Plzeň – Domažlice 4:0 (kon.) | Dukla Praha – Sparta 2:1 (kon.) | Slavia – Brno 0:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
Středa 26.03.2014, 18:30 • Synot Tip Arena, Praha - Eden • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, někdy příště se těším na shledanou. (20:20:48)
     
    Tradiční děkovačka opravdu neproběhla, naopak se na slávisty snesl další pískot. To v opačném koutu stadionu slaví nepočetná skupinka brněnských příznivců.
     
    Sešívaní si za celý zápas nedokázali vyprodukovat žádnou gólovou šanci a od fanoušků to teď dostávají pořádně slíznout. Vypadá to, že děkovačka nebude, neboť domácí příznivci pískají a skandují na své hráče: "My jsme Slavia, vy nejste nic!"
     
    Zatímco v první půli byli hosté zalezlí na své polovině a poctivě bránili útoky Slavie, ve druhé vycítili šanci útočit, a to se jim vyplatilo. Nepříliš pevnou obranu po několika náznacích konečně prolomila rychlá akce, na jejímž konci byla hlava Šislera.
     
    Za pískotu tribun končí i druhý poločas, v němž padla jediná branka, kterou zaslouženě vstřelili Brňané, konkrétně Jan Šisler.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kunc dostává za zdržování žlutou kartu.
     
    90+2
    Brno drží míč u rohového praporku a nemá se k rozehrání autu.
     
    90
    Zápas je nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Píská se další faul, tentokrát poté, co v šestnáctce vyhrál Nitrianský vzdušný souboj nad Kerestešem, který se pak sesunul k zemi. Slávisté jen kroutí hlavami.
     
    88
    Jediný střelec dnešního utkání Jan Šisler opouští trávník, na něj naopak vbíhá Roman Fischer.
     
    88
    Sudí Příhoda si tentokrát vybral jemné postrčení Smejkala na Schustera, které uťalo snažení Slavie.
     
    86
    Juhar si na levém křídle nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    85
    Hostující Skalák dostává žlutou kartu poté, co byl na něj odpískán faul Gecova. Skalák se totiž hodně rozohnil a karetní napomenutí by ho mělo uklidnit.
     
    84
    Slávisté přímý kop rozehráli signálem, kdy Necid míč přistrčil na osu hřiště, kde se do něj opřel Juhar. Až potud všechno správně, následná Juharova pumelice ale letěla mimo.
     
    83
    Další faul Pernici, tentokrát hodně sporný po souboji s Ličkou. Hosté se zlobí, sudí Příhoda je ale neoblomný.
     
    82
    Markovič si v brejku obhodil Dostála, balón si ale příliš předkopl a Čontofalský byl u něj dříve.
     
    82
    I nyní hosté Ličkův pas do šestnáctky bez větších potíží zastavili.
     
    82
    Pernica před vápnem postrčil Necida, což sudí Příhoda viděl a odpískal faul.
     
    81
    Ličkův roh hosté v pohodě odhlavičkovali.
     
    81
    Vošahlík dobře přizvedl centr hlavou pro Juhara, toho Brňané ustrážili jen za cenu rohu.
     
    80
    Hyčkův faul bylo to poslední, co na hřišti udělal, na posledních deset minut ho nahradí Tomáš Kunc.
     
    78
    Kerestešův centr odhlavičkoval Škoda, v bezpečí byli slávisté ale až o několik desítek vteřin později, kdy fauloval Hyčka.
     
    77
    Janotkovi sice odskočil míč od nohy, pak ho ale Ritchie zbytečně zezadu naremploval. Přímý kop pro hosty.
     
    75
    Hyčka vystihl nepovedenou rozehrávku sešívaných a pelášil přímo na domácí bránu. Obešel sice dva soupeře, přes Smejkala už ale neprošel.
     
    74
    2 542 diváků sleduje dnešní duel.
     
    72
    Slávistický kouč Pastoor dvojnásobně střídá. Ze hry odejdou Hrubý s Proškem, místo nich si zahrají Nitrianský s Juharem.
     
    72
    Na opačné straně centroval Prošek tak nepovedeně, že jeho pas skončil na tyči překvapeného Hladkého.
     
    71
    Hosté standardku rozehráli signálem, který se jim ale příliš nepovedl. Balón se přesto ještě jednou dostal k exekutorovi Zavadilovi, jehož prudkou střelu zbrzdil před Čontofalským Pernica. Nebyl to ofsajd, ale balón Pernicovi v gólové příležitosti odskočil.
     
    70
    Škoda u vlastní šestnáctky zválcoval Skaláka, Brno bude rozehrávat přímý kop z velkého úhlu.
     
    69
    Prošek chtěl ve skluzu zastavit míč na hrací ploše, to se mu ale nepovedlo a ještě ostře zajel do Keresteše, jenž se s výkřikem sesunul na zem. Ani tentokrát sudí žlutou kartu z kapsičky nevytáhl.
     
    67
    Pohlednou akci Slavie zastavil bravurně Pernica, který přečetl Hrubého přihrávku na Proška, a ještě vyvezl míč. Při této snaze ho za ruku zastavil Gecov, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře a ani po přerušení hry žlutou kartu Gecovovi neudělil.
     
    65
    Na opačné straně mohl odpovědět Necid, jeho hlavička po Vošahlíkově pasu však přeletěla hostující bránu. Pokud by byla přesnější, byl by to gól, protože Hladký naprosto chybně vyběhl do země nikoho.
     
    64
    Čontofalský podobně jako v minulém zápase s Jihlavou hrubě chyboval při odkopu, měl ale štěstí, neboť zaskočený Skalák si se situací neporadil vůbec dobře.
     
    63
    Brno právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Brno jde zaslouženě do vedení! Skalák dostal na pravém křídle hodně místa k odcentrování a vyprodukoval přesný centr doprostřed vápna, kam si naběhl nikým nehlídaný JAN ŠISLER, jenž hlavou prostřelil Čontofalského!
     
    61
    Střídají i slávisté: Lička za Zmrhala.
     
    60
    Malíka v brněnské sestavě nahrazuje rychlonohý Janotka.
     
    59
    Rohový kop slávisté s problémy odvrátili jen kousek za šestnáctku, kde byl připravený Zavadil. Jeho bomba sice letěla jen doprostřed brány, přesto měl Čontofalský co dělat, aby ji vůbec vyrazil před sebe. A pak měl domácí brankář štěstí neboť to udělal do míst, kde stáli slávisté.
     
    58
    Další rychlá akce Brna. Hyčka posílal přízemní centr na Markoviče, který na poslední chvíli odkopl Smejkal na roh. Kdyby se tak nestalo, šel by Markovič sám na Čontofalského.
     
    56
    Brno se ve druhé půli osmělilo a často podniká nájezdy na slávistickou defenzívu v několika mužích. Slávistická obrana zatím drží, ale vůbec nevypadá skálopevně.
     
    55
    Smejkal teď jako poslední muž zaváhal a nechal se předběhnout Markovičem. Jenže hostující forvard před vápnem ztratil rychlost a raději hledal z druhé vlny nabíhajícího Šislera. Jeho střelu však zablokoval Škoda.
     
    54
    Buchta hledal na zadní tyči Hyčku, před ním ale míč stáhl ze vzduchu Čontofalský.
     
    52
    Necid dobře vybojoval balón na půlicí čáře a vyslal do brejku Zmrhala. Ten dlouho váhal s centrem, ale pak oslovil na pravém křídle rozběhnutého Proška. Jeho následný pas do šestnáctky byl ale pro slávisty příliš vysoký.
     
    50
    Na Zmrhalův rohový kop vyskočil nejvýše Škoda, jeho hlavička ale přeletěla hostující bránu.
     
    50
    Ritchie doplnil útok Slavie a získal pro červenobílé roh.
     
    48
    Rozběhnutého Vošahlíka na levém křídle zastavil zdvižený ofsajdový praporek.
     
    47
    Hra byla přerušena po střetu Hrubého s Buchtou, oba fotbalisté ale budou v pořádku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhá půle začne v 19:31 a herně určitě nemůže být horší než ta uplynulá...
     
    Brňané v pohodě ničí domácí útoky hned v zárodku a hrozí z rychlých brejků, i když ani oni si nevypracovali vyloženě gólovou příležitost.
     
    Úvodní půle je za námi a na slávisty se z tribun snáší pískot prořídlých tribun. A je zasloužený, sešívaní totiž za 45 minut vůbec nedokázali ohrozit Hladkého v brněnské bráně, ani nenabídli fanouškům nějaký náznak pohledné fotbalové akce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Šikovný Hyčka dribloval s míčem, než přišel skluz Gecova. Ten podle rozhodčího Příhody zahrál míč, rozzuřený Hyčka je ale opačného názoru.
     
    45
    První půle je nastavena o jednu minutu.
     
    44
    Markovič mohl jít do rychlého kontru, když si před Škodou posunul míč. Slávistickému stoperovi nezbývalo, než u nastavit tělo, za což zaslouženě dostává žlutou kartu, i když se na rozhodčího hodně zlobí.
     
    44
    Další drobný faul si vybral sudí Příhoda, tentokrát když Gecov postrčil na polovině hřiště Hyčku. Brnu kouskování hry vyhovuje.
     
    43
    Malík pozdě vběhl do souboje s Vošahlíkem, ale poté, co se s řevem skácel na zem, přesvědčil sudího, že faulován byl on.
     
    41
    Sám Zmrhal se chopil exekuce standardní situace, balón však poslal nad brněnskou bránu.
     
    41
    Schuster si vyšlápl na Zmrhala a nabídl Slavii přímý kop z pětadvaceti metrů.
     
    40
    Vošahlíkův přetažený centr těsně před číhajícím Proškem odhlavičkoval Keresteš.
     
    39
    Šisler dobře doplnil útok Brna, následně však pokazil centr do šestnáctky.
     
    37
    Gecov povedeným lobem za obranu vyslal na levé křídlo Zmrhala. Tomu však Buchta centr do šestnáctky zablokoval a ještě balón o slávistického záložníka otřel, čímž získal pro své barvy odkop od brány.
     
    34
    Necid dobře rozjel útok přihrávkou doprava na Proška, který pak z první vracel míč do druhé vlny. Tam si dobře naběhl Zmrhal, místo střely z první si však chtěl přímo na ose hřiště a vrcholu velkého vápna balón ještě zpracovat, a míč mu odskočil...
     
    33
    Dostál si lehkým postrčením pomohl v souboji s Kerestešem.
     
    30
    Zmrhal si nejprve nechtěně narazil o rozhodčího, aby pak rozehrál doleva na Vošahlíka. Ten pak centrem oslovil Necida, ten byl ale ve vápně míčem natolik zaskočen, že se mu jen od hlavy odrazil do zámezí.
     
    29
    Ten však slávisté rozehráli hodně mizerně, u míče je tak Brno.
     
    28
    Po pasu Hrubého se sice Kerestešovi povedlo zablokovat Proška, ale při souboji se sám zamotal do míče a daroval Slavii roh.
     
    26
    Rozběhnutý Keresteš si před Smejkalem píchl míč a pak spadl na zem. Sudí Příhoda byl blízko a naznačil brněnskému hráči, ať se rychle zvedá ze země.
     
    24
    Gecov nadýchaným bochánkem oslovil ve vápně Necida, který si před Pernicou zpracoval míč, ale pak v souboji s ním spadl. Rozhodčího Příhodu to opět nechalo ledově klidným.
     
    23
    Zavadil povedeným centrem vybídl do šance Skaláka. Toho ale ještě čekalo hodně práce v podobě zbavení se obou sešívaných stoperů, než se dostal ke střele z velkého úhlu. Smejkal ji navíc dokázal na poslední chvíli zbrzdit přímo do rukavic Čontofalského.
     
    20
    Smejkalův nákop sice dobře mířil na rozběhnutého Necida, ten byl však v ofsajdu.
     
    19
    Proškův roh sice propadl na roh malého vápna, tam byl ale Buchta dříve než Vošahlík.
     
    18
    Zmrhal nevěděl co s míčem, tak ho z pětadvaceti metrů napálil na brněnskou bránu. Jeho pokus srazil všudybyl Hyčka na roh.
     
    17
    Hyčka před pokutovým územím posunul míč za domácí stopery na Skaláka, jeho prudká střela z mírného úhlu ale skončila jen v boční síti.
     
    15
    Slávisté pomalu přebírají iniciativu, na dostřel Hladkého brány se ale vůbec nedostávají.
     
    12
    Hrubý vyvezl míč po pravé straně a pak prudkou přihrávkou za obranu oslovil Proška. Ten se ale k míči nedostal, neboť včas ze své brány byl Hladký.
     
    11
    Vošahlík dostal míč na levé křídlo, kde si počkal na náběh Ritchieho. Místo, aby mu poslal balón do běhu nebo udělal kličku do středu hřiště, však míč zasekl přímo do Ritchieho cesty. Brňanům pak nedělalo problém Vošahlíka zdvojit, a ten pod tlakem poslal balón jen do zámezí.
     
    8
    Po centru Vošahlíka se v šestnáctce dostal do klinče Prošek, o penaltě ale sudí Příhoda ani neuvažoval. Prošek měl po pádu vyražený dech a na nohy mu museli pomoci i protihráči.
     
    7
    Zavadil ani nadvakrát nedokázal poslat přesný míč do šestnáctky.
     
    6
    Trochu krkolomný útok Brna nakonec vyústil v odražený míč přímo do cesty Malíka, jeho střelu ale na poslední chvíli ve skluzu zvedl Dostál na rohový kop.
     
    4
    Ritchie nejprve špatně odhadl dlouhý pas na Hyčku, rychle se ale vrátil a čistým skluzem hostujícího hráče odzbrojil.
     
    3
    Vošahlík vysunul na levé křídlo Zmrhala, jeho centr ale letěl přímo na Hladkého.
     
    2
    Úvod zápasu je opatrný, aktivnější je ale Brno. Slávisté ještě s míčem nebyli na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři jsou již na hrací ploše, utkání začne během pár chvil.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Čontofalský – Ritchie, Hrubý, Zmrhal, Prošek, Gecov, Vošahlík, Škoda, Smejkal, Necid, Dostál
    Náhradníci: Černý – Nitrianský, Juhar, Vyhnal, Piták, Neves, Lička

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Pernica, Zavadil, Malík, Markovič, Skalák, Schuster, Hyčka, Šisler, Keresteš
    Náhradníci: Doležal – Šumbera, Fischer, Lutonský, Kunc, Janotka

    Rozhodčí: Příhoda – Pilný, Vaňkát.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Václav Baumann

    Branky: 63. Šisler

    Karty:   44. Škoda (SLA) – 85. Skalák (BNO), 90+2. Kunc (BNO)


    SK Slavia Praha: Čontofalský – Ritchie, Hrubý (72. Nitrianský), Zmrhal (61. Lička), Prošek (72. Juhar), Gecov, Vošahlík, Škoda, Smejkal, Necid, Dostál
    Náhradníci: Černý – Nitrianský, Juhar, Vyhnal, Piták, Neves, Lička

    FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Pernica, Zavadil, Malík (60. Janotka), Markovič, Skalák, Schuster, Hyčka (80. Kunc), Šisler (89. Fischer), Keresteš
    Náhradníci: Doležal – Šumbera, Fischer, Lutonský, Kunc, Janotka

    Rozhodčí: Příhoda – Pilný, Vaňkát
    Čtvrtek 03.04.2014
    Brno - Slavia 0:1

    Branky: 80. Škoda

    Karty:   50. Keresteš (BNO) – 21. Gecov (SLA)

    bahis siteleri