Toronto – NY Rangers 1:7 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 2:1 (kon.) | Florida – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | St. Louis – Columbus 6:2 (kon.)
Dallas – Detroit 1:5 (kon.) | Minnesota – Washington 5:3 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 6:5 (kon.)
konec
Minnesota Wild
5:3 (0:2, 4:1, 1:0)
Washington Capitals
Neděle 05.01.2014, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Ovečkin to zkusil tvrdým volejem z pravého kruhu, puk se odráží od pravé tyče!
     
    58:21
    Hosté odvolávají brankáře! Vhazovat se bude před Backstromem.
     
    50:43
    Washington bude hrát oslabení, na trestnou lavici míří Beagle pro podražení.
     
    47:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Na ledovou plochu se snáší kšiltovky, čepice i čepičky, hat-trick totiž střílí domácí obránce RYAN SUTER, který po ubráněném oslabení prostřelil Holtbyho! Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho, po dobré přihrávce na levý kruh zamířil domácí bek k pravé tyči. Pro Sutera je to první hat-trick v kariéře! Zároveň je to i první hat-trick, který za Minnesotu vstřelil obránce! Asistence: Clayton Stoner.
     
    45:30
    Pro podražení je vyloučen Suter.
     
    41:41
    Ovečkin s Grabovskim teď rozebrali obranu soupeře a už se radovali ze vstřelené branky, Backstrom ale fantasticky zasáhl a puk se štěstím chytá!
     
    37:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Teď už to ale neplatí, Wild opět proměňují přesilovou hru a opět se tak dostávají do vedení. JASON ZUCKER tečuje nahozený puk, který se štěstím přeletěl Holtbyho. Asistence: Keith Ballard, Jonas Brodin.
     
    35:32
    Grabovskij dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Backstrom teď ale Minnesotu vůbec nepodržel a po jeho hrubé chybě je srovnáno. Puk se odrazil od mantinelu zpět směrem na branku, od betonu se ale odrazil na brankovou čáru. Zmatený brankář Wild si puk následně do branky i kopl. Tohle se skutečně Backstromovi nepovedlo, je srovnáno. Autorem šťastné branky je označen MIKE GREEN, který se tak dnes trefuje již podruhé. Asistence: Brooks Laich.
     
    27:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A Wild využívají i následnou klasickou přesilovku a obracejí skóre utkání z 0:2 na 3:2! I tentokrát se trefil od modré RYAN SUTER, jehož střílené nahození nemohl Holtby vidět. Asistence: Mikko Koivu, Dany Heatley.
     
    26:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá přesilovku 5 na 3, skóre je srovnáno. RYAN SUTER se s ničím nemazal a tvrdou ranou z nápřahu z osy kluziště prostřelil Holtbyho, puk končí u pravé tyče. Asistence: Mikko Koivu, Mikael Granlund.
     
    26:35
    Hodně špatně si teď počínal obránce hostů Alzner, který vyhazuje kotouč na tribunu a dostává dvě minuty. Je z toho přesilovka Minnesoty 5 na 3!
     
    26:30
    Oleksy vyloučen za hrubost.
     
    22:16
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A domácímu týmu se větší aktivita vyplatila. NINO NIEDERREITER dostal ideální pas na mezikruží, odkud ze značné blízkosti trefil do levého horního rohu branky! Holtby byl v těžké situaci a na puk nedosáhl. Asistence: Charlie Coyle, Matt Cooke.
     
    19:33
    Ovečkin se dostal s Cookem do slovní přestřelky, zřejmě tam padlo i něco více – oba míří na trestnou lavici. Oba hokejisté dostali dvě minuty za nesportovní chování.
     
    17:42
    Pominville se dostal k nečekanému voleji z levého kruhu, svou ránu z dobré pozice ale namířil domácí útočník vysoko nad.
     
    17:15
    Brouwer se pustil do pěstního souboje s Prosserem a bitku vyhrál. Oba ale míří na trestnou lavici.
     
    14:17
    Prvním vyloučeným hostem je Brouwer za hákování.
     
    12:15
    Washington právě vstřelil branku!
    A po pouhých 13 vteřinách hry je skóre už 0:2! Útočně laděný obránce Washingtonu MIKE GREEN doslova ztrapnil Cooka, kterého obešel krásnou kličkou. Následná střela k pravé tyči končí za zády nešťastného Backstroma. Asistence: Jason Chimera, Brooks Laich.
     
    12:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté dokazují, že mají 2. nejlepší přesilovku v NHL a jdou díky ní do vedení! Capitals strávili v útočném pásmu celou dobu přesilové hry. Po střele hvězdného kapitána Washingtonu a nejlepšího střelce ligy Ovečkina se k dorážce dostal MARCUS JOHANSSON, puk končí v brance! Asistence: Alexander Ovečkin, Nicklas Bäckström.
     
    10:37
    Heatley je vyloučen dnes jako první za sekání, do hry tak jde 2. nejlepší přesilovka NHL.
     
    06:06
    Green se ocitl zcela sám na pravém kruhu, Backstrom ale v největší šanci dosavadního průběhu utkání obstál a puk vyráží!
     
    02:43
    Granlund se dostal k nebezpečnému voleji z mezikruží, Holtby si připisuje první těžký zákrok a puk vyráží.

    Jiří Liebreich

    Branky a nahrávky: 23. Niederreiter (Coyle, Cooke), 27. Suter (Koivu, Granlund), 28. Suter (Koivu, Heatley), 38. Zucker (Ballard, Brodin), 48. Suter (Stoner) – 13. Johansson (Ovečkin, Bäckström), 13. Green (Chimera, Laich), 34. Green (Laich)


    Minnesota Wild: Backstrom (Kuemper) – Brodin, Suter, Prosser, Scandella, Ballard, Stoner – Pominville, Koivu (C), Heatley – Zucker, Granlund, Niederreiter – Bulmer, Coyle, Cooke – Mitchell, Brodziak, Veilleux.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Alzner, Green, Orlov, Oleksy, Erskine – Brouwer, Bäckström, Johansson – Ovečkin (C), Grabovskij, Fehr – Ward, Laich, Chimera – Wilson, Beagle, Erat.

    Rozhodčí: Kowal, McCauley – McElman, Henderson

    Diváci: 18 064
    bahis siteleri