Kolín – Kobra 6:5 (1:0 po s.n.) | CSKA Moskva – HC Slovan 2:3 (po pr.)
po prodl.
CSKA Moskva
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 17.08.2014, 19:00 • Sportzentrum Herisau, Švajčiarsko • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    HC Slovan Bratislava sa pripravuje na novú sezónu v KHL na sústredení vo Švajčiarsku, kde odohrá aj tri prípravné zápasy. Dva z nich už má za sebou, ten prvý bol na programe vo štvrtok večer, HC Slovan podľahol súperovi z KHL, Víťaz Podolsk zvíťazil po samostatných nájazdoch. V druhom zápase si zmeral v sobotu v podvečer sily s tradičným účastníkom NLA – najvyššej hokejovej súťaži pod Alpami – tímom HC Lugano, ktorého zdolal rovnako po samostatných nájazdoch. Tretím v poradí bude súper z iného súdka, silný tím CSKA Moskva.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13., 19. a 16. miesto. V poslednej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom v sérii 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto.

    Dres CSKA Moskva obliekali o.i. Viktor Tichonov, Valerij Charlamov, Vladislav Tretiak, Viačeslav Bykov, Valerij Kamenskij, Vladimír Malachov, Sergej Fiodorov, či známa prvá úderná formácia „Zbornej“ Viačeslav Fetisov, Alexej Kasatonov, Vladimír Krutov, Sergej Makarov a Igor Larionov.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Bieloruska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Kanada, USA, Francúzsko, Slovinsko a Kazachstan. V drese CSKA urobil dobré meno slovenskému hokeju gólman Rastislav Staňa, ktorý patril v predchádzajúcej sezóne medzi najúspešnejších brankárov celej KHL a bol oporou mužstva. Hlavným trénerom CSKA je John Torchetti z USA. CSKA hráva svoje domáce zápasy v Aréne Športový ľadový palác CSKA, ktorá má kapacitu 5.600 divákov.

    HC Slovan odohral pred nadchádzajúcou sezónou už celkom šesť zápasov. V tom prvom zdolal v Liberci Metallurg Novokuzneck 3:2 po predĺžení. Nasledovala prehra s Dynamom Minsk v pomere 0:6, aby si belasí vzápätí napravili chuť víťazstvom 3:1 v Košiciach. Prvý zápas na domácom ľade, výborná atmosféra s viac ako 7.000 divákmi a po nepremenených šanciach prehra 1:2 s Amurom Chabarovsk. Potom Slovan odcestoval pod Alpy na krátke sústredenie, kde odohrá tri zápasy, výsledky tých dvoch zápasov už poznáte.

    CSKA Moskva odohral v príprave o zápas menej, celkom päť, no všetky vo víťaznom tóne. V dvojzápase zdolal severanov z Fínska – HPK Hämeenlinna po výsledkoch 4:1 a 2:0. Potom klub odletel na sústredenie pod Alpy, prvé dva zápasy odohral s účastníkmi NLA – v prvom zápase zvíťazil nad silným HC Davos po výsledku 3:2, v tom druhom zdolal EHC Biel výsledkom 2:1.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho prípravného zápasu belasých, aj z tohto zápasu Vám sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Príjemný podvečer pri sledovaní prenosu z tretieho, posledného vystúpenia hokejistov HC Slovan na sústredení vo Švajčiarsku. Ani dnes sa nám nepodarí nadviazať spojenie s halou Sportzentrum v meste Herisau, preto Vám prinesieme v našom prenose len zmeny stavu, prípadne dôležité informácie z priebehu zápasu. Každopádne, kapacita haly 3.152 miest dnes večer hokejovým divákom pod Alpami zrejme stačiť nebude.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Začiatok zápasu a máme tu hneď prvú presilovú hru, zahrá si ju domáci tím CSKA, Slovan sa teda bude musieť brániť.
     
    02:26
    Slovan sa ubránil, domáci tím početnú výhodu nevyužil.
     
    05:14
    V domácom tíme za sekanie odchádza na dve minúty na lavicu hanby Muršak.
     
    07:14
    Domáci v plnom počte, ani Slovan ponuku na úvodný gól stretnutia neprijal.
     
    09:25
    Grigorenko autorom nebezpečnej strely, defenzíva hostí na čele s Backlundom odolala.
     
    12:14
    Momentálne sa na hracej ploche nič vážne nedeje, akcia strieda akciu na jednej či druhej strane, bez vážnejšieho ohrozenia gólmanov.
     
    13:59
    V tábore domácich sa preveinil proti pravidlám Kiselevič a dostal odmenu v podobe dvoch trestných minút.
     
    15:59
    Domáci v plnom počte, ani túto presilovú hru hostia nevyužili.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme zaznamenali nebezpečnú strelu v podaní Grigorenka, Slovan hral dve presilové hry, domáci tím CSKA Moskva jednu, ani jedno z mužstiev početnú výhodu nevyužilo. Počkáme si teda na druhé dejstvo dnešného predstavenia.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    22:17
    Grigorenko sa oprel do puku, ktorým ale len opečiatkoval žrď Backlundovej bránky. CSKA zvyšuje svoje snaženie.
     
    25:48
    Na trestnú lavicu odchádza jeden z hráčov HC Slovan, presilovú hru si zahrá rozbehnutý CSKA, podarí sa mu otvoriť účet dnešného duelu?
     
    28:19
    CSKA Moska dala gól!
    NIKOLAI PROCHORKIN z tesnej blízkosti posiela puk do Backlundovej bránky.
     
    30:44
    Grigorenko je dnes na neudržanie, teraz mu dve šance po prihrávkach Radulova zlikvidoval gólman Backlund.
     
    32:16
    CSKA Moska dala gól!
    A je to tu, CSKA sa rozbehol, po ideálnej prihrávke Radulova nová posila domácich STEPHANE DA COSTA vymietol pavučinu v hornom rohu Backlundovej bránky. Asistencia: Alexander Radulov.
     
    32:54
    Domáci tím zle striedal, za šesť mužov na ľade bude teraz pykať a presilovú hru si zahrá HC Slovan.
     
    34:54
    Domáci v plnom počte, Slovan ani teraz nerozvlnil sieť za chrbtom Kevina Lalandeho.
     
    38:00
    Do konca druhej časti hry zostávajú dve minúty.
     
    38:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak napokon sa predsa len podarilo, MILAN BARTOVIČ svojou presnou strelou prekonáva Lalandeho v bránke CSKA. Snáď tento gól "do šatne" pomôže belasým v nástupe do tretej tretiny. Asistencia: Tomáš Netík.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina nám priniesla zaujímavé momenty, najskôr Grigorenko trafil žrď Backlundovej bránky, aby potom dvomi gólmi Prochorkin a Da Costa otvorili účet zápasu. V závere tretiny skóroval Bartovič, vzchopí sa HC Slovan v poslednej tretine zápasu a podarí sa mu poslať zápas aspoň do predĺženia?
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Gól Bartoviča "do šatne" teda hosťom pomohol, TOMÁŠ NETÍK presne namieril a Lalande bol na jeho puk prikrátky.
     
    44:08
    Rozhodcovia vylúčili na dve minúty domáceho hráča, Slovan môže v presilovej hre odskočiť domácim o gól, čo poviete?
     
    46:08
    Domáci v plnom počte a pokračujeme s plným počtom hráčov na oboch stranách, škoda tejto nevyužitej presilovky.
     
    49:05
    Teraz to domáci poriadne rozkrútili pred bránkou hostí, Backlund však všetky strelecké pokusy "vojakov" zlikvidoval.
     
    50:05
    Aj v treťom prípravnom zápase HC Slovan sa rodí remíza, a po tretíkrát 2:2, do konca tretej tretiny niečo menej ako desať minút.
     
    52:14
    Da Costa bol v krásnej individuálnej akcii, prešiel cez dvoch hráčov hostí, no potom bol tretím hráčom HC Slovan faulovaný a na trestnú lavicu si tak sadne jeden z hráčov spod Tatier, Slovan sa bude musieť veru poriadne brániť.
     
    53:24
    Radulov si vyskočil na bránku a pokúsil sa o zakončenie, Backlund bol rozhodne proti a tak Alexander a jeho spoluhráči sa teraz tešiť nebudú.
     
    58:00
    Ešte dve minúty a aj tretí zápas HC Slovan pôjde do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sa presadil len Tomáš Netík, ktorý vyrovnal skóre zápasu a tak si aj diváci v Herisau pozrú minimálne predĺženie, ktoré po krátkej prestávke budeme hrať v poli so šytrmi hráčmi na každej strane.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:26
    Obrovská šanca domácich hneď v úvode predĺženia, Muršak efektne nabil Prochorkinovi, ktorý vypálil z prvej a jeho puk Backlund chytá!
     
    62:30
    Polovica času určeného pre predĺženie za nami, uvidia diváci v Herisau samostatné nájazdy?
     
    63:16
    Na ľade sa pustili do seba Arťuchin a Mihálik, ktorý nemal na Jevgenija najmenšiu šancu uspieť. Aspoň si to chlapci férovo rozdali.
     
    63:51
    Slovan Bratislava dal gól!
    LIBOR HUDÁČEK rozhodol gólom v predĺžení o víťazstve belasých.
     
    Koniec zápasu.
     
    HC Slovan napokon otočil zápas, keď strácal na svojho súpera už dva góly. Tím belasých naštartoval gólom do šatne Bartovič, či je autorom druhého gólu Netík alebo Hudáček teraz nie je podstatné, rozhodujúcim je fakt, že Libor Hudáček rozhodol zápas gólom v predĺžení. To je odo mňa na dnes všetko, dobrú noc všetkým, ktorí sledovali náš prenos, želá Vladimír Korduliak. (21:30:22)

    Vladimír Korduliak

    Branky a nahrávky: 29. Prochorkin, 33. Da Costa (Radulov) – 39. Bartovič (Netík), 43. Netík, 64. Hudáček


    CSKA Moskva: Lalande (Proskuriakov) – Zajcev, Denisov, Billins, Kiselevič, Blažievskij, Panin, Lisov – Radulov, Da Costa, Grigorenko – Muršak, Prochorkin, Žafiarov – Andronov, Stas, Arťuchin – Žarkov, Korotkov, Telegin
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, Mihálik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy – Bartovič, Bližňák, Murley – Hudáček, Surový, Netík – White, Šťastný, Lunter – Jeglič
    bahis siteleri