Philadelphia – Carolina 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:1 (kon.) | Detroit – Chicago 5:4 (3:2 po s.n.)
Calgary – Arizona 3:2 (kon.)
po s.n. (3:2)
Detroit Red Wings
5:4 (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 23.01.2014, 02:10 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Až v 6. sérii rozhodl DARREN HELM, který přesnou střelou mezi betony zajistil domácímu mužstvu bod navíc.
     
    45:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Smith chyboval v rozehrávce a namazal puk přímo na hůl MARCUSE KRUGERA. Ten měl dost času na to, aby zamířil, a přesnou střelou o tyč srovnává stav. Bez asistence.
     
    31:14
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přímočará akce domácích slaví úspěch a Detroit se poprvé v zápase dostává do vedení. Abdelkader důrazně dojel nahozený kotouč, poslal ho za sebe na Zetterberga a ten jej předložil GUSTAVU NYQUISTOVI, který bez problémů trefuje odkrytou branku. Asistence: Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader.
     
    26:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ale Red Wings velmi záhy podruhé v zápase vyrovnávají. Útočnou akci domácích zakončil z mezikruží KYLE QUINCEY, jehož střela přesně zapadla do horního rohu Crawfordovy branky. Asistence: Gustav Nyquist, Henrik Zetterberg.
     
    25:03
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra hostů. PATRICK SHARP dostal přihrávku, najel si do volného prostoru a tvrdou ranou prostřelil Gustavssona. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    17:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté srovnávají. Chicagu se nepovedlo vyhodit, jeden z hostů fauloval a v nastavené výhodě se k puku dostal PATRICK EAVES, který přesnou střelou nad lapačku brankáře Crawforda vymetl horní růžek branky. Asistence: Justin Abdelkader, Henrik Zetterberg.
     
    11:14
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácím se podařilo rychle odpovědět. TOMÁŠ TATAR byl nejrychleji u vyraženého kotouče a přesnou dorážkou mezi nohy brankáře Crawforda snižuje stav. Asistence: Brendan Smith, Tomáš Jurčo.
     
    10:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Saad se dostal do úniku, ale byl tísněn obráncem a nepodařilo se mu pořádně zakončil. K volnému puku se dostal Kane, který z dorážky trefil horní tyč, a ANDREW SHAW poté doklepl puk za rozhozeného Gustavssona. Patrick Kane, Brandon Saad.
     
    08:41
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají skóre zápasu. Jonathan Toews dostal přihrávku do výborné pozice, ale puk ještě šikovně poslal na MARIÁNA HOSSU, od jehož chráničů se puk odrazil do zcela odkryté branky. Brankář Gustavsson už se nestihl přesunout. Asistence: Jonathan Toews, Johnny Oduya.

    Vojtěch Jurák

    Branky a nahrávky: 12. Tatar (Smith, Jurčo), 18. Eaves (Abdelkader, Zetterberg), 27. Quincey (Nyquist, Zetterberg), 32. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader), rozh. náj. Helm – 9. Hossa (Toews, Oduya), 11. Shaw (Kane, Saad), 26. Sharp (Keith, Kane), 46. Kruger


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Bertuzzi – Miller, Helm, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves
    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya, Leddy, Brookbank – Sharp, Toews, Hossa – Saad, Shaw, Kane – Bickell, Handzuš, Versteeg – Bollig, Kruger, Smith

    Rozhodčí: Pollock, VanMassenhoven – Barton, Galloway