Tomsk – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Spartak – Machačkala 2:2 (kon.)
konec
FK Tom Tomsk
1:1 (0:0)
FK Krasnodar
Pondělí 17.03.2014, 13:30 • Stadion Zvezda, Perm • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Ruská nejvyšší fotbalová soutěž má na programu další sérii utkání, do které patří také souboj celků FK Tom Tomsk a FC Krasnodar. Úbodní výkop je na domácí půdě Tomsku naplánován na 12:30.
     
    Pohled od tabulky
    Favoritem duelu bude zcela jistě hostující Krasnodar, který se nachází na sedmé příčce tabulky. Na svém kontě má 33 bodů. Tomsk má zcela odlišné starosti, se 16 body se nachází na sestupové patnácté příčce. První vzájemné utkání právě probíhající sezony ovládl Krasnodar, který na domácí půdě zvítězil přesvědčivě 4:0. Která z družin si odnese pomyslné vavříny nyní?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Vašek – Milanov, Jiránek, Rykov, Bojarincev – Baškirov, Mureşan – Někchajčik, Pančenko, Ignatovič – Holenda
    Náhradníci: Bozović, Aravin, Bazenov, Cebanu, Golyšev, Čerevko, Komkov, Pinter, Portnjagin, Sabitov, Saláta

    FC Krasnodar: Sinitsyn – Kalesin, Granqvist, Martynovič, Jędrzejczyk – Mamajev, Gazinskij, Abreu – Joaozinho, Ari – Wanderson
    Náhradníci: Komličenko, Anđelković, Filcov, Markov, Petrov, Pomerko, Sigurdsson, Tubić

    Rozhodčí: Arslanbekov – Baryšnikov, Petrosjan.
     
    Oba celky již pomalu nastupují na trávník, který je dnes vinou deště velmi podmáčený. Za malou chvíli proběhne úvodní výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jako první se vydali kupředu fotbalisté Krasnodaru, Dlouhý centr z pravé strany si ale stáhl Vašek. Brankář hostí následně bleskově rozehrál.
     
    3
    Po rychlém přechodu do ofenzivy se ocitl zcela sám před Sinitsynem Ignatovič. Domácí záložník ale zakončil velmi zbrkle, přízemní rána neměla naději na úspěch. Totožně dopadl i následný rohový kop.
     
    4
    N trávníku došlo ke tvrdému souboji, po kterém zůstal ležet Milanov. Nakonec se ale s bolestivou grimasou zvedá a zdá se, že bude pokračovat ve hře.
     
    6
    Mamajev se individuálně prodíral až do chvíle, kdy se mu na hranici velkého vápna postavil do cesty domácí krajní obránce, který poté odkopl balon do bezpečí.
     
    7
    Přihráku z pravé strany hrací plochy se pokusil zužitkovat Abreu. Hostující záložník ale úspěch neslavil, střela mu příliš nesedla. Míč doputoval do rukavic připraveného Vaška.
     
    8
    Krasnodar je momentálně aktivnějším mužstvem, Tomsk ale žádné větší nebezpečí nepřipouští. Hraje se převážně v okolí středového kruhu.
     
    10
    Opět dlouhý centr od pravé lajny v podání hostujícího celku. Nyní jej ale odvrátil pohotový Martin Jiránek. Dobývání branky Tomsku pokračuje i nadále.
     
    12
    Na trávníku se stále nic převratného neděje, herní obraz je stále stejný. Krasnodar kombinuje na útočné polovině, kde se snaží přijít na recept, kterak překonat defenzivu domácích.
     
    13
    Joaozinho si stáhl balon, obhodil si obránce Tomsku a pokusil se zamířit do pravého horního rohu Vaškovy branky. Míč ale zakroutil nepřesně, rána neměla gólové parametry.
     
    15
    Nyní se objevil v akci Ari, který se probil až do velkého vápna. Přihrávka na volného spoluhráče ale byla sražena. Pumelice Joaozinha poté dopadla totožně.
     
    16
    Kupředu se ale vydali také fotbalisté v zeleném, tedy družina Tomsku. Holenda si ale při svém počínání pomohl nedovoleným způsobem, soupeře zatáhl za dres. Hlavnímu arbitrovi tento počin neunikl.
     
    18
    Stále čekáme na výraznější příležitost, obě musžtva hrají velmi opatrně a ze zabezpečené defenzivu. Územní převahu má ale Krasnodar.
     
    20
    Holenda upadl ve velkém vápně, načež se dožadoval pokutového kopu. Hlavní sudí ale nedovolený zákrok neviděl, což se při opakovaném záběru potvrdilo. Krasnodar bude rozehrávat.
     
    21
    Mamajev se prohnal obranou Tomsku a pokusil se vypálit. Rána ale byla zblokována. K dorážce se nikdo z hostujících nedostal, u balonu byl nejrychleji Petr Vašek.
     
    23
    Hosté se pokoušeli o dlouhý nákop, který ale obrana Tomsku pohlídala. O jeho doputování za úroveň brankové čáry se postaral Martin Jiránek. Odkop pro domácí.
     
    24
    Z uctivé vzdálenosti testoval Vaškovu pozornost Mamajev. Na světelné tabuli se ale skóre ani nyní nepohne, brankář Tomsku přízmení pokus lapil.
     
    26
    Volný kop hostujícího celku obrana Tomsku ovrátila na rohový kop, který se po hlavičce Bordačeva bude opakovat. Ani napodruhé ale Krasnodar úspěch neslavil, ačkoliv si míč ke střele rovna Wanderson.
     
    27
    Rychlý protiútok Tomsku byl zpomalen nepřesnou přihrávkou Baškirova, kterou musel Ignatovič zpracovávat velmi složitě. Domácí poté dovedli kombinaci až ke stoperům.
     
    29
    Stále stejný scénář, Krasnodar kombinuje kolem dobře postaveného obranného valu domácího celku. Do větších šancí se ale nedostává. Utkání zatím oku fanoušla příliš nelahodí.
     
    31
    Dalekonosná rána v podání Joaozinha končí mimo branku Tomsku. Vašek bude vykopávat. Podaří se domácím zahrozit?
     
    32
    Mamajev převedl fantastickou ekvilibristiku, díky které se prohnal přes dva protihráče. Třetím byl ale zastaven, Krasnodar bude zahrávat rohový kop.
     
    33
    Při standartní situaci Krasnodaru se musel vytáhnout Petr Vašek, který vyboxoval centr mířící na hlavu Wandersona. Rovněž díky českému brankáři živí domácí naději na dorbý výsledek.
     
    34
    Neuvěřitelný zíkrok Petra Vaška! Domácí muž s rukavicemi nejprve zlikvidoval ránu z velké vzdálenosti, načež si poradil také s dorážkou Gazinského. Branka by ale nakonec přesto neplatila, neboť byli hosté v ofsajdu.
     
    35
    Ignatovič se proháčkoval až k velkému vápna, kde chtěl přihrát Baškirovovi. Dobíhající spoluhráč ale balon na hrací ploše nezastihl. Krasnodar bude vhazovat.
     
    37
    Hosté se chtěli opět prosadit dlouhým nákopem, který byl ale zastaven hvizdem sudího. Pomezní arbitr správně viděl ofsajd.
     
    38
    V současné chvíli se vše podstatné odehrává v okolí středového kruhu, kde ani jednomu z celků nebezpečí nehrozí. Krasnodar stále nemůže najít recept na obranu Tomsku.
     
    40
    Ari přistrčil balon Joaozinhovi, který se pokusil odcentrovat do velkého vápna. Zde ale číhal pouze dobře postavený Martin Jiránek. Nebezpečí tak bylo na malou chvíli zažehnáno.
     
    41
    Další centr Krasnodaru. Tentokráte skončil v náručí Petra Vaška, který nikam nespěchá. Domácí by již zcela jistě uvítali přestávku, neboť jsou pod stále větším optickým tlakem.
     
    42
    Protiútok Tomsku zastavuje postavení mimo hru, které neuniklo pomeznímu arbitrovi. Krasnodar bude rozehrávat. Úvodní poločas se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    43
    Pančenko se dostal zcela sám před Sinitsyna, avšak i on byl zastaven ofsajdem. Jak ukázal opakovaný záběr, neprávem. Tento fakt ale na celé situace nic nemění.
     
    44
    Mamajev se prodral po levé straně až před Vaška, který ale proti tvrdé střele opět výborně zasáhl. Domácí brankář je zatím strůjcem bezbrankového stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla velkou územní převahu Krasnodaru. Hosté ji ale také díky vynikajícímu výkonu gólmana Petra Vaška nedokázali zužitkovat. Jak se bude utkání vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 1:4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Krasnodar zahájil druhý poločas dlouhým centrem, který ale skončil v zámezí. Vašek bude vykopávat.
     
    47
    A znovu snaha o kombinaci v podání hostující družiny. Vše ale končí u Vaška, který má v dnešním duelu skutečně hodně práce. Zatím ale svůj celek drží nad vodou.
     
    49
    Akce vedená Gazinským končí v zámezí, domácí budou vhazovat. Zatím se jim stále nedaří vymanit z tlaku Krasnodaru.
     
    50
    Další lehký bonbónek pro Petra Vaška. Gólman Tomsku s přehledem stáhl táhlý centr od pravé lajny. Náldeně rozehrál bleskovým vyhozením.
     
    52
    Utkání nadále pokračuje velmi nevýrazně, Krasnodar kombinuje, Tomsku se nedaří dostat na útočnou polovinu. Obrannný val ale zatím celku v zelených dresech funguje náramně.
     
    53
    V okolí středového kruhu byl doslova sestřelen Ignatovič. Hlavní sudí si toho všiml a nařídil volný kop. Dlouhý nákop ale obrana Krasnodaru odvrátila do klidných vod.
     
    54
    Protiofenziva byla zastavena ostrým zákrokem Mamajeva, to vše k velké nelibosti domácích příznivců. Hlavní sudí ale kartu udělovat nebude.
     
    56
    Hosté chtěli projít podél pravé lajny, v čemž jim ale zabránil Baškirov. Krasnodar se dostane pouze k vhazování. Ve druhé půli jsme nebyli svědky výraznější brankové příležitosti.
     
    58
    Joaozinho si narazil s Arim a pokusil se projít mezi dvěma obránci Tomsku. Ti jej ale v jeho počínání zastavili a následně odkopli balon až za půlící čáru.
     
    59
    Tomsk se po dlouhé dově zjevil před velkým vápnem, kde ale příliš nebezpečí nenadělal.
     
    60
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Krasnodar velký šok. Hosté navzdory velké převaze budou muset dotahovat. KIRILL PANČENKO se dostal k odraženému balonu a přesně mířenou ranou k pravé tyči nedal Sinitsynovi nárok.
     
    62
    Krasnodar se pokusil rychle odpovědět, ale lehká střela Wandersona nesupěla. Stejně tak i protiútok domácích, kteří působí o poznání živěji.
     
    63
    Někchajčik se podél levé lajny dostal až do velkého vápna, okdud zamýšlel křižný pas. Do přihrávky ale vložil nohu jeden z hostujících obránců. Herní obraz se nyní změnil, akce střídá akci.
     
    64
    Granqvistovu dělovku domácí odvrátili na rohový kop. Ten ale přílišné potéže Tomsku nepřinesl. Hosté ale pokračují v tempu z úvodu duelu. Podaří se jim vyrovnat?
     
    66
    Opět v akci Granqvist, který ale nyní držel balon tak dlouho, až o něj přišel. Domácí poté odkopli do klidných vod. Krasnodar ale zřejmě zahájí další obléhání branky Tomsku.
     
    67
    Abreu se provnili nedovoleně, domácí budou rozehrávat volný kop. To vše ale z velké vzdálenosti. Pančenkův centr nakonec nikdo ze spoluhráčů nedostihl.
     
    68
    Dlouhý centr z pravé strany lapil Vašek. Krasnodaru se čas na vyrovnání stále více krátí. Hosté si na obranu Tomsku stále nemohou přijít.
     
    70
    Na trávníků zůstal ležet Pančenko, který utržil ošklivý šlapák. Nakonec se ale zvedá a odchází po svých. Schyluje se k úvodnímu střídání.
     
    71
    Je tomu skutečně tak. Domácí posílají na trávník Portnjagina, který nahradí Někchajčika.
     
    72
    Pančenko si efektně obhodil protihráče, načež stihl odcentrovat do předbrankového prostoru. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nečíhal. Hosté se poté osvobodili.
     
    73
    Střídání také na straně Krasnodaru. Ariho nahradí Komličenko.
     
    74
    Nově příchozí borec ihned odcentroval před branku, kde se dostal k hlavičce Wanderson. Vašek si ale s nevýrazným pokusem poradil na výbornou.
     
    75
    Z hrací plochy odchází za potlesku diváků střelec jediné dnešní branky, a to Kirill Pančenko. Nahradí jej Golyšev.
     
    77
    Tomsk se hnal kupředu, avšak Jan Holenda si pomohl nedovoleným způsobem. Rozehrávat bude Krasnodar, kterému čas utíká velmi rychle.
     
    78
    K dlouhému centru se Wanderson nedostal, Vašek byl u balonu dříve. Domácí směřují za cenným bodovým ziskem. Uvidíme, zda se jim podaří souboj dotáhnout.
     
    80
    Gazinskij testoval Vaškovu pozornost ranou z pravé strany. Český brankář ale tvrdou ránu opět vytěsnil, Krasnodar bude kopat rohový kop. Hosté budou dvojnásobně střídat.
     
    80
    Trávník opustí Abreu, nahradí jej Petrov.
     
    80
    Ze hřiště odchází také Gazinskij, místo kterého okusí atmosféru duelu Pomerko.
     
    81
    Domácí se dostali do slibné pozice, ze které ale nedokázali odcentrovat. Hosté ale stále více otevírají defenzivu. Není divu, ztráta bodů z dnešního utkání by byla velice bolestivá.
     
    83
    Tomsk působí stále více sebevědomě. Hosté mají problém usadit se na útočné polovině.
     
    84
    Rovněž Tomsk využije i poslední možnost střídání. Místo Ignatoviče si zahraje Čerevko.
     
    85
    Volný kop Krasnodaru se neujal, domácí jej odhlavičkovali daleko od branky. Hosté ale budou pokračovat v ofenzivním snažení. Do konce základní hrací doby zbývá zhruba pět minut.
     
    86
    Petr Vašek se postará o odkop. Domácí brankář pochopitelně nikam nespěchá. Každý moment oddechu přijde Tomsku více než vhod.
     
    88
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Hostující družině se přece jenom podařilo vyrovnat. Po rohovém kopu nastal před domácí brankou velký závar, v němž se nejlépe zorientoval WANDERSON. Brazilský útočník poté dopravil balon za bezmocného Vaška.
     
    89
    Golyšev se dostal na hranici velkého vápna k míči, který ale následně napálil vysoko nad. Hosté budou vykopávat.
     
    90
    Krasnodar šlápl na plyn, snaží se vsítit další branku. Obrana Tomsku ale zatím odolává.
     
    90
    K základní hrací době budou nastaveny tři minuty, které mohou přinést mnoho zajímavého.
     
    90+1
    Rohový kop pro Krasnodar. Na domácí tak číhá další nebezpečí. Hostujícímu celku se ale tato situace nepovedla.
     
    90+2
    Totožná situace přichází také po protiútoku Tomsku. Ani domácí se ale od rohového praporku neprosadili. Sledujeme strhující závěr duelu.
     
    90+3
    V závěru utkání se ještě bude žlutit. Za ostrý skluz obdržel karetní trest domácí Milanov (TMS).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhé půli se domácí ujali zásluhou Pančenka překvapivého vedení, avšak Krasnodaru se podařilo alespoň vyrovnat. V závěru klání se prosadil Wanderson. Souboj tak skončil smírně 1:1, z čehož mají větší radost pochopitelně domácí. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 2:7 (15:21:05)

    Libor Kucza

    Branky: 60. Pančenko – 88. Wanderson

    Karty:   90+3. Milanov (TMS)


    FK Tom Tomsk: Vašek – Milanov, Jiránek, Rykov, Bojarincev – Baškirov, Mureşan – Někchajčik (71. Portnjagin), Pančenko (75. Golyšev), Ignatovič (84. Čerevko) – Holenda
    Náhradníci: Bozović, Aravin, Bazenov, Cebanu, Golyšev, Čerevko, Komkov, Pinter, Portnjagin, Sabitov, Saláta

    FK Krasnodar: Sinitsyn – Kalesin, Granqvist, Martynovič, Jędrzejczyk – Mamajev, Gazinskij (80. Pomerko), Abreu (80. Petrov) – Joaozinho, Ari (74. Komličenko) – Wanderson
    Náhradníci: Komličenko, Anđelković, Filcov, Markov, Petrov, Pomerko, Sigurdsson, Tubić

    Rozhodčí: Arslanbekov – Baryšnikov, Petrosjan
    bahis siteleri