Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Třinec – Zlín 7:3 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 1:5 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | HC Litvínov – Jihlava 3:2 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 3:2 (kon.)
Vítkovice – Vsetín 3:0 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Plzeň 1929
2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 11.01.2014, 13:30 • ČEZ Arena, Plzeň • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.

    Přikryl proti Vaněčkovi neuspěl, a hosté tedy nakonec vítězí. Rozhodující nájezd vstřelil JAN ORDOŠ!
     
    Pejchar překonal Vaněčka po blafáku do forhendu.
     
    Ordoš střílel podobně jako Kepka, Karafiát ale kotouč vyrazit nedokázal.
     
    Psota se prosadil blafákem do bekhendu.
     
    59:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je přece jen vyrovnáno! Ani to nevypadalo na nějaký velký tlak, hosté se ale dokázali usadit v útočném pásmu a díky teči VOJTĚCHA HAVLASE, který srazil za Karafiáta další nepřesný pokus obránce Havlína, Liberec srovnává krok – 2:2!
    Asistence: Tomáš Havlín, Adam Jandejsek.
     
    56:19
    Tak to je neuvěřitelné! Kopta byl sám s kotoučem před odkrytou brankou, nedokázal ale přesně zakončit a buďto trefil jen přesouvajícího se Vaněčka nebo úplně minul, tak či onak to byla obrovská šance na přidání vítězné pojistky.
     
    45:31
    V další velké šanci domácích zřejmě zachraňovala hostujícího brankáře až tyčka. Plzeňští každopádně nedokázali odskočit do dvougólového vedení.
     
    45:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni přesilovou hru opět využívají a berou si zpět své vedení! Po krásném přechodu do útočného pásma se od mantinelu vydal do středu hrací plochy ROMAN PŘIKRYL a přesnou tvrdou ránou propálil libereckého gólmana – 2:1!
    Asistence: Miroslav Indrák.
     
    44:01
    Na trestnou lavici usedá Jakub Kalfiřt (LIB) a přesilovou hru si zahrají po delší době také domácí.
     
    43:37
    Michel těžil z výborné práce svých spoluhráčů a dostal se před brankou ke kotouči. Z první zkusil prostřelit Vaněčka, to se mu ale nepovedlo.
     
    39:58
    Havlín chyboval na útočné modré čáře a pustil do samostatného úniku Přikryla, dokázal mu ale ještě na poslední chvíli posunout kotouč dál od hokejky a pohotový Vaněček se k němu dostal první.
     
    38:39
    Patrik Marcel (PLZ) usedá opět na trestnou lavici, tentokráte za nedovolené bránění.
     
    36:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Havlínova rána od modré jen bouchla do mantinelu za plzeňskou branku a odrazila se kolem druhé tyčky zpět do nebezpečného prostoru. Tam už číhal MATĚJ PSOTA a nekompromisní ranou dorazil kotouč do odkryté branky za přesouvajícího se Karafiáta – 1:1!
    Asistence: Tomáš Havlín.
     
    36:22
    Vybojovali však alespoň další přesilovou hru. Patrik Marcel (PLZ) dostává menší trest za podražení.
     
    29:58
    Vzápětí ale dostává Jakub Houfek (PLZ) dvouminutový trest za podražení a Plzeňané se budou muset opět bránit.
     
    26:25
    Plzeňané jdou do čtyř. Jan Holý (PLZ) obdržel menší trest za hákování.
     
    24:47
    Z rychlého brejku mohli udeřit opět indiáni. Střídající Přikryl naskočil rovnou do velké šance, mezi kruhy ale nedokázal zpracovat těžkou přihrávku a namísto zakončení musí pro kotouč za libereckou branku.
     
    23:14
    Kopta byl v dobré pozici před Vaněčkem faulován a rozhodčí Lacina mu umožnil si šanci zopakovat. Liberecký gólman ale proti nájezdu plzeňského útočníka zasáhl a byť už ležel, hokejkou dokázal kotouč směřující do odkryté branky vyrazit!
     
    23:14
    Bylo nařízeno trestné střílení pro Plzeň!
     
    22:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla nádherná kombinace, kterou teď domácí vyšachovali libereckou bránící čtveřici. Z ostrého úhlu na jejím konci uklízel kotouč do odkryté branky JIŘÍ KEPKA a přestože si Vaněček na puk ještě sáhl, vytěsnit jej už nedokázal – 1:0.
    Asistence: Miroslav Indrák, Matyáš Kubík.
     
    21:48
    Hákováním se provinil Adam Dlouhý (LIB). Plzeň bude hrát přesilovou hru.
     
    19:37
    David Michel mohl poslat svůj tým do vedení! Na zadní tyč k němu propadla přihrávka pro Kristla a plzeňský útočník okamžitě vypálil, Vaněček se ale dokázal bleskurychle přesunout a zasáhl i proti následné dorážce.
     
    16:41
    Menší trest za držení protihráče dostává Vojtěch Tulačka (PLZ) a přesilovku si na závěr první třetiny vyzkoušejí také hosté.
     
    15:46
    Langhammer nedokázal na brankovišti bekhendem přehodit ležícího Karafiáta. Namísto toho se rozhodl zasunout kotouč kolem něj, plzeňský brankář se ale natáhl až k tyči a nenechal u ní libereckému útočníkovi ani centimetr volného místa.
     
    13:15
    Velkou šanci spálili hned vzápětí také domácí! Nejprve Kristl a následně Tulačka se dostali k puku přímo před libereckou brankou, ani jeden ze zmíněných však nedokázal Vaněčka překonat.
     
    12:52
    Adam Jandejsek z ničeho nic zahrozil! Plzeňští obránci jej nechali s pukem proklouznout až mezi kruhy, odkud liberecký obránce nastřelil tyčku.
     
    09:36
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí dostává Martin Šír (LIB).
     
    08:04
    Po krásné přihrávce přes celou šíři středního pásma se utrhl do úniku domácí Michel. Nedokázal si ale v zakončení poradit a Vaněčka nepřekonal.
     
    02:44
    Velkou příležitost měl liberecký Vlk. Ten ale nedokázal doklepnout poskakující kotouč do odkryté branky Plzně a o šanci přišel.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 23. Kepka (Indrák, Kubík), 46. Přikryl (Indrák) – 37. Psota (Havlín), 60. Havlas (Havlín, Jandejsek), rozh. náj. Ordoš


    HC Plzeň 1929: Karafiát (Kuneš) – Marcel (A), Kubík, Kohel, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek (A) – Pejchar (C), Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Čadek, Tulačka, Kepka
    Bílí Tygři Liberec: Vaněček (Stezka) – Boček, Pálek, Šír, Mrázek (C), Jandejsek, Havlín, Zedek – Psota (A), Dlouhý, Pilař, Žďárský, Havlas, Kalfiřt, Hrníčko, Ordoš, Langhammer, Belovič, Vlk

    Rozhodčí: Lacina – Vavruška, Černý
    bahis siteleri