Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (kon.) | New Jersey – Chicago 3:5 (kon.) | Calgary – Tampa 0:2 (kon.)
Anaheim – Edmonton 5:2 (kon.) | Boston – Winnipeg 4:1 (kon.) | Colorado – San Jose 4:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 04.01.2014, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Partner:
     
    58:31
    Mark Giordano (CGY) musel Valtteriho Filppulu hákovat, aby útočník Tampy neskóroval do prázdné klece. Bude tak pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    57:54
    Johnson se dostal po překvapivém odrazu k puku a samotný před brankou pálil. Měl však puk na dlouhou hůl, a tak se v těžké pozici netrefil do branky!
     
    54:37
    Hned po něm se do stejné situace dostal i Kučerov! Ten už zvolil raději kličku, ale v poslední fázi mu podjela brusle, a tak se nedostal ani ke střele! Horké chvilky před brankou domácích!
     
    53:39
    Kučerov jen drobným šťouchnutím poslal puk mezi dvěma obránci, mezi kterýma se proháčkoval i Nate Thompson. Ten tak šel sám na branku, ale po jeho střele se síťka svatyně domácích nevlnila. Karri Ramo si připsal další úspěšný zákrok!
     
    47:08
    Martin St.Louis je snad všude! Opět obral obránce o puk, a jako již po několikáté dnes, opět stál téměř sám před brankou. Zvolil opět střelu, ale mezi betony brankáře Rama zkrátka cesta nevede.
     
    44:49
    Neuvěřitelné! Martin St.Louis opět ujížděl ve vlastním oslabení do přečíslení, měl však puk daleko od sebe, a tak se brankář Ramo rozhodl proti němu vyjet. Útočník a kapitán Tampy byl u kotouče dříve a podařilo se mu kličkou zbavit se vyjetého brankáře, jenže po jeho střele si do branky lehl obránce Plamenů Lee Stempniak a senzačním zákrokem zamezil brance!
     
    42:58
    Eric Brewer (TBL) vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    41:59
    Martin St.Louis obral spoluhráče o puk a ujížděl sám na branku! Ve vlastním oslabení však svůj tým do tříbrankového vedení neposlal, když po jeho střele po zemi sklapl brankář Ramo betony včas.
     
    40:43
    Radko Gudas (TBL) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    36:19
    Jiří Hudler (CGY) vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    35:34
    Kuriózní situace vznikla na ledě. Matt Carle po jednom ze soubojů před brankou ztratil nůž na brusli a nebyl schopný dostat se zpět na střídačku. Rozhodčí dlouho otáleli s odpískáním, to nakonec ale provedli zrovna v době, kdy se k brance rozjížděl zcela volný útočník Calgary. Diváci včetně celé lavičky Boba Hartleyho dávají svou nelibost najevo.
     
    34:03
    Radko Gudas (TBL) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    32:41
    Purcell nahrával v brejkové situaci 3 na 2 volnému Killornovi, který střílel z první do prázdné klece! Na poslední chvíli si do střely stihl lehnout obránce domácích a snad bruslí dokázal kotouč zastavit!
     
    30:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Další nádherná a především rychlá kombinace vede už ke druhé brance Lightning! Ondřej Palát zajel s pukem do útočné třetiny a viděl před sebou rozjetého NIKITU KUČEROVA. Ruský útočník mířil přímo do branky a střílenou přihrávku od českého hokejisty usměrnil za záda brankáře Karriho Ramy!
    Asistence: Nikita Kučerov, Ondřej Palát, Matt Carle.
     
    28:12
    Mike Cammalleri (CGY) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    25:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Skvěle nyní sehráli hráči Tampy Bay herní situaci, po které se hrálo 4 na 4. Po trvalém tlaku před brankou Karriho Rama vybojoval puk u mantinelu Teddy Purcell a ten přesnou přihrávkou našel volného ONDŘEJE PALÁTA. Český útočník zakončil s chladnou hlavou přesně nad lapačku brankáře Calgary!
    Asistence: Teddy Purcell, Mark Barberio.
     
    23:26
    Michael Cammalleri (CGY) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    23:01
    Teddy Purcell (TBL) odchází na trestnou lavici, jelikož se jeho tým provinil nadměrným počtem hráčů na ledové ploše.
     
    17:45
    Po chybě v rozehrávce Calgary mohl ujíždět sám na branku útočník Tampy Bay, ale Mike Camalleri stihl včas skvěle zasáhnout svou holí!
     
    16:38
    Eric Brewer (TBL) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    16:38
    Backlund ujížděl sám na branku, ale obránce Brewer jej "chytře" zneškodnil, zamezil tak dost možná jisté brance!
     
    12:46
    Ramo si připisuje skvělý zákrok lapačkou po teči, která přišla po střele od modré čáry!
     
    10:33
    Brown dostal přihrávku z rohu kluziště od Thompsona, s ničím neotálel, vypálil bez přípravy a orazítkoval Ramovu tyč!
     
    09:36
    Kevin Westgarth (CGY) a Ryan Malone (TBL) si nebrali dlouho servítky a po shození rukavic si ro rozdali tváří v tvář. Oba dva tak zchladí trestná lavice, kde si oba borci posedí přesně pět minut.
     
    08:09
    Nenápadné nahození na branku se zvrtlo v nepříjemný odraz, který brankář Bishop na poslední chvíli instinktivním zákrokem vyrazil.
     
    06:52
    Puk se po střele z rohu kluziště odrazil přímo na hůl volného Ondřeje Paláta, ten však ani v ideální palebné pozici nedokázal zamířit mezi tři tyče!
     
    05:10
    Za hrubost usedá na trestnou lavici Nate Thompson (TBL) . Za Calgary to jsou dokonce hráči dva. Kevin Westgarth a Shane O'Brien. Oba rovněž za hrubost. Přesilovka pro Tampu Bay.
     
    00:17
    Johnson okamžitě po buly vystartoval s pukem do útočného pásma a nabízel střílenou přihrávku St.Louisovi, ten minul pouze o pár centimetrů!

    David Motloch

    Branky a nahrávky: 26. Palát (Purcell, Barberio), 31. Kučerov (Palát, Carle)


    Calgary Flames: Ramo (Berra) – Brodie, Butler, Giordano "C", O'Brian, Šmíd, Wideman – Backlund, Byron, Cammalleri "A", Colborne, Galiardi, Hudler, Jones D., Monahan, McGrattan, Stajan "A", Stempniak, Westgarth
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindback) – Hedman, Carle "A", Gudas, Brewer, Šustr, Barberio, Cote – St.Louis "C", Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Pánik, Malone, Brown – Thompson "A", Kučerov

    Rozhodčí: Watson, Charron – Heyer, Rody

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri