Boston – Chicago 3:0 (kon.) | New Jersey – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Los Angeles 2:3 (kon.)
Detroit – Montreal 4:5 (kon.) | Tampa – NY Islanders 3:2 (5:4 po s.n.) | Florida – Carolina 0:3 (kon.)
St. Louis – Minnesota 5:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 6:1 (kon.) | Colorado – Vancouver 3:2 (po pr.)
San Jose – Winnipeg 3:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Winnipeg Jets
Pátek 28.03.2014, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Blake Wheeler (WPG) (1 + 2)
    Bryan Little (WPG) (0 + 2)
    James Sheppard (SJS) (0 + 2) (06:06:58)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Havlát (SJS) (0 + 2), 2 střely na branku, čas na ledě: 12:40
    Michael Frolík (WPG) (0 + 2), 2 střely na branku, čas na ledě: 18:12
     
    Winnipeg Jets nakonec berou ze zápasu v San Jose všechny body, rozhodla o tom jejích poslední přesilovka, kterou dokázaly Stíhačky zužitkovat ve svůj prospěch. V závěrečné třetině potom padl jediný gól, jenž v konečném součtu určil vítěze. Žraloci dnes odchází do kabin určitě v pozici smutného týmu, protože dlouho sahali minimálně po jednom z bodů.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Al Montoya zachránil svůj tým u pravé tyče, když zastavuje hned dvě dorážky, na druhé straně pak Jokinen netrefil prázdnou branku domácích.
     
    58:54
    San Jose už hraje s prázdnou brankou a zkouší hru v šesti mužích!
     
    58:50
    Až nyní Stíhačky dostávají kotouš za svatyni domácího ochránce svatyně.
     
    58:08
    Ale hosté zatím alespoň trochu zdařile vzdorují a neinkasují, přestože se stáhli do obranné třetiny a odolávají nátlaku soupeře.
     
    57:25
    San Jose ale nic nevzdává, domácí zkouší natlačit puk co nejčastěji před branku a střílet z každí pozice.
     
    56:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru ve dvojnásobném podání pět na tři sice Winnipeg nedokázal ve svůj prospěch využít a Sharks okamžitě vyhodili puk přes všechny čáry, ale v klasickém přečíslení pět na čtyři už se hosté ke své veliké radosti prosazují. Naprosto nečekaná akce, která přišla z rohu za brankou Anttiho Niemiho, překvapila zcela určitě většinu přítomných v hale. TOBIAS ENSTROM snad ani nemohl netrefit polovinu odkryté sítě San Jose Sharks. Asistence: Blake Wheeler, Bryan Little.
     
    55:57
    Následujících deset vteřin bude pro San Jose nepříjemných, protože rozhodčí posílá Sharks do tří hráčů. Logan Couture (SJS). podle jeho soudu vyhodil touš bez dotyku plexiskla, takže dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    55:50
    Další vyhození, tahle přesilovka už bude za chvíli na konci.
     
    55:11
    Znovu parádní obranná práce, Winnipeg se v této početní výhodě ještě k ničemu nedostal a nedostává svého soupeře pod tlak.
     
    54:30
    San Jose okamžitě odhazuje puk od své branky a snaží se ještě touš udržet ve střední třetině, zatím zdařile.
     
    54:07
    Příležitost dva na jednoho nevyužili Jets, ale Žraloci půjdou po faulu do oslabení. Dvě minuty za hákování musí jet odpykat Brad Stuart (SJS). Dobrá šance pro Winnipeg, jak dát gól.
     
    53:35
    Martin Havlát čekal na teč před branku a ještě mohl poté sám zakončovat, ale také na tyto momenty obrana Jets připravena.
     
    53:03
    James Sheppard chtěl střílet, jenže byl příliš daleko od branky, a tak ještě posunul před branku na Wngelese. Ten následně míjí.
     
    52:28
    Oba týmy se soustředí hlavně na dobrou hru ve středním pásmu a nedělání chyb ve vlastní třetině. Je skoro jísté, že další branka určí vítěze.
     
    51:20
    A znovu skvělý Antti Niemi, jenž nyní zastavuje Jacoba Trobu v naprosto tutové šanci. Důležité momenty od gólmana Sharks.
     
    50:36
    Veliká šance naopak pro hokejisty hostujícího Winnipegu, Ellerby na pravé straně brankoviště Niemiho míjí skákající kotouč.
     
    49:32
    Tommy Wingels byl hodně důrazný před brankou soupeře, i když se tlačil s pukem až do brankoviště, Montoyu nedokázal v klíčovém momentě překonat.
     
    48:49
    Blížíme se pomalu polovině třetí třetiny, Winnipeg před malou chvílí příliš spěchal do pásma a skončil ofsajdovým písknutím na modré čáře.
     
    48:15
    Joe Pavelski na chvíli zavezl puk do pásma, tam zkouše najít někoho volného na druhé straně, jenže nepovedlo se.
     
    47:50
    Zakázané uvolění San Jose Sharks, puk se vrátí zpátky před gólmana domácích, kde bude také vhozen za několik okamžiků.
     
    47:12
    Matt Nieto zkoušel sám vybojovat možnost pro svůj tým, ale bez pomoci dalších spoluhráčů byl bezradný. A tak rozehrávají muži Jets.
     
    46:33
    Znovu hodně tvrdá hra za brankou San Jose, kde ale nemusel zasahovat bankář Antti Niemi, vše za něj vyřešili dobře připravení obránci.
     
    46:11
    Hra přerušena po srážce dvou hráčů a postavení mimo hru ve střední periodě, budeme pokračovat po skončení reklamní přestávky.
     
    45:45
    Dan Boyle aplikoval povedený obranný zákrok proti jednom z útočníků Jets, důrazná hra diváky baví a v hledišti je občas pěkně rušno.
     
    44:59
    Znovu podobná situace, Žraloci doslova nalétli do pásma, a tam dělali problémy obraně soupeře. Vše řeší rychlým zákrokem až Al Montoya.
     
    44:30
    Hraje se stále hodně útočný hokej, ale výrazných šancí není tolik. Je možné, že tento zápas rozhodne už pouze jediný gól.
     
    43:49
    Andrew Ladd měl trošku místa na levém křídle, tak potáhl kotouč a z dálky vytřelil, přestože letěl tento pokus hodně vedle.
     
    42:59
    Andrew Desjardins srdnatě bojovoal o kotouč, nakonec ho získal pro Brauna, který těsně míjí branku v jasné příležitosti.
     
    42:25
    Sharks zatím drží lepší útočnou notu, opět to byl Martin Havlát, kdo ohrožoval nebezpečně svatyni Winnipegu.
     
    41:53
    První zásah v této třetině má také Antti Niemi, jenž pouze vyráží puk daleko před sebe.
     
    41:20
    Vlasic dostal dobrou příležitost k tomu, aby mohl střílet na modré čáře. Povedlo se, ale jeho pokus nakonec zamířil mimo levou tyč.
     
    40:49
    Logan Couture založil akci své pětky na modré čáře, poslal touš dopředu. Tam ale jeho spoluhráči ztratili kotouč a musí zase rychle zpátky do obrany.
     
    40:18
    Na úvodním vhazování ve třetí třetině si lépe vedli hokejisté San Jose, hned vyrazil dopředu. Ale jsou zastaveni ofsajdem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Až třetí třetina rozhodne o tom, kdo si odnese více bodů z tohoto duelu. Pokud by nepadl rozsudek ani v následujících dvaceti minutách, pak by nás čekalo prodloužení, případně potom samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    San Jose Sharks: 21

    Winnipeg Jets: 19
     
    Máme za sebou dvě třetiny dnešního duelu, které zatím nepřibližíly ani jeden tým k vítězství, protože sledujeme vyrovnané skóre v poměru 3:3. Fanoušky ale musí hokej zcela určitě bavit, protože jak Sharks, také Jets nabízí produktivní a útočný hokej. Nechejme se překvapit konečným výsledkem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    V závěru druhé třetiny ještě sledujeme vyloučení, které pramení ze situace před svatyní Stíhaček. Sudí posílá za katr muže z obou stran barikády. James Sheppard (SJS) inkasuje dvě minuty za hrubost, Mark Stuart (WPG) za krosček.
     
    39:06
    Martin Havlát měl před sebou skoro odkrytou branku na pravé straně, ale nedokázal ji trefit vůbec přesně, škoda pro San Jose!
     
    38:54
    Hosté teď budou hledat ztracené útočné chutě, aby neztratili se Žraloky tempo.
     
    38:16
    Martin Havlát naopak v dobré příležitosti, Montoya proti jeho zakončení byl nucen vytasit lapačku.
     
    37:54
    Poslední vteřiny přesilové hry Winnipegu a zdá se, že tahle početní výhoda zůstane nevyužita, zatím jako jedna z mála během tohoto duelu.
     
    37:25
    San Jose zatím opravdu zvládá své oslabení přepychově, ještě nenechali Žraloci soupeře pořádně vystřelit, což je předpoklad k úspěchu.
     
    36:44
    Sharks následně posílají puk daleko od své branky a poprvé v oslabení se tak osvobozují.
     
    36:07
    Důležitý zákrok Anttiho Niemiho, jenže se skvělým zákrokem vytáhl proti šanci Byfugliena od modré čáry.
     
    35:56
    Jacob Trouba unika skoro sám na branku a byl faulován. Rozhodčí váhal, zda nařídit trestné střílení, ale nakonec uděluje pouze dvě minuty za držení pro Dana Boyla (SJS).
     
    35:28
    Domácí si nyní dávají na čas, aby neudělali zbytečnou chybu v rozehrávce z vlastního obranného pásma. Zdá se, že závěr této třetiny by mohl být klidnější.
     
    34:56
    Ještě jednu komerční přestávku uvidíme v závěru druhé části, po zákroku Anttiho Niemiho bude hra pokračovat u branky týmu z Kalifornie.
     
    37:42
    Braun vyváží puk zpoza vlastní branky, aby jej mohl rozehrát na Thorntona. Ten ale vzápětí nestihl vystřelit od pravého mantinelu přesně.
     
    33:58
    Blake Wheeler soustředil veškeré síly na útočné tažení, jenže nebyl podpořen nikým ze spoluhráčů a šanci nevyužil.
     
    33:32
    Znovu přerušená hra za svatyní San Jose, vhazovat se bude puk právě v blízkosti tohoto prostoru.
     
    33:14
    Nyní už se zase usadili v útočném pásmu muži Winnipegu, kteří ale neměli příliš prostoru, a tak stříleli alespoň od modré čáry. Niemi v pohodě zasahuje.
     
    32:48
    Už třetí technický přestupek některého z týmů v krátké době, opět vyhazují hosté až na zakázané uvolnění, to alespoň trochu uklidní tempo na ledě.
     
    32:18
    Aktuálně pokračují aktivnější hrou muži v domácích dresech, Al Montoya řešil další problém a následně Winnipeg vyhazuje až na icing.
     
    31:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Že by dnešní duel na západě Ameriky přinesl nějaké divoké skóre? Je to dost možné, protože získané vedení hostujících Winnpeg Jets nevydrželo příliš dlouho a vzápětí už zase zvedají ruce nad hlavu Žraloci v tmavé variantě svých domácích dresů. Aby toho nebylo málo, jedná se o další přesilovkovou branku, kterou naservíroval za rozhozeného Montoyu LOGAN COUTURE. Před duelem nikdo nevěděl, zda Couture do klání kvůli zdravotním problémům nastoupí, teď ale využil důraznu na brankovišti a srovnává skóre na 3:3. Asistence: James Sheppard, Martin Havlát.
     
    29:42
    Jacob Trouba (WPG) míří odsedět dvě minuty za sekání, jeho tým bude hrát v oslabení.
     
    29:32
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Také mužstvo z kanadského města Winnipegu využívá svou první přesilovou hru v tomto zápase, když mu na tento počin stačilo jen několik málo vteřin zkrácené početní výhody pět na čtyři. Antti Niemi už se nestíhal přesunovat od tyče k tyči a toho využil muž jménem DUSTIN BYFUGLIEN, který poslal kotouč přímo za nepřipravenou obranu a brankáře San Jose Sharks. Jets se tak dostávají poprvé během dnešního duelu do vedení a mohou hrát více v klidu. Asistence: Blake Wheeler, Michael Frolík.
     
    28:59
    Poslední vteřiny vyrovnané hry čtyři na čtyři, poté začne zkrácená přesilová hra hokejistů Winnipeg Jets.
     
    28:19
    Počet muzů na ledě se k nelibosti San Jose Sharks srovná. Za katr totiž před malou chvílí odjel muž v domácím dresu Joe Thornton (SJS), podle rozhodčích se provinil podražením.
     
    28:18
    Joe Pavelski dostal nabídku od Marleua, který jej našel před brankou. První jmenovaný ale nedokázal včas zakončit.
     
    27:36
    Brent Burns získal puk na svou hůl po přihrávce od modré čáry, na nic nečekal a okamžitě střílel. Nyní ho ale Montoya zastavuje svým připraveným betonem.
     
    27:18
    San Jose dostává k dispozici přesilovou hru, po ubránění oslabení tako mohou domácí vydechnout a případně zkusit přidat gól. Na dvě minuty je vyloučen Paul Postma (WPG) za držení.
     
    26:59
    Zápas je vyrovnaný zatím ve všech směrech, ve skóre, v šancích i ve střelách na branku. Bude zajímavé sledovat zbytek střetnutí.
     
    26:19
    Stuart mohl vystřelit z levého kruhu, ale raději ještě počkal a poslal puk za branku. Tam ale nečekal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    25:20
    Michael Frolík zkouše obkroužit domácí svatyni, tam byli včas připraveni problémy řešit obránci Sharks, tempo hokeje zase o něco stouplo.
     
    24:45
    Následně Antti Niemi zasahuje proti rychlému výpadu dvojice souperů, tohle finský gólman v pohodě zvládnul.
     
    24:25
    Přesilová hra Jets je u konce a hosté v ní vyslali jediný pokus na branku, tohle by mohlo Žralokům pomoci zpátky k lepšímu výkonu.
     
    23:38
    Zatím největší šanci v přesilovce Winnipegu měli paradoxně hokejisté San Jose, kteří nedokázali trefit prázdnou branku, když Montoya chyboval.
     
    22:22
    Následuje vyloučení San Jose, které se bude muset bránit v oslabení. Dvě minuty totiž od rozhodčího dostává Andrew Desjardins (SJS za držení).
     
    21:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Stejně jako první třetinu, také tu druhou zahajuje rychlá branka, v tomto případě tedy zatím pouze jedna. San Jose sice dokázalo zaútočit na soupeřovu svatyni v úvodu periody, ale následně už zamířil na útočný výlet houf hokejistů v bílých trikotech. Na pravé straně potom vyslal kotouč na brankáře Anttiho Niemiho BLAKE WHEELER, jenž překvapil Fina ve službách Žraloků schovanou střelou za jeho beton u tyče. Skóre máme tedy znovu vyrovnané, navíc Wheeler střílí gól po samostatné akci. Bez asistence.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za několik okamžiků započne druhá perioda dnešního duelu, ve které mají zatím o něco navrch domácí hokejisté, kteří vedou rozdílem jedné branky. Uvidíeme, jak bude klání pokračovat.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 11

    Winnipeg Jets: 10
     
    Úvodních dvacet minut zápasu San Jose Sharks – Winnipeg Jets nabídlo hodně útočného hokeje a dvě první slepené branky. Pak ale domácí využili přesilovou hru a právě díky tomu vedou po první části nad kanadským soupeřem těsným poměrem 2:1. Po přestávce se vrátíme na druhou třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Na konec úvodní periopy musíme pár vteřinek ještě počkat, Winnipeg vyhodil puk až na zakázané uvolnění a buly proběhne právě před jeho brankou.
     
    19:09
    Ještě jeden zákrok si připíše Antti Niemi, avšak tohle nebyla složitá práce, pouze lehké nahození do jeho lapačky.
     
    18:52
    Až nyní unikala dvojice útočníků Winnipegu na Niemiho, v levém rohu ale všechny pokusy stíhaček zastaveny ve prospěch San Jose.
     
    18:08
    Domácí hokejisté už delší dobu nepouští protihráče před Anttiho Niemiho, naopak dobře forčekují a drž touš daleko od své svatyně.
     
    17:35
    Další ofsajd, se kterým se musí smířit Sharks, dnes mají s tímto přestupkem poměrně problémy.
     
    16:59
    Tohle byla další skvělá příležitost pro střelce druhé branky Sharks Brenta Burnse, který minul úplně prázdnou branku, jež Montoya opustil. Útočník San Jose ovšem míjí.
     
    16:37
    Sharks následně v postavení mimo hru na modré útočné čáře, právě na tomto místě bude vhozen puk po konci reklamní přestávky.
     
    15:58
    Stuart měl před svatyní Winnpegu dostatek prostoru pro střelu, nakonec svým zakončením minul zařízení a Jets vyhazují.
     
    15:26
    Domácí ale musí dávat pozor také před vlastním gólmanem, kde nechtějí jen tak přestat napadat hosté. Dnes přijeli do San Jose útočně naladěni.
     
    14:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Znovu ideální ukázka toho, jak skvěle sehrané mají hokejisté San Jose Sharks v aktuálně probíhající sezóně přesilové hry. V minulém zápase na ledě Edmontonu využili Žraloci hned tři nabídnuté početní výhody, nyní přidávají další zásah v této mnohdy rozhodující hokejové disciplíně. I když vyloučení hostujícího hráče už mířilo ke svému konci, střelec Joe Pavelski parádně získal kus černé gumy a poslal jej přesně na hokejku BRENTA BURNSE, jenž k radosti domácích příznivců zvyšuje na 2:1. Asistence: Joe Pavelski, Patrick Marleau.
     
    13:30
    Další vyloučení na straně hostujícího celku. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje tentokrát Dustin Byfuglien (WPG). San Jose má další možnos početní výhody.
     
    13:10
    Joe Thornton za hukoty celé haly zkoušel přebruslit soupeře a unikat sám na branku, ovšem v posledních momentech ztratil rychlost a nestačil ani vystřelit.
     
    12:40
    Okamžitě po dalším vhazování vyráží na útočný výlet Winnipeg, obrana Sharks dokázala včas ukotvit své úsílí do defenzivní třetiny.
     
    12:22
    Další střela v podání San Jose Sharks, Al Montoya znovu zasahuje. Hra bude v SAP Center pokračovat okamžitě poté, co skončí komerční pauza.
     
    11:36
    Nyní už je hra trošku klidnější, přestože kotouč stále pobývá v blízkosti svatyně Winnipegu.
     
    11:07
    Hosté už sice hrají v plném počtu mužů na ledě, Sharks ale nechtějí jen tak ztratit svůj získaný tlak na branku.
     
    10:23
    Winnipeg si alespoň na chvíli může vydechnout, domácí totiž další možnost přechodu překombinovali a zastavuje je ofsajd.
     
    10:04
    Nátlak Žraloků v početní výhodě pokračuje, brankář z kanadského města má co dělat, aby podruhé neinkasoval.
     
    08:09
    San Jose využilo v utkání proti Edmontonu tři nabídnuté přesilovky, nyní bylo blízko další brance, Al Montoya na poslední chvíli řeší skoro neuvěřitelně těsnou situaci!
     
    08:44
    Sledujeme první zdviženou pravici halvního rozhodčího, který signalizuje vyloučení jednoho z hokejistů. Dvě minuty už odjíží za katr odpykat muž Winnipeg Jets Adam Pardy (WPG) za držení.
     
    08:28
    Znovu jde v dnešním utkání, stejně jako v minulém proti Edmontonu, na ledě hodně vidět český útočník Martin Havlát, nyní ale minul.
     
    07:47
    Hra přerušena po zásahu Anttiho Niemiho, jenž pro jistotu uklidnil hru před vlastní klecí. Zatím nevypadá, že bychom dnes měli sledovat obranný hokej, naopak.
     
    07:30
    Joe Thornton chtěl unikat skoro sám po levém mantinelu směrem ke svatyni, kterou stráží Al Montoya. Ale byl zastaven u modré čáry.
     
    06:45
    Hostující Winnipeg Jets vypálili na branku San Jose už sedm střel, což je poměrně ofenziviní nástup do zápasu. Uvidíme, jestli tohle tempo hosté udrží.
     
    06:13
    Blake Wheeler se zjevil na chvíli úplně samotný u pravé strany domácího brankoviště, kde ale ke štěstí domácích nedokázal přesně zakončit.
     
    05:28
    Ale ani hotující celek nezůstává po zadu, za brankou Anttiho Niemiho kroužili s puk hned dva útočnící Jets čekající na šanci.
     
    04:29
    Sharks znovu aktivní před svatyní brankáře Winnipegu, Tommy Wingels tentokráte nedokázal usměrnit kotouč do sítě.
     
    02:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Neuběhla ani jediná minuta hracího času a hostující Stíhačky vyrovnávají skóre na kostce v SAP Center. Celá akce na samém počátku nevypadala nijak nadějně, ale když Winnipeg rozjel skvělý rychlý protiútok proti brance Anttiho Niemiho, včas stál před gólmanem San Jose Sharks ANDREW LADD, jenž následně dopravil nahozený kotouč povedeným zpracováním až do sítě. Oba týmy se tak pozdravily úvodními góly a pokračujeme za stavu 1:1. Asistence: Michael Frolík, Bryan Little.
     
    01:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho to netrvalo a v kalifornské metropoli San Jose sledujeme první branku, která zahajuje zápas Žraloků s Winnipeg Jets. Martin Havlát a Tommy Wingles před tím dobře urvali pro svůj tým útočné pásmo, kotouč přeposlali až na modrou čáru. Nahození z tohoto místa bylo nasměrováno přesně na brankoviště, kde už stál připravený obránce domácího týmu DAN BOYLE. Žraloci na nic nečekají a okamžitě zahajují duel svým klasickým ofenzivním stylem. Asistence: Martin Havlát, James Sheppard.
     
    01:28
    Také Winnipeg chtěl předvést první útočné výpady, ale obrana San Jose zatím velice dobře pozorná, pokračuje se před gólmanem Niemim.
     
    00:49
    Braun už uklidnil kotouč za vlastní brankou a čeká, až mu někteří z jeho spoluhráčů najedou na založení útočné akce.
     
    00:18
    Hned po buly před branku domácího týmu vyrazili hokejisté v bílých dresech, Antti Niemi ale zasahovat nemusel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání z NHL, v brance domácích San Jose Sharks také dnes nastoupí finský gólman Antti Niemi, svatyni hostujícího Winnipegu se chystá ochraňovat Al Montoya.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Irwin, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Sheppard – Nieto, Marleau, Kennedy – Havlát, Pavelski, Wingels – Hamilton, Desjardins, Brown

    Winnipeg Jets: Montoya – Trouba, Stuart, Ellerby, Enstrom, Postma, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Wheeler, Jokinen, Byfuglien – Halischuk, O'Dell, Kane – Setoguchi, Slater, Peluso.
     
    Vítejte u dnešního online přenosu z utkání National Hockey League, ve kterém se utkají dva celky s poměrně rozdílnou herní formou. Uvidíme klání mezi San Jose Sharks a Winnipeg Jets.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Havlát (SJS) (9 + 7)
    Michael Frolík (WPG) (14 + 22)
     
    Vzájemné zápasy v sezóně

    Oba týmy se spolu naposledy střetly 23. ledna letošního roku, když Žraloci zavítali do Winnipegu. V zápase padalo málo branek a San Jose Sharks zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Zatímco soupeř Žraloků z Winnipegu řeší problémy s postupy do play-off, v kalifronském městě už si s podobnými nedostatky hlavu lámat nemusí. Už v předminulém kole urvalo mužstvo z SAP Center jistotu vyřazovacích bojů, navíc San Jose nemělo ani náhodou důvod polevovat. Sharks v minulém kole zavítali na led kanadských Edmonton Oilers, kde po zásluze zvítězili jasným skóre 5:2. Nutno podotknout, že právě v tomto klání zaznamenal svůj třetí hattrick v kariéře letošní střelec Žraloků Joe Pavelski (37 + 34), jenž znovu zažil jeden ze svých skvělých večerů. Hodně mu pomáhá výrazná pomoc spoluhráčů, kterými jsou Patrick Marleau (31 + 33) a známý nahrávač Joe Thornton (11 + 60). V obraně potom bodově řádí Jason Demers (4 + 28). Většinu místa v brankovišti zatím zaobírá jednička Antti Niemi, ale proti Jets může klidně prostor dostat jeho náhradník Alex Stalock.
     
    WINNIPEG JETS

    Fanoušci Winnipegu ještě stále doufají v účast svého týmu na pozicích play-off, avšak blíže je postupu mezi nejlepší osmičku hned několik týmů, které stojí v tabulce před mužstvem z kanadského města. Stejně, jako letošní sezóna vůbec nevyšla Clagary Flames a Edmonton Oilers, kanadské trápení v Západní konferenci prouhlobili také Stíhačky. Pouze dva předchozí zmiňované kluby jsou horší než Winnipeg, což určitě netěší příznivce míst, kde lední hokej vznikl a zakořenil. Navíc Jets nevzpomínají s radostí ani na zatím poslední odehraný duel, když těsným poměrem podlehli na ledě Dallas Stars 2:1. Právě tyhle body mohou v končném součtu hodně scházet. Statistiky modrobílých vede Američan Blake Wheeler (24 + 35), společně s ním produktivitu zlepšuje Bryan Little (22 + 35) a obránce Dustin Byfuglien(19 + 33). Český gólman Ondřej Pavelec nedávno utrpěl zranění, a tak pozici brankářské jedničky zaujímá Al Montoya.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Boyle (Havlát, Sheppard), 15. Burns (Pavelski, Marleau), 32. Couture (Sheppard, Havlát) – 3. Ladd (Frolík, Little), 22. Wheeler, 30. Byfuglien (Wheeler, Frolík), 57. Enstrom (Wheeler, Little)


    San Jose Sharks: Niemi – Demers, Vlasic, Boyle, Irwin, Braun, Stuart – Burns, Thornton, Sheppard – Nieto, Marleau, Kennedy – Havlát, Pavelski, Wingels – Couture, Desjardins, Brown
    Winnipeg Jets: Montoya – Trouba, Stuart, Ellerby, Enstrom, Postma, Pardy – Frolík, Little, Ladd – Wheeler, Jokinen, Byfuglien – Halischuk, O'Dell, Kane – Setoguchi, Slater, Peluso

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Brad Watson – David Brisebois, Tony Sericolo

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri