Martin – Žilina 3:4 (po pr.) | Nitra – Banská Bystrica 1:2 (1:2 po s.n.) | Poprad – Piešťany 6:3 (kon.)
Košice – Trenčín 4:1 (kon.) | Zvolen – Skalica 3:6 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 25.02.2014, 18:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Na vlastnom klzisku dnes košickí hokejisti privítajú mužstvo Trenčína a vy sa určite máte na čo tešiť. Začiatok tohto duelu 51. kola je naplánovaný na 18.00.

    V Steel aréne si sily zmerajú najlepší celok súťaže s ôsmym tímom tabuľky. Košičania v prebiehajúcej sezóne kraľujú našej najvyššej hokejovej súťaži. Na svojom konte majú 116 bodov a celkové skóre 163:93. Pomer vsietených a inkasovaných gólov svedčí o sile tímu z metropoly východu – Oceliari majú najlepšiu defenzívu v lige a druhý najproduktívnejší útok.
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví mužstvo spod hradu Matúša Čáka. Trenčanom patrí aktuálne so ziskom 62 bodov ôsma priečka. Tá síce zaručuje play-off, no jedná sa iba o priebežnú pozíciu hokejistov zo západu, ktorá ešte o ničom nerozhoduje. Zverenci trénera Staša sa podobne priaznivou bilanciou vsietených a inkasovaných gólov ako ich súper popýšiť nemôžu, ich celkový pomer je totiž 138:159.

    Aké pohyby v tabuľke môže spôsobiť tento zápas? Košíc sa výsledok v podstate nijakým spôsobom nedotkne – čo sa tabuľového postavenia týka. Košičania majú pred druhou Nitrou osembodový náskok, takže líderská pozícia by východniarom určite neunikla. Na opačnej polovici tabuľky je to ale omnoho zaujímavejšie. Náskok Trenčína je na ôsmej priečke pred deviatym Martinom iba dvojbodový, pred poslednou Žilinou šesťbodový. Trenčania teda nie len že nemajú istú účasť v play-off, oni si dokonca nemôžu byť istí ani svojou neúčasťou v baráži o udržanie sa v našej najvyššej hokejovej súťaži! Dnes potrebuje mužstvo zo západu jednoznačne zabodovať, čím by si mohlo potvrdiť postupovú priečku a vzdialiť sa záchranárskym povinnostiam.

    Ako to vidia stávkové kancelárie? Tie majú o víťazovi stretnutia jasnú predstavu. Podľa papierových predpokladov by sa ním mali stať domáci hokejisti, na ktorých triumf vypísali bookmakeri kurz iba približne 1,3. Na víťazstvo hostí je to až 6,2 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom pohybujúcim sa okolo čísla 5,2.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Macejko, Cebák, Černák – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Hrnka, Borecký – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš

    Dukla Trenčín: Slipčenko – Novajovský, Čerešňák, Nemčík, Bobček, Bednár, Habšuda, Hudec, Ryzák – Mikula, Petrovický, T. Komínek – T. Klíma, Troliga, Jánoš – Šimíček, Rusnák, Lipták – Macejka, M. Toman, Koyš

    Rozhodca: Bundil, Jonák – Bogdaň, Jobbágy.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment môže začať. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch. Ich trénerom je Anton Tomko. Hosťujúci Trenčania nastúpia v žltých farbách, taktické pokyny z lavičky im bude dávať v Košiciach dobre známy kouč Milan Staš.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Stretnutie sa začalo výherným buly pre domácich hokejistov. Košickí hráči si puk okamžite stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu stretnutia.
     
    00:33
    Košičania ale puk iba poľahky nahodili do pásma a za bránkou ho už nevybojovali. To vytvorilo priestor na protiútok pre Čerešňáka, ktorý ešte prenechal Komínkovi. Jeho nepríjemnú strelu musel hasiť Staňa.
     
    01:05
    Košičania by aj chceli ísť do útoku, ale súper im to nedovoľuje. Stred klziska je prerušený a domácim sa cez neho nedarí preniknúť do pásma.
     
    01:55
    Košičania sa po čase dostali opäť do útoku. Tam puk z ľavej strany iba nahadzoval do priestoru bránky Borecký, s tým ale Slipčenko nemal žiaden problém a okamžite rozohral.
     
    02:35
    Až teraz sa prvýkrát prerušuje. Košičania nevyslali na hosťujúceho brankára žiadnu strelu, išlo iba o ďalšie nahodenie. To už ale trenčiansky gólman pre istotu prikryl.
     
    02:55
    Na opačnej strane musel rovnako zasahovať Staňa. Vyzerá to, že oba celky sa už oťukali a začínajú naplno zaberať v ofenzíve.
     
    03:21
    Vylúčenie Košíc. Sojčík sa previnil držaním.
     
    03:48
    V úvode vlastného oslabenia sa Košičania museli brániť v pásme, ale súpera k strele nepustili. Následne sa im puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    04:23
    Situácia sa opakuje. Košickí hráči poslali kus čiernej gumy ďaleko od vlastnej svätyne a môžu sa v pokoji brániť.Dovolili si dokonca ešte aj pozbierať cenné sekundičky v útoku.
     
    04:53
    Trenčín sa už konečne usadil v pásme. Hosťujúci Komínek si prevzal puk, obkrúžil bránku a naservíroval ho spoluhráčom do lepšej pozície, no v medzikruží nedokázal Staňu nik prekvapiť.
     
    05:32
    Košice hrali v plnom počte iba pár sekúnd a zrejme si to ešte nestihli uvedomiť. Puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    05:56
    Trenčania sú veľmi aktívni v napádaní súperovej rozohrávky, Oceliari by aj do útoku chceli ísť, ale nedostávajú žiaden priestor, a preto nemôžu.
     
    06:27
    Domáci to chceli skúsiť bleskovým prechodom po kolmici. Prudká prihrávka ale adresáta nenašla a skončila iba na zakázanom uvoľnení.
     
    06:58
    Bartoš sa na ľavej strane predral do pásma a skúsil to strelecky. Tento pokus mal ale od úspešného pomerne ďaleko, trenčianskeho brankára vôbec nemohol zaskočiť.
     
    07:09
    Po Bartošovom nedôraznom pokuse si kus čiernej gumy prevzal aj Jenčík. Ten to skúsil momentom prekvapenia po vykorčuľovaní spoza bránky, ale ani on nebol úspešný.
     
    07:40
    Košice ešte ostali v pásme a chceli niečo vymyslieť, ale koncovka neprišla. Brankár Slopčenko doposiaľ pochytal iba 5 striel, pričom ani jedna nebola z kategórie nebezpečných.
     
    08:12
    Hostia sú čo sa ofenzívy týka veľmi aktívni. Čerešňák ľahko získal puk pred vlastnou bránkou a chcel ho bleskovo dostať na opačnú stranu, ale vysoký forčeking súpera mu život poriadne znepríjemnil.
     
    08:43
    Trenčania držia puk na hokejkách, ale nedokážu nič vymyslieť. Puk síce dostali aspoň do útočnej tretiny, tam ich ale súper k strele odmietol pustiť.
     
    09:12
    Košičania to nemysleli zle! Spoza bránky prihrával do najnebezpečnejšieho priestoru Bicek, ale nik z jeho spoluhráčov nedokázal kus čiernej gumy v správnej chvíli zachytiť.
     
    09:40
    Na opačnej strane si musí dávať pozor aj Staňa. Ten už má na svojom konte 10 úspešných zákrokov. Je vidieť, že Trenčania prišli na východ statočne bojovať o potrebné bodíky.
     
    10:26
    Košice dali gól!

    Domáci sa ujímajú vedenia. Košičania obsadili útočné pásmo, RICHARD JENČÍK sa napriahol a tvrdou ranou otvoril skóre duelu. Asistencia: Peter Bartoš.
     
    11:24
    Hostia prehrávajú veľmi nešťastne. Od úvodu stretnutia držali s domácimi krok, dokonca čo sa streleckých pokusov týka boli aj aktívnejší. Teraz sa okamžite pokúsili o vyrovnanie, ale Bobčekova rozohrávka končí iba zakázaným uvoľnením.
     
    11:45
    Situácia sa opakuje. Košickí hokejisti sa nikam zbytočne nehrnú, hostia im ale útočné pásmo ponúkajú ďalším vyhodením puku cez všetky čiary úplne dobrovoľne.
     
    12:23
    Trenčín sa bude brániť. na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Bobček.
     
    Ospravedlňujeme sa za chybnú informáciu. V bránke hostí je od úvodných minút Adam Nagy, nie Slipčenko ako je to uvedené v oficiálnom zápise o stretnutí.
     
    13:02
    Košickí hokejisti boli z pásma vytlačení. Hostia sa snažia zodpovedne pristupovať k útočiacim hráčom, čo sa im zatiaľ darí.
     
    13:52
    Košičania v tejto presilovke nedokážu nič vymyslieť. Puk síce vrátili späť do pásma, rozostavili presilovkový vzorec, ale nebezpečnejšie nevypálili.
     
    14:09
    Trenčín puk opäť vytlačil z vlastnej obrannej tretiny. Košickí hráči už s najväčšou pravdepodobnosťou v tejto početnej výhode nedokážu nič vymyslieť.
     
    14:50
    Dukla hrá už medzičasom v plnom počte. Ubrániť sa dokázala bez väčšieho zaváhania.
     
    15:09
    Trenčania chceli ísť do útoku, ale ostalo to iba pri túžbe. Po náznaku prechodu do tretiny puk prebral na hokejku obranca Cebák a hru upokojil.
     
    15:42
    Na opačnej strane si domáci súpera poriadne rozhodili! Tlak Košičanov vyvrcholil tvrdou ranou, ktorá ale bola zrazená tesne vedľa bránky Nagya.
     
    16:22
    Hostia v skvelej príležitosti na vyrovnanie! Bol to zrejme Toman, kto sa k puku dostal v medzikruží. Okamžite napriahol a tvrdo vypálil, ale hosťom dnes azda nie je súdené prekonať skúseného Staňu.
     
    16:49
    Trenčín ešte ostal v pásme. Hostia to skúšajú akýmkoľvek spôsobom, ale na domáceho brankára dnes zatiaľ nič nezaberá.
     
    17:26
    Na opačnej strane si ale Dukla musí dávať pozor na rýchle prechody súpera do pásma. Teraz mali hostia šťastie, keďže Oceliari si nedali pozor na ofsajd.
     
    17:48
    Dukla sa musí brániť. Situáciu si uľahčuje vyhodením puku cez všetky čiary a rozhodcovia bez zaváhania signalizujú zakázané uvoľnenie.
     
    18:12
    Košičania ešte ostali v pásme a pokúsili sa niečo vymyslieť. S pukom na hokejkách síce pekne zakombinovali, ale na nebezpečnú strelu to nebolo.
     
    18:59
    Prvá tretina sa nám nezadržateľne blíži ku svojmu záveru. Domáci ešte stále držia útočné pásmo, ale zrejme sa im už nič nepodarí vymyslieť.
     
    19:26
    Sojčík to skúsil z ľavej strany a súpera poriadne potrápil. Nagy si nebol istý, kde je puk, čo dalo Oceliarom iba priestor na jeho dolovanie pod telom spomínaného gólmana. Ten napokon ale situáciu ustál.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia je za nami. Videli sme v nej iba jediný presný zásah, o ktorý sa v 11. minúte hry postaral domáci Jenčík. Na opačnej strane sa síce hostia pokúšali o odpoveď, ale Staňa zatiaľ drží čisté konto. Pomer striel po prvej tretine 11:11.

    Druhá tretina začne približne o 18:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    V úvode strednej časti hry chceli ísť do útoku hostia, ale bez úspechu. Troliga po súboji pri mantineli stratil hokejku a strieľať nemohol.
     
    20:45
    Trenčín ale ostáva v pásme. za vlastnou bránkou chcel súperovi puk zobrať Štrbák a pred Komínkom bol úspešný. Pri následnej rozohrávke už ale nie, keďže nabil iba súperovi.
     
    21:19
    Hostia síce puk mali na svojich hokejkách, ale strela v ich podaní neprišla. Trenčania sa v zakončení dnes iba trápia a vyrovnanie neprichádza.
     
    21:55
    Brankár Staňa chcel hru trochu rozprúdiť a pomôcť svojim spoluhráčom. Vykorčuľoval si za bránku aby rozohral puk, čo chcel ihneď využi Šimíček. Jeho napádanie ale ziskom puku neskončilo.
     
    22:17
    Na opačnej polovici ľadovej plochy Nagy pre istotu schoval ľahké nahodenie súpera. Košičania v útoku nie sú v týchto chvíľach výnimočne nebezpeční a Dukla si bezproblémovo poradila aj v tomto prípade.
     
    22:53
    Rovnako sa stalo aj na opačnej polovici ľadovej ploche. Sledujeme stretnutie, ktoré neprináša veľa vzrušenia ani na jednej strane.
     
    23:17
    Ani ďalší z košických pokusov v sieti nekončí. Domáci to skúsili prekvapením spoza bránky, ale gólman Nagy nemohol zaváhať a svoj tím podržal.
     
    23:59
    Na klzisku Steel arény sa nedeje nič zaujímavé. Oba celky si puk iba pohadzujú medzi sebou a žiadne zakončenia, ktoré by mohli rozvlniť sieť nevidíme.
     
    24:20
    Bartánus to skúsil skutočne nebojácne a s pukom na hokejke sa sám dral pomedzi brániacu trojicu Trenčanov. Tí mu nedali ani náznak šance a puk mu okamžite vzali.
     
    24:43
    Domáce publikum len tak zhíklo! Brankár Nagy sa predviedol obetavým zákrokom, po ktorom skončil ležiac na zemi, ale bez inkasovaného gólu.
     
    25:10
    Konečne trochu vzrušenia aj na opačnej polovici ľadovej plochy! Staňa Šimíčkovu ranu iba zrazil betónom a puk vôbec nemal pod kontrolou. To chcel útočiaci Trenčan využiť, ale betóny domáceho brankára boli pevne osadené na ľadovej ploche.
     
    25:57
    Bude sa vylučovať na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie domáci Hinďoš a za filmovanie pádu si dve minúty odpyká Macejka.
     
    26:13
    Hra je prerušená a na striedačku s bolestivou grimasou a držiac si tvár odchádza hosťujúci Bobček, ktorý zrejme inkasoval niečo v osobnom súboji. Vylučovať sa ale nebude.
     
    26:51
    Košičania zaváhali v rozohrávke v strede klziska, na čo mohli hostia odpovedať rýchlou akciou. Tú pre istotu zastavil Klouček, a to nedovolene – hákovaním.
     
    26:13
    Košičania sa bránia v trojici. Puk sa im hneď v úvode podarilo odpáliť cez všetky čiary, takže zatiaľ je to bez akéhokoľvek náznaku šance.
     
    26:54
    Hosťujúci Troliga číhal pri pravej žrdi Staňovej bránky. Prvýkrát sa k nemu puk nedostal, pretože bol zblokovaný. Pri druhom pokuse sa pokúšal vyrážať vyrazenie domáceho brankára, ale netrafil sa.
     
    27:30
    Medzičasom hrajú Košičania v štvorici a Trenčín v plnom počte. Dukla drží útočné pásmo, čo mohol využiť Mikula. Ten si puk stiahol a z bezprostrednej vzdialenosti sa pokúsil prekvapiť Staňu, ale ten sa nenechal nachytať.
     
    27:49
    Presilovka Trenčanov sa chýli ku koncu a a už sa im ju s najväčšou pravdepodobnosťou využiť nepodarí. Puk si totiž hosťujúci hokejisti sami vyhodili z útoku.
     
    28:40
    Presilovka Trenčanov je už medzičasom minulosťou. Hostia sa prezentujú obrovskou snahou, ale zatiaľ im nebolo dopriate prekonať skúseného gólmana.
     
    30:00
    Polovica stretnutia je za nami a stav je stále priaznivejší pre domácich hráčov. Košičania vyhrávajú gólom Jenčíka, na ktorý sa ešte hosťom odpovedať nepodarilo.
     
    31:06
    Košice dali gól!

    Tak toto bola poriadna rana! Na útočnej modrej čiare napriahol MIROSLAV MACEJKO a nechytateľnou delovkou nedal trenčianskemu brankárovi šancu na zákrok. Asistencia: Matúš Chovan.
     
    31:59
    Košičania teda vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov, čo je v Steel aréne väčšinou rozhodujúce. Hostia majú pred sebou veľmi ťažkú úlohu ak chcú pomýšľať na bodový zisk.
     
    32:36
    Košice dali gól!

    A už je zrejme rozhodnuté. PETER BARTOŠ sa v podobných situáciách mýliť nezvykne, a keď má puk na hokejke pred bránkou, tak si gólmana vždy vychutnáva. Presne takto to urobil aj v tomto prípade. Bez asistencií.
     
    33:01
    Košičania sú pri chuti. Puk vybojoval Macejko a okamžite zamieril do pásma, ale bol včas zblokovaný. O puk prišiel ešte v stredovom kruhu.
     
    33:42
    Macejko puk ešte v snahe o pokračovanie akcie posunul Spilarovi, Ten v pásme predviedol šikovné ruky a zbavil sa jedného brániaceho hráča, no následne už nedokázal presne vypáliť.
     
    34:47
    Trenčianske snahy sú márne. Hostia by určite chceli so zápasom ešte niečo urobiť, ale proti rozbehnutému rýchliku aktuálnych vicemajstrov je ti zrejme nemožné uskutočniť.
     
    35:09
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka tejto tretiny. Domáci chceli prekvapiť súpera spoza jeho vlastnej bránky, ale Nagy sa nachytať nenechal. Bleskovo sa premiestnil k pravej žrdi a puk schoval v lapačke.
     
    35:59
    Košiciam sa nebezpečne vypáliť nedarí ani v týchto chvíľach. Domáci hráči síce držia puk v útoku, ale kombinovanie nikam nevedie.
     
    36:41
    Trenčín aj naďalej bojuje o centimetre na ľadovej ploche. Ak by sa hostia teraz vzdali, domov by odišli zrejme s veľkým debaklom. Takto sa im darí puk aspoň držať od Nagya.
     
    37:12
    Hra sa pomerne dlho neprerušuje a kus čiernej gumy sa prelieva zo strany na stranu. Nevidíme ale žiadnu vyloženú šancu.
     
    37:39
    Brankár Nagy má veľa práce! Proti nemu sa pokúšal o zakončenie osamotený Sojčík, ale trenčiansky bojovník v drese Dukly ležiac na zemi puk z priestoru troch žrdí vytlačil.
     
    38:16
    Nagy má čo robiť aj v týchto chvíľach. košickí hráči už hrajú v maximálnej pohode a ich strelecké zakončenia sú stále viac a viac nebezpečnejšie.
     
    38:49
    Košičania sú stále pri chuti. Tri góly sú im zrejme málo, a tak sa teraz obstreľovaním bránky z každej možnej pozície pokúšajú pridať aj štvrtý kúsok v trenčianskej sieti.
     
    39:20
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Domáci sa stiahli pred vlastného brankára a pokúsia sa v závere strednej časti hry neinkasovať zbytočný gól.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla dva presné zásahy. Všetky skončili v sieti hostí, a tak je pred záverečnou dvadsaťminútovkou už zrejme o všetkom rozhodnuté. Pomer striel v doterajšom priebehu duelu 24:22.

    Tretia tretina začne približne o 19:35.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    Začali sme vo veľkom štýle a Dukla mohla znížiť náskok domácich! Petrovický si puk stiahol na samostatné zakončenie, položil si brankára na ľad, ale Staňa napokon úspešnejší.
     
    40:42
    Na opačnej polovici ľadovej plochy Košičania takisto veľmi nepríjemne vypálili. Češíkovu tvrdú ranu Nagy iba ramenom vyrazil, ale nik z Oceliarov nestihol dorážať do odkrytej časti bránky.
     
    41:10
    Hostia sa budú brániť. na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Troliga.
     
    41:48
    Košičania obsadili útočné pásmo a súpera v ňom poriadne dusia. Naponon to ranou od útočnej modrej čiary skúsil Štrbák, ale jeho delovku brankár vyrazil.
     
    42:14
    Košice dali gól!

    MARTIN ŠTRBÁK od útočnej modrej čiary napriahol ešte raz a tento puk už končí v sieti. Trenčiansky gólman bol úplne bezmocný. Asistencie: Gabriel Spilar a Peter Bartoš.
     
    43:42
    Hinďoš bol pri mantineli mimoriadne tvrdý a Novajovského vôbec nešetril. Trenčiansky hráč skončil po náraze na zemi a rozhodca radšej hru prerušuje. Išlo ale o čistý zákrok a vylučovať sa nebude.
     
    44:20
    V Košiciach stále pokračujeme v hernej prevahe domácich hokejistov. Tí majú na svojom konte pohodlný náskok a aj puk.
     
    45:02
    Puk poskakoval pred bránkou a takmer ho za čiaru zrazil Bartánus! Chýbal mu skutočne kúsok, pretože Nagy stihol betóny včas premiestniť.
     
    45:50
    O víťazovi stretnutia je už v Steel aréne s veľkou pravdepodobnosťou rozhodnuté. Košičania sú stále aktívni a pokúšajú sa pridať ďalšie góly, zatiaľ čo trenčianska Dukla pôsobí skôr zúfalo.
     
    46:03
    Brankár Staňa si po dlhšom čase mohol siahnuť na puk. Pri ľahkom zákroku ale nešťastne posunul bránku, a tak sa hra musí prerušovať.
     
    46:43
    Dobrou správou je, že Novajovský je po spomínanom zákroku pri mantineli v absolútnom poriadku a pokračuje v hre. Puk aktuálne drží za vlastnou bránkou na hokejke a bude rozohrávať.
     
    47:32
    Novajovský ponúkol puk spoluhráčom, ktorí ho zaviezli na opačnú polovicu ľadovej plochy. To ale bolo z trenčianskej strany všetko, hostia sa na zakončenie už nezmohli.
     
    47:55
    Rýchly protiútok ale mohol skončiť piatym gólom v sieti Nagya. Viedol ho dnes veľmi aktívny Macejko, ale napokon si so strelou tohto obrancu trenčiansky brankár poradil.
     
    48:53
    Na ľadovej ploche sa v podstate nič nemení a my budeme s najväčšou pravdepodobnosťou iba vyčkávať na koniec zápasu. Košičania majú všetko pod kontrolou a žiadne prekvapenie sa teda odohrávať asi nebude.
     
    49:01
    Hostia sa budú brániť. Bobček inkasuje dvojminútový trest za hrubosť.
     
    49:46
    Košičania sa nasťahovali do útočnej tretiny a poriadne zatlačili svojho súpera. Spoza bránky skúšal prihrávať Sojčík, ale jeho puk do medzikružia neprešiel.
     
    50:26
    Košičania sú stále v pásme. Bartánus sa natlačil pred trenčiansku bránku a tečoval strelu z modrej čiary, ale iba do hru gólmana.
     
    50:49
    Až teraz sa hosťujúcim hráčom podarilo oslobodiť. Puk rýchlo vyhodili cez všetky čiary a odchádzajú striedať.
     
    51:16
    Dukla už medzičasom hrá v plnom počte. Ubrániť sa jej podarilo bez inkasovania gólu, aj keď s tým hostia mali značné problémy.
     
    51:47
    Brániť sa budú aj domáci. na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Bartoš.
     
    52:07
    Trenčín v úvode početnej výhody drží útočné pásmo a pokúša sa o čestný zásah v Staňovej sieti. Defenzíva domácich je ale veľmi organizovaná a nič podobné nepripúšťa.
     
    52:38
    Košickým hokejistom sa puk podarilo vytlačiť z vlastnej obrannej tretiny. Bránia sa zatiaľ bez akýchkoľvek vážnejších problémov.
     
    53:09
    Košičania odmietajú súpera pustiť späť do pásma. Domáci hokejisti veľmi dobre vykrývajú stred klziska, cez ktorý trápiaci sa hostia nemajú šancu preniknúť.
     
    53:47
    Košičnaia hrajú v plnom počte. Ubrániť sa dokázali bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    54:02
    Opäť sa vylučuje, tentokrát na strane hostí. Lipták oslabí svoj tím za držanie.
     
    54:46
    Košičania sú nasťahovaní v útočnom pásme a v ich podaní sledujeme veľký presilovkový kolotoč. Hostia majú čo robiť, aby dokázali vzdorovať pokusom Oceliarov a vytláčať ich aspoň k mantinelom.
     
    55:10
    Bicek sa poriadne napriahol na pravom kruhu! Ranu ako z dela však obetavo zblokoval jeden z jeho súperov, ktorý tak výrazne uľahčil Nagyovi prácu.
     
    55:32
    Domáci si trénujú strelecké zakončenia. Ďalší tvrdý príklep musel likvidovať už brankár Nagy, ktorý toho musí mať po dnešku už naozaj dosť.
     
    56:02
    Hostia hrajú v plnom počte. Počas tejto hry v početnej nevýhode gól neinkasovali.
     
    56:59
    Zápas sa už iba dohráva. Na ľadovej ploche nevidíme nič zaujímavé a niektorí diváci už dokonca opúšťajú svoje miesta v hľadisku.
     
    57:19
    Košičania už oslavujú. Stali sa víťazom základnej časti extraligy, čo si pripomenuli grafikou na multimediálnej kocke. Otázkou ešte ostáva, či Staňa udrží čisté konto.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú už iba dve minúty. Na klzisku sa nedeje už vôbec nič a s najväčšou pravdepodobnosťou sa to už nezmení.
     
    58:46
    Posledné zúfalé pokusy hostí. Tí sa snažia aspoň o čestný gól, ale pri pokuse o prenesenie hry sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    59:38
    Trenčín dal gól!

    Hosťom sa to predsa len podarilo! FILIP MACEJKA prekonáva Staňu, ktorý takto 22 sekúnd pred koncom prišiel o čisté konto. Asistencia: Patrik Koyš.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:10:19)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 11. Jenčík (Bartoš), 32. Macejko (Matúš Chovan), 33. Bartoš, 43. Štrbák (Spilar, Bartoš) – 60. Macejka (Koyš)


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Deyl, Macejko, Cebák, Černák – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Hrnka, Borecký – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš
    HK DUKLA Trenčín: Nagy – Novajovský, Čerešňák, Nemčík, Bobček, Bednár, Habšuda, Hudec, Ryzák – Mikula, Petrovický, T. Komínek – T. Klíma, Troliga, Jánoš – Šimíček, Rusnák, Lipták – Macejka, M. Toman, Koyš

    Rozhodčí: Bundil, Jonák – Bogdaň, Jobbágy
    bahis siteleri