Švýcarsko – Kanada 1:5 (kon.) | Finsko – Rusko 5:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko 1:6 (kon.)
Česko – USA 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
USA
Pondělí 11.08.2014, 19:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Břeclavi, který dnes bude hostit druhý zápas Memoriálu Ivana Hlinky. Poprvé se představí v akci domácí Česká republika, která poměří síly s USA. Utkání začíná v 19:00.
     
    Česká republika jde do prestižního turnaje s jasným cílem, proklouznout do bojů o medaile a zopakovat velký úspěch v podobě bronzové příčky, na níž svěřence trenéra Jakuba Petra stanuli v minulém ročníku po vítězství 3:2 nad Ruskem. Mladí Češi přitom mohou znovu těžit z výhody domácího prostředí.
     
    Spojené státy americké půjdou do utkání jako papírový favorit. Ambiciózní výběr, který vede hlavní trenér Derek Plante, je po Kanadě druhým nejžhavějším kandidátem na konečné prvenství. Není divu, v minulém ročníku nakonec bral stříbro, když ve finále nestačil 0:4 právě na javorové listy.
     
    Oba týmy před začátkem turnaje sehrály přátelský zápas. Češi se postavili silné Kanadě, nad níž vedli už v 5. minutě 2:0, ale soupeř ze zámoří se vzchopil a nakonec po divoké přestřelce slavil vítězství 7:5. Spojené státy americké vyzvaly Slovensko a radovaly se po přesvědčivém triumfu 8:3.
    Led v Břeclavi

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík, Koblížek – Dufek, D. Kaše, Suchý – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.

    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello, Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser – Jackson, Filipe, Terry – Laczynski, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith.

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     
    Ochozy zimního stadionu už se nám začínají velmi slušně zaplňovat, přičemž spoustu natěšených fanoušků je možné potkat už před stadionem. Někteří hokejoví nadšenci už jsou vybaveni k podpoře mladých Čechů i bubny.
     
    Soupisku české reprezentace tvoří naprostá většina hráčů z tuzemských klubů, jediným krajánkem je z prvního útoku Radek Koblížek, který nastupuje za finský klub Kärpät Oulu.
     
    Česká republika nastoupí v bílých dresech, USA budou hrát v modrém.
     
    Na ledě už se prohání čtveřice rozhodčích.
     
    Hokejisté ze Spojených států amerických už se prohánějí po ledě.
     
    Za mohutné radosti tribun už vjeli do ledového kolbiště i mladí Češi.
     
    Máme za sebou obě státní hymny, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Češi byli úspěšnější na úvodním vhazování a mohou ze své modré čáry rozvinout první útočnou akci.
     
    00:10
    USA se nestihly ani pořádně rozkoukat a na trestné lavici už sedí Brock Boeser (USA) za sekání.
     
    00:30
    Američané sice získali puk a vyhodili, ale Češi už jsou postaveni v přesilovkovém postavení.
     
    01:15
    Češi se do svého soupeře zakousli s velkou chutí a diváci to pochopitelně kvitují potleskem. Američanům se nedaří vyklouznout z pevného objetí u své branky.
     
    01:40
    Hokejisté ze zámoří se nakonec přeci jen zmocnili puku a dokázali vyhodit přes všechny čáry.
     
    02:15
    Američané sice čelili mohutnému tlaku, ale nakonec přečkali úvodní oslabení bez úhony. Domácí reprezentace však pokračuje v útočném snažení.
     
    02:35
    Roman Dymáček nevymýšlel nic složitého a namířil si to mezi dvěma protihráči směrem k brance, ale puk mu tekl z hole a dojel až do rukavice gólmana Sarthoua.
     
    03:00
    Češi špatně střídali a pykají za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Roman Dymáček (CZE).
     
    03:26
    Modří si sice několikrát vyměnili puk na dostřel brankáře Vladaře, jenže nakonec o puk přišli a domácího toho ihned využili k vyhození.
     
    04:00
    USA už znovu obléhají českou branku.
     
    04:13
    Brock Boeser se společně se svými spoluhráči důrazně tlačil do předbrankového prostoru, ale česká obrana si poradila a ihned vyhodila přes celé hřiště.
     
    04:51
    Po dalším vyhození se vrátil do pásma rozjetý Robert Jackson, který si srovnal puk v levém kruhu na hůl a nebezpečně vypálil, ale brankář Vladař vymrštil skvěle svou lapačku vzhůru a zamezil pohromě!
     
    05:03
    Američané jsou po přesilovce na koni a pokračují v náporu.
     
    05:23
    Spenser Young vypálil z prostoru prvého kruhu, ale brankář Vladař byl pozorný a zakročil u přední tyčky svými betony. Buly po jeho levici.
     
    06:02
    Češi se usadili v útočném pásmu, kde si několikrát přihráli a vytěžili ze své aktivity přesilovou hru. Na lavici hanby usedl Erik Foley (USA) za nedovolené bránění.
     
    06:40
    Spojené státy americké se rychle zmocnily kotouče a osvobodily se dlouhým vyhozením, ale Češi už jsou zpět na dostřel jejich branky.
     
    06:55
    Hokejistům zpoza "velké louže" se povedlo vyhodit.
     
    07:35
    Američané měli ponechanou výhodu, protože v gólové pozici byl zfaulován na poslední chvíli Ryan Moore. Na trestnou lavici míří Jakub Zbořil (CZE) za sekání.
     
    07:50
    Češi předvedli skvělý protiútok do otevřené obrany. Při přečíslení 2 na 1 přihrál David Kaše před bránu na najíždějícího Filipa Suchého, který mířil zápěstím těsně vedle pravé Sarthouovy tyčky!
     
    08:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to je škoda, Češi měli dvě slibné šance, ale nevyužili je a udeřilo na jejich straně! Do puku se v prostoru kruhů opřel Dennis Yan, jehož střela se odrazila od tyčky a pohotový BROCK BOESER už měl lehkou úlohu uklidit puk za Vladařova záda! Asistence: Dennis Yan.
    Brock BOESER - 0:1
     
    09:35
    Sledujeme teď svižný hokej, oba týmy se střídají u puku a v útočné aktivitě. Na ledě ale dominují obě pozorné obrany, které odvádějí před gólmany dobrou práci.
     
    10:02
    Matt Filipe (USA) – 2 minuty – sekání.
     
    10:20
    Češi ihned získali pásmo a zamkli soupeře u jeho branky.
     
    10:40
    Češi pořádně prověřili americkou obranou. Od modré čáry vyletěl nahozený puk, který dokázal před branou tečovat Jan Dufek, ale bez gólového efektu.
     
    11:10
    Američané se hnali do útoku, znovu u toho byl rychlonohý Ryan Moore, ale jeho útok zastavila nahrávka rukou.
     
    11:42
    Domácí teď vydatně ostřelují gólmana Sarthoua, jenž má spoustu práce. Od modré čáry pálil Filip Chlapík, ale trefil jen nastavené betony. Vzápětí to zkoušel i Jakub Zbořil, ale i s jeho ranou si maskovaný muž s maskou poradil.
     
    12:07
    Domácí jsou zatím hodně aktivní a nemají ze svého silného soupeře zbytečný respekt. Neustále se tlačí do útoku, za což sklízejí od zaplněných tribun zasloužený potlesk.
     
    12:50
    Za českou obranou se ocitl na chvilku úplně volný Dennis Yan, ale naštěstí pro českou reprezentaci byl svou šancí překvapený a netrefil puk ideálně.
     
    13:09
    A znovu v dobré palebné pozici aktivní Dennis Yan, který je zatím hodně vidět. Dostal nabito do prostoru mezi kruhy, odkud bleskově vypálil, ale našel jen Vladařovu náruč.
     
    13:40
    Češi se nechtějí nechat zahanbit a odpovídají tím nejlepším možným způsobem. Gólmana Sarthoua zasypali pořádnou sprškou střel, ale bez úspěchu.
     
    13:59
    Soubor pod taktovkou trenéra Petra pokračuje v aktivitě a Američané musí být u svých zadních vrátek hodně obezřetní. Teď si modří pomohli ostrým zákrokem, ale k nevoli publika se nebude pískat.
     
    14:26
    Američané teď velmi dobře brání střední pásmo, kde se jim daří zahušťovat prostor. Čeští hráči to tak mají s přechodem do útočného území hodně těžké.
     
    14:50
    Teď se jim sice povedlo přejít přes modrou čáru, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    15:05
    Oba soupeři se pokusili o rychlé útoky, ale obránci to měli díky nepřesným nahrávkám lehké.
     
    15:29
    V Břeclavi sledujeme hodně svižný a útočný hokej, hra je navíc plynulá, což je jen dobře.
     
    15:40
    Oba týmy mají problémy s přechodem přes střední pásmo.
     
    16:03
    Gólman Vladař teď pomohl své obraně, když si povyjel ze svého brankoviště a ukryl pod svou lapačkou před dojíždějícími protihráči puk odražený od zadního mantinelu.
     
    16:32
    Slibné útoky na obou stranách. Do přečíslení 2 na 1 se hnal rozjetý Roman Dymáček, ale než stihl něco vymyslet, soupeř mu vypíchl puk z hole. Vzápětí se Američané natlačili před brankoviště a zblízka nebezpečně zakončoval do Vladařových betonů Brock Boeser.
     
    17:00
    Češi se ženou vpřed.
     
    17:32
    Domácí opět získali na delší dobu útočné pásmo a nevypadalo to pro jejich soupeře zpoza Atlantického oceánu dobře. Nebezpečnou ránu vyslal ze své hole Filip Suchý, ale vyprášil jen Sarthouovy betony.
     
    18:36
    Češi si zahrají přesilovku, když po jejich mohutném tlaku, kdy gólman Sarthou nevěděl, kam dřív skočit, sáhl k nedovolenému zákroku Matt Filipe (USA) a je vyloučen za hákování.
     
    19:00
    Američané jsou pod velkým tlakem.
     
    19:25
    Tohle hlasitě volalo po gólu! Mezi kruhy se prosmýkl David Kaše, který se podíval, kde má gólmana Sarthoua, a zkusil zápěstní střelu, která jen o kousek minula pravou tyčku amerického gólmana!
     
    19:55
    Češi kombinují v útočném pásmu, ale nedaří se jim vystřelit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která fanoušky ve slušně zaplněných ochozech zimního stadionu v Břeclavi rozhodně nenudila. K vidění byla celá řada slibných šancí, ale ujala se jen jediná. Favorizované USA poslal do vedení Brock Boeser, který se prosadil z pohotové dorážky. Fanoušci zatím vytvářejí skvělou kulisu, neúnavně a hlasitě povzbuzují české hráče. Prostřední část začne přibližně v 19:42, hokejisté ze zámoří vedou 1:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 4
    USA – 6
     
    Češi už jsou za jásotu tribun zpět na ledě.
     
    A z kabin se už po patnáctiminutové vrátili i reprezentanti USA.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Češi sice po dlouhém a tvrdém boji ukořistili ve svém pásmu puk, jenže vzápětí si neporozuměli při přechodu do útočného pásma a vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    20:46
    David Kaše se už při hře 5 na 5 probil ke střele z prostoru kruhů, jenže trefil jen náruč dobře postaveného gólmana Sarthoua.
     
    21:15
    Češi trestuhodně ztratili puk ve středním pásmu a na bránu se hnal volným prostorem Thomas Novak, který naznačil střelu, ale puk zadovkou posunul před brankoviště na Dennise Yana, který vyprášil Vladařovy betony!
     
    21:50
    Lukáš Jašek stál na konci rychlé útočné akce, ale jeho střela z pravého kruhu neměla potřebné parametry.
     
    22:21
    Zatím sledujeme vyrovnaný a rychlý hokej.
     
    22:59
    Dvě nebezpečné střely vyslaly Češi. Nejdříve z mezikruží pálil těsně vedle Jan Dufek a Libor Hájek od modré čáry rovněž těsně minul.
     
    23:57
    Češi budou hrát přesilovku. Tanner Laczynski (USA) se dopustil faulu kolenem.
     
    24:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno, Česko vyrovnává v přesilové hře! Martin Weinhold přiťukl při kombinaci v útočném pásmu puk na hůl JAKUBA ZBOŘILA, který práskl do puku v blízkosti modré čáry a vymetl všechny pavučiny z horního rohu Sarthouovy branky, který se jen bezmocně ohlédl! Asistence: Martin Weinhold, Lukáš Jašek.
    Jakub ZBOŘIL - 1:1
     
    25:17
    Češi stále nemají dost a chtějí dokonat velký obrat, ale USA jsou při bránění předbrankového prostoru pozorné.
     
    25:58
    Česká republika vytrvale svírala svého soupeře v hlubokém objetí, jenže vzápětí jí nevyšla rozehrávka a kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    26:26
    Domácí reprezentace hnána nabitými tribunami neustává v útočné aktivitě a po vyrovnání má více ze hry. Obrana Američanů má stále dost práce.
     
    27:00
    Američané se nechtějí nechat zahanbit, v útoku pořádně přidali na obrátkách.
     
    27:59
    Spojené státy měly navrch a vydatně ostřelovaly ze všech možných pozic brankáře Vladaře, ale ten si počínal bezchybně. Troy Terry (USA) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    28:19
    Češi nakonec ztratili kotouč a jejich soupeři se povedlo vyhodit.
     
    28:40
    Česká reprezentace se zatím proti oslabenému soupeři hodně trápí, vůbec se jí nedaří získat na delší dobu útočné pásmo a rozvinout slušnější kombinaci, z níž by brankáři Sarthouovi hrozilo nebezpečí.
     
    29:09
    Na trestnou lavici usedl Nicholas Swaney (USA).
     
    29:35
    Češi si vynutili velkou územní převahu, Američané se snaží pokrývat jejich střelce, ale moc se jim to nedaří. Domácí fanoušci si žádají gól.
     
    30:00
    Lukáš Jašek zkusil překvapit brankáře Sarthoua střelou z mírného úhlu na levé straně, jenže kotouč podél první tyčky neprotlačil. Američané stále pod tlakem.
     
    30:24
    Puk se opět nebezpečně potuloval kolem brankoviště a ze skrumáže mezi kruhy vyletěla nepříjemná střela, ale brankář Sarthou si betony poradil.
     
    31:00
    Američané jsou z nejhoršího venku, při bránění nepříjemné přesilovky se ale pořádně nadřeli a měli i štěstí, že neinkasovali podruhé.
     
    31:25
    Roman Dymáček se ocitl v obrovské šanci! Zblízka zkoušel usměrnit puk k tyčce, ale brankář Sarthou zasáhl koncem svého betonu a nenechal se překonat ani z následné dorážky důrazného českého útočníka!
     
    31:59
    Američané teď mají puk ve své moci častěji, ale nedaří se jim přejít přes přehuštěný střed hrací plochy.
     
    32:18
    Oba týmy se snaží směrem dopředu něco vymyslet, jenže hráčům se začínají na hole lepit nepřesnosti, jež zabraňují vzniku větší šance.
     
    32:47
    Brock Boeser (USA) si pomohl hákováním a jeho tým čeká další oslabení.
     
    32:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, v na zimním stadionu v Břeclavi teď vybuchl mohutný gejzír radosti! Češi se zabydleli v útočném pásmu, Jakub Zbořil posunul puk na modré čáře vedle sebe na FILIPA CHLAPÍKA, který bez otálení práskl do puku a udělal moc dobře, jeho dělovka odrazem o tyčku zapadla za záda bezmocného brankáře Sarthoua, jenž nemohl dělat zhola nic! Asistence: Jakub Zbořil, Lukáš Jašek.
    Filip CHLAPÍK - 2:1
     
    33:24
    Na trestnou lavici usedl Matt Filipe (USA) za hákování. Češi měli předtím znovu na své straně značný tlak, z pravé strany pálil zápěstím do Sarthouových betonů u první tyčky Filip Suchý.
     
    33:46
    Domácí mladíci už si znovu vyměňují kotouč mezi sebou před brankářem Sarthouem, který musí mít neustále oči na stopkách za svou přetíženou defenzivou.
     
    34:07
    Daniel Krenželok pálil od modré čáry a jeho střelu zkoušeli tečovat hráči před brankou, přičemž puk nakonec zasáhl Filip Suchý. Kotouč však usměrnil jen těsně vedle levé Sarthouovy tyčky.
     
    34:40
    Češi znovu pod tlakem nevymýšleli zbytečně složitou kombinaci a pálili na bránu ze všech možných pozic. Brankář Sarthou si musel připadat jako na střelnici, ale vytáhl několik povedených zákroků proti střelám, které létaly hlavně z mezikruží.
     
    34:51
    Brankář Sarthou si poradil se střelou od modré čáry, ale Zach Wilkie (USA) předvedl naprostý zkrat po přerušení hry, když sestřelil jednoho z českých hráčů a dostal trest na pět minut plus do konce utkání za úder do oblasti halvy a krku. Tanner Laczynski (USA) odpyká trest.
     
    35:30
    USA pod tlakem.
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, Češi vedou už o dvě branky a stadion je na nohou! Kotouč objel v útočném pásmu při přesilovkové kombinaci destinace Filip Chlapík – Martin Weinhold – LUKÁŠ JAŠEK, přičemž posledně jmenovaný svižnou střelou bez přípravy v levém kruhu poslal puk k přední tyčce, kam brankář Sarthou klouzal marně! Asistence: Martin Weinhold, Filip Chlapík.
    Lukáš JAŠEK - 3:1
     
    36:52
    Na Američanech je vidět, že jsou hodně otřesení. Není divu, byli před zápasem velkým papírovým favoritem, který se na turnaji snaží obhájit loňské stříbro.
     
    37:24
    Dlouhá přesilovka trvá a Američané stále neví, kam dřív skočit. Pykají za neomluvitelnou nedisciplinovanost svého spoluhráče, která je stojí nejen spoustu sil, ale už i inkasovanou branku.
     
    38:11
    Daniel Krenželok pálil hned dvakrát od modré čáry, ale ani v jednom případě si nesešteloval dobře mířidla, jeho projektilům chyběla větší přesnost. Češi však stále drží pásmo.
     
    38:55
    Spojené státy se stále marně snaží získat puk, rozjetí Češi s hlasitým a spokojeným publikem v zádech hrají jak o život.
     
    39:10
    Až teď si mohla obrana USA trochu vydechnout, rozhodčí nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    39:25
    Američané teď udělali to nejlepší, co mohli. Po zisku kotouče rychle přesunuli hru do útočného pásma a puk teď drží v souboji s českými hráči v jeho rohu, kde šetří čas.
     
    39:57
    Hráči si teď ještě něco vyřizují u branky gólmana Sarthoua.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Parta pod taktovkou úspěšného kouče Jakuba Petra, který v minulé sezoně dovedl osmnáctku ke stříbrným medailím na mistrovství světa ve Finsku, v úvodní dvacetiminutovce byla Spojeným státům americkým vyrovnaným soupeřem, ale ve druhé třetině je naprosto smazala z ledu. Mohla za to především velká nedisciplinovanost, zejména pětiminutový trest a vyloučení do konce zápasu po zkratu Zacha Wilkieho. Češi otočili z 0:1 na 3:1, když se postupně zapsali do střelecké listiny Jakub Zbořil, Filip Chlapík a Lukáš Jašek. Sluší se dodat, že se jednalo o góly skutečně překrásné. Uvidíme, co na to Američané, před třetím dějstvím, jež začne zhruba v 20:33, mají v Břeclavi dvoubrankové manko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Češi získali puk po vhazování ve středovém kruhu a hned se jim povedlo přejít přes střed hrací plochy až do blízkosti gólmana Sarthoua.
     
    40:18
    Škoda, zbytečný faul předvedl v rohu útočného pásma Filip Chlapík (CZE) a bude pykat za hrubost.
     
    40:55
    Američané si vytvořili obrovský tlak a byli blízko snížení! Dennis Yan z mírného úhlu na pravé straně jen vyprášil betony gólmana Vladaře, ale z dorážky jen tak tak neuspěl Spenser Young!
     
    41:14
    Američané pykají za příliš mnoho hráčů na ledě, dvouminutový trest odpyká Tanner Laczynski (USA).
     
    41:50
    To je zlé, Jakub Zbořil fauloval a USA jedou trestné střílení!
     
    41:50
    USA právě vstřelilo branku!
    Spojené státy americké se při hře 4 na 4 dostávají na nejtěsnější rozdíl! Trestné střílení udělal ROBERT JACKSON opravdu velmi dobře, když si sjel až k brance a vyslal tvrdou střelu, jež zapadla přesně k tyčce bezmocného brankáře Vladaře! Bez asistence.
    Robert JACKSON - 3:2
     
    42:20
    Češi už jsou kompletní a začíná jim zkrácená přesilovka. Podaří se jim znovu odskočit na dvougólový rozdíl?
     
    42:46
    Američané sice dokázali vyhodit, ale už se znovu brání u svého gólmana Sarthoua.
     
    42:52
    Čechům nevyšla kombinace v blízkosti modré čáry a sami se nepřesností vyhnali ke středovému kruhu.
     
    43:26
    Američané už mají na ledě všechny síly, domácí reprezentace ale pořád drží puk a snaží se něco vymyslet.
     
    43:56
    Přihlížíme vyrovnanému hokeji, puk se zdržuje hlavně ve středním pásmu, kde o něj hráči bojují.
     
    44:10
    Spojené státy se dopustily úmyslného ofsajdu, buly proběhne u gólmana Sarthoua.
     
    44:41
    Stadionem to teď jen zahučelo, když po hrubce v české rozehrávce se ujal kotouče v levém kruhu Grant Gabriele a tvrdou ranou nechal vyniknout dobře postaveného brankáře Vladaře.
     
    45:02
    Na druhé straně se s ničím nemazal Daniel Krenželok, který se vydal z obrany na výlet, sjel si na vrchol pravého kruhu a zápěstím poslal kotouč do Sarthouovy náruče u první tyče.
     
    45:33
    Hokejisté ze země hvězd si hledali cestu do útočného pásma, a i když ji nakonec po chvíli snažení našli, jsou vykázáni kvůli postavení mimo hru.
     
    46:01
    Američané sice drželi Čechy pod tlakem, ale i přes dobrou a přesnou kombinaci nedokázali zakončit, soupeřova defenziva byla pozorná.
     
    46:28
    Lukáš Anděl vypálil z pravého kruhu, ale jeho ránu srazil vysoko nad bránu až do ochranné sítě obránce Douglas Blaisdell.
     
    46:59
    USA znovu rozvinuly rychlou kombinaci kolem gólmana Vladaře, jenže ani tentokrát si dobrou palebnou pozici nedokázali vytvořit. Hrát mohou Petrovi svěřenci.
     
    47:45
    Hráči nám nabízejí hodně bojovnou a vyrovnanou podívanou, břeclavské publikum, které bylo po druhé brance Američanů trochu zamlklé, teď hlasitě skanduje "Češi!".
     
    48:25
    Češi se hnali do slibného protiútoku, útočník Lukáš Anděl ale nakonec zkusil štěstí sám, z pravé strany však trefil jen připravené Sarthouovy betony. Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Roman Dymáček (CZE).
     
    49:00
    To byla šance jako hrom! Radek Koblížek se objevil v přečíslení 2 na 1 a přihrál před branku volnému Lukáši Andělovi, který mířil tvrdě a velmi přesně, ale trefil jen vnitřní horní tyč!
     
    49:12
    Američané si vynutili velký tlak, ale se střelami z blízkosti kruhů si gólman Vladař dokázal poradit. podržel tak v těžkém okamžiku svůj tým.
     
    49:41
    Američané teď pořádně prověřili pozornost gólmana Vladaře. Tvrdou ránu vyslal bez přípravy k přední tyčce Troy Terry, ale zasáhl jen připravenou vyrážečku. Vzápětí zkoušel českému muže s maskou přehodit z úhlu Thomas Novak, bez úspěchu! Publikum skanduje "Daniel Vladař!".
     
    50:40
    Rozhodčí vyloučil na dvě minuty Karcha Bachmana (USA) za sekání.
     
    51:13
    Američané se po chvíli snažení dostali k puku a vyhodili přes celou délku hrací plochy.
     
    51:40
    Češi se probili zpět do přesilovkového postavení a krátkými nahrávkami si hledali cestu k ohrožení brankáře Sarthoua, ale bez úspěchu.
     
    51:57
    Češi budou hrát docela dlouho přesilovku 5 na 3, dvě minuty obdržel za nedovolené bránění Jacob Olson (USA).
     
    52:17
    Češi drží svého soupeře pod zámkem.
     
    52:26
    Američané se stále marně snaží dostat k puku.
     
    52:48
    Nakonec vypálil od modré čáry Filip Suchý, jenže jeho dělovka trefila hned prvního hráče v předbrankovém prostoru. Ten vyklepal puk z výstroje a rychle vyhodil.
     
    53:29
    Český výběr se vrátil zpět do útočného postavení a zahrozil prostřednictvím Filipa Suchého, který našel od modré čáry Sarthouovu náruč.
     
    53:36
    Martin Weinhold nevymýšlel nic komplikovaného a z vrcholu levého kruhu ostře vypálil. Jeho projektil doplachtil do náruče brankáře Sarthoua, který puk sice dostával pod kontrolu trochu déle, ale nakonec "horký brambor" zkrotil.
     
    53:59
    Američané vyvezli puk do útočného pásma, teď to potřebovali jako sůl, Češi je drželi dlouho pod enormním tlakem.
     
    54:46
    To je škoda, zbytečný faul v rohu útočného pásma předvedl při napadání rozehrávky soupeře Roman Dymáček (CZE), který obdržel 2 minuty za sekání.
     
    55:15
    Česká reprezentace začala k radosti svých fanoušků oslabení na jedničku podtrženou, dvakrát získala puk a přes celou délku hřiště vyhodila.
     
    55:36
    Dvakrát zkoušel štěstí od modré čáry Grant Gabriele, jenže poprvé pálil vysoko nad a na druhý pokus puk proletěl daleko od Vladařovy pravé tyče.
     
    56:00
    Američané mají obrovský tlak, Češi neví, kam dřív skočit. Stadionem se nese pokřik "Češi bojovat!".
     
    56:32
    Fantastický Daniel Vladař! Teď si zaslouží český gólman velkou pochvalu, zmařil snad tři hodně nebezpečné střely, které na něj vyletěly z bezprostřední blízkosti!
     
    57:00
    Domácí reprezentace už je v plném počtu a kombinuje v útočném pásmu.
     
    57:20
    Lukáš Jašek už se radoval ze svého druhého gólu, když dojel odražený puk před Sarthouovo brankoviště, kde byl první, ale jeho oblouček nakonec do brány nedoskákal, protože ho odpálil do bezpečí dojíždějící obránce USA!
     
    57:59
    Oba týmy hrají s obrovským nasazením, šance se rodí na jedné i na druhé straně.
     
    58:25
    Puk se drží hlavně ve středním pásmu.
     
    58:50
    Celá aréna skanduje "Češi, bojovat!". A je to opravdu neuvěřitelný řev.
     
    59:10
    Američané hrají bez brankáře, nyní se drží v pásmu Čechů.
     
    59:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Češi vítězí na 99,9 % nad druhým největším favoritem celého turnaje!!! Američané měli obrovský tlak, do odkryté brány už uklízel puk Dennis Yan z prostoru mezi kruhy, jenže neprostřelil hradbu českých těl, která se rychle vynořila ze zákrytu! Vzápětí si USA vytvořily ještě několik nebezpečných závarů před brankou, ale nic z nich nebylo a LUKÁŠ JAŠEK trefil prázdnou bránu!
    Lukáš JAŠEK - 4:2
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika – Jakub Zbořil (obránce)
    USA – Evan Sarthou (brankář)
     
    Je dobojováno a s úžasným výsledkem pro české barvy, které se hned na začátek turnaje postaraly před fantastickým břeclavským publikem o obrovské překvapení, když zdolaly vysoce favorizované Spojené státy americké 4:2:
     
    Na stadion si našlo cestu 1200 fanoušků, což je dobré číslo.
     
    Hráči si ještě užívají zasloužené ovace, teď museli skákat rybičky na všechny strany. Stadionem se nese hlasitý pokřik "Hoši, děkujem!".
     
    Nyní si fanoušci zavolali brankáře Daniela Vladaře, který si jejich ovace za dnešní fantastický výkon naprosto zasloužil.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale program v Břeclavi zdaleka nekončí. Memoriál Ivana Hlinky pokračuje už zítra, kdy jsou na programu další zápasy. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na počtenou. (21:09:34)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 25. Zbořil (Weinhold, Jašek), 33. Chlapík (Zbořil, Jašek), 37. Jašek (Weinhold, F. Chlapík), 60. Jašek – 9. Boeser (Yan), 42. Jackson (TS)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Jašek, F. Chlapík (A), Koblížek Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Gago, F. Dvořák, Stránský – Ďurač.
    USA: Sarthou (Jurusik) – Wilkie, Dello (C), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser (A) – Jackson, Filipe, Terry – Laczynski, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith.

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 1200
    bahis siteleri