Predsezónna tlač. konferencia AS Trenčín (kon.) | Predsezónna tlač. konferencia MFK Košice (kon.)
Predsezónna tlač. konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.) | Predsezónna tlač. konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Predsezónna tlač. konferencia AS Trenčín

sk Čtvrtek 10.07.2014, 13:00Tiskové konference
     
    Záverom teda dodajme, že mužstvo AS Trenčín bolo oproti minulému ročníku doplnené, z opôr odišiel len Gino Van Kessel. Podľa generálneho manažéra sa dobre ukazujú aj ďalší legionári, ktorí sú na skúške, takže sa dá očakávať, že trenčiansky tím bude opäť bojovať o najvyššie priečky. Fortuna ligu začne v sobotu o 17:30 domácim zápasom proti Dunajskej Strede, týmto vás pozývame na jeho sledovanie. Či už priamo na štadióne, alebo prostredníctvom nášho prenosu. (13:29:10)
     
    Špecialitou v Trenčíne bude, že tímy už nebudú mať klasické lavičky na ploche, ale striedačky budú súčasťou tribúny, ako je tomu zvykom v Anglicku. "Pracujeme na procese predpríprav realizácie projektu nového štadióna. S tým súvisí odsúhlasenie mesta Trenčín na búranie tribún. Lavičky by bránili vo výhľade a tak sme hľadali riešenia. Marketingový manažér Igor Schlesinger nás dotlačil k tomuto anglickému modelu. Bude to veľmi zaujímavé, hoci sme sa toho báli. Bude to aj posun určitej kultúry správania. Emócie sa budú musieť prejavovať iným spôsobom. Myslím si, že to bude pre všetkých zaujímavé, a určitým spôsobom vzrušujúce," okomentoval tento krok generálny manažér AS Róbert Rybníček.
     
    Tomáš Malec podpísal novú dvojročnú zmluvu, o post hrotového útočníka bude bojovať najmä s brazílskym útočníkom Jairom. "Jairo dostal v príprave väčšiu možnosť, zhostil sa svojej šance, obaja útočníci musia bojovať o miesto v tíme. Čakáme od nich góly, v príprave sa dobre ukázal František Kubík. Zodpovednosť na strieľaní gólov sa musí rozložiť na viacerých hráčov. Tí, ktorí budú hrať kvalitnejšie, budú hrávať," vyjadril sa smerom k zostave tréner Ševela.
     
    Kvalitu káder má, bude dôležité pripraviť sa psychicky, to bude dôležitá úloha trénerov podľa Martina Ševelu.
     
    Martin Ševela chce tešiť hrou ľudí, teší ho, že sa návštevnosť zvyšuje a tak je to aj pre neho záväzok. Má sny, túžby, chcel by o stupienok vyššie, ale v dlhodobej súťaži bude podľa neho závisieť na veľa veciach.
     
    Podľa trénera Ševelu sú momentálne posty v tíme zdvojené, obmedzuje to kvóta cudzincov mimo EÚ, ktorá stanovuje, že môžu hrať len piati a tak dvaja musia byť len na tribúne. Hráči sú podľa neho inteligentní a túto situáciu pochopili. Káder je široký a to trénera trenčianskeho tímu teší.
     
    Brankár AS si zatiaľ odmieta stanoviť najvyšší cieľ a zavŕšiť tak ligovú postupku 3.miesto – 2.miesto – titul. Uvidí sa podľa neho až počas sezóny a priebehu.
     
    Kapitán tímu Miloš Volešák vnímal prípravu pozítivne, prebehla podľa neho rýchlo a kabína sa už teší na súťažné zápasy. Pozerá sa len na najbližšie zápasy, nie dlhodobo dopredu. Šance proti Vojvodine Novi Sad v prvom kole sú podľa Volešáka 50 na 50.
     
    Káder sa podľa kouča formoval, mužstvo od začiatku prípravy zabralo naplno od prvého tréningu. Sem tam prišlo nejaké zranenie, ale výrazne to káder neovplyvnilo. Až priebeh Fortuna ligy a Európskej ligy ukáže, aká je naozaj pripravenosť tímu.
     
    Tréner Martin Ševela vyslovil spokojnosť s prípravou, prípravné zápasy boli dohodnuté s tímami vyššej kvality. Podľa neho je mužstvo dobre pripravené na štart sezóny.
     
    Klubu narástol o 100% počet predaných permanentiek, podľa Rybníčka je to záväzok pre celý klub.
     
    AS Trenčín má ambície pôsobiť v európskej súťaži aj v budúcej sezóne, preto si nebude stavať alibistické ciele, podľa Róberta Rybníčka je teda cieľom útok na špicu Fortuna ligy. Útok na najvyššiu priečku je podmienený výstavbou nového štadióna.
     
    Do klubu sa vrátil člen širšieho repre kádra František Kubík. Manažér AS je rád, že sa s jeho agentom klub dohodol a hráč vypomôže klubu a môže pomôcť aj sám sebe v prípadnom ďalšom posune.
     
    O hráčov kádra AS je veľký záujem, podľa Rybníčka sa podarilo káder ešte doplniť a jeho ďalšie zloženie bude závisieť od prípadného postupu v Európskej lige.
     
    Generálny manažér Róbert Rybníček po privítaní hodnotí minulú sezónu ako najúspešnejšiu v histórii, čo je pre klub záväzkom. AS chce napredovať, dôležité je vybaviť povolenia na výstavbu nového štadióna. Začať by sa mala na jeseň budúceho roku. To je podľa Rybíčka najdôležitejšie pre rozvoj klubu.
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastní generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček, tréner Martin Ševela a kapitán tímu Miloš Volešák.
     
    Pohyby v kádri po skončení sezóny:

    Odchody: Roman Sabler – DAC 1904 Dunajská Streda (ukončenie hosťovania z FC Senec), Mário Tóth – DAC 1904 Dunajská Streda (ukončenie hosťovania z FC Senec)

    Príchody:
    Stanislav Lobotka – Ajax Amsterdam (návrat z hosťovania), František Kubík – Ergotelis FC (Grécko, koniec zmluvy), Adrián Chovan – N.Mesto nad Váhom (návrat z hosťovania),
    Emmanuel Edmond – Nigéria (skúška), Rabiu Ibrahim – Kilmarnock FC (skúška), James Lawrence – RKC Waalwijk (skúška)
     
    Výsledky AS Trenčín v príprave:

    Bilancia: 7 zápasov (5 – 0 – 2, 15:8)

    MŠK Žilina – AS Trenčín 2:1 (1:0)
    Góly: 59. Malec – 45. Čmelík, 67. Lupčo

    MŠK Žilina – AS Trenčín 1:3 (0:1)
    Góly: 47. Jelič – 45. Mondek, 68. Holúbek, 74. Jairo

    Vysočina Jihlava – AS Trenčín 1:2 (0:1)
    Góly: 69. Mešanovič – 11. Simon, 82. Lobotka

    Baník Ostrava – AS Trenčín 2:1 (1:0)
    Góly: 18. Štěpán, 89. Frydrych (11 m) – 85. Holúbek

    Ruch Chorzów – AS Trenčín 2:4 (2:0)
    Góly: 11. Zienczuk, 34. Kuswik – 46., 49., 53. a 73. Kubík

    AS Trenčín – 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
    Góly: 12. Lobotka, 17. Simon, 88. Mondek

    AS Trenčín – Slavia Praha 1:0 (1:0)
    Góly: 41. Kubík (11 m)
     
    Káder AS Trenčín pre jesennú časť sezóny 2013/14:

    Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec, Adrián Chovan

    Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundić (Srbsko), Daniel Bednárik, Kingsley Madu (Nigéria), Peter Čögley, Ramón Rodríguez da Silva (Brazília), Peter Kleščík

    Stredopoliari: Damián Bariš, Patrik Mišák, Aldo Omar Baéz (Argentína), Jakub Holúbek, Karol Mondek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Haris Hajradinović (Bosna a Hercegovina), Moses Simon, Stanislav Lobotka,

    Útočníci: Tomáš Malec, František Kubík, Jairo de Macedo da Silva (Brazília)
     
    Ešte pred začiatkom tlačovky si predstavme vedenie klubu a realizačný tím A-mužstva:

    Vedenie klubu:
    Predseda predstavenstva a generálny manažér: Róbert Rybníček
    Podpredseda predstavenstva: Ling Tshen La
    Komerčný riaditeľ: Ron de Bot
    Marketingový manažér: Igor Schlesinger
    PR a média manažér: Martin Galajda
    Manažér mládeže: Pavol Cobori
    Asistentka generálneho manažéra: Božena Skalíková


    Hlavní partneri klubu:
    Generálny partner: Aegon
    Zlatí partneri: Nike, Fitshape, VRM, Mesto Trenčín, Van Styn


    Realizačný tím prvého mužstva:
    Hlavný tréner: Ivan Vrabec
    Asistent trénera: Martin Ševela
    Asistent trénera: Vladimír Cifranič
    Tréner brankárov: Roman Hodál
    Videoanalytik: Branislav Haviernik
    Konzultant: Gideon van der Wee
    Manažér A-tímu: Drahoslav Bočák
    Lekár mužstva: Jozef Takáč
    Maséri: Jozef Liška, Peter Gašperák
    Vedúci mužstva: Jozef Hollý

    Marián Vychovalý

    bahis siteleri