Montreal – Washington 0:5 (kon.) | Tampa – Colorado 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 2:5 (kon.)
Winnipeg – Toronto 5:4 (po pr.) | Dallas – Pittsburgh 3:0 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 0:3 (kon.)
San Jose – Minnesota 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 3:7 (kon.) | Detroit – Florida 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Detroit Red Wings
4:5 (0:1, 3:0, 1:3 - 0:0)
Florida Panthers
Neděle 26.01.2014, 23:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Florida Panthers.
    Dnešní utkání se rozhodlo hned v první sérii samostatných nájezdů, kdy skóroval NICK BJUGSTAD, který našel skulinku mezi betony Gustavssona a zařizuje tak Floridě dva body. Bez asistence – samostatný nájezd.
     
    0:1. Nick Bjugstad našel skulinku mezi betony Gustavssona.
     
    56:14
    Florida právě vstřelila branku!
    Rudá křídla propadla na útočné modré, Campbell poslal puk na levou stranu do jízdy na BRADA BOYESE, který se dostal až před Gustavssona a zblízka jej prostřeluje. Asistence: Brian Campbell.
     
    54:46
    Detroit si zahraje přesilovou hru. Marcel Goc (FLA) dostává dvě minuty za napadení. Na vyloučení: 4-4.
     
    54:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Sotva jsem stihl popsat situaci při čtvrtém gólu Detroitu, už je tady snížení Panthers na rozdíl jediné branky. Fleischmann v nepřehledné situaci mezi kruhy poslal puk na pravou stranu, kde DREW SHORE těžil z nastalé situace a neměl problém zblízka trefit odkrytou levou část branky Gustavssona. Asistence: Tomáš Fleischmann, Brian Campbell.
     
    53:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    No jo, může se to říkat tisíckrát a ještě jednou, ale přesto opět platí oklepané klišé nedáš – dostaneš. Boyes svojí dobrou šanci nevyužil. Detroit se tak dal na zteč branky Floridy. Sheahan zády k brance mezi kruhy přihrál bekhendem puk TOMÁŠI TATAROVI, který neměl problém u levé tyče Thomase trefit z poloviny odkrytou klec branky Panthers. Asistence: Riley Sheahan, Tomáš Jurčo.
     
    53:24
    V bezprostřední blízkosti před Gustavssonem se neprosadil střelou bekhendem Brad Boyes.
     
    49:40
    A Florida je při chuti, Jonas Gustavsson musel zasahovat proti nebezpečné střele Kulikova od modré čáry.
     
    49:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Hodně nepřehledná situace před branou Gustavssona nakonec vyústila ve snížení Floridy. Po střele Gilberta od modré doráží z bezprostřední blízkosti JESSE WINCHESTER za záda Jonase Gustavssona. Jeho druhá střela za posledních pár vteřin již končí za zády gólmana Floridy. Asistence: Tom Gilbert.
     
    46:21
    Florida si zahraje přesilovku. Justin Abdelkader (DET) dostává za sekání dvě minuty. Na vyloučení: 4-3.
     
    42:25
    Detroit už se radoval z gólu Clearyho, ten však neplatí, neboť si Cleary počínal zřejmě příliš nebezpečně před Thomasem, nepovolil mu zasáhnout a navíc – což bylo asi nejdůležitější – dokopl puk za záda Thomase.
     
    40:00
    Souběžně se sirénou dostává dvě minuty Justin Abdelkader (DET) za nedovolené bránění. Na vyloučení: 3-3.
     
    38:24
    Sudí nyní spočítali Bergenheimovi všechny prostesty i s úroky. Útočník Floridy dostává dvě minuty za sevření puku rukou. Na vyloučení: 2-3.
     
    38:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají, což se zrovna dvakrát nelíbí Bergenheimovi, který byl dle svého názoru hodně nesprávně vyloučen. Buly po levici Thomase vyhrál Eaves, poslal kotouč na modrou k Tatarovi, jehož pokud vyrazil gólman Floridy jen před sebe. Tam už číhal RILEY SHEAHAN a bez problémů zblízka překonal Tima Thomase. Asistence: S
     
    36:30
    No, skutečně je mi záhadou, proč je nyní za podražení vyloučen Sean Bergenheim (FLA), když mu Brendan Smith celou dobu držel hokejku. Nicméně střelec jediného prozatimního gólu Floridy dostává dvě minuty. Na vyloučení: 2-2.
     
    35:50
    Tomáš Tatar ujel po pravé straně a dostal se k zakončení, napůl ležícího Thomase, který proti jeho akci vyjel z branky, ale nepřekonal.
     
    35:16
    A při hře v plné síle se hned Detroit pouští do útoku. Drew Miller totiž střelou zápěstím z pravé strany přinutil Thomase k dobrému zákroku.
     
    32:48
    Vyloučení na straně Detroitu. Za faul loktem dostává Jonathan Ericsson (DET) dvě minuty. Na vyloučení: 2-1.
     
    31:53
    Dělovka Abdelkadera od modré čáry nadělala Thomasovi velké potíže, ten ji ale vyrazil.
     
    29:31
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla během minuty a dvaceti vteřin otáčejí stav zápasu. Po Lashoffově vyhraném buly od modré vypálil dělovou ránu Smith, jenže puk minul pravou tyč Thomasovy branky. Jak je ale důležité sledovat další směr jízdy puku se přesvědčil DANIEL ALFREDSSON, který kotouč odražený od mantinelu za brankou Thomase uklidil pohodlně do klece překvapeného gólmana Floridy. Asistence: Brendan Smith, Brian Lashoff.
     
    28:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Centrovi Floridy Drew Shoreovi se vůbec nepovedla rozehrávka, na levém kruhu z pohledu Detroitu ztratil puk, na což nejlépe zareagoval Franzén, který kotouč posunul GUSTAVU NYQUISTOVI, který zblízka nedává Thomasovi šanci a trefuje se přesně k jeho pravé tyči. Asistence: Johan Franzén.
     
    24:47
    Hráči Detroitu se dotknuli puku. Jonathan Ericsson (DET) odchází na trestnou lavici na dvě minuty za hákování. První přesilovka pro Pantery. Na vyloučení: 1-1.
     
    22:20
    A Nyquistovo ztracení puku mohl potrestat střelou z pravého kruhu Upshall, avšak Gustavsson předvedl výborný zákrok.
     
    20:53
    Od modré pálil nebezpečně Lashoff. Jeho pokus se snažil před Thomasem tečovat Cleary, puk však netrefil a ránu Lashoffa tak Thomas vyrazil.
     
    19:51
    Tomáš Tatar se pokusil o střelu z levého kruhu. Ta byla velice dobře mířená, ale Tim Thomas puk mířící do levého horního rohu vyrazil.
     
    17:55
    První přesilová hra zápasu. Za hru vysokou holí dostává dvě minuty Marcel Goc (FLA). Na vyloučení: 0-1.
     
    13:35
    Nakonec se Nyquistovi přece jen podařilo zblízka ohrozit Thomase, ten byl ale pozorný.
     
    01:48
    Florida právě vstřelila branku!
    Po přihrávce Kulikova se na pravé straně útočné modré dostal k puku SEAN BERGENHEIM, který si následně nabruslil před Gustavssona a nemilosrdně jej překonal. Asistence: Dmitrij Kulikov, Mike Weaver

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 29. Nyquist (Franzén), 30. Alfredsson (Smith, Lashoff), 39. Sheahan (Tatar, Eaves), 54. Tatar (Sheahan, Jurčo) – 2. Bergenheim (Kulikov, Waaver), 50. Winchester (Gilbert), 55. Shore (Fleischmann, Campbell), 57. Boyes (Campbell), rozh. náj. Bjugstad


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Lashoff, Smith – Nyquist, Cleary, Abdelkader – Franzén, Helm, Alfredsson – Jurčo, Sheahan, Tatar – Miller, Glendening, Eaves. Trenér: Mike Babcock.
    Florida Panthers: Thomas (Clemmensen) – Campbell, Gilbert, Olsen, Jovanovski, Kulikov, Weaver – Fleischmann, Bjugstad, Upshall – Bergenheim, Gomez, Boyes – Huberdeau, Goc, Winchester – Matthias, Shore, Hayes. Trenér: Peter Horachek.

    Rozhodčí: 6 Francis Charron, 2 Mike Hasenfratz – 70 Derek Nansen, 96 David Brisebois
    bahis siteleri