázal zachytit puk na modré čáře a krásnou přihrávkou skrz celé útočné pásmo našel volného NIKITU KUČEROVA. Ten měl dostatek prostoru na svou střelu, kterou umístil přesně do růžku domácí branky!
    Asistence: Radko Gudas, Matt Carle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po bezbrankové první části se nám ve druhé třetině otevřela branková střelnice. Střelci obou mužstev vylepšili svou mušku, a tak si diváci za dvacet minut prostřední části hry přišli na celkem pět branek. Naprosto šílený úsek zápasu si hráči připsali v 36. minutě, kdy v rozmezí půl minuty padly hned tři branky! Do té doby nerozhodný stav dokázal tři sekundy před koncem přiklonit na stranu Tampy střílející Kučerov. Více již hráči ze svého brankového představení nestihli, ale můžeme se těšit na jistě velice zajímavou třetí třetinu!
     
    Další třetina začne přibližně v 05:59.
     
    Statistiky ve druhé třetině:

    Střely: 9:14
    Hity: 17:7
    Vyhraná vhazování: 22:16
    Zblokované střely: 13:5.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Henrik Sedin pokukoval v útočném pásmu po rozjetém Hansenovi, ale puk mířící jeho směrem pokryl obránce Carle.
     
    41:01
    Kdyby se vyhlašovala cena pro nejbizarnější zákrok brankáře, Ben Bishop by byl nyní žhavým kandidátem na vítěze. Nejde ani slovy popsat, jakým způsobem teď zabránil puku letícím od modré čáry, aby rozvlnil brankovou síť.
     
    42:38
    Kassianova střela přes shluk hráčů před brankou neprošla.
     
    43:11
    Weise se Sestitem, bývalá dvojice Flyers, nyní zatopila obraně Lightning, ale nakonec brankář Bishop nemusel ani zasahovat.
     
    43:50
    Johnson po přihrávce St.Louise ujížděl ve velké rychlosti na branku, na střelu si nevěřil, a tak ještě nahrával na Paláta, který ovšem jeho nabídku nečekal.
     
    44:23
    Po střele Carla se bude vhazovat po pravici brankáře Lacka.
     
    45:12
    Higginsova střela zavařila obraně Tampy! Brankář Bishop před sebou vůbec nic neviděl, a tak předvedl instinktivní zákrok, po kterém jej letící puk nakonec se štěstím trefil. Nechybělo moc a Canucks mohli srovnat.
     
    46:03
    Corrado se po celý zápas na ledě takřka neukazoval, nyní se ale dostal ke střele a byl velice blízko ke své první brance v kariéře v NHL! Jeho projektil totiž orazítkoval tyč soupeřovy svatyně!
     
    46:27
    Johnson nahrával naslepo před branku, kde stál volný St.Louis, ten však na nabídku spoluhráče nedosáhl.
     
    47:10
    Na druhé straně mohl pálit do prázdné branky Tanev, ale puk se k němu nedostal díky skvělému obrannému zákroku obránce Tampy!
     
    47:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Victor Hedman s ničím neotálel, nahodil puk na branku a v dráze letu stál přesně nachystaný ALEX KILLORN, na jehož teč těsně před brankou neměl brankář lack nejmenší šanci reagovat!
    Asistence: Victor Hedman, Valterri Filppula.
     
    48:34
    Další skvělá možnost hostujícíh Lightning, za něž se nyní ukázal ve světlém momentu Nikita Kučerov. Ten předvedl v útočném pásmu sérii kliček, po kterých nabídl na střelu Hedmana. Brankář Eddie Lack se proti němu stihl přesunout včas.
     
    49:37
    Henrik Sedin hledal před brankou najíždějícího Hansena, ale jeho přihrávka se k němu nakonec nedostala, když její směr dokázal změnit obránce Tampy.
     
    50:29
    Další útočnou akci Canucks kazí ofsajdové postavení.
     
    51:21
    Santorelli nahodil puk na branku a nakonec jej dokázal i vybojovat v rohu kluziště zůstal ale sám.
     
    52:39
    První formace Lightning ve složení St.Louis-Johnson-Palát opět zatápí domácí obraně. Nyní se z útočného tlaku stává už i hra o čas. Vancouveru už totiž příliš času na srovnání nezbývá, stále má před sebou dvoubrankový deficit.
     
    53:37
    Corrado se snažil v útočném pásmu vymyslet nějakou kombinaci, ale jeho spoluhráči mu příliš nepomohli.
     
    53:59
    Šest minut před koncem utkání nesledujeme nějaké převratné tempo, u puku jsou nyní spíše hráči Vancouveru, kteří ovšem působí na ledě hodně nejistým dojmem.
     
    55:01
    Tanevova střela od modré čáry nemířila přesně.
     
    55:27
    Ani Keslerova střela do branky nemíří, srazil jí Killorn, který si ovšem z obranného zákroku odnáší na střídačku bolestivé grimasy v obličeji.
     
    55:51
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:13
    Odražený kotouč od zadního mantinelu brankář Lack raději ukryl v lapačce.
     
    56:40
    Domácím se stále nedaří propasírovat puk do útočné třetiny.
     
    57:04
    Nyní se jim to však daří a povedenou střelu od modré čáry si připsal Weber, Bishop puk vyrazil betonem.
     
    57:24
    Brankář Eddie Lack odjel na střídačku a Vancouver hraje v šesti hráčích v poli!
     
    58:27
    Kosatky stále drží útočné pásmo, ale nemohou se dostat na dostřel Bishopovy branky. Nepomohla k tomu ani povedená spolupráce bratrů Sedinů.
     
    58:52
    Filppula alespoň na chvíli odpálil puk do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 910 diváků.
     
    59:16
    Ofsajd odpískaný po akci Vancouveru.
     
    59:40
    Tampa Bay úspěšně vyhazuje puk do středního pásma.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Přestože se dnes jako první do vedení dostaly Kosatky z Vancouveru, připisuje si vítězství v poměru 4:2 Tampa Bay Lightning. Ta tak teprve podruhé ve své historii dokázala porazit Canucks v Rogers Areně. Bolts si tak připisují zasloužené vítězství, když zcela ovládli kritické momenty zápasu, jako byly oslabení, přesilovky a závěr utkání. Výraznou postavou Tampy byl také brankář Ben Bishop, který si tak výraznou měrou říká o nominaci do americké reprezentace na olympijský turnaj v Soči.
     
    To je ode mne vše, tímto se s vámi loučí David Motloch a u dalších on-line přenosů na počtenou. (06:42:15)

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 32. Richardson (Higgins), 37. Dalpe (Weise, Sestito) – 36. Filppula (Purcell, Killorn), 36. Johnson (Palát, Barberio), 40. Kučerov (Gudas, Carle), 48. Killorn (Hedman, Filppula)


    Vancouver Canucks: Lack (Eriksson) – Hamhuis, Garrison, Bieksa "A", Tanev, Weber, Corrado – Sedin H. "C", Sedin D. "A", Kesler, Santorelli, Dalpe, Higgins, Booth, Sestito, Richardson, Hansen, Weise, Kassian
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle, Gudas, Šustr, Cote, Barberio, Brewer – St.Louis "C", Johnson, Palát – Killorn, Purcell, Filppula – Pánik, Brown, Malone – Kučerov, Thompson "A"

    Rozhodčí: Furlatt, Charron – Lazarowich, Heyer

    Diváci: 18 910
    bahis siteleri