Velká Británie - Kanada 4:6 (kon.) | Švédsko - Švýcarsko 7:5 (kon.)
Švédsko - Velká Británie 5:6 (kon.) | Kanada - Čína 10:6 (kon.)
konec
Semifinále ženy: Velká Británie - Kanada

4:6

Středa 19.02.2014, 11:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    10
    To bylo drama jako hrom! Jonesová nakonec zahrála poslední kámen, jak Kanada potřebovala. Rychlost kamene ale nebyla vůbec ideálně, takže se metalo o sto šest! Ale nakonec přece skončil ve středu blíže než tři britské. Britky končí, do finále postoupuje soupeř.
     
    10
    Muirheadová to zvládla! Zahrála double take-out! Jonesová musí uhrát jedničku, a pokud ne, získají Britky třeba i trojku a postoupí do finále ony!
     
    10
    Officerová to ani nechtěla! Málem se jí podařil triple take-out, ačkoli původně chtěla vyrazit jen guard. Britky budou mít hodně složitou situaci. Už teď to vypadá, že jednička v jejich podání je zřejmě nadlidský úkol.
     
    9
    Muirheadová poslední kámen zahrála k tee-line do středu a uhrává pro svůj tým bod. Jenže výhodu posledního kamene v 10. endu bude mít Kanada. Uvidíme, zda-li se Britky zvednou a dostanou utkání do extra endu.
     
    9
    Lawesová věděla, že se jí double take-out může podařit, a taky se vše povedlo. Precizně zahráno! Britky jsou pod velkým tlakem. Zase to nevypadá na to, aby uhrály dvojku, potřebnou k zremizování průběžného stavu.
     
    8
    Podařilo se! Jonesová se štěstím, ale ten double take-out vyšel. Tohle byla těsná situace, mistrný curlingový úder. Velká Británie tak asi opět uhraje pouze jedničku, nebo si bude chtít udržet výhodu posledního kamene v 9. endu, takže teď bod nezíská ani jeden tým – a to je pravděpodobnější varianta.
     
    7
    Poslední kámen Jonesové skončil tak, jak se předpokládalo – hit and stay. Velká Británie si následně chtěla udržet výhodu posledního kamene, a to kalkulujme i s 10. endem, takže se skóre nezměnilo. Ani jeden z týmů bod nezískal.
     
    7
    Sloanové se nepodařil freeze, takže Lawesová situace využila. A double take-outem utnula britskou radost.
     
    7
    Officerová chybovala! To byla velká hrubice. Britský kámen zůstal v cílových kruzích. Jenže Adamsová poté rovněž nezahrála dobře. A tak situace je vlastně úplně stejná jako před chvilkou.
     
    6
    Jonesová nezaváhala, získala jedničku pro Kanadu. Je to stále velká přetahovaná mezi oběma týmy.
     
    6
    Parádní zásah od Officerové! Double take-out v jejím podání notně pokazil soupeřkám situaci na kruzích. Kanada má jeden kámen přímo na středu.
     
    5
    Stalo se, co se dalo očekávat. Muirheadová nezaváhala, poslala kámen do středu a snížila na rozdíl jednoho bodu.
     
    3
    Velká Británie využívá situace v tomto endu, ve kterém Kanaďanky bohužel pro ně nepředvedly téměř nic. Dvojka pro britské hráčky je na světě.
     
    2
    Bohužel, ani nyní Velká Británie neuspěla, ačkoli měla výhodu posledního kamene. Muirheadová poslal svůj kámen do středu, jenže ten tam nezůstal a vyroloval pryč. A Kanada je o chlup blíže středu, získává jedničku.
     
    2
    Jonesová je prostě stále famózní! Ukazuje, proč je stále nejlepší skiperkou na turnaji. Tohle byl prostě parádní freeze, který nepotřebuje dalšího komentáře.
     
    2
    Sloanová zahrála kámen do středu za guard. Není ale úplně dobře schovaný. Takže Kanada odpověděla parádním freezem!
     
    1
    Kanada využila chyby Muirheadové a po snadném take-outu získala dvojku hned na úvod tohoto utkání.
     
    1
    Chyba ze strany Muirheadové! Naprosto jednouduchý kámen, který měl pouze vyrážet, minul kámen soupeřek. Britská skiperka to nezahrála dobře i proto, že na ledě byla nečistota. Teď se objevuje šance pro Kanadu, která může uhrát dvojku.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri