Los Angeles – Carolina 3:1 (kon.) | Montreal – Toronto 4:3 (po pr.) | Chicago – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Edmonton – Calgary 1:2 (po pr.) | Washington – Philadelphia 4:5 (po pr.) | New Jersey – San Jose 2:4 (kon.)
NY Islanders – Florida 3:5 (kon.) | Vancouver – Ottawa 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
San Jose Sharks
Neděle 02.03.2014, 21:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Nedělní večer na našem serveru je opět ve znamení hokeje! Ďáblové z New Jersey v čele s elitní trojicí českých hokejistů vyhlásili finální útok na příčky zaručující play-off, rozhodovat se bude až v samotném závěru základní části NHL! Velice těžký duel je nyní čeká na domácím ledě, kdy se proti nim postaví San Jose Sharks! Začátek klání je naplánován na 21 hodin, což je pro české fanoušky poměrně příznivý čas. Onlajn přenosem vás provede Petr Dejnožka.
     
    San Jose po olympijské přestávce nejprve smetlo ze stolu Philadelphii v poměru 7:3, den na to však překvapivě nestačilo na nejhorší mužstvo celé NHL Buffalo Sabres. Sharks velmi houževnatě bojují o kvalitní umístění v první čtyřce Západní konference, bod za nimi jim hlasitě dýchají na záda hráči Colorada Avalanche. Postup do vyřazovacích bojů mají hráči San Jose již s největší pravděpodobností zajištěn.
     
    New Jersey Devils naopak musejí oproti svému soupeři řešit naprosto jiné problémy. Po úvodní nepříliš vydařené polovině základní části se výběr okolo Jaromíra Jágra pomalu zvedá a hledá případné skulinky na jedno z míst ve vyřazovacích bojích. Na osmou pozici v tuto chvíli Ďáblové ztrácejí již pouhé tři body. V závěrečných duelech ale půjde o všechno, východní konference je velmi vyrovnaná a mezi třetí Tampou Bay a právě jedenáctým New Jersey je rozdíl pouhých osmi bodů!
     
    Do statistik Devils rázně promlouvají také čeští hráči. Tím nejznámějším je jistě Jaromír Jágr, který v minulém duelu proti New Yorku Islanders vstřelil svůj sedmistý gól v kanadsko-americké NHL a stal se třetí hvězdou zápasu. O pravidelný bodový příděl se starají také Patrik Eliáš a Marek Židlický.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Židlický, Volčenkov, Gelinas, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Bernier, Eliáš, Henrique – Ryder, Loktionov, Clowe – Josefsson, Gionta, Carter

    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Boyle, Vlasic, Braun, Irwin, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Pavelski – Havlát, Couture, Marleau – Kennedy, Wingels, Burish – Brown, Desjardins, Sheppard.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Domácí začali velmi aktivně, Jaromír Jágr se ihned usadil s kotoučem v rohu kluziště. Do předbrankového prostoru se mu však dostat nepodařilo.
     
    01:19
    Zatím stále čekáme na úvodní střelecký pokus dnešního duelu, brankáři jsou zatím bez práce. Více u kotouče jsou však hokejisté San Jose.
     
    02:03
    Stále se hraje bez jediného přerušení, od modré čáry prověřil pozornost Stalocka Marek Židlický, brankář ve službách Sharks však jeho pokus v poklidu vyrazil.
     
    04:11
    Na druhé straně Couture protáhl poprvé v duelu Schneidera, o několik později se znovu dostal k zakončení. I tentokrát však dopadl lépe brankář Ďáblů.
     
    04:51
    Přechod New Jersey do útočného pásma byl zastaven pro postavení mimo hru, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    06:07
    Travis Zajac se tvrdě opřel do příklepu, svoji ránu ale nasměroval pouze do výstroje Stalocka.
     
    06:59
    Tyler Kennedy dostal na hranici levého kruhu chvilku prostoru, na branku New Jersey následně vyslal skrytou střelu, kterou brankář Schneider sice úplně dobře neviděl, naštěstí pro domácí ho ale trefila do ramene.
     
    07:43
    Hraje se velmi svižně, bez zbytečného přerušování. Oba celky si zatím nedokázaly vypracovat žádnou stoprocentní příležitost.
     
    07:51
    Josefssonovu střelu ukryl Stalock do své lapačky a umožnil tím prostor pro úvodní komerční přestávku dnešního mače.
     
    08:33
    Dainius Zubrus se po šikovné Jágrově přihrávce dostal do samostatného úniku, proti Stalockovi zvolil bekhendovou kličku, jenže tu mu hostující gólman vystihl a betonem jeho obrovskou šanci zlikvidoval!
     
    09:16
    San Jose kombinuje v útočné třetině, do zakončení se na kruzích dostal úplně volný Joe Thornton! Z dobré pozice ale napálil pouze hruď Coryho Schneidera!
     
    10:07
    Na obou stranách jsme viděli zajímavé střelecké příležitosti, skóre ale zůstává nezměněno. Na střely jsou o něco málo aktivnější hráči ze San Jose.
     
    11:20
    Viděli jsme několik nepřesností na obou stranách, nebezpečnější zakončení z toho však nebylo. Oba brankáři si zatím počínají velmi jistě.
     
    12:08
    Další přerušení přináší reklamní brejk. Hraje se poměrně vyrovnaný hokej, ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší převahu.
     
    12:47
    Eliáš získal kotouč na útočné modré a okamžitě ho poslal na branku, Stalock znovu neomylný.
     
    13:08
    Sharks se dostali pod nepříjemný tlak soupeře, a tak raději ihned poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    14:05
    O minutu později se to samé opakuje na straně druhé, vhazovat se bude po pravici Schneidera.
     
    14:39
    Jágr se šikovně vymotal z rohu kluziště, jeho následnou střelu na přední tyč však brankář Sharks dokázal vytěsnit mimo.
     
    15:36
    Domácí jsou v těchto chvílích značně nebezpečnější, Eric Gelinas opět uháněl sám na branku! Tentokrát to útoční Jersey řešil střelou po ledě, na kterou znovu dokázal Alex Stalock bravurně zareagovat!
     
    16:45
    První dějství se blíží ke svému konci, New Jersey má v těchto momentech navrch. Alex Stalock se však mezi tyčemi Sharks rozchytává k bravurnímu výkonu.
     
    17:26
    Steve Bernier z levého kruhu protiútok San Jose v radost přetavit nedokázal, Schneider si na své konto připsal devátý úspěšný zákrok.
     
    18:11
    Ryan Carter na straně druhé svoji střelu mezi tři tyče nevměstnal, Devils však zůstanou s kotoučem v útočném pásmu.
     
    19:37
    San Jose si v samotném závěru první části zahraje úvodní přesilovou hru dnešního mače. Patrik Eliáš (NJD) zahákoval jednoho z hráčů soupeře a již sedí se skloněnou hlavou na trestné lavici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vedoucí gól nepřinesla, přesto jsme byli svědky několika slibných příležitostí. Více vidět byli domácí hokejisté, kteří ale neproměnili dva samostatné úniky, což by je postupem času mohlo velmi mrzet. Druhá část začne asi v 21:58.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 8:9
    vhazování: 5:3
    hity: 10:5
    trestné minuty: 2:0
    přesilové hry: 0/0 – 0/0
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (NJD) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 5:50
    Patrik Eliáš (NJD) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 4:35
    Marek Židlický (NJD) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 8:54
    Martin Havlát (SJS) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 5:14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    San Jose ještě dohrává početní výhodu, v jejím úvodu ve druhé části Devils vyhodili až za Stalocka.
     
    20:39
    A stejná situace se opakuje o několik sekund později.
     
    21:19
    Matt Irwin dostal puk na modrou čáru, udělal dva rychlé kroky dopředu a vypálil. Schneider jeho ránu vyrazil ramenem až do ochranné sítě.
     
    21:37
    Domácí v plném počtu.
     
    21:55
    Vlasic nedokázal udržet puk na modré čáře, vzápětí se tedy píská postavení mimo hru od hráčů San Jose Sharks.
     
    22:21
    V úvodu druhého dějství se velmi často přerušuje, kotouč již několikrát vylétl mimo hrací plochu. Brankáři na obou stranách téměř bez práce.
     
    22:59
    Je již téměř tradicí, že v zápasech New Jersey mnoho branek nepadá a vypadá to, že dnes tomu nebude jinak.
     
    23:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A vzápětí tu máme vedoucí branku dnešního mače! LOGAN COUTURE (17) byl ve správný moment na tom ideálním místě, kam se po Schneiderově zákroku odrazil puk a pro útočníka Sharks nebyl velký problém dorazit kotouč do prázdné branky – 0:1! Asistence: Tommy Wingels (20) a Jason Demers (25).
     
    24:33
    Jersey musí rázem zabrat zejména směrem dopředu, Jágrova akce ale neměla příliš dlouhého trvání.
     
    24:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Z vedení se však hosté příliš dlouho neradovali! ADAM HENRIQUE (18) si velmi šikovně najel na brankoviště, počkal si na milimetrový pas Steva Bernier a stačilo mu pouze nastavit čepel své hole – 1:1! Asistence: Steve Bernier (8) a Eric Gelinas (19).
     
    26:09
    Rázem se nám vše vrací do starých kolejí. Uvidíme, zda nám vstřelené branky alespoň trochu rozproudí hokejové nasazení na obou stranách.
     
    26:48
    Na Gelinasův pas spoluhráči tentokrát nedosáhli, protiútok San Jose následně skončil za brankou Coryho Schneidera.
     
    27:23
    Andy Greene byl příliš nedočkavý při přechodu do útočné třetiny, píská se ofsajd Devils.
     
    28:12
    Rafi Torres se šikovně otáčel na hranici brankovišti, Schneider jeho úmysl vystihl a zakončení po ledě betonem vyrazil.
     
    29:08
    Po dalším přerušení se bude vhazovat po pravé ruce domácího brankáře. San Jose se snaží strhnout náskok zpět na svoji stranu.
     
    29:08
    Zatím střelec jediné branky San Jose Logan Couture (SJS) to v útočném pásmu přehnal s důrazem, za hrubost dostane dvouminutový trest. Svoji úvodní přesilovou hru si vyzkouší také hráči New Jersey Devils.
     
    29:33
    Domácí se snaží v útočném pásmu zkrotit neposedný kotouč, s úspěchem se zatím příliš neshledali.
     
    30:39
    Andy Greene příklepem od modré čáry přestřelil branku Stalocka, Sharks se následně osvobozují.
     
    31:08
    V samotném závěru si New Jersey dokázalo vytvořit souvislý tlak, aktivní byl zejména již zmiňovaný Greene. Obránce Ďáblů však ani jednou branku soupeře trefit nedokázal.
     
    32:02
    Sheppardova rána byla odražena až do ochranné sítě, po reklamní pauze nás čeká vhazování před Cory Schneiderem.
     
    32:59
    Jaromír Jágr prosvištěl útočným pásmem kolem dokola, střelou ani přesnou přihrávkou však jeho počínání si neskončilo.
     
    33:18
    Icing New Jersey.
     
    33:48
    Joe Thornton nasměroval své zakončení do lapačky Schneidera.
     
    34:22
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey ještě ve druhé třetině obrací skóre zápasu ve svůj prospěch! Henrique předvedl za brankou slušnou práci, následně namazal na modrou čáru Merrillovi na střelu! Jeho ránu ještě šikovněji tečoval PATRIK ELIÁŠ (13), který tím strhl náskok na stranu Devils – 2:1! Asistence: Jon Merrill (6) a Adam Henrique (15).
     
    34:51
    Domácí jsou evidentně povzbuzeni svými úspěchy a snaží se je ještě rozmnožit. Nyní byl však v útočném pásmu Devils kotouč zašlápnut v rohu.
     
    35:40
    Joe Pavelski na druhé straně vlétl do útočné třetiny, v nejdůležitější moment mu však kotouč utekl.
     
    35:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ukázková kombinace z říše snů v podání Pavelski a zakončujícího RAFFIHO TORRESE (3)! Druhý jmenovaný si na jeden dotek přes celou šíři útočného pásma narazil se svým spoluhráčům a na samotném konci zakončil do odkryté svatyně – 2:2! Asistence: Joe Pavelski (26) a James Sheppard (6).
     
    37:04
    Nyní jsou naopak aktivnější hráči San Jose, obránci domácího týmu se mají opravdu co otáčet.
     
    38:11
    Ryder se šikovně vymotával z rohu kluziště až do zakončení, na poslední chvíli mu ale kotouč přeskočil čepel hokejky.
     
    38:30
    Sheppard se ocitl v obrovské příležitosti! Po chybě v defenzívě Jersey se k němu dostal kotouč zpoza branky na kruhy, kde ho útočník Sharks bleskově zametl na branku. Cory Schneider elegantně sebral letící puk lapačkou a udržel tím nerozhodné skóre!
     
    38:52
    Na konci druhé části se bude bránit výběr San Jose. Marc-Edouard Vlasic (SJS) podrazil Travise Zajace, za což dostane šanci odpočinout si na dvě minuty za katrem.
     
    39:13
    Oslabení začínají hosté skvěle, drží kotouč za brankou Schneidera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část přinesla mnohem zajímavější podívanou. Diváci v Prudential Center viděli hned čtyři góly, po dvou na každé straně. Hraje se stále vyrovnaně a o důležitých bodech může rozhodnout každá chyba. Uvidíme, jak se nám duel vyvine ve třetí třetině, ta startuje zhruba v 22:52.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 14:18
    vhazování: 19:13
    hity: 17:10
    trestné minuty: 2:4
    přesilové hry: 0/1 – 0/1
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (NJD) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:41
    Patrik Eliáš (NJD) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 9:35
    Marek Židlický (NJD) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:13
    Martin Havlát (SJS) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Domácí ještě dohrávají přesilovou hru, kombinaci všech tří českých hokejistů zakončil Jaromír Jágr z dobré pozice těsně mimo!
     
    41:03
    Hosté jsou pochopitelně již v pěti, přesto se však musí bránit nájezdům soupeře! Ryan Clowe se protáhl po pravé straně až do brankoviště, jeho zakončení si však Alex Stalock skvěle pohlídal!
     
    42:23
    San Jose ve druhé části do útočných akcí ještě nepromluvilo, domácí mají prozatím silně navrch. Uvidíme, jak dlouho to hráčům New Jersey vydrží.
     
    43:17
    Zajac na pravém mantinelu nezpracoval přihrávku, útočná kombinace Sharks však dopadla velmi obdobně.
     
    44:36
    Wingels svůj pokus nasměroval do rukavice Coryho Schneidera, vybojoval tím vhazování v útočné třetině svého týmu.
     
    45:03
    Patrik Eliáš a vzápětí také Marek Židlický prověřili pozornost Alexe Stalocka, gólman San Jose měl opravdu hodně práce! Nerozhodné skóre se mu však podařilo uhájit!
     
    46:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté byli ve třetí části pod silným tlakem, nyní se však radují z vedoucí branky! Pavelski přenechal na mezikruží puk pro MATTA NIETA (7), který z první tvrdou ranou propálil Coryho Schneidera – 2:3! Asistence: Joe Pavelski (27) a Joe Thornton (51).
     
    46:50
    Jason Demers (SJS) vzápětí dává domácím hokejistům šanci na rychlou odpověď, ze souboje si totiž odnesl dvě minuty za Zajacovo podražení. Přesilové hry však dnes Devils nevycházejí podle představ.
     
    47:39
    Domácí musí další útočnou akci zakládat až zpoza vlastní branky, San Jose se zatím brání velmi zodpovědně.
     
    48:21
    Tvrdá Greenova dělovka byla těsně před Stalockem sražena do rohu.
     
    48:50
    Ani tato početní výhoda brankou neskončila, potrestaný Demers již létá po ledové ploše.
     
    49:21
    Jágr předvedl kličku na útočné modré, čímž způsobil postavení mimo hru. Ďáblové to tak musí zkoušet znovu a znovu.
     
    50:11
    Greene nyní již prověřil pozornost Alexe Stalocka, brankář Sharks našel jeho tvrdý pokus příklepem mezi svými betony.
     
    50:46
    Nepřesnost v rozehrávce New Jersey navíc znamená zakázané uvolnění.
     
    52:03
    Ďáblové po dlouhé době konečně srovnali poměr střel, stále však ztrácejí jednu branku. Do konce zápasu navíc schází necelých osm minut.
     
    52:51
    Joe Thornton nasměroval svou ránu na bližší tyč, Schneider se na ni dokázal namáčknout včas a puk odrazit. Na nějaký silný tlak New Jersey to zatím ani náhodou nevypadá.
     
    53:25
    Přechod do pásma v podání Sharks nebyl přesný, píská se totiž ofsajd.
     
    54:25
    Velmi zajímavá příležitost pro New Jersey Devils přichází s přesilovou hrou! Andy Greene se až z pozice obránce prokličkoval až do samostatného úniku, drobný háček Justina Brauna ho nezastavil, radost z gólu mu ale pokazil další skvělý zákrok Stalocka!
     
    54:25
    Jak již bylo zmíněno, Justin Braun (SJS) si za hákování odsedí menší trest na lavici hanby.
     
    55:00
    Jersey se nepřesnou rozehrávkou sami vyhnali z útočného pásma, nyní musí zakládat útočnou akci až z vlastní třetiny.
     
    56:03
    Domácí si v početní výhodě ještě nevystřelili, Braun se již pomalu chystá zpět do hry.
     
    56:25
    Hosté v plném počtu.
     
    56:38
    Boyle poslal kotouč na zakázané uvolnění, hra se tedy vrací před branku San Jose Sharks.
     
    56:38
    Trenér Sharks chce nechat svým hráčům chvíli vydechnout, vybírá si tedy oddechový čas!
     
    57:13
    Židlického sražené nahození vrátil do ohně Ryane Clowe, Stalock roztažený přes celou branku však kotouč za svá záda nepustil!
     
    57:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hřebíček do rakve New Jersey v dnešním zápase dává chyba v rozehrávce a nekompromisní potrestání v podání přesné střely, kterou vyprodukoval PATRICK MARLEAU (25) – 2:4! Bez asistence.
     
    58:30
    Schneider je na střídačce, domácí to ještě zkouší v šesti!
     
    59:03
    Židlického nahození končí až v rohu kluziště, Thornton šikovně posílá puk daleko od branky San Jose.
     
    59:36
    Dainius Zubrus z dobré pozice minul branku Sharks, Jersey to již v dnešním zápase nestihnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Díky dobře odehrané třetí třetině se San Jose raduje ze zisku dvou bodů, New Jersey se postupová osmička zase o drobný dílek vzdálila. Vítěznou branku si do svých statistik připsal Nieto.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 23:22
    vhazování: 23:23
    hity: 19:12
    trestné minuty: 2:8
    přesilové hry: 0/4 – 0/1
     
    Československá stopa v utkání:

    Jaromír Jágr (NJD) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:56
    Patrik Eliáš (NJD) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:30
    Marek Židlický (NJD) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:16
    Martin Havlát (SJS) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:41
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matty Nieto (SJS) 1+0
    2. Adam Henrique (NJD) 1+1
    3. Joe Pavelski (SJS) 0+2
     
    To je z tohoto zápasu již opravdu vše, program NHL dnes v noci ale ještě ani zdaleka nekončí! Příjemnou noc vám přeje Petr Dejnožka! (23:33:45)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 25. Henrique (Bernier, Gelinas), 35. Eliáš (Merrill, Henrique) – 24. Couture (Wingels, Demers), 36. Torres (Pavelski, Sheppard), 47. Nieto (Pavelski, Thornton), 58. Marleau


    New Jersey Devils: Schneider (Brodeur) – Fayne, Greene, Židlický, Volčenkov, Gelinas, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Bernier, Eliáš, Henrique – Ryder, Loktionov, Clowe – Josefsson, Gionta, Carter
    San Jose Sharks: Stalock (Niemi) – Boyle, Vlasic, Braun, Irwin, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Pavelski – Havlát, Couture, Marleau – Kennedy, Wingels, Burish – Brown, Desjardins, Sheppard

    Rozhodčí: O´Rourke, Kimmerly – Murray, Sericolo
    bahis siteleri