Česko – Rusko 1:0 (kon.)
konec
Česko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Rusko
Pátek 22.08.2014, 18:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    59:47
    Ruská gólmanka betonem zasahuje i proti tečované střele od modré čáry.
     
    59:28
    Martina Mašková už mohla definitivně rozhodnout, také ona se s kotoučem dostala z úhlu až před brankoviště. Bekhendem ale Tarakanovovou nepřekonala!
     
    58:21
    Sborná se o šanci vyrovnat připravuje úplně sama, je tady další vyloučení. Daria Seredinová (RUS) je vyloučena za nedovolené bránění, takhle už musíme zápas v klidu dohrát!
     
    55:51
    Forčekující Rusky se dopustily útočného faulu, což je pro nás hodně dobrá zpráva. Natalia Zimenková (RUS) pyká za hákování.
     
    52:36
    Dvě dobrá střídání, a hned je tady zase faul na druhé straně. Anastasia Čisťjakovová (RUS) je vyloučena za hákování.
     
    49:01
    Kateřina Zechovská je zatím nepřekonatelná, její zásluhou pořád vedeme! Na druhé straně pak vybojovala puk Mašková, která ušetřila cenné vteřinky.
     
    48:07
    Pozor na to. Rozhodčí vylučují Kateřinu Bukolskou (CZE) na dvě minuty za vyhození kotouče a jdeme do tří.
     
    48:07
    Rusky hrají výbornou přesilovku, ale naše hokejistky zkrátka nechtějí inkasovat! Nejdřív se obětavým zákrokem blýskla Martina Zedníková, pak velkou šanci soupeřek musela zastavit přímo Kateřina Zechovská.
     
    47:23
    Vyloučení se dnes střídají v naprosto pravidelném rytmu, teď to bohužel znamená menší trest pro naši stranu. Za podražení pyká Dominika Forejtová (CZE).
     
    46:10
    Tísněná Kristýna Pátková se před brankovištěm otočila kolem své osy a pálila bekhendem. Střelu mezi betony si však Tarakanovová pohlídala.
     
    44:57
    Tak tohle bylo hodně nepříjemné, puk se od naší obránkyně odrazil nic netušící Zechovské pod nohy a válel se na brankové čáře. Zechovská ho ale stačila zalehnout a i když jí puk ještě vyjel zpod těla, dojíždějící Ruska ho nedokázala došťouhnout do sítě.
     
    41:52
    A nejen to, vzápětí získáváme možnost třetí přesilové hry. Anastasia Čisťjakovová (RUS) je vyloučena za podražení.
     
    39:30
    Bolgarevová si nečekaně vybruslila z úhlu až do střelecké pozice. Zechovskou si vytáhla z brány, naše gólmanka se ale stačila vrátit a se štěstím zasáhnout.
     
    38:59
    Stejně jako v závěru první třetiny, i teď je tady český faul, který pro nás může znamenat velkou nepříjemnost. Barbora Patočková (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    38:29
    Závěr třetiny je hodně zajímavý, teď měla blízko ke skórování zase Pejzlová. Ruská brankářka si zákrokem nebyla jistá, ale první útok toho využít nedokázal.
     
    37:48
    Další práce pro Katku Zechovskou. Levé křídlo svědčilo i Natalii Zimenkové, která vystřelila přes hráčku a pak si ještě najela na dorážku. Zechovská ale předvedla tygří skok, kterým kotouč zastavila.
     
    35:51
    A mohlo být naopak vyrovnáno, Vodopjanovová se prohnala jako rychlík po levém křídle. Můžeme být rádi, že zákrok na ni neposoudila paní rozhodčí jako nedovolený.
     
    35:10
    Krásná akce prvního útoku, Mašková vyslala nenápadným pasem do šance Pejzlovou. Ta ale tváří v tvář na ruskou gólmanku nevyzrála.
     
    28:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skoro půlku zápasu jsme čekali na gól, který přichází na české straně! Rusky na modré čáře osudově zaváhaly a když KRISTÝNA PÁTKOVÁ vybojovala kotouč, bylo z toho přečíslení tři na jednu. Pátková se ho rozhodla vyřešit střelou a ukázalo se to být správným řešením, zamířila totiž přesně do druhého růžku a Češky se ujímají vedení – 1:0! Bez asistence.
     
    28:03
    Hned po buly zkusil první útok něco, co jsme už viděli. Z pravého křídla si pro puk dojela Michaela Pejzlová a okamžitě vypálila. Bohužel jen brankářce do hrudi.
     
    21:27
    Netrvalo dlouho, než přišel další nedovolený zákrok, ale zase pro změnu na ruské straně. Daria Seredinová (RUS) si odpyká menší trest za vražení na hrazení a jdeme na druhou přesilovku.
     
    18:06
    A tam nejspíš také zůstane. Za nedovolené bránění je totiž vyloučena Kristýna Pátková (CZE) a také český výběr si poprvé vyzkouší hru ve čtyřech.
     
    15:01
    Je tady první vyloučení zápasu. Margarita Dorofejevová (RUS) si odpyká menší trest za krosček.
     
    14:43
    Nádherná akce Kláry Hymlárové! V souboji jedna na jednu zvolila dobrou střelu před obránkyni a protože Tarakanovové kotouč vypadl, Hymlárová ho dokonce ještě v pádu dorážela. Gólmanka ale zabránila naší radosti.
     
    12:30
    Tak i naše soupeřky umí v útočné třetině předvést rychlou kombinační akci. Teď na jejím konci stála znovu Bolgarevová, která zblízka trefila boční kontstrukci, nebo možná dokonce tyč! Puk naštěstí zůstal Zechovské pod betonem.
     
    08:51
    Zrovna ve chvíli, kdy český tým zamkl svého soupeře, zaváhala naše obránkyně a Polina Bolgarevová se vydala do brejku. Na Zechovskou zkusila bekhendovou kličku, brankářka se ale roztáhla po čáře a šanci skvěle zastavila!
     
    08:10
    Hned po buly se jako hladové vlčice vrhly do brankoviště Mašková s Pejzlovou a podařilo se jim puk protáhnout pod výstrojí Tarakanovové. Zastavil se ale pět čísel před brankovou čarou, to je obrovská smůla!
     
    07:04
    Ale to jen na chvilku, než Rusky přejely do rychlého kontru. Střelu z levé strany dorážela Margarita Dorofejevová, naše brankářka ale byla daleko z brány a úhel ji výtečně zmenšila.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 29. Pátková


    Česko: Zechovská (Jandová) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Vozdecká, Cornová – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Jůzková, Hymlárová, Forejtová – Bucifalová, Chadimová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Tarakanovová (Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Dopitová.
    bahis siteleri