NY Rangers – Columbus 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Dallas 7:3 (kon.) | Montreal – Florida 2:1 (kon.)
Colorado – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:3 (0:2, 4:1, 3:0)
Dallas Stars
Úterý 07.01.2014, 01:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Islanders mohou na dnešní výhru navázat znovu zítra, kdy cestují na půdu Toronta. Tímto zápasem vás budu opět provázet, do té doby na shledanou! (03:48:28)
     
    Československá stopa v utkání:

    Do dnešního zápasu nenastoupil žádný český, ani slovenský hokejista. Hráči Islanders Radek Martínek a Lubomír Višňovský se nachází na listině zraněných.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. John Tavares (NYI) 3+2
    2. Ryan Strome (NYI) 1+0
    3. Thomas Vanek (NYI) 0+2
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 43:23
    vhazování: 26:15
    hity: 45:25
    trestné minuty: 8:12
     
    Je tu konec zajímavého utkání, ve které Islanders téměř rozdrtili Dallas v poměru 7:3. Největší měrou se na tom podílel John Tavares, který vstřelil tři góly a k tomu přidal další dvě asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Fanoušci slaví hlučným potleskem zasloužené vítězství svého týmu.
     
    58:21
    Na střídačce Islanders září jeden úsměv za druhým, je to pochopitelné. Domácí mohou pomalu začít oslavovat své vysoké vítězství.
     
    57:29
    Zbytek oslabení Dallas přežil bez úhony, po delší době zase hraje v pěti.
     
    56:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    One-man-show pokračuje, čepice létají na led! Kapitán Islanders JOHN TAVARES (20) jde očividně příkladem, v přesilové hře pět na tři se posunul na modrou čáru, vybruslil s kotoučem na kruhy a prudkou střelou mezi betony Lehtonena dokonává svůj hattrick – 7:3! Asistence: Andrew MacDonald a Casey Cizikas.
     
    56:43
    Strome na pravé straně promáchl prudkou přihrávku od Baiyleeho, vzápětí vypálil Clutterbuck do náruče hostujícího gólmana.
     
    56:03
    Clutterbuck se opřel do kotouče od modré čáry, puk skončil někde mezi betony Lehtonena.
     
    55:47
    Hráči Islanders si v tuto chvíli přesilovou hru pět na tři doslova užívají a vymýšlí velmi zajímavá zakončení. Zatím bez úspěchu.
     
    55:29
    A ta navíc bude dvojnásobná! Travis Hamonic byl zasažen holí do obličeje, je tam také krev. Rozhodčí posílají za katr Ryana Garbutta (DAL) za hru vysokou holí. Hrát se bude velmi dlouho pět na tři!
     
    55:13
    To je zřejmě definitivní tečka za snahou Stars v dnešní zápase. Chiasson (DAL) zbytečně v útočné třetině sekl MacDonalda, díky čemuž oslabuje svůj tým necelých pět minut před koncem. Podaří se Islanders ještě jednou využít početní výhodu?
     
    54:22
    Utkání se již spíše formálně dohrává, Dallas se přece jen snaží ještě o úpravu skóre, ale příliš času mu již nezbývá. Stars dnes hráli aktivně pouze dvacet minut a to na vítězství v žádné případě stačit nemůže.
     
    53:24
    Jedním z nejaktivnějších hráčů Dallasu je dnes Rich Peverley, který se snaží stále si vypracovávat brankové příležitosti. Dnes to ale proti Islanders není nic moc platné.
     
    52:41
    Ofsajd Islanders dává možnost komerční přestávce.
     
    51:42
    Ryan Strome je svým úvodním gólem v kariéře v NHL hodně namlsán a snaží se svoji zatím úzkou sbírku ještě rozšířit. Nabídku Grabnera ale tentokrát nezužitkoval.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Strome (Vanek, Tavares), 28. Tavares (Vanek), 30. Regin (Bailey, Hickey), 40. Nelson (Cizikas, de Haan), 42. Strait (Tavares, de Haan), 47. Tavares (Nielsen, MacDonald), 57. Tavares (MacDonald, Cizikas) – 6. Jamie Benn, 14. Cole (Chiasson, Peverley), 36. Ničuškin (Peverley, Whitney)


    New York Islanders: Nabokov (13. Poulin) – MacDonald, Hickey, Hamonic, de Haan, Strait, Carkner – Bailey, Tavares, Vanek – Clutterbuck, Nielsen, Grabner – McDonald, Strome, Nelson – Martin, Cizikas, Regin
    Dallas Stars: Lehtonen (Ellis) – Dillon, Goligoski, Gončar, Jo. Benn, Connauton, Gaunce – Ničuškin, Seguin, Ja. Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Chiasson, Peverley, Cole – Whitney, Fiddler, Horcoff

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Devorski – Driscoll, Nowak
    bahis siteleri