Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (4:3 po s.n.) | Švýcarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Slovinsko
Sobota 15.02.2014, 09:00 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen alespoň malá radost pro Slováky. Záborský využil toho, že neměl Kopitar hůl a zpoza branky nabil TOMÁŠI JURČOVI na střed. Mladý útočník Slovenska trefil z první k tyči, Kristan tak přichází o čisté konto. Asistence: Tomáš Záborský, Zdeno Chára.
     
    49:22
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný gól dal ANŽE KOPITAR! Pouhých 23 sekund po gólu kapitána Razingara se trefil král z Los Angeles Kings, a jak jinak, než královsky! Kopitar si povodil slovenskou obranu, když se dostal z rohu na střed kluziště, stále míchal stále míchal až se dostal na levý kruh, odkud trefil do prázdné brány. Asistence: Jan Muršak.
     
    49:00
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je senzace slovinského hokeje. Slovinci jsou všude o krok dříve a nyní zcela vymazali obrannou dvojici Chára – Starosta. Puk létal přes útočné pásmo sem a tam, k dorážce puku z levé strany se dostal TOMÁŠ RAZINGAR! Halák se přesouval a nemohl zasáhnout. Asistence: Jan Urbas, Marcel Rodman.
     
    43:23
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci využívají přesilovou hru. Jeglič přihrál na ROKA TIČARA do předbrankového prostoru a útočník Slovinců se trefil bekhendem mezi betony Haláka. Tak to je pro Slováky velmi nepříjemné, svou pasivní hrou ve třetí třetině si ale o něco podobného nechtěně říkali. Asistence: Žiga Jeglič, Robert Sabolič.

    Jiří Liebreich

    Branky a nahrávky: 60. Jurčo (Záborský, Chára) – 44. Tičar (Jeglič, Sabolič), 49. Razingar (Urbas, Rodman), 50. Kopitar (Muršak)


    Slovensko: Halák (Budaj) – Starosta, Chára (C), Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Jurčina, Ölvecký – Marián Hossa (A), Handzuš (A), Záborský – Tatar, Kopecký, Jurčo – Bartovič, Surový, Pánik – Radivojevič, Marcel Hossa, Miklík.
    Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.

    Slovinsko: Kristan (Gracnar) – Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Pretnar, Tavzelj – Muršak, Kopitar (A), David Rodman – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas, Marcel Rodman (A), Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance.
    Hlavní trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin (RUS), Tim Peel (USA) – Derek Amell (CAN), Ivan Dědulja (BLR).
    Videorozhodčí: Alexander Sergejev (RUS), Alexej Vasiljev (RUS)

    Diváci: 7 438
    bahis siteleri