Německo U20 – Norsko U20 3:1 (kon.) | Kanada U20 – Rusko U20 1:2 (kon.) | Švédsko U20 – Finsko U20 2:3 (po pr.)
konec
Německo U20
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Norsko U20
Neděle 05.01.2014, 12:00 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli z Malmö Isstadionu, který si po tomto zápasu odpočine, vše. Děkuji vám za pozornost a dovoluji si vás pozvat na zlatý hřeb mistrovství světa ve Švédsku, který představují následující boje o medaile, jež se uskuteční v Malmö Areně. Na shledanou. (14:13:50)
     
    Němečtí hráči si před státní hymnou sundali rukavice, chytli se kolem ramen a zazpívali si. Naopak v tvářích Norů se zračí obrovské zklamání, vždyť nebyli daleko udržení v elitní skupině, když první zápas o záchranu vyhráli.
     
    ... a norský smutek.
     
    Německá radost...
     
    Poslechneme si německou státní hymnu.
     
    z Němců jsou vybráni Markus Eisenschmid, Fabio Wagner a Dominik Kahun.
     
    Vyhlášení nejlepších hráčů týmů. Z Norů jsou to po zásluze gólman Joachim Svendsen, kapitán Erlend Lesund a Christoffer Rasch.
     
    Nejlepším hráčem Norska je vyhlášen útočník Martin Ronnild. Z Němců oceněna největší hvězda Leon Draisaitl, který by měl být vysoko na draftu.
     
    Je konec. Norsko sice dokázalo v závěrečném dějství snížit na dvoubrankové manko, jenže i přes závěrečný tlak už na víc nedosáhlo. Němečtí příznivci tak spokojeně odpočítali poslední vteřiny zápasu, jež chyběly do německého triumfu. Radost Němců je obrovská, Skandinávci naopak smutní a sestupují z elitní skupiny po prvním roce, když je nahradí postupující Dánsko. Na šampionátu ale nepředvedli vůbec špatný výkon a nemají se za co stydět.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Christoffer Rasch tvrdě vypálil z mezikruží do Cüpperových betonů a byl vzápětí evidentně podražen, ale rozhodčí už vylučovat nebude. Norové drží pásmo.
     
    59:24
    Norsko drží pásmo.
     
    59:20
    Němci vyhodili jen na icing. Buly po Cüpperově levici.
     
    59:18
    Norsko nepřešlo přes střední pásmo.
     
    59:04
    Tohle se seveřanům nepovedlo, jejich dlouhé nahození končí na zakázaném uvolnění a nálada je aktuálně na jejich střídačce na bodu mrazu.
     
    58:42
    Do puku se chtěl opřít v levém kruhu volný Magnus Nilsen, ale kotouč takřka vůbec nezasáhl. Němci získali puk a o kousek minuli prázdnou bránu. Icing.
     
    58:15
    Němci se musejí bránit u své brány, Norové vydatně buší do jejich obranného bloku. Zatím jim ke kýženému úspěchu chybí častější a přesnější střelba.
     
    57:47
    Asi věděli proč, protože Martin Ronnild v přečíslení 2 na 1 na hrál před bránu volnému Christofferu Raschovi, který zblízka ztroskotal na lapačce ležícího gólmana Cüppera, jenž si vysloužil zasloužený potlesk tribun! Norové hrají power-play!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. F. Tiffels (Draisaitl), 40. Kahun (Draisaitl, F. TIffels), 44. Klopper (Filin, Wagner) – 55. Fischer (Henriksen, Nielsen)


    Německo U20: Cüpper (Reich) – Bender, D. Tiffels, Saeftel, Möser (A), Botzenhardt, Wagner, Noske – Draisaitl (C), F. Tiffels, Kahun – Tuomie, Eisenschmid (A), Klopper – Ziegler, Kammerer, Filin – Neugebauer, Herpich.
    Norsko U20: J. Svendsen (Haukeland) – Norstebo (A), Haugen, Lyngseth, Lesund (C), Vaakanainen, Klavestad, Simonsen – Rasch, Johnsgard, Tönjum – Hoff, Soberg, Karterud (A) – Fischer, Ronnild, Medby – D. Svendsen, Nilsen, Nielsen – Henriksen.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš (SVK), Marcus Linde (SWE) – Kenji Kosaka (JPN), Joonas Saha (FIN)

    Diváci: 157
    thejrc.org