Slovensko – Slovinsko 1:3 (kon.) | USA – Rusko 3:2 (4:3 po s.n.) | Švýcarsko – Česko 1:0 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Česko
Sobota 15.02.2014, 18:00 • Ledový palác Bolšoj • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pro tuto chvíli se s vámi loučím, díky za pozornost a s konstatováním, že Švýcarskou zásluhou Bodenmanna poraží Česko fotbalovým výsledkem 1:0 se loučím a přeji pěkný zbytek soboty. (20:28:48)
     
    Střely na bránu celkově:

    26:26 (12:8, 6:10, 8:8).
     
    Dnešní utkání sledovalo 10253 diváků.
     
    Český tým tak zakončil skupinu "C", porazil pouze Lotyšsko, padl se Švédskem a Švýcarskem. Dnes by se dalo říct, že jsme měli i smůlu, hráči trefili tři tyče, Plekanec si několikrát vylámal zuby na výtečném Hillerovi, ale jak jsem psal níže, dnes hrát snad do půlnoci (našeho času), tak stejně tam nic nespadne. Byla vidět i absence takové lehkosti, strašně to drhlo, tak snad příště.
     
    Neuvěřitelné výsledky Švýcarska pokračují. Ze tří zápasů dvě výhry při skóre 2:1. Nám se dnes nepodařilo překonat Hillera ani z šestadvaceti pokusů a ofenzivní mizérie českého týmu v tomto roce, respektive sezóně pokračuje. Teď už bude velice těžká a trnitá cesta do čtvrtfinále. Musíme projít přes těžkou kvalifikaci a nezávahat. Na našeho soupeře si však budeme muset ještě počkat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Jágr si najel zpoza brány a hledal mezírku kudy byl překonal Hillera, ale kdepak. Tomu dnes zvoní tyče, duní betony, ale aby se zatřepal puk v síti, to ne.
     
    59:20
    Místo Plekance jde na vhazování Krejčí.
     
    59:20
    Ondřej Pavelec zůstává na střídačce, Alois Hadamczik si bere oddechový čas. Na vyrovnání máme ještě čtyřicet vteřin. Na ledě Voráček, Gudas, Jágr, Krejčí, Plekanec a Židlický.
     
    59:05
    Už běží poslední minuta a hrajeme v šesti. Jenže nemůžeme si stále vytvořit nějaký tlak.
     
    58:18
    Mohlo být hotovo, sám na Pavelce se řítil Plüss, naštěstí vypálil bekhendem mimo českou klec.
     
    58:02
    Už se hrají poslední dvě minuty třetí třetiny a jsme usazení v útočném pásmu.
     
    57:57
    Nedaří se vůbec nic, pokažená rozehrávka a dokonce icing českého mužstva.
     
    56:42
    Švýcaři v pohodě kontrolují hru a český tým se vůbec nemůže dostat do nějakého závěrečného tlaku. Jako by tomu chyběla šťáva, nejde to. Hrát snad do půlnoci, tak Hillera nepřekonáme. Snad se to podaří, máme na to poslední tři minuty.
     
    55:40
    Gudas je na ledě a hned se zapojil do akce, kterou málem zakončil Plekanec, ale ne. Zase tam byl dřív obránce Josi.
     
    55:06
    Čas se stále krátí a čeká nás posledních pět minut.
     
    54:18
    Prudká střela Diaze, kterou Pavelec naštěstí viděl. V brankovišti byl zaparkovaný Moser, ale k případné dorážce se nedostal.
     
    53:27
    Radko Gudas vyloučen za držení. Z toho nemůžeme mít radost.
     
    53:00
    Gudas vypálil od modré a zase nic. Poté je naštvaný Tomáš Plekanec, který si dnes vytvořil další tutovku, snad již třetí, ale jen se zoufale dívá na Hillera, jak tu jeho bombu chytil. Neuvěřitelné, nadávat může jako špaček, ale nic platné.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy)


    Švýcarsko: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner. Trenér: Sean Simpson.
    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický (A), Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec (C), Jágr (A) – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Nedvěd, Palát, Frolík, Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Daniel Piechaczek (GER), Kevin Pollock (CAN) – Brad Kovachik (CAN), Chris Woodworth (USA)

    Diváci: 10253
    bahis siteleri