Michalovce – Lok. Košice 2:1 (kon.) | Ostrava – Třinec 3:0 (kon.) | Znojmo – Zlín 2:3 (kon.)
Dolný Kubín – Karviná 0:1 (kon.) | Teplice – Žižkov 4:4 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 4:0 (kon.)
Liberec – Bohemians 1905 3:3 (kon.) | Jablonec – Pardubice 5:3 (kon.) | Jihlava – Vlašim 3:2 (kon.)
Opava – Žilina 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Lombard Pápa 1:1 (kon.) | Trenčín – Slovácko 3:0 (kon.)
Galaţi – Frýdek-Místek 2:3 (kon.) | Met. Doněck – Olomouc 0:2 (kon.) | Liberec – Brøndby 0:2 (kon.)
Senica – Slavia Prah 1:1 (kon.)
konec
FC Oţelul Galaţi
2:3 (0:3)
FK Frýdek-Místek
sk Sobota 05.07.2014, 15:00 • Národné tréningové centrum, Poprad • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Všetkých priaznivcov futbalu vítam pri prenose z priateľského duelu, ktorý medzi sebou zvedú rumunský celok FC Otelul Galati a český druholigový futbalový klub MFK Frýdek-Místek.

    Rumunská najvyššia súťaž sa hrá na 34 zápasov a FC Otelul Galati nazbieral počas minulej sezóny 41 bodov, čo mu stačilo na desiatu priečku v ligovej tabuľke, pričom rovnaký počet bodov mal aj deviaty celok Ceahlăul Piatra a len o bod menej mala dvojica Universitatea Cluj a Viitorul Constanţa.

    Dnešný duel je pre rumunský tím prvým zo šiestich priateľských, ktoré majú pred nadchádzajúcou sezónou naplánované. Tri z nich odohrajú proti slovenským mužstvám, konkrétne proti Tatranu Prešov, DAC a Popradu.

    Na rozdiel od rumunskej najvyššej súťaže sa druhá najvyššia česká futbalová liga hrá na 30 zápasov a MFK Frýdek-Místek počas nich nazbieral v uplynulom ročníku 34 bodov, za ktoré mu na konci sezóny patrila štrnásta priečka. Trinásty Vlašim mal na konte len o dva body viac, zatiaľ čo pätnásty Bohemians Praha až o dvanásť menej.

    Frýdek-Místek má za sebou už tri priateľské stretnutia, ale v dvoch prípadoch skončil ako porazený celok, keď najskôr podľahol Dukle Banská Bystrica 1:2 a následne i Hradcu Králové 0:1. Následne však hráči českého Frýdka-Místka dokázali v Bytči zdolať tím FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Žďana vysoko 6:0. Tento súboj je pre český klub zatiaľ posledným priateľským pred nadchádzajúcou sezónou.

    Dnešné meranie síl sa odohrá v národnom tréningovom centre Poprad, pričom úvodný výkop stretnutia je naplánovaný na 15:00.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodným výkopom v tomto zápase začali hráči českého celku, ktorí hrajú dnes v modrých dresoch.
     
    3
    Na rad prichádza prvý rohový kop pre rumunský celok, ktorý bude zahrávaný z pravej strany hráčom s číslom 14.
     
    4
    V hlavičkovom súboji pred bránou českého celku dominovali obrancovia Frýdka-Místka, ktorí loptu odhlavičkovali do bezpečia.
     
    5
    Hráč rumunského celku s číslom 77 chcel vysunúť svojho spoluhráča s číslom 96 peknou prihrávkou do behu, no nepodarilo sa mu to. Napokon celú situáciu rieši gólman Frýdka-Místka.
     
    Ospravedlňujem sa za označenie hráčov číslami, no súpisky tohto zápasu nie sú novinárom k dispozícii. Tento zápas Vám budem prinášať vo forme informácii o dôležitých udalostiach.
     
    8
    Frýdecký hráč s číslom 14 pri postrannej čiare na ľavej strane nekompromisným zákrokom kolenom zložil k trávniku svojho súpera s číslom 24.
     
    9
    Hráči českého celku majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 28 metrov na pravej strane, no rozhodli sa ho zahrávať len nakrátko a rumunskí obrancovia loptu napokon prevzali "do svojich rúk".
     
    11
    Po peknom vysunutí galatského hráča s číslom 77 sa k lopte dostal hráč s číslom 96, no ten stál už v ofsajdovej pozícii, a tak nemohol pokračovať v hre.
     
    12
    Futbalisti Otelulu Galati si nerozumeli ani tentokrát a previnili sa ďalším ofsajdovým postavením.
     
    13
    Loptu majú v týchto chvíľach vo svojej moci hráči českého Frýdka-Místka, ktorí sa však nevedia presadiť cez dobre zabezpečený stred rumunského klubu.
     
    14
    Napokon sa však k strele vo vzdialenosti približne 22 metrov dostal hráč s číslom 4, no jeho projektil smeroval len vedľa rumunskej brány.
     
    15
    Hráči Otelulu Galati mali k dispozícii sériu autových hodov na ľavej strane neďaleko rohovej vlajočky, no napokon ich českí obrancovia od lopty odstavili.
     
    16
    Frýdecký obranca s číslom 2 sa tentokrát predviedol vo skvelom svetle, keď sklzom zabránil peknej prihrávke do behu na rumunského útočníka s číslom 8.
     
    18
    Do zakončenia vo vzdialenosti približne 20 metrov sa tentokrát dostal galatský hráč s číslom 23, no jeho prízemná delovka rotovala len mimo frýdeckej svätyne.
     
    19
    Na oboch stranách sme mohli vidieť rýchle útočné akcie, ktoré však stroskotali na nedostatočnom spracovaní letiacej lopty.
     
    21
    Po fantastickom centri z pravej strany sa k lopte v ľavej časti frýdeckeho pokutového územia dostal hráč s číslom 96, ktorý ju odhlavičkoval pred frýdeckú bránu. Tam sa k zakončeniu z voleja dostal rumunský hráč s číslom 77, ktorý však prekopol priestor frýdeckej svätyne.
     
    22
    Futbalisti Otelulu Galati sa opäť snažili zaútočiť, no tentokrát sa útočným faulom previnil hráč s číslom 14.
     
    24
    Po nekompromisnom zákroku vo vzdušnom súboji sa tvrdým faulom na galatskú 18-tku previnil frýdecký hráč s číslom 14.
     
    26
    Frýdeckí futbalisti mali k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 28 metrov, mierne vľavo, no po peknom centri sa napokon Česi previnili útočným faulom.
     
    27
    MFK Frýdek-Místek dáva gól!
    Hráči Frýdka-Místka sa po skvelej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia. Pekný strieľaný center z ľavej strany skončil na kopačkách hráča s číslom 19, ktorý loptu bez problémov umiestnil do brány rumunského celku.
     
    29
    Na druhej strane sa k zakončeniu dostal galatský hráč s číslom 90, no jeho strelu frýdecký gólman bez problémov ukryl vo svojom náručí.
     
    31
    Frýdeckí futbalisti sa dostali do ďalšej zaujímavej gólovej šance, no ani center z ľavej strany nenašiel hráča s číslom 19 a napokon ani strela hráča s číslom 14 nebola úspešná.
     
    32
    MFK Frýdek-Místek dáva gól!
    Futbalisti českého Frýdka-Místka aj tentokrát dokázali byť v šprintérskych súbojoch úspešnejší a dostávajú sa do dvojgólového vedenia. Po peknej krížnej prihrávke pred galatskú bránu od hráča s číslom 5 sa k zakončeniu dostal hráč s číslom 19 a a ten sa ani tentokrát nemýlil.
     
    34
    Hráčom Frýdka-Místka sa rysovala ďalšia zaujímavá gólová šanca, no v centrálnej časti bol tentokrát zastavený hráč s číslom 14.
     
    35
    Na druhej strane z veľkej vzdialenosti pálil hráč s číslom 90, no gólman českého klubu bol v strehu.
     
    36
    Frýdecký hráč s číslom 19 mal šancu na hetrik, no po jeho peknej delovke z centrálnej časti gólman Otelulu Galati nohami vyrazil loptu na rohový kop.
     
    37
    MFK Frýdek-Místek dáva gól!
    Na tretí gól frýdeckého klubu sme nemuseli dlho čakať. Po skvele zahranom rohovom kope z ľavej strany sa k zakončeniu dostal obranca s číslom 6 a jeho delovka nedala galatskej obrane žiadnu šancu.
     
    39
    Z ľavej strany tentokrát nekompromisne zakončoval hráč s číslom 14, no pozorný frýdecký obranca s číslom 3 sa stihol vrátiť a loptu zblokoval svojim telom do bezpečia.
     
    41
    Futbalisti rumunského celku Otelul Galati sa snažia ofenzívne presadiť ďalekými strieľanými centrami, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Frýdecká obrana je naozaj veľmi pozorná.
     
    43
    Po presne namierenom centri z ľavej strany sa k zakončeniu v pravej časti galatského pokutového územia dostal frýdecký hráč s číslom 14, no jeho delovka z voleja napokon smerovala niekoľko metrov vedľa brány Otelulu Galati.
     
    44
    V závere prvého polčasu sú pri lopte hráči Frýdka-Místka, ktorí sa snažia upokojiť tempo hry zo zabezpečenej obrany. Zatiaľ sa im to darí.
     
    45
    Napokon sme ešte videli zahrávanie rohového kopu českého klubu na ľavej strane, no tentokrát prízemný center rumunskí obrancovia odvrátili.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvode prvého polčasu sme mohli vidieť veľmi vyrovnaný herný prejav na oboch stranách, no následne hráči českého klubu MFK Frýdek-Místek zabrali na plné obrátky a dokázali dvoma gólmi hráča s číslom 19 v 27. a 32. minúte a gólom hráča s číslom 6 rozhodnúť prvý polčas jednoznačne výsledkom 3:0.

    Podarí sa rumunskému klubu Otelul Galati zabrať na plné obrátky a pripísať si tak na svoje konto aspoň jeden čestný gól?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hráči Otelulu Galati sa hneď v úvode druhého polčasu dostali do skvelej gólovej šance, no nekompromisná strela z centrálnej časti od hráča s číslom 24 skončila len tesne vedľa frýdeckej brány.
     
    49
    Rumunský klub Otelul Galati sa dostal do skvelej gólovej šance, no tentokrát hráč s číslom 90 minul priestor frýdeckej brány.
     
    51
    Otelul Galati dáva gól!
    Hráči rumunského celku začali v druhom polčase naozaj veľmi aktívne a dokázali skórovať. Po peknej prihrávke z ľavej strany sa k zakončeniu dostal osamotený hráč s číslom 77, ktorý veľmi pekne preloboval českého gólmana.
     
    52
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát pálil frýdecký hráč s číslom 4, no jeho nekompromisná delovka skončila zblokovaná rumunskými hráčmi do bezpečia.
     
    54
    O loptu sa v týchto chvíľach tuho bojuje v strede ihriska, no ani jeden z tímov sa nedokáže dostať do súperovho pokutového územia. Vidíme veľa zbytočných faulov v strede ihriska.
     
    56
    Z väčšej vzdialenosti sa tentokrát odhodlal páliť frýdecký hráč s číslom 8, no jeho delovku zblokovali galatskí obrancovia do bezpečia.
     
    59
    Otelul Galati dáva gól!
    Futbalisti rumunského klubu Otelul Galati sa dokázali dotiahnuť na rozdiel jedného gólu proti dnešnému českému súperovi. Po peknej prihrávke od vystriedaného hráča s číslom 96 sa Rumuni v prečíslení troch na dvoch presadili gólom hráča s číslom 9, ktorý umiestnil loptu pod hornú sieť frýdeckej brány.
     
    60
    Na hráčoch českého Frýdka-Místka cítiť, že po dvoch inkasovaných góloch hrajú s poriadnou dávkou nervozity, no stále sa nevzdávajú a útočia.
     
    62
    Hráči Frýdka-Místka priniesli dvojstriedanie. Do brány nastúpil brankár s číslom 22 a do hry namiesto hráča s číslom 8 nastúpil hráč s číslom 18.
     
    63
    Rumunský hráč s číslom 24 sa pretlačil cez troch súperov na ľavej strane, následne však na hranici frýdeckého pokutového úzeia pohorel na hráčovi s číslom 12.
     
    65
    Frýdecký hráč s číslom 9 sa dostal k odcentrovaniu lopty na ľavej strane, no jeho projektil napokon skončil len vysoko nad bránou gólmana rumunského celku.
     
    66
    Hráči Frýdka-Místka majú k dispozícii priamy kop z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, uvidíme, čo hráč s číslom 10 tentokrát vymyslí.
     
    67
    Futbalisti českého celku sa napokon stiahli na svoju polovicu ihriska a takmer opäť inkasovali. Napokon však rumunský hráč s číslom 96 prehral šprintérsky súboj proti frýdeckému gólmanovi.
     
    69
    Otelul Galati je momentálne tímom, ktorý sa snaží vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. Frýdek-Místek však po dvoch inkasovaných góloch zabezpečuje svoju defenzívu a očividne už inkasovať nechce.
     
    71
    Hráči rumunského klubu pridávajú na hernej dravosti, no tentokrát sa zvyšuje aj počet faulov. Frýdek sa však stále snaží útočiť zo zabezpečenej defenzívy.
     
    72
    Spoza dvojice rumunských obrancov tentokrát tvrdo pálil frýdecký hráč s číslom 10, no jeho prízemný projektil skončil len v náručí gólmana Otelulu Galati.
     
    73
    Opäť sme mohli vidieť strelu českého hráča s číslom 10, no tentokrát bol projektil nedôrazný a gólman Otelulu nemal so zákrokom žiadny problém.
     
    75
    Po pravom krídle si rýchlo zbiehal útočník Otelulu s číslom 18, no pozorný frýdecký obranca s číslom 5 mu loptu skvelým sklzom uchmatol.
     
    77
    Po fantastickej prihrávke do behu od hráča s číslom 90 sa k zakončeniu na ľavej strane dostal galatský útočník s číslom 9, no jeho tvrdá strela ľavačkou skončila len nad bránou Frýdka-Místka.
     
    78
    Aj tréner rumunského Otelulu Galati posiela na trávnik dvojstriedanie. Namiesto hráčov s číslami 90 a 9 prichádzajú na trávnik hráči 7 a 11, ktorí posilnia útok rumunského celku.
     
    79
    Rumunský hráč s číslom 77 sa rýchlo presunul na pravé krídlo, následne loptu odcentroval krížne, no jeho projektil bol zblokovaný len na rohový kop.
     
    81
    Rohový kop dokázali futbalisti Frýdka-Místka vo vzdušnom hlavičkovom súboji odvrátiť a momentálne sú pri lopte.
     
    82
    Aj hráči Frýdka-Místka si napokon vybojovali rohový kop z ľavej strany, ktorý bude zahrávať hráč s číslom 10.
     
    83
    Rohový kop českého klubu nebol úspešný, následne sa k lopte dostali rumunskí hráči, ktorí veľmi dravo a aktívne útočia.
     
    84
    Otelul Galati sa momentálne poriadne snaží vyrovnať, no Frýdek-Místek je pozorný a nič nenecháva na náhodu. Pri lopte sú však hráči rumunského klubu.
     
    85
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil frýdecký hráč s číslom 13, no v ťažkom uhle jeho tvrdú strelu zablokoval jeden z obrancov rumunského Galati.
     
    87
    Rumuni si svojich súperov dostali pod poruadny tlak. Pdarí sa Frýdku-Místku tentokrát odolať a neinkasovať?
     
    88
    Otelul Galati má momentálne k dispozícii priamy kop z veľkej vzdialenosti, ktorý bude zahrávaný do vápna. Frýdek-Místek je už defenzívne zoradený.
     
    90
    Po naozaj veľmi nepríjemnom páde ostal na trávniku ležať hráč Otelulu Galati s číslom 77, ktorý má pravdepodobne vybitý dych, nasleduje jeho ošetrovanie a prichádzajú aj nosidlá!
     
    90+
    Rumunský hráč bol na nosidlách odnesený mimo trávnik a je ošetrovaný za prítomnosti zdravotníkov. Presnú hodnotu nadstaveného času nepoznáme.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu zabrali hráči rumunského Otelulu Galati na plné obrátky, keď v úvode druhej časti tohto zápasu dokázali vsietiť dva góly po jasných prečísleniach. Najskôr sa gólovo presadil hráč s číslom 77 v 51. minúte a následne hráč s číslom 9 v 59. minúte.
    Frýdek-Místek si však svoj tesný náskok už udržal a napokon si pripisuje dôležitú tesnú výhrz v príprave.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:55:01)

    Branky: 51. 77, 59. 9 – 27. 19, 32. 19, 37. 6


    FC Oţelul Galaţi:
    FK Frýdek-Místek:
    bahis siteleri