Německo U20 – Norsko U20 3:1 (kon.) | Kanada U20 – Rusko U20 1:2 (kon.) | Švédsko U20 – Finsko U20 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švédsko U20
2:3 (0:1, 1:1, 1:0)
Finsko U20
Neděle 05.01.2014, 19:00 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    69:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je dobojováno! RASMUS RISTOLAINEN dostal až příliš volného prostoru kolem švédské branky, nabruslil si do brankoviště a zasunul kotouč do branky kolem stínujícího Oscara Danska, čímž pro Finsko zajistil titul mistrů světa – 2:3!
    Asistence: Teuvo Teräväinen, Mikko Vainonen.
     
    50:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! CHRISTIAN DJOOS natáhl od modré čáry a jelikož Sarosovi stála v dráze letu kotouče hned pětice hráčů, na tvrdý a hlavně přesný projektil švédského beka nemohl zareagovat. Kotouč mu zapadl do branky nad levým ramenem – 2:2!
    Asistence: Lucas Wallmark, Sebastian Collberg.
     
    28:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Stadionem začaly obíhat mexické vlny, které vytvářely spokojení domácí fanoušci, ale Suomi tuto radost uťaly! Zpoza brány vyslal před brankoviště přesný pas Teuvo Teräväinen a finský kanonýr SAKU MÄENALANEN stál ve správný čas na správném místě, po čemž bez přípravy uklidil kotouč za záda přesouvajícího se gólmana Danska! Asistence: Teuvo Teräväinen, Artturi Lehkonen.
     
    27:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Z atmosféry v zaplněné Malmö Areně naskakuje husí kůže, Tři korunky srovnávají krok! Po vhazování do kotouče práskl na modré čáře z mohutného nápřahu LUCAS WALLMARK, jeho dělovka cinkla o pravou tyčku gólmana Sarose, který přes clonící protihráče neviděl zhola nic, a zapadla do sítě! Asistence: Lukas Bengtsson, Christian Djoos.
     
    00:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Finové jdou do vedení! Mladíci ze země jezer předvedli krásnou kombinaci, když Saku Mäenalanen předložil kotouč na modrou čáru ESU LINDELLOVI, který okamžitě vypálil bez přípravy a puk zapadl až za záda překvapeného gólmana Danska, který zřejmě vůbec nic přes hráče před sebou neviděl! Asistence: Saku Mäenalanen, Teuvo Teräväinen.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 28. Wallmark (Bengtsson, Djoos), 51. Djoos (Wallmark, Collberg) – 1. Lindell (Mäenalanen, Teräväinen), 29. Mäenalanen (Teräväinen, Lehkonen), 70. Ristolainen (Teräväinen, Vainonen)


    Švédsko U20: Dansk (Hogberg) – Djoos, Arnesson, Bengtsson, Olofsson, Norell, Hagg – Johnson, Wennberg (A), Collberg – de la Rose, Forsberg (C), Lindholm (A) – Burakowsky, Sorensen, Wallmark – Sandberg, E. Karlsson, A. Karlsson – Sundqvist.
    Finsko U20: Saros (Huuso) – Lindell (A), Pokka, Lehtonen, Ristolainen (A), Honka, Vainonen, Vainio – Mäenalanen, Teräväinen (C), Lehkonen (A) – Nikko, Mustonen, Haapala – J. Ikonen, Nättinen, Kinnunen – Leskinen, H. Ikonen, Rauhala.

    Rozhodčí: Steve Papp (CAN), Daniel Stricker (SUI) – Fraser Mc Intyre (USA), Peter Šefčík (SVK)

    Diváci: 12 023
    bahis siteleri