Sparta – Příbram 1:1 (kon.) | Liberec – Ostrava 5:0 (kon.) | Č. Budějovice – Dukla Praha 1:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Táborsko 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Brno 2:1 (kon.) | Slovácko – Jihlava 2:3 (kon.)
Třinec – Teplice 0:1 (kon.) | Plzeň – Slavia 1:3 (kon.) | Znojmo – Jablonec 1:2 (kon.)
Hr. Králové – Varnsdorf 2:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:0)
FK Teplice
Pondělí 18.08.2014, 16:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné srpnové odpoledne přeji všem fanouškům juniorského fotbalu v České republice. Juniorská liga má dnes na programu již své čtvrté pokračování v letošní sezoně a vy můžete být s našimi online přenosy u toho. V tomto přenosu se podrobně zaměříme na utkání mezi mužstvy FK Fotbal Třinec a FK Teplice. Domácí Slezany najdeme v dolní polovině tabulky, protože mají po třech odehraných zápasech na kontě tři body, naproti tomu Teplice jsou zatím maximálně úspěšně, avšak odehrály teprve dvě utkání. Dnešní vzájemný souboj obou mužstev startuje v 16:30 v Třinci a slibuje zajímavou podívanou. Jste srdečně zváni ke sledování online přenosu!
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinečtí junioři hráli vloni Juniorskou ligu premiérově a špatně si rozhodně nevedli. V konečném účtování obsadili 18. pozici. Během letní přípravy došlo ke značné obměně kádru, a tak se s otazníkem čekalo, jak nový tým zvládne vstup do ročníku 2014/15. Slezané stihli odehrát již dva zápasy na hřištích soupeřů, odkud si neodvezli žádný bod. Naopak doma v dosud jediném představení uspěli za tři body. V tabulce jim se ziskem tří bodů patří 13. místo, ale stejný počet bodů nasbíralo ještě celkem pět dalších týmů.

    Hned v úvodním kole cestovali hutníci na půdu Baníku Ostrava. V předešlé sezoně nezískali proti slezskému rivalovi ani bod a změnit tuto skutečnost nedokázali ani na konci července. Vyrovnané utkání zlomili domácí Ostravané v závěrečné fázi a slavili hubené vítězství 1:0. O týden později už svěřenci kouče Papugy nastoupili na vlastním stadionu v roli mírných favoritů proti Varnsdorfu. Severočeši na Třinec nestačili, domácí juniorka nastřílela čtyři branky a k velké spokojenosti trenéra vyhrála 4:0. Naposled se Třinečtí představili v Brně. Zbrojovka pořádně nalomila sebevědomí hostí v prvních minutách, kdy dvakrát skórovala. V samotném závěru přidala třetí zásah a bez většího vzruchu zvítězila jasně 3:0.

    Pojďme trochu detailněji k poslednímu utkání Třince. Jihomoravané na domácím hřišti na soupeře vlétli, jak se na vítěze prvního ročníku Juniorské ligy sluší a patří. Už ve druhé minutě si připravil po pěkné kombinaci míč ke střele Štrombach a jeho Brno vedlo. Hosté se nestihli ani otřepat a už prohrávali o dva góly. To vše poté, co se po individuální akci dokázal prosadit Brigant. Zbrojovka mohla svůj náskok i zvýraznit, ale Štrombach podruhé síť nerozvlnil, neujal se ani Přichystalův průnik. Blízko ke snížení měl třinecký Gomola, ale nakonec museli být Slezané rádi, že prohrávali jen o dvě branky. Jejich brankář Bruk totiž zneškodnil hlavičku Přichystala a pokryl také pokutový kop z kopačky Černého. Ve druhé půli už se zvolnilo, nic moc se nedělo a deset minut před koncem zasadili domácí třetí úder brankou Sedla. Třinec se nezmohl ani na čestný zásah, neboť Martynek Záleského neprostřelil. Zbrojovka uspěla i ve druhém domácím zápase naplno, Třinečtí zase venku podruhé v řadě nebodovali. Brno – Třinec 3:0.
     
    FK TEPLICE

    Teplice jsou již po dvou sezonách v Juniorské lize zkušeným mužstvem, avšak k nejlepším v ani jednom ročníku nepatřily. Premiérovou sezonu ukončily na 15. příčce, o rok později byly dokonce až na 19. místě, o skóre právě za Třincem. Start do historický třetí sezony v juniorské soutěži se ovšem Severočechům podařil ve velkém stylu. První kolo odehrály Teplice doma a bylo z toho jednoznačné vítězství, zvládly i odložené utkání druhého kola na Moravě a ze dvou odehraných zápasů mají maximální možný počet bodů. V pořadí je najdeme na 4. pozici, ale společně s pražskou Spartou mají odehráno o utkání méně než všichni ostatní.

    Na konci července se Juniorská liga rozjela také v Dubí u Teplic. Domácí Severočeši hostili Táborsko, dvacátý tým loňského ročníku, takže by se dalo říct ideálního soupeře na rozjezd. Teplice nasázely už během úvodní pětačtyřicetiminutovky čtyři branky a prakticky rozhodly o osudu a výsledku utkání. Ve druhém poločase žlutomodří přece jenom trochu polevili, přesto přidali další dva góly a počítali výhru z tenisového prostředí 6:0. Druhé utkání na hřišti Slovácka bylo kvůli úmrtí pana Františka Hrdličky, šéfa teplického fotbalu, odloženo na 14. srpna. V Kunovicích Teplice téměř po celou dobu vedly, buďto o jeden, o dva, nebo o i tři góly a v konečném výsledku z toho bylo divoké vítězství 5:3 nad domácím Slováckem. Utkání třetího kola odehrají fotbalisté trenéra Pekaře doma proti Spartě Praha 28. srpna.

    V Kunovicích odstartovalo utkání určitě lépe pro hosty z Teplic. Severočeský střelec Richter otevřel skóre hlavičkou po pěti minutách a o chvilku později proměnil penaltu po faulu na kapitána Urmu. Docela brzy se Moravané vrátili zpět do hry a po skrumáži v šestnáctce Teplic je tam dostal Kostaričan Rojas Leiva. V jednatřicáté minutě se míč po Horvátově přihrávce dostal k agilnímu Richterovi, ten zvýšil na 1:3 a uzavřel hattrick. Také vstup do druhé půle vyšel Teplicím, když slovácký brankář Sedláček neudržel zdánlivě lehký balon a Hráč prvního kola, Nigerijec Chukwuma, doklepával do prázdné branky. Slovácko se nevzdalo a po hlavičce Rojase Leivy se vrátilo do kontaktu, ale po brance Veselého na 2:5 bylo rozhodnuto. Kostarický střelec v dresu Slovácka Rojas Leiva ještě snížil, také on uzavřel tříbrankové představení, ale pouze zmírnil domácí prohru. Slovácko – Teplice 3:5.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    Třinec dokázal během tří zápasů skórovat celkem čtyřikrát a všechny góly padly v domácím utkání s Varnsdorfem. Dva z nich měl na svědomí člen třineckého "A" mužstva Tomáš Matoušek, který je tak nejlepším střelcem juniorky zpod Javorového, nastoupil však zatím pouze v jediném zápase. Po jednom gólu mají na svém kontě Tomasz Gomola a Dawid Martynek.

    Nejvíce minut má zatím z třineckých brankářů odchytáno zkušený Václav Bruk, ten hájil slezskou svatyni během prvního poločasu v Ostravě a po celých devadesát minut v Brně, inkasoval celkem tři góly. Čistým kontem se může pochlubit Pavel Rohel, jenž vychytal v Třinci všechny varnsdorfské střelce. V prvním kole v Ostravě se do branky dostal na druhou půli také sedmnáctiletý Jiří Orawski a do sítě pustil jeden balon.

    Střelecká forma Teplic je mnohem oslnivější. Severočeši nastříleli ve dvou zápasech jedenáct branek a hned čtyři z nich zařídil Nigerijec Chukwudi Chukwuma. Hattrickem pomohl sestřelit Táborsko, hlavně druhý gól dvacetiletého Afričana v tomto utkání byl po vystřižení akrobatických nůžek úžasný. Po zásluze byl Chukwuma zvolen Hráčem kola a v tabulce střelců ligy je na 2. pozici. O tři příčky hůře je na tom jeho spoluhráč Daniel Richter, ten pro změnu zaznamenal hattrick již po jednatřiceti minutách na hřišti Slovácka ve druhém kole. Se dvěma vstřelenými brankami na tom vůbec nejsou špatně ani Petr Výborný a osmnáctiletý Laco Takács. Ostatní hráči Teplic na své zásahy čekají.

    Jedno utkání bez obdržené branky už má v zádech teplický brankář Přemysl Lipš, jenž zatím nikoho jiného do branky nepustil a má odchytaná kompletní dvě utkání, na Slovácku třikrát inkasoval. V Kunovicích proti Uherskému Hradišti kryl Lipšovi záda jeho slovenský kolega Patrik Lukáč.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Třinecká juniorka zaznamenala ve své krátkodobé historii pouze jediné vítězství na hřišti soupeře, a to právě na půdě Teplic. Soupeře ze Stínadel porazila v podzimní části také doma, a proto jsou Severočeši jediným týmem, který se Slezany v loňském ročníku dvakrát prohrál.

    Ale pojďme postupně, první vzájemný zápas obou týmů se odehrál v září 2013 v Třinci. Lépe začali domácí a brankář Míka měl co dělat s pokusy Byrtuse a Vlachoviče v úvodní desetiminutovce, ale vše zvládl. Třinečtí však mohli také inkasovat. Po chybě gólmana Buby odkopával z brankové čáry zadák Preči. Sedm minut před poločasovým hvizdem našel Byrtus dlouhým nákopem Vovese a ten už střelou na přední tyč otevřel skóre. Druhý poločas zahájil Třinec tlakem a Teplice měly velké štěstí při zakončeních Rekishe a Vlachoviče, neprosadil se ani Švábík. Následně penaltu po faulu na Vlachoviče proměnil střídající Makedonec Trajkovski a to z jeho strany nebylo vše. Za pár minut se položil do centru Byrtuse a Třinec vedl již 3:0. Trajkovski mohl završit hattrick znovu pokutovým kopem, tentokrát však Míka směr jeho střely vystihl. Třetího gólu se Trajkovski stejně dočkal a znovu mu pomohl centr Byrtuse. Brych v závěru ustál šanci Richtra, při které ho zachránila tyč. Třinec jasně zvítězil a Makedonec Trajkovski byl zvolen Hráčem kola. Třinec – Teplice 4:0.

    Úplně jiné utkání bylo k vidění v polovině letošního dubna v Teplicích. Zápas byl chudý na gólové příležitosti, ale přesto nakonec nabídl alespoň tři branky. Tu první zařídil po čtvrthodině hry domácí Bratanovič, když se nemýlil ze značky pokutového kopu. Příčinou penalty bylo nedovolené zastavení hráče teplického "A" týmu Salamiho. Vedení Teplicím vydrželo až do konce první půle, a proto odcházely do kabin spokojenější. Slezané ale zbraně nesložili a zajímavé šance si vytvářeli zejména po standardních situacích. Po sedmi minutách druhého poločasu se však prosadili rychlým brejkem, který přesně zakončoval Christu. Iniciativu následně převzali domácí, avšak bez gólového zhodnocení. To Třinec se ještě jednou prosadit dovedl, Lukáč jen vyrazil před sebe ránu Kyselého a Švábík doklepl do odkryté branky. Po závěrečném hvizdu slavil Třinec historicky první a zatím také poslední ligovou výhru na hřišti soupeře. Teplice – Třinec 1:2.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Teplicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Rohel (C) – Kalfas, Matoušek, Minařík, Pilch – Voves, Velner, Kučera, Ferenc – Dedič, Lukáš. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Hála, Mjuller, Pecko, Martynek, Gomola.

    FK Teplice: Lipš – Schettl, Horvát, Heger, Urma (C) – Kodeš, Stibor, Minařík – Chukwuma, Richter, Dzaba. Trenér: Jakub Pekař.
    Náhradníci: Švejda – Hynek, Procházka, Hlaváček, Uhlíř, Výborný.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Petr Caletka, Roman Tacina.
     
    Třinecký trenéra Papuga udělal po utkání v Brně ve své sestavě několik změn. Do hry dnes nezasáhne zkušený brankář z "A" mužstva Václav Bruk, kterého v brance nahradí rovnou s kapitánskou páskou Pavel Rohel. Oproti utkání na jihu Moravy dnes Třinci chybí také Marek Švábík, David Králíček a Mario Latocha. Novými muži v základní jedenáctce jsou naproti tomu Jakub Kalfas, Peter Kučera a posily z "A" týmu Tomáš Matoušek, René Dedič a Jan Lukáš.
     
    Teplice sestavou moc nemíchaly a nastupují ve velmi podobném složení jako naposled v Kunovicích proti Slovácku. V základní sestavě najdeme jenom jednu rošádu, a sice od první minuty bude hrát Náthán Dzaba, jenž v minulém utkání jen střídal. Nahrazuje Denise Laňku, ten do Slezska vůbec nepřicestoval. Na soupisce není ani náhradní brankář Patrik Lukáč, na lavičce náhradníků ho dnes zastupuje teprve sedmnáctiletý Radim Švejda. Novým fotbalistou na střídačce je rovněž Martin Hlaváček.
     
    Rozcvička obou mužstev je na stadionu Rudolfa Labaje v plném proudu. Třinečtí se zahřívají rychlostním cvičením, přesněji rychlými starty. Tepličtí ještě pilují střelbu na branku. Do výkopu zbývá něco málo přes čtvrthodinku. Na tribunu začínají přicházet první fanoušci.
     
    Oba týmy již nastupují na hrací plochu, domácí navlékli červené dresy a trenýrky stejné barvy. Hosté zvolili žlutou barvu dresu a modré trenýrky. Utkání může za pár minut začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinec se na úvod prezentoval nepřesným nákopem na pravou stranu. Voves nezpracoval a Urma vhazuje.
     
    2
    Hra je přerušena, protože na trávníku se svíjí domácí Lukáš. Ale nakonec je v pořádku, Třinečtí vracejí balon a můžeme pokračovat.
     
    3
    Dzaba na útočné polovině tvrdě atakoval rozehrávajícího Matouška a po zásluze mu byl odpískán faul. Rozehrávají domácí.
     
    4
    Zatím se hraje převážně na obranné půlce Teplic. Po přiklepnutí od Lukáše teď hodně odvážně vystřelil z velké dálky Dedič a bránu minul.
     
    5
    Po chybě Teplice se do první dobré šance dostali domácí. Lipš přihrál přímo Lukášovi, jeho centr byl však na Dediče příliš dlouhý. Ke střele se pak ještě propracoval Voves, ale jeho rána Lipše neohrozila.
     
    6
    Kučera rozehrál přímý kop z pětatřiceti metrů a Lipš jeho centr pouze vyrazil na rohový kop. Voves pohlídal cestu míče za čáru a od praporku rozehraje Pilch.
     
    7
    Voves měl na kopačce další obrovskou příležitost! Pilchův centr vyboxoval Lipš daleko pryč, ale za chvilku se míč vrátil do šestnáctky a rána slovenského záložníka orazítkovala břevno! Následný Kučerův centr byl na všechny moc dlouhý.
     
    8
    Na druhé straně konečně Rohela trochu zaměstnali ofenzivní hráči Teplic. Individuálně skvěle vybavený Chukwuma si pohrál s obránci a jeho tečovaná rána skončila těsně nad. Rohový kop Teplic Třinečtí ubránili.
     
    9
    Pilchův pas na Ference byl dlouhý a třinecký záložník jej na hřišti nestihl. Hostující Horvát však ve skluzu odvrátil jen do zámezí.
     
    10
    Stibor přihrál nepřesně Schettlovi a ten zlostně odkopl balon daleko pryč. Teplice se nemohou dostat z obranné poloviny kvůli nepřesnostem v rozehrávce.
     
    11
    S nákopem Horváta si v hlavičkovém souboji s Dzabou poradil Matoušek a odvrátil zpět na půlku Severočechů. Hra teď trochu postrádá přesnost.
     
    12
    Hraje se uprostřed hrací plochy a ani jeden z týmů se nemůže prokombinovat ke střele a blíže k pokutovému území.
     
    13
    Teplice se na útočné půlce neudržely ani po dlouhém nákopu brankáře Lipše. Jenomže Velnerova přihrávka přesnost rovněž postrádala.
     
    14
    Třinečtí rozehrávali standardní situaci v půlícím kruhu, Daniel Richter (TEP) stál opakovaně příliš blízko a rozehrávku neumožnil. Za to uviděl žlutou kartu.
     
    15
    Obráncům Slezanů se na vlastní šestnáctce míč trochu pletl pod nohama a málem toho využil Richter. K míči měl blíže brankář Rohel.
     
    16
    Dlouhý balon z kopačky Hegera na Urmu hodně nepřesný. Po nadějném úvodu vidíme fotbal plný nepřesností.
     
    17
    Pilchův ostrý centr do pokutového území nenalezl ani jednoho z domácích, ale hostujícího Urmu. Přesto zůstávají Třinečtí u míče.
     
    17
    Domácí obránce Minařík si na vlastní šestnáctce hrál s ohněm. Nic si nedělal z napadajícího Dzaby a téměř se mu to vymstilo. Nakonec s pomocí Rohela rozehrál, ale velmi natěsno.
     
    18
    Pilch na pravé straně neubránil Schettla, ten mohl předat míč Kodešovi, jehož přízemní centr si však našel Matoušek a odkopl.
     
    19
    Lukáš ztratil míč na útočném výletu a Teplice zahrozily rychlým kontrem. Schettl si vyměnil míč s Kodešem a naštěstí pro domácí odehrál před nabíhajícím Chukwumou Voves.
     
    20
    Iniciativu hry přebírají hosté ze severu Čech. Ti v posledních minutách hrozí především po pravém křídle, kde operuje dvojice Schettl – Kodeš.
     
    21
    Hegerova malá domů trochu překvapila gólmana Lipše, míč přeskákal jeho kopačky a zamířil asi dva metry vedle branky na roh.
     
    22
    Pilch dnes rozehrává rohové kopy velmi nebezpečně. Lipšův zákrok znovu nebyl z nejjistějších, ale Třinečtí nebyli na malém vápně patřičně důrazní. Hosté se štěstím přežili i centr Lukáše.
     
    23
    Kalfase při další třinecké akci vytlačil až za čáru hostující Minařík, a proto už bylo po následujícím centru všechno vzrušení zbytečné.
     
    24
    Matoušek se nedomluvil zrovna ideálně se svým gólmanem Rohelem a musel svést rychlostní souboj s Dzubou. Byl úspěšnější a Rohel může rozehrávat od branky.
     
    25
    Schettl si s velkou porcí štěstí nevědomky zpracoval míč, přejel v rychlostním souboji Ference, avšak jeho centr nikoho z Teplických nenašel.
     
    26
    Teplický Minařík nasadil efektní jesličky Kalfasovi, ale žádné další pokračování akce Severočechů neměla. Právě Kalfas bude vhazovat.
     
    27
    Kodeš ve spolupráci se Schettlem vymýšleli další kulišárnu, ale oblouček prvního jmenovaného našel ve vzduchu Minařík a odehrál míč až na tribunu.
     
    28
    Slezané přečkali několik nebezpečných centrů před Rohelovu branku a sami se vydali do protiútoku. Ferenc si vyměnil míč s Velnerem, ale na souboj se Schettlem už neměl dostatek sil.
     
    29
    Dobrou minutu se teď opět nehrálo. Stibor po delší době odkulhal za pomezní čáru, ale signalizuje hostující střídačce, že může pokračovat.
     
    30
    Pilch hledal dlouhým nákopem přes celou šíři hřiště Vovese, na toho si však počíhali Urma s Minaříkem a vybojovali balon pro své mužstvo.
     
    31
    Stibor se stal obětí dalšího faulu, tentokrát za to mohl Dedič. Horvátův přímý kop mířil na Chukwumu, s nímž si nadvakrát poradil Kalfas.
     
    32
    Po větší odmlce jsme viděli další gólovou šanci! Horvát přihrál pouze Kučerovi, ten tak mohl vysunout Lukáše. Třinecký útočník si obhodil Lipše, ale dostal se příliš do úhlu, a tak vracel míč pod sebe. O přízemní střelu Velnera se se štěstím postarali hostující obránci!
     
    33
    A další dobrou příležitost Třince měl na hlavě Slovák Dedič. Toho našel milimetrově přesným centrem Kalfas, avšak jeho zakončení šlo těsně nad horní tyč.
     
    34
    Teplice se mohou na chvilku oddechnout, hra se totiž přesunula na jejich útočnou polovinu. Severočeši kombinují a přemýšlejí, co vymyslet.
     
    35
    Třinec však velmi agresivním napadáním míč znovu vybojoval. Schettlovi pod tlakem odskočil do autu a vhazuje Pilch.
     
    35
    První žlutou kartu Slezanů obdržel Michal Velner (TRI). Ten uprostřed hřiště velmi nevybíravě trefil do holeně hostujícího Urmu.
     
    36
    Teplice znovu neví, jak rozehrát a dostat se z vlastní poloviny. Lipšův odkop nebyl příliš dlouhý a ke střele se po chvilce probojoval Ferenc. Hosté zablokovali.
     
    37
    Dedič nedokázal pokrýt balon po přihrávce Kučery a byl o něj připraven Hegerem. Na druhé straně si však zase dvojice Kalfas a Minařík poradila s bráněním Chukwumy.
     
    38
    Dedič nejprve zahnal Kalfase a když se k němu míč vrátil, nedokázal přihrát hlavou nikomu ze spoluhráčů. Třinec přesto pokračuje v útočení.
     
    39
    Po akci na pravé straně se chystá další roh domácích. Rohové kopy dnes dobře kope Pilch a bude to opět on, kdo uvede míč do hry.
     
    40
    Další teplický fotbalista musí být ještě před rohem odveden za pomezní čáru kvůli jakémusi zranění. Tentokrát je to Minařík.
     
    41
    Pilchův roh přizvedl hlavou Kučera a míč si do vlastní sítě skoro srazil hostující Schettl. Míč si však našel brankář Lipš včas.
     
    42
    Pilch svou kličkou posadil na zem Schettla a v tandemu hledal nabíhajícího Ference, ten však s touto variantou nepočítal.
     
    43
    Chukwuma nebyl úspěšný v souboji s Matouškem, který pokryl cestu míče do zámezí. Nigerijský útočník reagoval trochu podrážděně a došlo k menší slovní potyčce obou aktérů.
     
    44
    Lukáš obešel Horváta a odcentroval do vápna, ale teplický Minařík stihl odhlavičkovat před jinak jistě zakončujícím Dedičem. Třinecká akce pokračovala, ale neměla již dlouhého trvání.
     
    45
    První poločas se dohrává na polovině Třince. Teplický Minařík prokličkoval mezi domácími zadáky a svou střelou provětral boční síť.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:31.
     
    Máme za sebou úvodních pětačtyřicet minut a nehraje se příliš líbivý fotbal. Úvodní minuty patřily více třineckým juniorům a první vážnější šanci si v 7. minutě vytvořil Voves. Ten si našel míč v šestnáctce a rychlou střelou trefil horní tyč. Následně se do hry dostaly i hostující Teplice, ale podobnou příležitost si nevytvořily. Na první gól to vypadalo po půlhodině hry, kdy přihrál domácí Lukáš do vynikající pozice Velnerovi, jehož přízemní ránu zneškodnili pozorní obránci Severočechů. V poslední minutě první půle zamířila střela hostujícího Minaříka jen do boční sítě. Snad se nějakých těch branek dočkáme v poločase druhém.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinečtí zahajují druhý poločas hned se třemi změnami. Na hřiště nastoupí Tomasz Gomola, Mário Mjuller a Radek Hála. Odcházejí René Dedič, Jan Lukáš a Jakub Kalfas.
     
    46
    Jednu změnu udělali také hosté z Teplic. Odešel Martin Minařík, jeho místo zaujal Ondřej Hynek.
     
    47
    Gomola se po přihrávce Pilcha poprvé pokusil ohrozit Lipšovu branku, ale zamířil úplně špatným směrem. Míč skončil za pomezní čárou.
     
    48
    Pilch s Ferencem se pokoušeli zamotat hlavu teplickým obráncům u rohového praporku, ale míč ztratili. Na zemi leží Schettl.
     
    49
    Schettl je v pořádku, druhá půle může pokračovat. Dopředu šly Teplice, ale Richterův pas na útočníky zahrál hlavou Rohelovi Voves.
     
    50
    Kombinace Teplickým na útočné polovině nevyšla. Trojice Richter, Dzaba a Stibor si nedokázala přihrát přesně.
     
    51
    Chukwuma sprintoval za dlouhým balonem po boku třineckého Minaříka zbytečně, pro míč si totiž došel brankář Rohel.
     
    52
    Třinečtí získali míč po rychle rozehraném autovém vhazování Teplic a dopředu postupoval Mjuller. Chtěl přihrát do běhu Gomolovi, ale přetáhl.
     
    53
    Zdánlivě nenápadný centr Richtera z přímého kopu skoro skončil v pravé šibenici! Míč se snášel do třinecké branky, ale Rohel na poslední chvíli zasáhl a vyrazil na roh!
     
    54
    Dzabův roh Třinečtí přečkali bez potíží a odvrátili míč dopředu. Tam se Voves prohnal mezi Hynkem a Urmou, ale jeho centr byl na vytáhlého Gomolu moc krátký.
     
    55
    Minařík přihrál Gomolovi z obranné linie hlavou, ale nový muž na hřišti si při zpracování pomohl rukou. Míč proto získaly Teplice.
     
    56
    Schettl našel přesným pasem Richtera a ten postupoval s Chukwumou sám na bránu. Přehodil Rohela a rozvlnil síť, jenomže se jednalo o ofsajd.
     
    57
    Chukwumovi se centr na spoluhráče z ofenzivy hrubě nepovedl. Stibor se ještě snažil celou situaci napravit, ale proti Rohelovi neměl šanci. Domácí gólman byl u míče dříve.
     
    58
    Rohel pořádně zabrnkal na nervy všem třineckým fanouškům! Hálovu malou domů si nezpracoval ideálně a proti Chukwumovi si troufl na zasekávačku! Se štěstím mu záměr vyšel.
     
    59
    Rohový kop Schettla na přední tyč si Rohel pohlídal a vyboxoval míč. Schettl si rozehrávku od praporku zopakuje ještě jednou.
     
    60
    Tentokrát mířil centr teplického hráče na vzdálenější tyč, ale také tam byl Rohel a míč zkrotil. Třinec počtvrté střídá, Jana Ference nahrazuje Dawid Martynek.
     
    61
    Rohel si dával s rozehrávkou na čas, ale nakonec nalezl jenom teplického Schettla. Ten okamžitě vysouval Chukwumy, nahoru však vyletěl praporek pomezního sudího.
     
    62
    Dzaba pláchl po pravém křídle Matouškovi, ale ke svému rychlému úniku nedokázal přidat přesný centr.
     
    63
    Pilch nedokázal přihrát na pár metrů přesně Martynkovi a Teplice toho využívají střídáním. Diváci uvidí ve hře Milana Procházku, jenž vystřídal Filipa Schettla.
     
    64
    Z dobrých třiceti metrů natáhl ke střele Velner, ale branku Lipše zdaleka neohrozil. Střela skončila několik metrů mimo.
     
    65
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice jdou do vedení! Už jejich první akce zaváněla gólem, ale tehdy ještě Třinečtí centr Procházky odvrátili. Pak ovšem přišla chyba Kučery, který nabídl míč Chukwumovi, ten přistrčil do strany PETRU KODEŠOVI, jenž prostřelil střelou po zemi brankáře Rohela – 0:1!
     
    66
    Třinečtí jsou hodně nazlobeni, protože v utkání proti teplickému favoritovi rozhodně nejsou horším týmem. O nerozhodný stav je připravil hrubá chyba v rozehrávce.
     
    67
    Kučera chtěl svou chybu rychle odčinit, ale to se mu vůbec nepovedlo. Při pokusu o kličku zakopl o míč a spadl. Rychlý protiútok Teplicím nevyšel.
     
    68
    Rychlá akce třineckého týmu s přesným centrem na konci. Míč šel po ose Velner – Martynek až na Pilcha, jehož nepříjemný centr odkopával Urma jen na roh.
     
    69
    Sám Pilch rozehrál rohový kop nakrátko, Voves si po boji poradil s Richterem a odcentroval! Lipš se položil do vzduchu a protáhl míč bezpečně daleko!
     
    70
    Hála dokázal Lipšův výkop hlavou jen prodloužit do zámezí a Teplice získávají autové vhazování ve výhodném prostoru. Míč uvede do hry Hynek.
     
    71
    Přichází třetí střídání severočeského mužstva. Hřiště opouští Náthán Dzaba, na posledních devatenáct minut jej nahradí Jakub Uhlíř.
     
    72
    Velner s Mjullerem se společně prokombinovali krátkými přihrávkami až do pokutového území. Poslední přihrávku Mjullera však vystihl Horvát a odehrál do bezpečí.
     
    73
    Po faulu na Vovese bude Třinec rozehrávat docela nebezpečnou standardní situaci z levé strany. Míče se znovu chopí Pilch.
     
    74
    Pilch poslal opět do ohně velmi nebezpečný balon, ale před brankářem Lipšem nedokázal nikdo z Třineckých tečovat. Proto vyrazil gólman hostí míč do strany.
     
    75
    Uhlíř prodlužoval do běhu hlavou na Stibora, ale o míč si zakřičel brankář Rohel a v pohodě kulatý nesmysl sebral. Třinec spěchá dopředu.
     
    76
    Velnerův dlouhý nákop na nabíhajícího Pilcha nepřesný, Procházka zahrál malou domů hlavou a trochu protáhl Lipše, jenž musel na zem.
     
    77
    Třinec přidal a zatlačil Teplice před jejich šestnáctkou. Hostující obránci se míče rychle zbavují a pouze odkopávají. Posledních deset minut bude jistě zajímavých.
     
    78
    A znovu, Lipš po přihrávce Urmy odehrál balon jen do zámezí. Útok po levé straně rozjede svým vhazováním domácí Hála.
     
    79
    Gomolova přihrávka na Vovese příliš krátká, ale po zásahu Hynka hrají znovu Třinečtí. Urma srazil Mjullerův centr jen na roh.
     
    80
    Tentokrát kopal rohový kop Voves a nalezl hlavu Mjullera. Od toho šel míč do souboje mezi Minaříkem a Hynkem, v němž uspěl teplický fotbalista.
     
    80
    Trenér Pekař vystřídal počtvrté. Ze hry byl stažen Jan Stibor, nastupuje Petr Výborný.
     
    81
    Po obranné hlavičce Hegera doputoval míč až na útočnou půlku k Chukwumovi, ten však vybíhal z ofsajdu. Hraje Třinec.
     
    82
    Zatímco zůstává u pomezní čáry ležet domácí Pilch, útočí Severočeši. Hynkův centr odkopl do zámezí Minařík, nakonec se Slezané osvobozují odkopem Hály.
     
    83
    Voves si v souboji s Hynkem pomohl rukama, provinil se tak útočným faulem a nevybojoval rohový kop. Mezitím vplul Pilch na hřiště a je v pořádku.
     
    84
    Výborný získal míč uprostřed hřiště, dostal dostatek prostoru, a proto kulatý nesmysl potáhl a přihrál do samostatného úniku Chukwumovi! Ten si poslal míč kolem vyběhnuvšího Rohela, ale jeho střelu z ostrého úhlu srazil na rohový kop Minařík!
     
    85
    Teplice se po rohu chytily na útočné polovině a ušetřily několik desítek sekund. Mohlo to trvat ještě déle, ale Urmův centr zamířil za branku.
     
    86
    Jiří Pilch možná vinou zranění střídá, místo něj nastupuje slovenský obránce Mário Pecko. Pokud nebudou střídat brankáře, tak to byla poslední výměna Třineckých.
     
    87
    Teplice vybojovaly cenný rohový kop, který rozehraje kapitán Urma. Severočeši samozřejmě nikam nespěchají.
     
    88
    Urmův centr Rohel vyboxoval, ale k míči se znovu dostali hosté a nepouštějí Třinec do žádného tlaku. Domácímu týmu teď trochu chybí klid a přesnost.
     
    89
    Výborný znovu přesně přihrál nigerijskému spoluhráči Chukwumovi, ten proběhl s balonem po pravé straně, zakončení vzal na sebe a přestřelil.
     
    90
    Výborný s Chukwumou celou akci znovu zopakovali. Minařík chybně sklepl jen Výbornému, ten přihrál do běhu Chukwumovi, který si ovšem ani tentokrát nepřišel na Rohela! Třinecký brankář skvěle zasáhl, ale zůstává ležet.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby. Ze hry odchází Chukwudi Chukwuma, přišel Martin Hlaváček.
     
    90+2
    Třinečtí udělali zbytečnou chybu v rozehrávce a o balon přišli. Teplice ušetřily další minutu, nyní se přece jenom dostávají pod mírný tlak domácích.
     
    90+3
    Vypadá to, že k vyrovnání v poslední možné chvíli nedojde. Dohrává se před brankou Třince, Rohela zaměstnal svou střelou Výborný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, v Třinci nakonec zvítězily hostující Teplice a jejich neporazitelnost dál trvá. Druhý poločas přinesl atraktivní fotbal a od úvodu byly k vidění šance. Richter chtěl překvapit Rohela vysokým přímým kopem a třinecký gólman zakročil proti míči snášejícímu se do šibenice až na poslední chvíli. O pět minut později gólman Třince pořádně zariskoval, když si zasekl míč před Chukwumou, ale záměr mu vyšel. V 65. minutě padla jediná branka utkání. Po chybě Kučery přihrál Chukwuma do strany Kodešovi ten vyzrál přízemní střelou na vybíhajícího Rohela a Teplice vedly. Teplický Lipš měl problémy s centrem Vovese, avšak nakonec dokázal míč vyrazit. V závěru měli Severočeši své vedení pod kontrolou a Třinec k ničemu nepustili. Sami ještě spálili dvě velké příležitosti, jmenovitě to byl Chukwuma. Třinec tak zůstane na třech bodech, Teplice jich po třech zápasech mají již devět.
     
    Příští kolo Juniorské ligy je na programu již tento čtvrtek 21. srpna. V rámci 5. kola přivítají Teplice od 17:00 Mladou Boleslav, Třinec nastoupí od 15:00 v Jablonci. Pro dnešek je to ze stadionu Rudolfa Labaje všechno. Doufám, že jste se stejně jako 71 diváků na tribuně u online přenosu dobře bavili a těším na příště. Příjemný večer a na počtenou! (18:28:45)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 65. Kodeš

    Karty:   35. Velner (TRI) – 14. Richter (TEP)


    FK Třinec: Rohel (C) – Kalfas (46. Hála), Matoušek, Minařík, Pilch (86. Pecko) – Voves, Velner, Kučera, Ferenc (60. Martynek) – Dedič (46. Gomola), Lukáš (46. Mjuller). Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Hála, Mjuller, Pecko, Martynek, Gomola.

    FK Teplice: Lipš – Schettl (63. Procházka), Horvát, Heger, Urma (C) – Kodeš, Stibor (80. Výborný), Minařík (46. Hynek) – Chukwuma (90+1. Hlaváček), Richter, Dzaba (71. Uhlíř). Trenér: Jakub Pekař.
    Náhradníci: Švejda – Hynek, Procházka, Hlaváček, Uhlíř, Výborný.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Petr Caletka, Roman Tacina

    Diváci: 71
    bahis siteleri