Brusno - Ondrej – Trnava 1:2 (kon.) | Námestovo – Košice 0:4 (kon.) | Kremnička – Ružomberok 1:0 (kon.)
Stráňavy – R. Sobota 0:0 (odl.) | Raslavice – Spišské Vlachy 0:1 (kon.) | Strážske – Trenčín 0:4 (kon.)
Štrba – Michalovce 0:0 (odl.) | Lučenec – Lipt. Hrádok 2:0 (kon.) | Závažná Poruba – Čadca 1:3 (kon.)
Vyšné Opátske – Podbrezová 0:1 (kon.) | Čaňa – Lok. Košice 1:3 (kon.) | Málinec – Oravské Veselé 2:4 (kon.)
Kysucké Nové Mesto – Tvrdošín 1:5 (kon.) | Šarišské Michaľany – Prešov 2:10 (kon.) | Vrakuňa – Myjava 2:9 (kon.)
Kráľová pri Senci – Žilina 0:1 (kon.) | Pezinok – Dubnica 1:3 (kon.) | Domaniža – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
konec
MŠK Námestovo
0:4 (0:1)
MFK Košice
sk Středa 13.08.2014, 16:30 • MŠK Námestovo (Námestovo) • Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Všetkým fanúšikom slovenského futbalu prajeme príjemné popoludnie. Streda 13. augusta sa nesie v znamení zápasov druhého kola slovenského pohára. Medzi množstvom stretnutí, ktoré sú na programe, nájdeme aj to, v ktorom sa bude snažiť treťoligové Námestovo potrápiť a prekvapiť trápiace sa Košice z najvyššej Fortuna Ligy. Z tohto merania síl vám prinesieme online prenos, ktorý začína o 16:30 a ku jeho sledovaniu vás všetkých pozývame.

    Oravský celok Námestovo je už pravidelným účastníkom tretej najvyššej slovenskej súťaže. V novom ročníku zatiaľ majú hráči Námestovo za sebou dva zápasy, v ktorých si na konto pripísali víťazstvo a remízu. So ziskom štyroch bodov im tak aktuálne patrí tretie miesto tabuľky za Lučencom a Makovom.

    Námestovo bolo aj v oboch predchádzajúcich ročníkoch nasadené do druhého kola nášho pohára, no v ani jednom prípade sa mu nepodarilo postúpiť. V roku 2012 si Oravci vylámali zuby na Banskej Bystrici, vlani nestačili na Zemplín Michalovce.

    Košičania prežívajú katastrofálny štart do nového súťažného ročníka. Zverenci Radoslava Látala prehrali všetkých päť doterajších ligových stretnutí a dva krát sa museli po záverečnom hvizde skloniť aj pred Libercom, ktorý ich vyradil z európskej pohárovej súťaže číslo dva už v druhom predkole. Hostia teda na Oravu cestujú s jasným cieľom. Nič iné ako víťazstvo ich ambíciou ani nemôže byť. MFK je uradujúcim víťazstvom slovenského pohára a pokorenie Námestova by malo byť prvým krokom smerom k obhajobe.

    Aj napriek katastrofálnej forme je favoritom tohto pohárového duelu košické mužstvo, ktoré by v ôsmom súťažnom zápase sezóny už konečne rado vyhralo. Proti bude domáce Námestovo, ktoré má o motiváciu postarané a pred domácimi fanúšikmi sa budú jeho hráči pokúšať o malý zázrak.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Námestovo: Smataník – Iliev, Čiernik, Habiňák, Kmeť, Siman(K), Čecho, Kurtulík, Stašiniak, Snovák, Trabalík.
    Náhradníci: Melek, Pajta, Kapičák, Jaššo, Mišánik, Jagnešák.

    MFK Košice: Stijaković – Skvašík, Pačinda, Šinglár(K), Diaby, Korijkov, Kavka, Viazanko, Haskić, Bukata, Bašista.
    Náhradníci: Ružinský – Sekulić, Huk, Benetka, Gáll, Urban, Škutka.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Tomáš Vorel, Pavel Jánošík.

    Delegát: Július Kubáni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pohárový zápas medzi Námestovom a Košicami práve začal! Výkop mali hostia. Košice potrebujú víťazstvo ako soľ, budú sa ho snažiť získať na Orave v tomto zápase.
     
    10
    Úvod zápasu sa nesie zatiaľ v opatrnom duchu, oba tímy hrajú zo zabezpečenej obrany a šancu sme zatiaľ nevideli.
     
    11
    Prvá šanca v zápase prichádza až v 11.minúte a mali ju hostia, keď po presnom centri z pravej strany smerovala loptu na Haskića, ale ten bol na túto loptu prikrátky a tak sa do zakončenia nedostal.
     
    14
    Za tvrdý zákrok v strede poľa vidí domáci Samuel Kurtulík prvú žltú kartu v zápase.
     
    15
    Hostia mali možnosť rohového kopu, ktorý rozohrali nakrátko a napokon prišli aj ku ohrozeniu domácej brány, brankár Smataník však loptu vyboxoval mimo nebezpečenstva.
     
    18
    Ďalšia žltá karta v zápase a opäť na domácej strane, keď Juraj Siman fauloval unikajúceho Kavku a hlavný rozhodca Michal Očenáš musel druhý krát ťahať zo svojho vrecka žltú kartu.
     
    19
    Po tomto faule mali hostia k dispozícii priamy kop, ale ku nejakému ohrozeniu domácej brány sa nedostali.
     
    22
    Domáci tím zahrával rohový kop, jeho exekútorom bol Siman, ale loptu na prvú tyč v pohode hostia odpratali do bezpečia.
     
    25
    Haskić zobral domácim v strede poľa loptu, strihol si tesne ku 16-tke sólo, loptu posunul napravo na Kavku, ten odcentroval do 16-tky, ale Diaby nestačil na túto loptu. Domáci si tak mohli vydýchnuť.
     
    26
    Hostia mali teraz veľmi blízko ku gólu, keď loptu dostal na kopačku Pačinda, ale jeho strela len veľmi tesne minula pravú tyč Smataníkovej brány.
     
    28
    Domáci tím sa dostal do rýchleho brejku, loptu dostal Siman, ktorý sa snažil vysunúť svojho spoluhráča z útoku, ale lopta bola pridlhá a tak sa Námestovo do šance nedostalo.
     
    31
    Námestovo teraz na chvíľu zavrelo hostí do ich 16-tky, ale ku ohrozeniu brány sa nedostali. Hostia sa z tlaky rýchlo vymanili, dostali sa do brejku, Haskić poslal loptu na Pačindu, ale ten loptu napálil len do pred ním stojaceho obrancu.
     
    33
    Hostia sa dostali do veľkej šance, keď loptu dostal Bukata, mal dostatok času a pripravil si skvelú a tvrdú strelu, ktorý však dokázal domáci brankár Smatánik vyraziť!
     
    35
    Po rýchlom brejku domáceho tímu sa po strele Trabalíka dostali domáci aj ku rohovému kopu, ale nič z neho nevyťažili.
     
    38
    Teraz to poriadne vrelo v domácej 16-tke, keď lopta lietala od jedného hráča hostí ku druhému, Diaby sa už skoro dostal ku lopte a to by pre domácich vyzeralo veľmi nebezpečne, ale na poslednú chvíľu dokázal domáci obranca pred ním loptu poslať do bezpečia.
     
    39
    A opäť do vyzeralo s domácim tímom veľmi zle, keď po strielanom centri Pačindu vypadla domácemu brankárovi lopta z rúk, ale našťastie je z toho len rohový kop pre hostí.
     
    40
    Ten nepriniesol pre domáci tím žiadne nebezpečenstvo.
     
    41
    Domáci tím teraz zobral loptu a dostáva hostí pod tlak, zatiaľ sa ku strele a ani šanci nedostal.
     
    42
    Košice dali gól!

    Domáci tím mal síce loptu a skúšal dostať hostí pod tlak, ale loptu zbytočne stratil, Košice sa dostali do brejku, loptu dostal na kopačku PAČINDA a ten presnou strelou otvára skóre tohto duelu – 0:1!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav 0:1, vo vedení sú tak Košice a celkom zaslúžene. Východniari boli aktívnejší a mali aj viac šancí. Domáci to skúšali hlavne na rýchle brejky, ale tie im žiaden úspech nepriniesli. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Námestovo: z ihriska odchádza Iliev, prichádza Melek.
     
    46
    Košice dali gól!

    Tak toto je pre domácich veľmi nešťastný gól na 0:2! Hneď v úvode druhého polčasu sa do útoku dostali hostia, nepozorná obrana domáceho tímu si nedala pozor, lopta prepadla do 16-tky za obrancov aj za vybiehajúceho brankára, lopta sa dostala ku bránkovej čiare, kde sa ju snažil odkopnúť MICHAL ČIERNIK, ale nešťastným sklzom si strelil vlastný gól – 0:2!
     
    50
    Domáce Námestovo kopali až tri rohy za sebou, ale nevyťažilo z nich nič.
     
    52
    Domáci sa ešte nevzdávajú a snažia sa niečo so zápasom spraviť, ale pozorná defenzíva hostí ich do ničoho nepúšťa.
     
    55
    Po dlhšej dobe sa ku slovu prihlásili aj hostia, ktorí kopali sériu priamych kopov, ale to neprinieslo žiadne ohrozenie domácej brány.
     
    58
    Žltú kartu dostává Trabalík (MŠK Námestovo).
     
    60
    Pačinda sa dostal ku zaujímavej strele, ale domácu bránu neohrozil a lopta skončila mimo brány.
     
    62
    Košice dali gól!

    Hostia dávajú svoj tretí gól na Orave a je už tak zrejme definitívne rozhodnuté. Domáca obrana i všetci hráči teraz totálne zaspali, nechali pred svojim brankárom až dvoch hráčov hostí neobsadených, Haskić sa neulakomil na strelu, loptu priťukol DIABYMU, ktorý pohodlne dáva gól – 0:3!
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Bukata, prichádza Urban.
     
    67
    Hostia zahrávali rohový kop, ale ku ohrozeniu domácej brány sa nedostali.
     
    68
    Striedanie v tíme MŠK Námestovo: z ihriska odchádza Čecho, prichádza Kapičák.
     
    69
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Šinglár, prichádza Huk.
     
    71
    Veľká šanca hostí, keď po skrumáži v 16-tke domáceho tímu sa lopta dostala ku úplne voľnému Haskićovi, ale ten nedokázal loptu pretlačiť za bránkovú čiaru, už to mohlo byť 4:0 pre hostí!
     
    74
    Do rýchleho brejku sa teraz dostali domáci, ku nádejnej strele sa dostal nový muž na ihrisku Kapičák, ale ten priestor troch žrdí minul.
     
    78
    Hostia sa dostali do ďalšej veľkej šance, keď sa do hlavičkového zakončenia dostal Urban, a jeho pokus len tesne minul ľavý horný roh Námestovskej brány.
     
    82
    Žltú kartu dostává Skvašík (MFK Košice).
     
    83
    Spoza 16-tky sa dostal ku strele domáci Siman, ale vyslal len taký propagačný pokus, ktorý preletel ponad bránu hostí.
     
    85
    Blíži sa už záver zápasu a je už teraz jasné, že do ďalšieho kola postúpia Košice. Bude to pre nich prvé víťazné súťažné stretnutie, ktoré by ich malo nakopnúť vo Fortuna lige.
     
    86
    Pačina dostáva za tvrdý zákrok žltú kartu a teraz mal veľké šťastie, pretože zákrok to bol na hranici pokutového územia a veľa nechýbalo tomu, aby domáci kopali penaltu.
     
    87
    Nádejný priamy kop domácich zahrával Siman a len máličko chýbalo tomu, aby sa domáci dostali do sľubnej príležitosti. S centrom na zadnú tyč si napokon obrana Košíc poradila.
     
    90
    Košice dali gól!

    Hostia z Košíc dávajú ešte na Orave jeden gól, keď sa opäť pohrali s domácou obranou, Haskić poslal loptu na nepokrytého PAČINDU a ten dáva svoj druhý gól v zápase – 0:4!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Košičania konečne dokázali prelomiť negatívnu sériu prehier z úvodu nového ročníka. Boli o triedu lepší ako ich oravský súper a bez najmenších problémov si zabezpečili postup do tretieho kola. Od nás je to z Námestova všetko, pekný zvyšok dňa želá Michal Bakoš. (19:17:32)

    Michal Bakoš

    Branky: 42. Pačinda, 46. Čiernik (vla.), 62. Diaby, 90. Pačinda

    Karty:   14. Kurtulík (NAM), 18. Siman (NAM), 58. Trabalík (NAM) – 82. Skvašík (KOS), 86. Pačinda (KOS)


    MŠK Námestovo: Smataník – Iliev, Čiernik, Habiňák, Kmeť, Siman(K), Čecho, Kurtulík, Stašiniak, Snovák, Trabalík.
    Náhradníci: Melek, Pajta, Kapičák, Jaššo, Mišánik, Jagnešák.

    MFK Košice: Stijaković – Skvašík, Pačinda, Šinglár(K), Diaby, Korijkov, Kavka, Viazanko, Haskić, Bukata, Bašista.
    Náhradníci: Ružinský – Sekulić, Huk, Benetka, Gáll, Urban, Škutka.

    Rozhodčí: Michal Očenáš – Tomáš Vorel, Pavel Jánošík
    bahis siteleri