Hoffenheim – Augsburg 2:0 (kon.) | Hannover – Schalke 2:1 (kon.) | Hertha – W. Brémy 2:2 (kon.)
Frankfurt – Freiburg 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hamburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 0:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
0:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.08.2014, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Já vám přeji příjemný zbytek sobotní noci a těším se na vás u dalších fotbalových soubojů, nejenom ze světa Bundesligy. Dobrou noc! (20:29:03)
     
    Poslední utkání sobotního programu Bundesligy končí a Leverkusen slaví zasloužený zisk tří bodů. Vzhledem k tomu, že jsou ze hřiště Dortmundu, tak mají velkou cenu.

    Základní kámen položil už v sedmé vteřině hry Karim Bellarabi, který vstřelil nejrychlejší gól v historii Bundesligy. Následně byl Leverkusen lepším týmem a Dortmund k ničemu nepustil. Borussia se ve druhém poločase zlepšila, ale nedokázala najít recept na důslednou obranu Bayeru a nevstřelila ani jedu branku.

    V samotném závěru korunoval vítězství 2:0 Stefan Kießling a trenér hostí Roger Schmidt si připsal třetí vítězství v soutěžním utkání na lavičce Leverkusenu. Hosté tedy zůstávají neporaženým týmem, zatímco Dortmund si připsal porážku hned v prvním kole.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Stefan KIEßLING - 0:2
     
    90+5
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Borussia otevřela zadní vrátka a skvěle napadající Bellarabi připravil o míč nedůrazného Durma. Autor první branky posunul míč do středu hřiště na kopačku STEFANA KIESSLINGA, který zavěsil do Langerakovy branky – 0:2! Asistence: Karim Bellarabi.
     
    90+4
    Z něho Dortmund nezahrozil a dvakrát se musel vracet ke své brance. Leverkusen drží míč na útočné polovině a sbírá drahocenné vteřiny.
     
    90+3
    Po opakovaném rozehrání se k míči dostal Aubameyang, posunul si ho na pravačku a uzemnil míč k přední tyči. Tam zasáhl Langerak, který odvrátil míč na roh.
     
    90+3
    Polovina nastavení je za námi a Bellarabi fauloval. Dortmund rychle rozehrál, ale sudí jeho akci zastavil.
     
    90+2
    Dortmund je s míčem vytlačen až na svou polovinu.
     
    90+2
    Tentokrát se Jürgen Klopp zlobí ještě víc, což schytal hlavně čtvrtý sudí. Domácímu trenérovi se nelíbil tvrdý zákrok na Mchitarjana, který skončil pouze přímým kopem.
     
    90+1
    Sudí Aytekin nastavuje pět minut.
     
    90
    Teď se zlobí domácí hráči, trenér Klopp i fanoušci. Brankář Leno se nechal ošetřit a odkráčel za brankovou čáru. Hostující hráč se nechal dlouho ošetřovat po útočném faulu Mchitarjana, což se nikomu z domácího týmu nelíbilo.
     
    89
    Hofmanův centr se kroutil na přední tyč, kde ho podskočila řada hráčů. Míč následně hlavičkoval zády k brance Immobile, ale od brankáře Lena se míč odrazil pryč.
     
    88
    Kehl zabojoval u levé postranní čáry, poslal míč na svého spoluhráče, který byl zastaven Toprakem. Přímý kop Borussie.
     
    88
    Dortmund kombinuje s míčem, ale nemůže se s ním dostat dál než pár metrů za půlící čáru.
     
    87
    Z toho nezapršelo a Bellarabi mazal s míčem směrem k brance Langeraka. Střelec zatím jediné branky zápasu byl nedovoleně zastaven a Bayer zahrával přímý kop. Pro vysoký míč si vyběhl Langerak a vrátil ho svým spoluhráčům.
     
    86
    Borussia se snaží projít k brance Leverkusenu, ale zatím se jí to daří pouze za cenu rohových kopů. Jeden z nich zavinil Spahić a nebezpečný centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde číhal Aubameyang. Před ním zasáhl bránící hráč a poslal míč na další roh.
     
    85
    Dortmund z druhého rohu nezahrozil a musel založit další útok ze své obranné poloviny.
     
    84
    A brankář Bayeru se vytasil! K hlavičce se na penaltovém puntíku dostal jeden z domácích hráčů, který poslal míč do země a míč se nebezpečně odrazil směrem k brance Leverkusenu. Leno ovšem vyskočil a míč vyrazil.

    Daniel Ryl

    Branky: 1. Bellarabi (Boenisch), 90+5. Kießling (Bellarabi)

    Karty:   64. Jojić (DOR) – 45. Jedvaj (LEV), 51. Toprak (LEV)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Ginter, Papastathopulos, Durm – Jojić (75. Großkreutz), Kehl, Mchitarjan – Aubameyang, Immobile, Reus (C) (75. Hofmann).
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, S. Bender, Hofmann, Großkreutz, Narey, Maruoka.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch – Rolfes (C) (62. Reinartz), Castro – Bellarabi, Çalhanoğlu (80. Papadopoulos), Son Heung-min (76. Brandt) – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Papadopoulos, Wendell, Reinartz, Öztunali, Brandt, Drmić.

    Rozhodčí: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller
    bahis siteleri