Vienna Capitals – Znojmo 4:7 (kon.)
konec
spusu Vienna Capitals
4:7 (3:1, 1:3, 0:3)
HC LERAM Orli Znojmo
Neděle 02.03.2014, 17:50 • Albert Schütz Eishalle • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:50.
     
    Příjemnou neděli! Poslední kolo nadstavbové části EBEL definitivně určí nasazení pro play-off i posledního postupujícího. Orli bojují o místo v první čtyřce a tím i výhodu domácího prostředí. K udržení této pozice potřebují uspět na ledě Vídně.
     
    VÍDEŇ

    Capitals se v poslední době nedaří zcela podle představ. Venku je sice ambiciozní tým švédského kouče Tommyho Samuelssona nesmírně silný, doma však prohrál poslední tři utkání v řadě. "Zapomínáme na věci, které nám venku přináší úspěch. Musíme hrát jednoduše. V Bolzanu a Villachu jsme hráli zápasy podobné play-off, bojuje se o každý centimetr ledu. Chceme proti Znojmu uspět a pokud možno si zajistit druhé místo," říká Samuelsson. Tomu bude chybět dvoumetrový obr v obraně André Lakos i útočník Mike Ouellette.
     
    ZNOJMO

    Orli zvládli páteční domácí souboj proti Linzi a momentálně jim patří čtvrtá příčka. Jen o bod méně však má dvojice pronásledovatelů Linz a Villach. V případě bodové rovnosti mají Znojemští lepší bilanci s Linzem, naopak horší s Villachem. Situace je tedy poměrně zamotaná, dvoubodové vítězství ve Vídni ale týmu kouče Jiřího Režnara definitivně zajistí první čtyřku. "Od začátku nadstavby to byl náš cíl. Chceme se pokusit vyhrát a zajistit si čtvrté místo bez ohledu na ostatní výsledky. Vídeň je kvalitní tým a bude to dobrý test před play-off," říká Režnar.
     
    AKTUÁLNÍ TABULKA NADSTAVBOVÉ SKUPINY A

    1. Salzburg, 17 bodů
    2. Vídeň, 13 bodů
    3. Bolzano, 12 bodů
    4. Znojmo, 10 bodů
    5. Villach, 9 bodů
    6. Linz, 9 bodů

    Za výhru se udělují dva body.
     
    VOLBA SOUPEŘE PRO ČTVRTFINÁLE

    Umístění na čtvrté příčce by rovněž znamenalo, že si Znojmo pro čtvrtfinále během pondělní volby nemůže vybrat nikdo z nejsilnějších týmů. Orli by naopak čekali, který z týmů na pátém až osmém místě na ně "zbyde". Pokud ale skončí pátí či šestí, budou napjatě čekat, kdo z vrchní poloviny si je pro čtvrtfinále bude přát za protivníka.

    Volba soupeřů pro čtvrtfinále play-off se koná v pondělí 3. března od 21:15 v Salzburgu v přímém přenosu ServusTV. Textový přenos z volby budete moci sledovat také zde na onlajny.com.
     
    Úvodní sestavy:

    UPC Vienna Capitals: Zaba (Penker) – Fraser, P. Lakos, Veideman, Peter, Klimbacher, Schlacher – Keller, Beech, Sylvester – Fortier, Gratton, Rotter – Ferland, Schiechl, Fischer – Puschnik, Schweda, Hartl.

    Orli Znojmo: Hovi (Čech) – Pavlikovský, Štach, Sova, Thomas, Kolarz, Bořuta, Magovac, Müller – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Procházka, Bartoš, Novák – Špaček, Fiala, Šeda.

    Rozhodčí: Erd, Smetana – Johnston, Smeibidlo.
     
    Ještě jednou dobrý podvečer z Vídně! Sestavy obou týmů jsou bez větších překvapení, na znojemské straně si pouze Bartoš s Fialou prohodili svá místa ve třetím, resp. čtvrtém útoku.
     
    Probíhá předzápasová show, domácí hráči nastupují po jednom na ledovou plochu.
     
    Oficiality jsou za námi, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Sýkora odvrací před dotírajícím Beechem, puk končí v ochranné síti nad Hoviho brankou.
     
    00:52
    Zahrozili i Orli. Blatný vybojoval kotouč za brankou, našel Pavlikovského, ten ale skákavý puk netrefil ideálně. Zaba nemusel zasahovat.
     
    01:20
    Zakázané uvolnění Vídně.
     
    01:24
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak to je skvělý začátek pro znojemské barvy. Po vyhraném buly posunul Havlík puk na modrou čáru Sovovi, ten nahodil před branku a dobře clonící PETER PUCHER poslal vyražený puk nad beton natahujícího se brankáře! Znojemský sektor fanoušků má ruce nad hlavou. Asistence: Aleš Sova a Adam Havlík.
     
    02:57
    Obránce Lakos rychle přešel střední pásmo a domácí se dostali do zajímavé situace dva na dva. Zadovka na Rottera ale postrádala přesnost.
     
    03:17
    Thomas (ZNO) potrestán za hákování, Vídeň si zahraje první přesilovku.
     
    04:13
    První minutu přesilovky strávili Capitals v pásmu, Veidemanova střela od modré byla jejich nejnebezpečnějším počinem. Hovi pohotově vyráží.
     
    04:54
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Je vyrovnáno. Znojemští útočníci se nestihli vrátit do pásma, kde došlo k přečíslení. Schlacher přihrál přes padajícího obránce zcela volnému KRISI BEECHOVI, který skóroval prakticky do odkryté branky. Capitals využívají přesilovku. Asistence: Markus Schlacher.
     
    05:49
    Šeda se z pravého kruhu rozhodl střílet, domácí obránce ztečoval letící puk nad branku.
     
    06:07
    Fiala s Procházkou připravili dobrou pozici Pavlikovskému, který si srovnal puk na hůl, trefil však jen hruď vyjetého brankáře Zaby.
     
    06:46
    Znojemští trenéři a zejména Jiří Režnar se nyní na střídačce hodně rozčilují. Pavlikovský (ZNO) dostává dvě minuty za nedovolené bránění, i když to vypadalo, že rozhodčí spíše reagoval až na pád domácího útočníka.
     
    07:11
    Veideman střílel nebezpečně od modré, Hovi kryje s velkými problémy nadvakrát.
     
    07:27
    Kuriozní moment málem přinesl Vídni druhý gól. Kolarz ve snaze o vyhození puku ze třetiny trefil stojícího Bořutu před brankou. Volný puk zůstal ležet před Hovim, Fortierův bekhend ale znojemský brankář dokázal vykopnout.
     
    08:16
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Domácí využívají i druhou přesilovku. Zmatek ve znojemském pásmu po předchozí situaci trval, čehož využil Schlacher, jenž svou střelu odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl RAFAELA ROTTERA, který příklepem nekompromisně zavěsil pod břevno. Hovi reklamoval postavení útočícího hráče v brankovišti, ale branka platí. Asistence: Markus Schlacher.
     
    08:45
    O pár vteřin později podobná situace odpískána. Buly ve středním pásmu.
     
    09:22
    Domácí jsou nyní jasně lepší. Špatnou rozehrávku zachytil Fortier, z pravého kruhu napřáhl, naštěstí pro znojemské barvy trefil Hoviho někam pod rameno.
     
    10:22
    Krátký znojemský pobyt v útočném pásmu střelu nepřinesl, naopak na druhé straně pěkně pálil Veideman. Hovi vyráží.
     
    11:14
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Se Znojmem to momentálně nevypadá vůbec dobře. Dva hráči Capitals se protáhli kolem trojice Znojemských, Fraser ideálně poslal puk na hůl KRISI BEECHOVI, který pouze doklepl z bezprostřední blízkosti. Pěkná branka. Asistence: Jamie Fraser.
     
    12:13
    Nadále se hraje pouze před Hovim. Ten už se po třetím gólu díval tázavě na střídačku, pokyn ke střídání ale nepřišel. Nutno dodat, že ani za jeden z gólů znojemský gólman rozhodně nemůže.
     
    13:52
    Po dlouhé době nebezpečí před Zabou. Kolarzovu střelu vídeňský brankář neviděl, vyrazil před sebe a Špaček z otočky zkoušel dorážet. Mířil těsně mimo.
     
    15:00
    Adam Havlík předvedl neskutečné zrychlení, když dokázal přebruslit dvojici vídeňských beků, přestože ztrácel několik metrů. Dostal se k vyhozenému kotouči, ale už byl příliš blízko před Zabou a neměl čas na přesnější zakončení.
     
    15:25
    Hezká útočná kombinace po trase Novák – Procházka – Fiala, poslední jmenovaný se ale v těžké pozici před brankou nedokázal prosadit.
     
    15:47
    Na druhé straně kryje Hovi Grattonovu střelu zblízka.
     
    17:28
    Povedené střídání Pucherovy formace. Orli vybojovali puk za brankou a Bořuta i po něm Podešva se dostali do velkých šancí. Prvně jmenovaný ale přestřelil a druhý poslal svůj pokus do Zabových betonů.
     
    18:22
    Znojmo poslední minuty hraje více s pukem na holi a dokázalo se vymanit z trvajícího tlaku. Bartošova formace se ke střele v útočném pásmu neprobila.
     
    19:25
    Kolarz trefil od modré jen clonícího obránce. V závěru třetiny přeci jen znojemský tlak.
     
    19:48
    Domácí se osvobozují a do kabin budou moci jít spokojeni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nepovedenou dvacetiminutovku mají za sebou znojemští hokejisté. Ve Vídni přitom začali dobře a vedli, následně ale domácí otočili skóre díky dvěma přesilovým hrám a chvíli poté přidali třetí gól. Orli se alespoň v závěru třetiny dokázali vymanit z tlaku, pod kterým velkou část hrací doby byli, a zahrozili na druhé straně. Uvidíme, zda se jim podaří v dalším průběhu utkání prosadit. Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13:8
     
    Další výsledky EBEL (po 1. třetině): Linz – Bolzano 1:0, Salzburg – Villach 0:0, Dornbirn – Fehérvár 1:2, Klagenfurt – Innsbruck 2:0, Graz – Lublaň 1:1.

    Za současného stavu by tedy Orli skončili na pátém či šestém místě a poslední místo do play-off by vybojoval Fehérvár.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Znojmo zahájilo druhé dějství tlakem na Zabovu bránu.
     
    22:08
    K vidění je bruslařsky atraktivní hokej, který ale spíš připomíná přetahovanou o puk. Střely na bránu chybí.
     
    22:37
    Po dlouhé době přerušení hry, domácí se provinili zakázaným uvolněním.
     
    22:50
    Zaba musel ze vhazování likvidovat sérii tří střel, pokaždé byl úspěšný.
     
    23:29
    I Vídeň ukázala zkoubky, spíše zapomenutý puk než střelu však Hovi zkrotil lehce.
     
    23:44
    Z protiútoku pálil od modré Podešva. Přes clonícího hráče mířil do šibenice, Zabova lapačka ale byla na svém místě.
     
    24:10
    Zmatky před Hovim! Kotouč se několikrát odrazil na hůl domácích hokejistů, kteří mohli zakončovat! Ani jedna střela však nenašla svůj cíl, a to byly všechny pokusy z obrovské blízkosti!
     
    25:09
    Šeda s Bartošem založili pohlednou akci. První jmenovaný zavezl kotouč do rohu a přihrál Bartošovi, který se přesně mířenou tečí snažil skórovat. Zaba byl rychlejší.
     
    25:34
    Při obléhání znojemské klece byla konstrukce vysunuta ze svého místa, hra se přerušuje.
     
    25:43
    Peter v dobré střelecké příležitosti, finský gólman si svůj výhled a následně i střelu pohlídal.
     
    26:41
    Orli právě vstřelili branku!
    A je tu kontaktní gól! Lattner vystihl zbabranou rozehrávku domácích, následně stačilo jen přistrčit kotouč před bránu. Tam stál nachystaný JURAJ SÝKORA, který ze hranice brankoviště propálil Zabu! Asistence: Jan Lattner.
     
    27:54
    Za faul na Benoita Grattona jde na dvě minuty sedět Sova (ZNO) za držení.
     
    28:40
    Zle se mohlo vést Orlům. Ferland se dostal do samostatného úniku a byť atakován, stihl zakončit. Hovi se ale stihl na brankovišti roztáhnout a puk pravděpodobně vytěsnil mimo tři tyče!
     
    29:48
    Havlík vyhazuje, tohle oslabení Orli přežijí.
     
    29:54
    Hosté v plném počtu.
     
    30:07
    Orli právě vstřelili branku!
    Neskutečné! JURAJ SÝKORA dostal naprosto bezkonkurenční přihrávku na modrou čáru, odkud sám upaloval na Zabu. Naznačil bekhendový blafák, posunul si puk a prostřelil gólmana mezi nohy! Je vyrovnáno! Asistence: Jan Lattner a Richard Pavlikovský.
     
    31:02
    Hosté jsou stále v ráži, kontrolují hru a ženou se do dalších šancí. Vídeň má celkem problémy držet krok.
     
    31:36
    Po zhruba deseti vteřinách znojemské výhody je vyloučen Gratton (VIE) – dvě minuty za hákování.
     
    32:22
    Po dobré kombinaci na modré si Štach vybruslil do mezikruží a pálil, trefil ale jen jednoho z vídeňských beků do zad.
     
    33:07
    Po nepřesné přihrávce Orlů se domácí osvobozují.
     
    33:36
    Domácí v plném počtu.
     
    33:59
    Orli však i nadále vařili, nakonec se odhodlal ke střele Fiala, jehož projektil Zaba vytěsnil ramenem do ochranné sítě.
     
    34:27
    Rotter ohromně dravě útočil a zakončoval, Hovi jeho střelu zneškodnil. Samotného hráče pak musela krotit znojemská obrana.
     
    34:53
    A další únik v podání Znojma! Lubomír Štach se osamostatnil, vybruslil si a od modré pálil! Zaba jeho ránu vytěsnil betonem!
     
    35:54
    Caps se chvíli pokoušeli útočit, Orli ale rychle vyhodili. Puk navíc mířil přímo na bránu a Zaba raději přerušil hru.
     
    36:47
    Orli právě vstřelili branku!
    Neskutečná rána! Bořuta dostal skvělou přihrávku, s pukem bruslil až za modrou čáru, odkud nahrál JANU LATTNEROVI. Ten se zprvní napřáhl a prostřelil vídeňského gólmana přímo nad rameno! Asistence: Antonín Bořuta.
     
    37:19
    Vyloučen Sova (ZNO) – dvě minuty za držení.
     
    38:25
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Rychlá odpověď v podobě gólu. Rotter našel zpoza brány v mezikruží osamoceného JUSTINA KELLERA, který pálil ke vzdálenější tyči. Asistence: Rafael Rotter a Kris Beech.
     
    39:04
    Vyloučen Lakos (VIE) – dvě minuty za držení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část je minulostí. V ní byli jasně aktivnější Orli, domácí borci se chytali až v posledních pěti minutách. Znojmo také dvakrát skórovalo, Sýkora vstřelil svůj druhý gól a zajímavé jsou také statistky Jana Lattnera (dnes 1+2). Závěrečné dějství, ve kterém by se mělo rozhodnout o vítězi, začne přibližně v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Orli začali aktivně, Sýkora hledal před brankou Blatného, přihrávka ale byla sražena.
     
    41:44
    Rotter se probojoval až před Hoviho a pustil se do střely z těsné blízkosti. Ten ale vyráží.
     
    42:12
    Chystá se vhazování před domácí bránou. Vídeň byla úspěšnější a na chvilku se zase podívala do útočného pásma. Ke střele ale nedošlo.
     
    42:58
    Sýkora ztrácí kotouč na modré.
     
    43:15
    Blatného střela z kruhu končí v náručí domácího Zaby.
     
    43:32
    Fisher vyvezl kotouč až do útočného pásma. Tam ale narazil na připravenou znojemskou obranu.
     
    44:00
    Podešva dostal od Puchera přihrávku a zkoušel to backhandem. Zaba byl opět připraven. Je vidět, že oba celky hrají mnohem víc opatrněji.
     
    44:43
    Hra se teď drží ve středním pásmu.
     
    45:38
    Rotter přebruslil hostující obranu a z boku vystřelil na branku. Kotouč se odrazil od boční sítě a je zpět ve hře.
     
    45:58
    Několik znojemských hráčů se nahromadilo před bránou. Fiala se snažil dostrkat kotouč po zemi za brankovou čáru, ale byl neúspěšný.
     
    46:11
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli jdou do vedení, a to zásluhou MILANA PROCHÁZKY, který poslal kotouč do branky nad rukou domácího gólmana. Asistence: Richard Pavlikovský a Ondřej Fiala.
     
    47:08
    Orli se stále drží v útočné třetině.
     
    47:27
    Podešva si všiml odraženého kotouče a okamžitě vystřelil. Zaba už si ale dal pozor.
     
    47:43
    Orli právě vstřelili branku!
    Dvoubrankové vedení pro Orly ze Znojma! ADAM HAVLÍK dostal krásnou přihrávku z mezikruží a neomylně poslal kotouč do branky směrem k pravé tyčce.
    Asistence: Martin Podešva, Peter Pucher.
     
    48:53
    Gratton objel branku a vystřelil přes skupinku hráčů před sebou. Trefuje horní tyčku orlí svatyně!
     
    49:57
    Domácí se snaží protlačit do útočného pásma. Když už se tam ale dostanou, Orli si je umí dobře pohlídat.
     
    50:21
    Ferland mohl ještě více zdramatizovat průběh utkání, ale Hovi byl pozorný a puk má pod lapačkou.
     
    51:02
    Orli jsou znovu před Zabou. Zatím to ale na nějakou větší šanci nevypadá.
     
    51:29
    Schiechlova třela končí v boční síti Hoviho branky. Domácí se ještě nevzdávají.
     
    52:09
    Havlík dopřál hostujícímu gólmanovi chvilku odpočinku a zajel se s pukem podívat do útočného pásma. Dlouho tam ale nepobyl.
     
    52:50
    Bořuta se probojoval až o útočného pásma. V mezikruží ale kotouč ztrácí.
     
    54:02
    Vídeň vyhazuje přes všechny čáry.
     
    54:42
    Fraserova střela od modré šla mimo branku. Chystá se vhazování v obranném pásmu Znojma.
     
    55:27
    Na ledě se nic moc výrazného neděje. Zápas se už dost uklidil a Orli nechtějí příliš riskovat. Spíše udržují v bezpečí prostor před Hovim.
     
    56:29
    Hra bude ještě zajímavá. Sasu Hovi obdržel dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    56:45
    Orli právě vstřelili branku!
    A taky že to zajímavé je! ONDŘEJ FIALA si vybruslil z mezikruží s pukem až téměř do rohu, z bezprostřední blízkosti pak překvapil Zabu rychlým švihem nad rameno! Asistence: Milan Procházka.
     
    57:40
    Vídeň je v pásmu, její hráči ale vypadají dosti odevzdaně.
     
    57:57
    Keller se ale s porážkou smířit nehodlá! Rychlou střelou zápěstím vyzkoušel Hoviho pozornost, ten stačil přitisknout ruku k tělu.
     
    58:29
    Na ledě se dějí zajímavé věci. Vyloučeni Thomas a Keller, první za nedovolené bránění, druhý za krosček.
     
    59:10
    Orli si přihrávají ve svém obranném pásmu a nikam už nespěchají.
     
    59:33
    Hoviho pravděpodobně poslední zákrok, od modré zastavil střelu v podání Schiechla.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    A Orli vítězí! Po takovémto výsledku je jasné, že si Vídeň Orly do play-off vybrat nemůže. Dnes se znojemským hráčům příliš nedařilo pouze v první třetině, ale zbytek utkání zcela opanovali. Přeji příjemný zbytek večera z Vídně, brzy napočtenou u zápasů play-off!

    Už zítra pak zde na Onlajny.com můžete sledovat přímý přenos z volby soupeřů pro čtvrtfinále EBEL. Orli budou mezi nejlepšími čtyřmi. (20:08:11)

    Lukáš Peroutka

    Vojta Pojer

    Marcela Procházková

    Branky a nahrávky: 5. Beech (Schlacher), 9. Rotter (Schlacher), 12. Keller (Fraser), 39. Keller (Rotter, Beech) – 2. Pucher (Sova, Havlík), 27. Sýkora (Lattner), 31. Sýkora (Lattner, Pavlikovský), 37. Lattner (Bořuta), 47. Procházka (Pavlikovský, Fiala), 48. Havlík (Podešva, Pucher), 57. Fiala (Procházka)


    spusu Vienna Capitals: Zaba (Penker) – Fraser, P. Lakos, Veideman, Peter, Klimbacher, Schlacher – Keller, Beech, Sylvester – Fortier, Gratton, Rotter – Ferland, Schiechl, Fischer – Puschnik, Schweda, Hartl.
    HC LERAM Orli Znojmo: Hovi (Čech) – Pavlikovský, Štach, Sova, Thomas, Kolarz, Bořuta, Magovac, Müller – Blatný, Sýkora, Lattner – Podešva, Pucher, Havlík – Procházka, Bartoš, Novák – Špaček, Fiala, Šeda.

    Rozhodčí: Erd, Smetana – Johnston, Smeibidlo
    bahis siteleri