Velká Británie - Kanada 4:6 (kon.) | Švédsko - Švýcarsko 7:5 (kon.)
Švédsko - Velká Británie 5:6 (kon.) | Kanada - Čína 10:6 (kon.)
konec
Semifinále ženy: Velká Británie - Kanada

4:6

Středa 19.02.2014, 11:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Na druhého finalistu ještě čekáme, bude to někdo z dvojice Švédsko – Švýcarsko. Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (13:41:06)
     
    Kanada zvládla úlohu favorita a vyhrála i desáté utkání na OH v Soči. Byl to těsný boj, ostatně jak se předpokládalo. Britky neodehrály vůbec špatnou partii, možná je ale srazil do kolen hned první end, ve kterém zbytečně chybovaly a soupeř mohl uhrát dvojku.
     
    Utkání právě skončilo.
     
    10
    To bylo drama jako hrom! Jonesová nakonec zahrála poslední kámen, jak Kanada potřebovala. Rychlost kamene ale nebyla vůbec ideálně, takže se metalo o sto šest! Ale nakonec přece skončil ve středu blíže než tři britské. Britky končí, do finále postoupuje soupeř.
     
    10
    Muirheadová to zvládla! Zahrála double take-out! Jonesová musí uhrát jedničku, a pokud ne, získají Britky třeba i trojku a postoupí do finále ony!
     
    10
    Pokud nyní Muirheadová pokazí, Kanada zvítězí už po předposledním kamenu tohoto endu. A Jonesová svůj poslední ani nebude moci odhazovat.
     
    10
    Time-out pro Velkou Británii. Uvidíme, co Britky nakonec zahrají, Muirheadová odhodí nyní jeden ze svých dvou kamenů.
     
    10
    Kanada má bez problémů situaci pod kontrolou. Stále není rozhodnuto, důležité budou až poslední dva kameny.
     
    10
    Officerová to ani nechtěla! Málem se jí podařil triple take-out, ačkoli původně chtěla vyrazit jen guard. Britky budou mít hodně složitou situaci. Už teď to vypadá, že jednička v jejich podání je zřejmě nadlidský úkol.
     
    10
    Kanada si díky McEwenové otevřela prostor ve středu kolem centreline. A tohle přesně potřebuje. Britky následně staví guard právě na centreline. Ten ale Officerová následně asi vyrazí.
     
    9
    Muirheadová poslední kámen zahrála k tee-line do středu a uhrává pro svůj tým bod. Jenže výhodu posledního kamene v 10. endu bude mít Kanada. Uvidíme, zda-li se Britky zvednou a dostanou utkání do extra endu.
     
    9
    Dva kanadské kameny před posledním kamenem Britek zůstávají v kruzích. Muirheadová může uhrát opět jen maximálně jedničku.
     
    9
    Lawesová věděla, že se jí double take-out může podařit, a taky se vše povedlo. Precizně zahráno! Britky jsou pod velkým tlakem. Zase to nevypadá na to, aby uhrály dvojku, potřebnou k zremizování průběžného stavu.
     
    9
    Lawesová nevymýšlela nic světoborného. Pátým kamenem vyrazila guard, málem z toho byl neskutečný double take-out.
     
    9
    Velká Británie musí uhrát dvojku, jinak to bude mít v posledním endu pořádně těžké. Teď to musí být mužstvo Muirheadové, kdo bude útočit.
     
    8
    Je to tak. Nula na kontě osmého endu, Kanada stále vede nad Velkou Británií 5:3.
     
    8
    Jonesová poslední kámen zahrála dobře, vyrazila ten britský. Muirheadová tak musí hrát další vyražení, aby si Britky udržely výhodu posledního kamene v dalším endu.
     
    8
    Podařilo se! Jonesová se štěstím, ale ten double take-out vyšel. Tohle byla těsná situace, mistrný curlingový úder. Velká Británie tak asi opět uhraje pouze jedničku, nebo si bude chtít udržet výhodu posledního kamene v 9. endu, takže teď bod nezíská ani jeden tým – a to je pravděpodobnější varianta.
     
    8
    Sloanová zahrála to, co potřebovala – hit and stay. Uvidíme, zda-li se Jonesová pokusí o double take-out. Kanaďanka už několikrát na olympiádě ukázala, že v těhle situacích se vyžívá a většinou je zahraje perfektně.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri