Vladivostok – Čerepovec 4:1 (kon.) | Chabarovsk – Atlant 2:3 (1:2 po s.n.) | Novokuzněck – Petrohrad 3:2 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 6:2 (kon.)
Ufa – Lev 1:5 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 4:3 (po pr.) | Viťaz – Chanty-Mansijsk 3:4 (2:3 po s.n.)
Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 3:2 (kon.) | Kazaň – Barys 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Omsk 5:3 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
SKA Petrohrad
Úterý 07.01.2014, 11:00 • Kuznetskie Sport Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Až nyní se hosté usadili v útočné třetině a Salák opustil svoje místo. Power play Petrohradu.
     
    56:24
    Ovšem nyní vznikl před Sorokinem obrovský závar, kotouč se povaloval před odkrytou brankou a dokonce jej jeden z hostujících hráčů dojel, avšak špatně jej trefil a poslal mimo tři tyče. Tak tohle byla velká smůla.
     
    55:02
    Možnost pro hostující tým. Za zdržování hry odchází na dvě minuty za katr Galimov (NOV).
     
    54:15
    Kovalčuk jel sám na Sorokina, ale puk mu v rozhodující chvíli uklouzl z čepele a domácí brankář jej vyrazil svoji hokejkou, kterou měl položenou la ledě. Vzápětí zasahuje Salák po ráně z pravé strany. Už mohlo být opět srovnáno.
     
    52:40
    Lapenkov z bezprostřední blízkosti trefil pravou tyč hostující svatyně. Domácí fanoušci se už radovali, ale předčasně. Teď měl Petrohrad veliké štěstí.
     
    50:25
    McLean mohl přidat svůj druhý gól, dostal přihrávku před branku, kde se ocitl zcela sám, jeho první pokus vyrazil Salák levým betonem, dorážku poté schoval do své výstroje. Tyhle zahozené šance mohou domácí mrzet.
     
    47:37
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Po Jemelinově střele se k odraženému puku dostal KURTIS MCLEAN a dorazil jej do odkryté části hostující svatyně. Salák byl bezmocný. Domácí tak využívají přesilovou hru.
    Asistence: Sergej Jemelin a Jevgenij Lapenkov.
     
    45:59
    Kovalčuk (PET) si při svém manévru nejspíš pomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty na trestnou lavici, údajně za krosček.
     
    45:58
    Kovalčkuk si najel před branku domácích, kde však ani nadvakrát nedokázal překonat domácího brankáře.
     
    43:08
    Martynov se ocitl v obrovské šanci a mohl vrátit opět vedení na stranu svého týmu. Domácí hráč se dostal až před Saláka, udělal mu kličku do forhendu, hostující gólman už ležel na ledě, ale přesto jej Martynov trestuhodně trefil do betonu, od kterého se kotouč odrazil ven z pásma. Kdyby si hráč Novokzněcku ještě popojel trochu blíž k brance, atakován nebyl, mohl zakončovat do zcela odkryté svatyně.
     
    42:00
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    To už byli hráči Petrohradu v útočném pásmu, ke střele se dostal MAXIM ČUDINOV a propálil vše, co mu stálo v cestě.
    Asistence: Vadim Šipačjov a Jevgenij Ketov.
     
    39:55
    V poslední minutě druhé části se dějí věci. Po gólu přichází ještě jedno vyloučení. Za zdržování hry odchází na dvě minuty na trestnou lavici Alexandrov (PET).
     
    39:43
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    McLean nejprve nevyužil velkou možnost, když před odkrytou brankou netrefil puk. Akce však pokračovala, za brankou hostů se puku zmocnil Lapenkov, vybrusil na levou stranu branku, odkud uviděl zcela volného IGORA MARTYNOVA, kterému adresoval přihrávku a Martynov poté už jednoduše střelou do téměř prázdné branky poslal svůj tým znovu těsného vedení.
    Asistence: Jevgenij Lapenkov.
     
    37:15
    Bude se opět vylučovat, tentokrát na straně domácího celku. Za podražení je dvěma minutami potrestán Sorokin (NOV).
     
    34:25
    Vyloučen Kovalčuk (PET) na dvě minuty za držení.
     
    33:32
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ale vzápětí se hosté přeci jen radují z vyrovnávací branky. O puk se před brankou Metallurgu strhl obrovský boj, vypadalo to, že se jej domácí zmocní, ale nestalo se tak. Z velké skrumáže jej vyštrachal ARTEMY PANARIN a rychlou střelou k bližší tyči možná trochu překvapil domácího gólmana.
    Bez asistence.
     
    30:02
    Za podražení odjel na trestnou lavici Galimov (NOV).
     
    28:25
    Hosté půjdou do tří. Alexandrov (PET) odchází na dvě minuty za podražení.
     
    27:46
    Hostující střídačka špatně střídala a je potrestána dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Hostům se tento verdikt sice nelíbí, ale rozhodčí je neoblomný. Trest odsedí Ponikarovsky (PET).
     
    24:32
    Vyloučen Kartajev (NOV) na dvě minuty za podražení.
     
    18:36
    Další velká šance Novokuzněcku, jeden z hráčů dostal přihrávku před zcela odkrytou branku, ale puk nedokázal trefit. Už to mohlo být o dva góly.
     
    17:28
    Kartajev jel po levé straně sám na Saláka, neměl moc síly a protihráči byli hodně rychlý, tak zkusil střelu z větší dálky, ale branku minul.
     
    12:30
    Kosourov se dostal sám před Saláka, byl však už příliš blízko brankáře a na žádné kličky nezbyl čas. Domácí hráč tak zakončil přímo do gólmana.
     
    11:11
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. ARTEM GAREJEV vzal zodpovědnost na sebe a ranou ke vzdálenější tyči poprvé překonává Saláka.
    Asistence: Tuukka Mäntylä a Alexej Kosourov.
     
    04:15
    Kartajev nejprve nevyužil obrovskou možnost, když ani nadvakrát nedokázal Saláka překonat, z protiútoku zahrozili hosté, avšak také domácí brankář výtečně zasáhl a podržel svůj tým.

    Petr Frömel

    Branky a nahrávky: 12. Garejev (Mäntylä, Kosourov), 40. Martynov (Lapenkov), 48. McLean (Jemelin, Lapenkov) – 34. Panarin, 42. Čudinov (Šipačjov, Ketov)


    Metallurg Novokuzněck: Sorokin (Ložkin) – Martynov, Arzamacev, Mäntylä, Kanarskij, Aksyonenko, Kapotov, Kuklev, Kamalov – Achmetov, Galimov, Musin – Garejev, Kartajev, Kosourov – McLean, Jemelin, Lapenkov – Kurepanov, Vyglazov, Mitryjakov.
    SKA Petrohrad: Salák(Ježov) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Kutějkin, Judin, Čudinov – Kovalčuk, Ketov, Šipačjov – Tichonov, Kučerjavenko, Panarin – Martensson, Červenka, Šachkov – Ponikarovsky, Makarov, Sigarev.

    Rozhodčí: Gašilov, Zacharov – Koposov, Otmachov.

    Diváci: 3 558
    bahis siteleri