Velká Británie - Kanada 4:6 (kon.) | Švédsko - Švýcarsko 7:5 (kon.)
Švédsko - Velká Británie 5:6 (kon.) | Kanada - Čína 10:6 (kon.)
konec
Semifinále ženy: Velká Británie - Kanada

4:6

Středa 19.02.2014, 11:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Curling spěje do svých závěrečných bojů. Teď už pro žádný celek neexistuje cesta zpátky. Pokud chce někdo ze čtveřice Kanada, Velká Británie, Švédsko a Švýcarsko urvat zlatou medaili, nemůže si prostě už ani jednou dovolit zaváhat. První semifinálovou dvojici nám utvořila Velká Británie a Kanada a leckdo tento duel označuje za předčasné finále.
     
    Už první vzájemný duel ve skupině totiž nabídl parádní podívanou. Tehdy Kanada slavila vítězství 9:6, nicméně nebýt výkonu skiperky Jennifer Jonesvé, mohlo být nakonec úplně všechno jinak. Severoameričanky těžily především díky ní, a to nejen v tomhle utkání s Velkou Británií, ale vlastně v celém turnaji.
     
    Kanada si zatím na těchto Hrách počíná suverénně, vyhrála všech devět zápasů ve skupině. Britky čtyřikrát prohrály a pětkrát vyhrály, skončily v tabulce na čtvrtém místě, takže jsou v tomto duelu outsiderem. Pokud však předvedou takový výkon jako v základní skupině, mohly by tentokráte soupeře opravdu porazit.
     
    Velká Británie – Kanada

    Skip: Eve Muirheadová
    Third: Anna Sloanová
    Second: Vicki Adamsová
    Lead: Claire Hamiltonová
    Náhradník: Lauren Grayová

    Skip: Jennifer Jonesová
    Third: Kaitlyn Lawesová
    Second: Jill Officerová
    Lead: Dawn McEwenová
    Náhradník: Kirsten Wallová
     
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Velká Británie s Kanadou hrají na úvod opatrně, žádná velká ofenzíva se zatím nekoná.
     
    1
    Výhodu posledního kamene mají Britky. V cílových kruzích pořád jen zůstává vždy jen jeden kámen, který se záhy hned vyrazí.
     
    1
    Chyba ze strany Muirheadové! Naprosto jednouduchý kámen, který měl pouze vyrážet, minul kámen soupeřek. Britská skiperka to nezahrála dobře i proto, že na ledě byla nečistota. Teď se objevuje šance pro Kanadu, která může uhrát dvojku.
     
    1
    Kanada využila chyby Muirheadové a po snadném take-outu získala dvojku hned na úvod tohoto utkání.
     
    2
    Kanada poslala svůj kámen hned na úvod k tee-line k modrému mezikruží. Perfektně umístěný, to se muásí nechat.
     
    2
    Adamsová zahrála parádní kámen. Ten vyrazil ten kanadský ze středu a zaroloval pěkně za žlutý.
     
    2
    Jenže britský kámen nezůstal v cílových kruzích dlouho. Lawesová ho parádně vyrazila pryč.
     
    2
    Sloanová zahrála kámen do středu za guard. Není ale úplně dobře schovaný. Takže Kanada odpověděla parádním freezem!
     
    2
    Jonesová je prostě stále famózní! Ukazuje, proč je stále nejlepší skiperkou na turnaji. Tohle byl prostě parádní freeze, který nepotřebuje dalšího komentáře.
     
    2
    Velká Británie má stále možnost zahrát dvojku. Uvidíme, jak celou situace zvládne posledním kamenem Jonesová.
     
    2
    Bohužel, ani nyní Velká Británie neuspěla, ačkoli měla výhodu posledního kamene. Muirheadová poslal svůj kámen do středu, jenže ten tam nezůstal a vyroloval pryč. A Kanada je o chlup blíže středu, získává jedničku.
     
    3
    Britky by mohly na sklonku třetího endu směřovat k dvojce. Lawesová šestý kámen v pořadí nezahrála špatně, ale soupeřky zkrátka pořád dýchají.
     
    3
    Velká Británie vyrazila jediný kanadský kámen z kruhů, na řadu ovšem přichází Jonesová. A ta přímo miluje situace s double take-outy!
     
    3
    Jonesová sice vyrazila jeden kámen soupeřek, chtěla ovšem "dofreezovat" do středu k britskému a to se jí nepodařilo. Velká Británie stále zůstává ve hře o dvojku.
     
    3
    Velká Británie využívá situace v tomto endu, ve kterém Kanaďanky bohužel pro ně nepředvedly téměř nic. Dvojka pro britské hráčky je na světě.
     
    4
    Ve čtvrtém endu to bude opět souboj obou skiperek. Muirheadová neměla snadnou pozici, ale zvládla jí. Kolem guardu se její kámen prohnal do středu, kde vyrazil ten kanadský.
     
    4
    Jonesová zahrála guard těsně za červený kruh, za jeho horní hranici. Britky mají stále možnost zahrát dvojku, ale přes změť guardů bude velice těžké propasírovat kámen do cílových kruhů.
     
    4
    Jonesová neměla jinou možnost, než zahrát jedničku. A tu pohlídala. Kanada vede 4:2.
     
    5
    Britky se pokoušely v závěru pátého endu o freeze, jenže ten jim nevyšel úplně podle představ. Na řadu přichází Jonesová, uvidíme, co nám předvede. Pravděpodobně bude vyrážet.
     
    5
    Tohle vypadá už jen na jedničku pro Velkou Británii. Kanada má dva kameny blíže ke středu. Muirheadová musí vyrážet, jinak by to nemuselo dopadnout dobře.
     
    5
    Stalo se, co se dalo očekávat. Muirheadová nezaváhala, poslala kámen do středu a snížila na rozdíl jednoho bodu.
     
    Následuje přestávka, výhodu posledního kamene bude mít v 6. endu Kanada.
     
    6
    Britky zahrály kámen za guard někam do bílého kruhu. Kanaďanka McEwenová se pokusila o freeze, který se jí skoro podařil. Kámen dal sice pusinku tomu červenému, ale není na něm úplně přilepený.
     
    6
    Parádní zásah od Officerové! Double take-out v jejím podání notně pokazil soupeřkám situaci na kruzích. Kanada má jeden kámen přímo na středu.
     
    6
    Muirheadová to zahrála parádně. Vyrazila kanadský kámen, který byl nejblíže středu, a navíc ho zarolovala za vlastní. Vypadá to, že Jonesová bude muset zahrát jedničku.
     
    6
    Jonesová nezaváhala, získala jedničku pro Kanadu. Je to stále velká přetahovaná mezi oběma týmy.
     
    7
    Officerová vyrazila guard, v současné chvíli má Velká Británie po dvou kolech odhazování jeden kámen na cílových kruzích, Kanada žádný.
     
    7
    Officerová chybovala! To byla velká hrubice. Britský kámen zůstal v cílových kruzích. Jenže Adamsová poté rovněž nezahrála dobře. A tak situace je vlastně úplně stejná jako před chvilkou.
     
    7
    Sloanové se nepodařil freeze, takže Lawesová situace využila. A double take-outem utnula britskou radost.
     
    7
    Poslední kámen Jonesové skončil tak, jak se předpokládalo – hit and stay. Velká Británie si následně chtěla udržet výhodu posledního kamene, a to kalkulujme i s 10. endem, takže se skóre nezměnilo. Ani jeden z týmů bod nezískal.
     
    8
    Sloanová zahrála to, co potřebovala – hit and stay. Uvidíme, zda-li se Jonesová pokusí o double take-out. Kanaďanka už několikrát na olympiádě ukázala, že v těhle situacích se vyžívá a většinou je zahraje perfektně.
     
    8
    Podařilo se! Jonesová se štěstím, ale ten double take-out vyšel. Tohle byla těsná situace, mistrný curlingový úder. Velká Británie tak asi opět uhraje pouze jedničku, nebo si bude chtít udržet výhodu posledního kamene v 9. endu, takže teď bod nezíská ani jeden tým – a to je pravděpodobnější varianta.
     
    8
    Jonesová poslední kámen zahrála dobře, vyrazila ten britský. Muirheadová tak musí hrát další vyražení, aby si Britky udržely výhodu posledního kamene v dalším endu.
     
    8
    Je to tak. Nula na kontě osmého endu, Kanada stále vede nad Velkou Británií 5:3.
     
    9
    Velká Británie musí uhrát dvojku, jinak to bude mít v posledním endu pořádně těžké. Teď to musí být mužstvo Muirheadové, kdo bude útočit.
     
    9
    Lawesová nevymýšlela nic světoborného. Pátým kamenem vyrazila guard, málem z toho byl neskutečný double take-out.
     
    9
    Lawesová věděla, že se jí double take-out může podařit, a taky se vše povedlo. Precizně zahráno! Britky jsou pod velkým tlakem. Zase to nevypadá na to, aby uhrály dvojku, potřebnou k zremizování průběžného stavu.
     
    9
    Dva kanadské kameny před posledním kamenem Britek zůstávají v kruzích. Muirheadová může uhrát opět jen maximálně jedničku.
     
    9
    Muirheadová poslední kámen zahrála k tee-line do středu a uhrává pro svůj tým bod. Jenže výhodu posledního kamene v 10. endu bude mít Kanada. Uvidíme, zda-li se Britky zvednou a dostanou utkání do extra endu.
     
    10
    Kanada si díky McEwenové otevřela prostor ve středu kolem centreline. A tohle přesně potřebuje. Britky následně staví guard právě na centreline. Ten ale Officerová následně asi vyrazí.
     
    10
    Officerová to ani nechtěla! Málem se jí podařil triple take-out, ačkoli původně chtěla vyrazit jen guard. Britky budou mít hodně složitou situaci. Už teď to vypadá, že jednička v jejich podání je zřejmě nadlidský úkol.
     
    10
    Kanada má bez problémů situaci pod kontrolou. Stále není rozhodnuto, důležité budou až poslední dva kameny.
     
    10
    Time-out pro Velkou Británii. Uvidíme, co Britky nakonec zahrají, Muirheadová odhodí nyní jeden ze svých dvou kamenů.
     
    10
    Pokud nyní Muirheadová pokazí, Kanada zvítězí už po předposledním kamenu tohoto endu. A Jonesová svůj poslední ani nebude moci odhazovat.
     
    10
    Muirheadová to zvládla! Zahrála double take-out! Jonesová musí uhrát jedničku, a pokud ne, získají Britky třeba i trojku a postoupí do finále ony!
     
    10
    To bylo drama jako hrom! Jonesová nakonec zahrála poslední kámen, jak Kanada potřebovala. Rychlost kamene ale nebyla vůbec ideálně, takže se metalo o sto šest! Ale nakonec přece skončil ve středu blíže než tři britské. Britky končí, do finále postoupuje soupeř.
     
    Utkání právě skončilo.
     
    Kanada zvládla úlohu favorita a vyhrála i desáté utkání na OH v Soči. Byl to těsný boj, ostatně jak se předpokládalo. Britky neodehrály vůbec špatnou partii, možná je ale srazil do kolen hned první end, ve kterém zbytečně chybovaly a soupeř mohl uhrát dvojku.
     
    Na druhého finalistu ještě čekáme, bude to někdo z dvojice Švédsko – Švýcarsko. Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (13:41:06)

    Patrik Sandev

    bahis siteleri