Příbram – Slavia 0:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 3:0 (kon.) | Jablonec – Dukla Praha 4:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 3:0 (kon.) | Sparta – Ostrava 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Táborsko 6:0 (kon.)
Třinec – Jihlava 4:4 (kon.) | Slovácko – Pardubice 4:1 (kon.) | Znojmo – Teplice 0:1 (kon.)
Hr. Králové – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
FK Třinec
4:4 (1:3)
FC Vysočina Jihlava
Pondělí 07.04.2014, 15:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Třinecký fotbalový stánek se vylidňuje, a tak je čas se rozloučit. Slezané dnes svou černou sérii šesti porážek protrhli a podruhé na jaře remizovali. Naopak Jihlava po třech vítězstvích dnes to čtvrté v závěru ztratila. V příštím kole se Třinec za týden představí na půdě tabulkového souseda v Teplicích, Jihlava bude hostit tým z ligové špičky, a sice Příbram. Já doufám, že jste s dnešním přenosem byli spokojeni a těším se napříště. Na počtenou! (16:55:14)
     
    Dramatické a divoké utkání mezi Třincem a jihlavskou Vysočinou je u konce. Také ve druhé půli padly čtyři branky a Slezanům se nakonec podařilo dovézt zápas k zisku jednoho bodu. Druhý poločas začali dobře hosté, v 55. minutě trefil břevno Rohelovy branky Berky a dorážející Kelbler dostal hlavou svým druhým gólem v utkání Jihlavu do vedení 1:4. Zdálo se být rozhodnuto, ale Třinec snížil v 72. minutě. Gavláka podkopl ve vápně Pedro a Haša penaltu chladnokrevně proměnil. Navzdory této brance si Jihlava náskok v pohodě kontrolovala, komplikace přišly v 87. minutě, kdy vstřelil kontaktní gól Trajkovski. O dvě minuty později se mezi obránci Vysočiny protáhl Voves a vyrovnal na 4:4. Tímto výsledkem nakonec divoký zápas skončil a týmy si rozdělí po bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kufa centroval z levé strany před branku, kde ovšem nebyl nikdo z Třineckých. Berky odvrátil nepříjemný balon do zámezí.
     
    90+1
    Rozhodčí nesignalizoval žádné nastavení, ale stále se pokračuje ve hře. Běží první minuta nad rámec hrací doby.
     
    90
    Kyselý sklepl v pokutovém území Jihlavy Velnerovi a ten mohl dokonce poslat Třinec do vedení. Ale střela mířila přímo na brankáře Soukupa.
     
    89
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Slezané vyrovnávají, ačkoliv už dnes prohrávali o tři branky! Dlouhý balon některého z domácích obránců si našel TOMÁŠ VOVES, protáhl se mezi Pedrem a Klusákem, následně byl u míče dříve než Soukup a dloubl balon k levé tyči – 4:4!
     
    88
    Jihlava se okamžitě nastěhovala na útočnou polovinu a nechce ponechat nic náhodě. Urbánka fauloval Kyselý, a tak Vysočina ušetří drahocenné sekundy.
     
    87
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme tady dramatizaci utkání v posledních minutách! DINO TRAJKOVSKI byl adresátem přihrávky Gavláka, šťastně prošel přes Klusáka a trochu krkolomně zakončil! Míč ovšem skončil v síti a Třinec se dostává do kontaktu – 3:4!
     
    86
    Slezané se ve vápně několikrát tlačili k hlavičkám, ale ani jedna z nich se neujala. Na druhé straně zastavil Fulneka protentokrát čistě Matoušek.
     
    85
    Pronikajícího Hašu držel za dres Levai, rozhodčí nejprve ponechal výhodu, nakonec však přece jenom budou domácí rozehrávat přímý kop.
     
    84
    Tomáš Matoušek (TRI) je prvním potrestaným hráčem v týmu Třince. Na půli hřiště zastavil nedovoleně kapitána hostí Fulneka a rozhodčí Machálek vytáhl žlutou kartu.
     
    83
    Gavlák se dokázal uvolnit na pravé straně, pokoušel se odcentrovat, ale trefil Levaie, Třinečtí rozehrají alespoň rohový kop.
     
    82
    Urbánek si chtěl dojít pro penaltu, ale proti tomu byl Matoušek. Oba dva hráči si celou situaci ještě před zraky hlavního rozhodčího vyříkávali.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 89 diváků. Naposledy přihlíželi centru Kelblera, jenž však našel jen třineckého obránce Bulawu.
     
    80
    Jihlava se po několika minutách vymanila z třineckého náporu a útoční po levém křídle. Matoušek si při zpracování pomohl rukou, avšak rozhodčí se rozhodli nepřerušovat.
     
    79
    Trajkovski se šikovně protáhl po pravé straně, odcentroval před branku, míč se odrazil k Vovesovi, jehož skákavý pokus Soukup nadvakrát zkrotil.
     
    78
    Na vysoký centr z kopačky Bulawy šel jak gólman Soukup, tak třinecký Haša. Úspěšnější byl brankář a vyboxoval balon pryč.
     
    77
    Klusák už balon na hřišti nestihl a nabídl vhazování domácím fotbalistům. Míč uvede do hry Haša.
     
    76
    Gavlák si pokryl míč po nákopu Matouška v souboji s Pedrem, ale do hry razantně vstoupil Berky. Slezané reklamovali šlapák marně.
     
    75
    Zdravotně jsou již oba v pořádku. Třinecký útok zabrzdil nechtěně sám třinecký kapitán Voves, když se provinil útočným faulem.
     
    74
    Bulawa v důrazném osobním souboji přehlavičkoval Kelblera, ale oba jmenování zůstávají ležet na travnaté ploše.
     
    73
    Jihlava se ihned po rozehrávce nasunula na útočnou polovinu. Levai svádí táhlé souboje o míč s třineckými obránci na levém křídle.
     
    72
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gavlák pronikl do pokutového území a byl zezadu faulován Pedrem. Rozhodčí neváhal a ukázal na penaltový puntík! Míč si postavil ROMAN HAŠA, svou přízemní střelu poslal přesně k pravé tyči a Soukup byl bez šancí – 2:4!
     
    71
    Další centr Haši na Kufu zastavil Hron hlavou těsně před druhým jmenovaným. Pokračuje boj o míč u rohového praporku.
     
    70
    Postupný útok Jihlavy dospěl nakonec až k centru Fulneka, jenž doletěl až na Levaie, který ovšem vrátil míč jen do náruče Rohela.
     
    69
    Po delší době si jeden z týmů vypracoval gólovou šanci! Zpětný centr Haši, který posílal míč naslepo, našel Kufu, jenž míč z hranice šestnáctky z prvního doteku napálil těsně vedle!
     
    68
    Pedro chytře přečetl kolmici Haši na Gavláka, míč se mu podařilo tečovat a celou akci nakonec zakončil výletem pro balon gólman Soukup.
     
    67
    Po zablokovaném centru Trajkovského se k míči dostává Klusák a u rohového praporku na vlastní polovině rozehraje jihlavskou akci.
     
    66
    Martin Kelbler (JIH) přišel na útočné půlce o balon a rozvíjející se útok Třince zastavil jen za cenu faulu, po kterém obdržel žlutou kartu.
     
    65
    A do třetice všeho dobrého. Na střídačku zamířil z Třineckých ještě Marek Machala, zahraje si Jakub Kalfas.
     
    65
    Na vývoj utkání reaguje střídáním i domácí družina. Marka Švábíka nahrazuje Daniel Kufa.
     
    65
    Jihlava střídá v dnešním zápase podruhé. Vojtěch Hron přichází na trávník, který naopak opustil Ondřej Tomovič.
     
    64
    Urbánek trefil jen hlavu Gavláka, ale Vysočina pokračuje dalšími vhazováními ve svém útočném snažení okolo postranní čáry.
     
    63
    Fulnek si na postranní čáře obhodil Trajkovského, který ho nechtěl faulovat, ale nakonec rozhodčí přece jen nedovolený zákrok odpískal.
     
    62
    Oba dva hráči jsou již v pořádku a pokračují ve hře. Domácí převzali v posledních minutách znovu iniciativu hry a snaží se dostávat do šancí.
     
    61
    Hra se však rychle přelila na druhou stranu, Třinec bleskově rozehrál rohový kop, Trajkovski centroval do vápna a k míči se šplhal Haša s Matouškem, ale ani jeden z nich se k zakončení nakonec neprotlačil! Na hřišti zůstávají ležet Matoušek a Pedro.
     
    60
    Slezané zvládli ubránit standardní situaci Vysočiny a odkopli balon až na stopery hostí, kteří rozjíždějí ofenzivní akci od začátku.
     
    59
    Voves se poctivě vrátil s Kelblerem a zabránil jeho centru. Následně to však přehnal s důrazem v souboji s Levaiem a fauloval.
     
    58
    Trajkovski překopl všechny své spoluhráče v pokutovém území, ale Jihlava útočnou akci rozehrát nedokázala, Třinec zůstává v útoku.
     
    57
    Dopředu se nahrnuli hráči Třince. Po levé straně postupuje Machala a vybojoval pro své mužstvo rohový kop.
     
    56
    Kdo ví, možná už Berkyho střela mohla být označena za gól, tady by rozhodčím nejspíš pomohlo video, ale Kelbler celou situaci vyřešil svou dorážkou.
     
    55
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Berky napřáhl zpoza šestnáctky a jeho nádherná střela se od břevna odrazila na čáru a míč šel na hlavu MARTINA KELBLERA! Kelbler dorážel, ale narazil na brankáře Rohela, jenž balon vyrazil do tyčky, avšak následně jeho pohybu za čáru už nezabránil – 1:4!
     
    54
    Demeter přihrál v rychlém brejku do křídla Fulnekovi, ten centroval na Klusáka, kterému se ovšem v pokutovém území nezdařilo zpracování míče.
     
    53
    Pedro přehlavičkoval u čáry Hašu a Kyselým byl následně faulován Urbánek. Vysočina zůstává nadále u míče a rozehrává standardní situaci na půli hrací plochy.
     
    52
    Machalovi se vůbec nepovedla obranná hlavička, odehrál míč vcelku zbytečně pouze do autu a vhazovat bude na polovině hřiště Fulnek.
     
    51
    Poprvé využívají možnosti střídání hosté. Bosňana Edina Salcina na hřišti nahradí Aleš Čáp.
     
    50
    Švábík obešel na pravé straně Klusáka, postupoval už téměř sám na Soukupa, ale nakonec se rozhodl pro centr, který skončil bohužel pro Třinec až v zámezí.
     
    49
    Po rychlém protiútoku Vysočiny se bude rozehrávat rohový kop. Střela Demetera byla tečována někým z Třineckých a kopat bude Fulnek.
     
    48
    Slezané vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a zamkli Jihlavu na její obranné polovině. Velner připravil míč na střelu Vovesovi, ten však trefil pouze obránce Pedra.
     
    47
    Trajkovského centr do pokutového území si zpracoval na prsa Švábík, posunul si míč před sebe, ale ze slibného palebného místa jen přestřelil.
     
    47
    Hašovi se rána z nadějné pozice vůbec nezdařila, pro Soukupa nebyla problémem a Haša pak dal nahlas najevo, co si o sobě myslí.
     
    46
    Oba soupeři pokračují beze střídání. První třinecký útok ve druhé půli vedl Kyselý, ale v závěrečné fázi přihrál nepřesně Hašovi, míč si našel Pedro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodních pětačtyřicet minut zajímavého střetnutí mezi Třincem a Jihlavou. Zápas začali lépe Slezané a první příležitost si vypracovali ve 14. minutě. Po rohu se k zakončení na zadní tyči dostal Velner, ale nedokázal míč usměrnit do sítě. To se nepovedlo ani Trajkovskému, jenž postupoval ze strany sám na Soukupa, ale nedal. O chvilku později poslal svou střelu z úhlu jen do boční sítě Matoušek, ale minutu nato už se Třinečtí radovali. Gavlák si ve vápně zpracoval nepovedenou ránu Velnera, otočil se a zakončil k pravé tyči. Už po třech minutách vyrovnal hostující kapitán Fulnek, jehož nalezl přesný centr Klusáka. Sám Fulnek už za šedesát vteřin zcela otočil skóre, když se uvolnil na pravé straně, prošel až před Rohela a prostřelil ho podruhé. Třinec pohrdl šancí na vyrovnání, kterou měl Haša, a ve 41. minutě obdržel třetí branku. Přímý kop Urbánka doletěl ke Kelblerovi, jenž si v nepřehledné situaci míč zpracoval a zamířil přesně. Jihlava byla zpočátku pod tlakem, ale postupem času se rozehrála a vytvořila si dvoubrankový náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Fulnek dělá třineckým obráncům značné potíže, naposled obešel na pravé polovině hřiště Machalu a posílal jedovatou přihrávku do vápna. Naštěstí pro domácí míč odkopl Švábík.
     
    44
    To se ovšem nedá říci o rohovém kopu Machaly. Míč se nad malým vápnem zkroutil a zamířil do zámezí za vzdálenější tyč.
     
    43
    Nyní se však Třinečtí po teči Berkyho dostávají k rohovému kopu. Ten bude rozehrávat Machala, tyto standardní situace byly z pohledu Třineckých zatím vždy nebezpečné.
     
    42
    Vysočina se po vstřelených brankách zvedla a v posledních minutách tlačí Třinec do jeho šestnáctky, naopak Slezany trápí nepřesnost přihrávek.
     
    41
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Útok Jihlavy však pokračoval, Matoušek si pomohl faulem, Urbánek rozehrál přímý kop z ostrého úhlu před branku, balon si mezi obránci našel MARTIN KELBLER a propálil změť těl před Rohelem – 1:3!
     
    40
    Fulnek přichystal na hranici pokutového území míč pro Urbánka, tomu se však centr na Salcina nezdařil a zasáhl Matoušek.
     
    39
    Trajkovski zakončil své kličkování na levém křídle centrem před branku, kde si Hašu špatně přebrali hostující obránci a mohlo je to mrzet! Haša střílel z voleje z hranice malého vápna, ale trefil pouze brankáře Soukupa!
     
    38
    Demeter v útočné snaze fauloval Matouška, který se po delší době zvedl v trávníku a je v pořádku. Třinečtí rozehrávají od své šestnáctky.
     
    37
    Kyselého zdánlivě lehká střela nakonec pořádně potrápila gólmana Soukupa. Míč mu z rukavic vypadl k Bulawovi, ten v těžké pozici zakončoval vedle.
     
    37
    Ondřej Berky (JIH) tentokrát v ostrém souboji s Gavlákem fauloval a vidí za svůj zákrok první žlutou kartu utkání.
     
    36
    Aktivní Fulnek znovu rozvážel balon středem hřiště a v přečíslení zkoušel přihrát na Salcina. Přihrávku si ovšem vyčíhl Bulawa a odkopl dopředu.
     
    35
    Inkasované dvě branky jsou pro Třinec citelnou ránou, jelikož si hru kontroloval, ale ze dvou ojedinělých příležitostí hostí dvakrát obdržel gól a rázem prohrává.
     
    34
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina otáčí během jedné minuty vývoj utkání! Salcin přihrál do běhu JAKUBU FULNEKOVI na pravou stranu, kapitán Jihlavy pronikl až před Rohela a střelou kolem brankářovy nohy posílá své mužstvo do vedení – 1:2!
     
    33
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Překvapivě je však vyrovnáno! Klusák se dostal k míči na levé straně u rohového praporku, odcentroval přesně na JAKUBA FULNEKA, jenž naběhl za zády obránců a z prvního doteku poslal míč za Rohela – 1:1!
     
    32
    Nyní se však hra otočila a útočí pro změnu Jihlava. Velner zastavil útok po křídle za cenu jihlavského vhazování. Míč by měl uvést do hry Levai.
     
    31
    Slezané jsou v dosavadním průběh utkání lepším týmem a úvodní branku si zasloužili. Také nadále pokračují v útočné snaze.
     
    30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z další akce už Jihlava přece jenom inkasuje! Velnerovi se střela zpoza šestnáctky příliš nepovedla, ale našla v pokutovém území TOMÁŠE GAVLÁKA, jenž si balon šikovně zpracoval, otočil se a zakončil přesně k pravé tyči Soukupovy branky – 1:0!
     
    29
    A znovu po rohovém kopu obrovská příležitost domácích! Trajkovski centr natáhl až na druhou tyč, kde měli k míči nejblíže Bulawa s Matouškem, ale po zakončení jednoho z nich se třepotala opět jen boční síť!
     
    28
    Tomovič pod nátlakem napadajícího Trajkovského nepřesně přihrál brankáři Soukupovi, který se situaci snažil zachránit skluzem, bude se kopat roh.
     
    27
    Velner zastavil brejk hostí faulem na Kelblera na polovině hřiště, když svého soupeře rukama srazil k zemi. Vše se obešlo bez karetního ohodnocení.
     
    26
    Haša nádherně otočil hru vysokým obloučkem na Trajkovského, ten si míč úspěšně zpracoval a šel ze strany sám na Soukupa! Soukup však prostor dobře vykryl a vyrazil!
     
    25
    Levai už si na levém křídle chystal balon na jedovatý centr před branku, ale vrátit se stihl Velner a po šťastných odrazech nakonec rozehrává Rohel.
     
    24
    Fulnek se uvolnil po pravé straně, pronikl až do hloubi šestnáctky a vystřelil! Jeho střelu srazil nešťastně spoluhráč Kelbler, který se nacházel v ofsajdu. Kdyby se mu střelu podařilo pustit, možná by se míč zastavil až v síti.
     
    23
    Vovesova průniková přihrávka na Švábíka vypadala velmi nadějně, ale druhý jmenovaný nakonec míč na hrací ploše nestihl.
     
    22
    O něco později se Třineckým naskytla možnost rozehrávky přímého kopu. Kyselý našel přesným centrem na vzdálenější tyči Velnera, ten však z těžké pozice zakončoval jen do boční sítě.
     
    21
    Trajkovského centr trefil pouze do zad krajního beka Tomoviče. Domácí fotbalisté zůstávají na útočné půlce a budou vhazovat.
     
    20
    Urostlý Gavlák zatím svádí a nejspíše i v dalších minutách bude svádět souboje se stoperem Berkym. Naposled byl úspěšný hostující bek.
     
    19
    Rohový kop Jihlavy skončil útočným faulem některého z nabíhajících hráčů na Bulawu. Rozehrává Rohel od branky.
     
    19
    Třineckým se však akce nepodařila a na druhé straně zahrál Bulawa před Kelblerem raději pouze na rohový kop, jenž rozehraje Urbánek.
     
    18
    Gavlák hlavou prodlužoval na rozběhnutého Hašu, ale byl faulován Pedrem. Rozhodčí výhodu neponechal a Slezané budou rozehrávat.
     
    17
    Po vhazování přistál míč znovu u noh Trajkovského, jenž si jej tentokrát natáhl na střed hřiště a zkoušel vystřelit, ale nad.
     
    16
    Přetažený centr z kopačky Švábíka doplachtil až k Trajkovskému na hranici pokutového území. Trajkovski míč vracel do ohně, ale jeho záměr přečetl Tomovič.
     
    15
    Haša si pomocí dvou kliček pohrál s obránci Vysočiny, předložil míč Kyselému, jehož přízemní střelu zablokoval Urbánek.
     
    14
    Po rohu se do velké šance dostal třinecký Velner, na něhož na zadní tyči zívala už odkrytá branka, ale zadák Slezanů netrefil míč ideálně! Následná střela Machaly zpoza šestnáctky už skončila mimo.
     
    13
    Rychlou akci Slezanů po levém křídle zakončoval centrem do pokutového území Machala, Gavlákovo zakončení sraženo na rohový kop.
     
    12
    Kyselému se exekuce příliš nezdařila a napálil balon do zdi. Do útoku tak může Jihlava, na levé straně vhazuje Klusák.
     
    11
    Tvrdým zákrokem zastavil pronikajícího Hašu hostující Pedro a Třinec má možnost standardní situace z hranice pětadvaceti metrů.
     
    10
    Fulnek se octl s míčem na noze až u rohového praporku, ale na poslední chvíli se do souboje vrátil Matoušek a odehrál do bezpečí.
     
    9
    Domácí fotbalisté jsou mírně aktivnější a hraje se na obranné polovině Jihlavy. Třinec táhne útok po pravé straně.
     
    8
    Tomovič přizvedával balon efektně patou na spoluhráče Salcina, jako překážka se však ukázala hlava obránce Bulawy. Tomovič pak míč ještě jednou vybojoval, ale ukopl si jej do autu.
     
    7
    Urbánek zahrál v souboji s Hašou na půli hřiště vysokou nohou, a k míči se tak dostanou domácí hráči, kteří mohou rozehrát útočnou akci.
     
    6
    Slezané zatlačili Vysočinu před její šestnáctku a krátkými přihrávkami se propracovávali do vápna. Ve finální fázi ovšem Voves pokazil nahrávku na Velnera.
     
    5
    Třinečtí v poklidu kombinují vzadu a čekají na nějakou překvapivou ofenzivní myšlenku. Vypadá to však na dlouhý nákop dopředu.
     
    4
    Trajkovského kolmici dostal přímo na nohu Haša a uháněl vpřed. Cestu mu zkřížil Demeter a ve skluzu odehrál do zámezí.
     
    3
    Bulawa si poradil s napadajícím Tomovičem a vrátil míč Rohelovi. Na opačné straně sklepl nákop Velnera hlavou Soukupovi Pedro.
     
    2
    Demeter svůj centr hodně přetáhl, protiútok Třince vedl Voves, ale jakmile se chystal otočit hru na druhou stranu, poslal nepřesnou přihrávku a pro míč si došel Soukup.
     
    1
    Právě Salcin mířil na druhé straně o poznání přesněji, ale Rohel se vyškrábal až do horního rohu a vyrazil na roh. Rozehrává Demeter.
     
    1
    Salcin přihrál nepřesně na své obránce, k míči se dostal Haša a neváhal z velké dálky vystřelit. Balon přizvedl Berky do náruče Soukupa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice rozhodčích už přivádí na skvěle vyhlížející trávník samotné aktéry dnešního souboje. Třinečtí nastupují v červených dresech a bílých trenýrkách, hráči Vysočiny se oblékli do tmavě modré barvy.
     
    Třinecký realizační tým udělal oproti poslednímu zápasu v Plzni mnoho změn a dnes vyběhne na trávník o dost zkušenější mužstvo. Nenastoupí Radim Szkuta, Dennis Christu, Václav Bujok a Adam Šipula, kteří se představili naposled v Plzni. Naopak Slezany pro dnešek posílí hráči z A mužstva jako Tomáš Matoušek, Michal Velner, Marek Kyselý, Roman Haša a útočník Tomáš Gavlák. S těmito hráči jsou šance Třince na body ze souboje s Jihlavou o něco vyšší.

    V jihlavské sestavě došlo k výměně brankářů a Luďka Vejmolu nahradí v dnešním utkání Pavel Soukup. Chybět bude i útočník Štěpán Maruš, novými muži na soupisce jsou náhradníci Aleš Čáp a Vojtěch Hron.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Rohel – Velner, Bulawa, Matoušek, Machala – Švábík, Voves (C), Kyselý, Trajkovski – Haša, Gavlák. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Galusik – Kalfas, Kufa, Martynek.

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – Tomovič, Pedro, Berky, Klusák – Fulnek (C), Demeter, Urbánek, Levai – Kelbler, Salcin. Trenér: Pavel Procházka.
    Náhradníci: Čáp, Hron.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Stanislav Pochylý, Petr Mikula.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Jihlavou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Vzájemné utkání na podzim:

    Jihlava byla ve vzájemném souboji v polovině září favoritem, od začátku sice měla územní převahu, ale do gólových příležitostí se příliš nedostávala. Jednu z toho mála spálil Teplý a v 17. minutě trestal Vysočinu pohotovým lobem Adamek. Domácí junioři zahodili šanci na vyrovnání, když Kučerův pokus lapil Rohel, a praktický z protiútoku padla branka na druhé straně. Nařízenou penaltu proměnil Vlachovič. Adamek pak ještě zazdil třineckou příležitost, ale Třinečtí vstoupili do druhé půle aktivně a vypadalo to, že náskok ještě navýší. Opak byl však pravdou. V 53. minutě kopali penaltu pro změnu Jihlavští a Teplý nezaváhal. Rázem byla Vysočina na koni a dobré příležitosti měli Teplý, Kelbler a Kliment. Gólman Slezanů Rohel odolával až do 90. minutě, kdy mu až do sítě doplachtil zamýšlený centr Klimenta. Utkání skončilo remízou, která byla poněkud překvapivá, ale nakonec hosty spíše mrzela, neboť přišli o vítězství v poslední minutě. Jihlava – Třinec 2:2.
     
    Zajímavosti:

    Nejlepším kanonýrem Třince zůstává pořád ve statistikách se svými pěti zásahy Polák Adamek, ale toho už na jaře v dresu Třince neuvidíme. Čtyři branky nasbírali Dino Trajkovski, Dennis Christu a Martin Vlachovič, ovšem posledně dva jmenování shromažďují jarní starty zatím jen po minutách. Kapitán Tomáš Voves má u svého jména připsány tři trefy do černého.

    Brankář Brych, jenž během svého podzimního angažmá v Třinci nasbíral čtyři čistá konta, v zimě ukončil své hostování a jedničkou Slezanů se stal Pavel Rohel, který má v brankářských tabulkách o jednu nulu méně. Gólman Buba vychytal v dresu třinecké juniorky jeden zápas bez obdržené branky, ale členem týmu v současné době není. Za Rohelem čekají na svou první velkou šanci mladí brankáři z dorostu.

    Také jihlavský nejlepší střelec Teplý, kterému patří mezi kanonýry Juniorské ligy dokonce 2. pozice se čtrnácti brankami, už mezi juniory Vysočiny není a odešel na hostování do druholigového Ústí nad Labem. Šestigólový Kučera byl přeřazen do A mužstva a tým opustil i autor pěti branek Kliment, jenž hostuje v Bánské Bystrici. Aktuálně tak patří pozice nejlepšího střelce Jihlavy Jakubu Fulnekovi se čtyřmi zásahy. Za zmínku stojí ještě tři branky které vsítil Martin Levai, anebo dvougólové představení Jana Urbánka z posledního zápasu s Varnsdorfem.

    Brankář Kotnour s jednou nulou z Juniorské ligy odešel na hostování do Žďáru nad Sázavou, Hanuš, jenž také za juniorku odchytal jedno utkání bez obdržené branky, zase kryje záda zkušenému Blažkovi v A mužstvu. Gólmany juniorského týmu jsou Luděk Vejmola a Pavel Soukup, kteří na svá první čistá konta v Juniorské lize ještě čekají.

    Třinec drží nelichotivou sérii 6 porážek v řadě, u Jihlavy je tomu zcela opačně, protože Jihlava brala tři body v posledních 3 utkáních v řadě za sebou.
     
    FC Vysočina Jihlava:

    Na podzim se jihlavská juniorka potýkala s nevyrovnaností a značnými výkyvy ve svých výkonech, ale v jarních měsících je vše jinak. Vysočina odehrála šest zápasů, v pěti případech brala všechny tři body a s prázdnou odcházela ze hřiště pouze jednou, přičemž v posledních třech duelech pouze vítězila. V pořadí patří fotbalistům pod vedením trenéra Procházky 12. příčka s přídělem třiačtyřiceti bodů. Jedenáctý Baník Ostrava je lepší pouze o skóre na desátý Hradec Králové ztrácí Vysočina dva body. Na záda jí však dýchá Slovácko s jednobodovou ztrátou. Ostravany i Východočechy dnes čekají těžké zápasy a Jihlava by se v případě vítězství mohla posunout vpřed.

    Jihlava zahájila jarní část sezony dvěma výhrami, pak ovšem škobrtla v Olomouci, kde přišla zatím její jediná porážka na jaře. O týden později se hráči zpod Českomoravské vrchoviny znovu naladili na vítěznou vlnu a smetli tabulkového konkurenta z Ostravy 4:1, když o svém vítězství nad Baníkem rozhodli už v první půli. Napínavé střetnutí s divokým koncem se odehrálo v Mladé Boleslavi, kde domácí v 90. minutě vyrovnali na 1:1, avšak v nastavení inkasovali a hráči Jihlavy vezli ze hřiště lídra soutěže tři body za výhru 1:2. V doposud posledním utkání hrála Vysočina doma s Varnsdorfem a opět to nebyla žádná nuda. Jihlavané ve druhém poločase dvakrát vedli, Severočeši se dvakrát dotáhli, ale rozhodující slovo měla čtyři minuty před koncem Vysočina a zvítězila 4:3.

    Zápas odstartoval lépe pro hosty z Varnsdorfu, kteří se ujali vedení již ve 3. minutě po brance Jurči. Vysočina dlouho neztrácela, neboť deset minut nato si na centr ze strany naskočil Levai a vyrovnal. Konec první pětačtyřicetiminutovky byl ve znamení ofenzivního fotbalu, ale další góly nepřicházely. Jejich čas nastal až v půli druhé. Jihlava šla poprvé do vedení v 50. minutě, kdy pokutovým kopem nepohrdl Urbánek. Varnsdorf odpověděl bleskurychle, už po třech minutách vyrovnal Vála. Ani tento stav však nevydržel dlouho, v 62. minutě zakončoval únik Kelblera Urbánek svou druhou brankou. Jihlava mohla náskok navýšit, nezdařilo se a v 80. minutě přišel trest. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík i ve prospěch Severočechů a Jurča se nemýlil. V 86. minutě rozehrávali domácí nadějný nepřímý kop, ve změti těl si míč našel Berky a stal se střelcem rozhodující branky. Jihlava nakonec udolala Varnsdorf 4:3.
     
    FK Fotbal Třinec:

    Nováčka soutěže z Třince, který byl především v závěru podzimní části příjemným překvapením Juniorské ligy, opustilo přes zimu množství tahounů, mladí následovníci se s náročnou soutěží ještě sžívají a z jarních sedmi zápasů získali pouhý bod. Mužstva před Slezany se v tabulce pomalu vzdalují, ale týmy na posledních třech příčkách Třinecké stále nepřeskočily. Svěřenci trenéra Papugy okupují s čtyřiadvaceti body 18. místo, které jim patřilo i po skončení podzimní poloviny. Varnsdorf a Táborsko jsou horčí jen o skóre, sedmnácté Teplice mají na Třinec náskok dvou bodů.

    Třinečtí junioři načali pouť jarní částí bezbrankovou remízou ve Znojmě, na tu však nenavázali a dále si na své konto připsali už jen půltucet proher. Velmi blízko k bodu byli Třinečtí v utkání na půdě Táborsko, ale v závěrečných minutách se jim srovnat nepovedlo a Jihočeši zvítězili 2:1. Před týdnem hostili na domácím stadionu Liberec, v zápase mohli jen získat, až do posledních minut drželi pouze jednobrankové manko, ale Slovan si gólem z 87. minuty pojistil vítězství 0:2 a odjel se třemi body. Naposledy se pak třinecká družina představila v Plzni, tam ovšem odcestovala s minimem hráčů, kteří navíc ve valné většině případů sbírali první zkušenosti. Západočeská Viktoria si s chutí zastřílela a vyhrála poměrem 5:0.

    Zatímco Plzeň nasadila do střetnutí s Třincem dvojici hráčů, která už nakoukla do viktoriánského A mužstva, Slezané putovali přes celou republiku s nezkušeným kádrem, v němž figurovalo mnoho dorostenců. Nesporná kvalita Západočechů se projevila poprvé ve 20. minutě, kdy ve vlastním vápně fauloval gólman Rohel a plzeňský Končal poslal své mužstvo do vedení. Za deset minut zamířil na zadní tyč Hrdlička a navýšil náskok Viktorie. Brankář Rohel lovil do poločasu míč ze své sítě ještě jednou, když ho ve 34. minutě prostřelil Hvězda. Hned po přestávce zkusil štěstí ranou z úhlu Končal a prosadil se podruhé v utkání. V 60. minutě se trefil ještě Veselinovič a uzavřel gólový výčet zápasu. Plzeň rostřílela mladý výběr Třince 5:0.
     
    Příjemné odpoledne vám přeji z fotbalového stadionu v Třinci a vítám vás při sledování textového online přenosu z Juniorské ligy. V juniorské soutěži dnes budou odehrány zápasy 31. kola, konkrétně jich bude deset. V našem přenosu vám bude nabídnut podrobný přenos ze souboje mužstev FK Fotbal Třinec a FC Vysočina Jihlava. Zatímco omlazenému týmu Slezanů se na jaře vůbec nedaří a momentálně se potápí v nepříznivé sérii šesti porážek v řadě, v pohodě hrající Vysočina se drží v klidném středu tabulky a ve druhé polovině sezony hlavně vítězí. Jihlavané budou favority i v zápase v Třinci, ale domácí junioři už chtějí nelichotivou šňůru protrhnout. Utkání začne v 15:00, sledujte jeho průběh na našich stránkách.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 30. Gavlák, 72. Haša (pen.), 87. Trajkovski, 89. Voves – 33. Fulnek, 34. Fulnek, 41. Kelbler, 55. Kelbler

    Karty:   84. Matoušek (TRI) – 37. Berky (JIH), 66. Kelbler (JIH)


    FK Třinec: Rohel – Velner, Bulawa, Matoušek, Machala (65. Kalfas) – Švábík (65. Kufa), Voves (C), Kyselý, Trajkovski – Haša, Gavlák. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Galusik – Kalfas, Kufa, Martynek.

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – Tomovič (65. Hron), Pedro, Berky, Klusák – Fulnek (C), Demeter, Urbánek, Levai – Kelbler, Salcin (51. Čáp). Trenér: Pavel Procházka.
    Náhradníci: Čáp, Hron.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Stanislav Pochylý, Petr Mikula

    Diváci: 89
    bahis siteleri