West Ham – Sheffield Utd. 1:1 (4:5 po pen.) | Swansea – Rotherham 1:0 (kon.) | Millwall – Southampton 0:2 (kon.)
MK Dons – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Milton Keynes Dons FC
4:0 (1:0)
Manchester United
Úterý 26.08.2014, 21:00 • Stadium mk (Milton Keynes, Buckinghamshire) • Anglický Ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    Z postupu do dalšího kola se tak po velice překvapivém výsledku radují fotbalisté celku Milton Keynes Dons FC. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:03:16)
     
    Domácí se do vedení dostali brankou z 25. minuty, když chybu v obraně Manchesteru dokázal využít Grigg. Stejný hráč se prosadil i po změně stran, když krátce po hodině hry tělem dopravil míč za záda hostujícího brankáře. Hostům sice nešla upřít snaha s nepříznivým vývojem něco udělat, avšak byli to paradoxně oni, kdo inkasoval potřetí, když se po krásné souhře prosadil střídající Afobe. Domácím ale tříbrankový náskok nestačil a do sítě Manchesteru United poslali míč počtvrté. Opět to byl Afobe, který po individuální akci, během které prošel přes tři obránce, rozvlnil síť.
     
    Je dobojováno! Hned 2. kolo Anglického Ligového poháru nabídlo obrovské překvapení. Vypadl v něm totiž velký favorit Manchester United!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak přeci jen se nakonec hráči v červených dresech dostali do zakončení, tomu však scházela potřebná přesnost a gólman domácího týmu s rozehrávkou kopu vůbec nespěchá.
     
    90+3
    U míče jsou hosté, ale nadaří se jim proniknout přes obranný val domácího týmu.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté vybojovali autové vhazování na polovině Manchesteru United, chvíli po něm se však ocitli v ofsajdu.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastaví čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Celý stadion je na nohou a tleská svým hráčům za dnešní představení.
     
    88
    Hosté poté zahrávali rohový kop, ale ani tentokrát se jim z něj nepodařilo zakončit, domácí fotbalisté jsou v defenzivě bezchybní.
     
    87
    Nyní ale mohli hosté snížit, hlavičku z hranice malého vápna však skvělým zákrokem vyrazil Martin.
     
    86
    Defenziva Manchesteru United má trhliny a domácí fotbalisté toho dneska dokázali využít, problém mají hráči Premier League i v útoku, kde jsou takřka bezzubí.
    BENIK AFOBE - 4:0
     
    84
    MK Dons právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Manchesteru United jsou zralí na ručník! BENIK AFOBE si nyní pohrál se třemi obránci hostujícího celku a svou povedenou individuální akci zakončil přesnou střelou přibližně z penaltového puntíku!
     
    82
    Domácí fotbalisté se ze sevření hráčů v červených dresech osvobodili pomocí dlouhého nákopu ke středové čáře.
     
    80
    Hosté vybojovali rohový kop, který rozehrál Anderson, ale s centrem si obrana domácích poradila. Akce pak pokračovala a ke střele se dostal Januzaj, který pálil jen těsně mimo levé tyče Martinovy brány.
     
    79
    Série střeleckých zakončení nadále pokračuje! Nyní se střeleckým pokusem prezentovali hráči Manchesteru United, ale brankář Martin byl bezchybný.
     
    78
    A nyní to mohlo být už 4:0! Míč se totiž po centru zleva překvapivě snesl přímo na bránu, kde jej na brankové čáře dokázal vyrazit De Gea.
     
    76
    Welbeck chvíli poté vypálil, ale jeho pokus zblokovala obrana domácích, míč se ale odrazil k Hernándezovi, který se pořádně opřel do míče, ale bránu Martina trefit nedokázal.
     
    75
    Antony Kay ve středovém kruhu zasáhl rukou v obličeji svého protihráče, za což od hlavního rozhodčího uviděl karetní trest žluté barvy.
     
    74
    Do zakončení se poté dostali také fotbalisté domácího týmu, míč byl sice kopnut na bránu, tam se však nacházel De Gea, který jej lapil.
     
    73
    Z něj však nic podstatného nevzešlo, když se domácí obránci ubránili a nadále tak pro svůj celek drží čisté konto.
    Šance hostů
     
    72
    Na opačné straně hrací plochy poté velkou šanci hostů skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Martin, který míč po střele z hranice vápna pomocí tygřího skoku vyrazil na roh!
    BENIK AFOBE - 3:0
     
    70
    MK Dons právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Milton Keynes Dons FC vede již o tři branky! Míč ve středu hřiště ukořistil Baldock, který jej následně poslal vpřed Reevesovi, jenž okamžitě do pokutového území adresoval přihrávku pro BENIKA AFOBEHO, který přízemní střelou překonal brankáře De Geu.
     
    70
    Hosté se ve středu hřiště dopustili faulu. Dlouhý nákop na nového hráče na hřišti Afobeho skončil odmávaným a následně také odpískaným ofsajdem, ve kterém se tento hráč nacházel.
     
    68
    Střídání v týmu Milton Keynes Dons FC: hřiště za ohromného potlesku opouští autor dvou branek Grigg, místo něj si zahraje Afobe.
     
    67
    Hosté to zkusili centrem do pokutového území, Welbeck tam však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel a míč tímto územím pouze proletěl.
     
    65
    S Manchesterem United to už nyní vypadá velice špatně, podaří se mu smazat dvoubrankové manko?
    WILL GRIGG - 2:0
     
    63
    MK Dons právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté domácího celku vedou již o dvě branky! Po zisku míče ve středu hracího pole se k centru z levé strany odhodlal Reeves, míč dolétl až k WILLU GRIGGOVI, který tělem poslal míč na bránu. Na balon si De Gea ještě sice stačil sáhnout, zabránit v cestě za brankovou čáru mu však už nedokázal. Domácí útočník se tak dnes již podruhé zapisuje mezi střelce.
     
    62
    Domácí fotbalisté se prokombinovali do pokutového území Manchesteru United, v něm Lewington přihrál Powellovi, jehož přízemní střelu dokázal zlikvidovat De Gea.
     
    61
    Střídání v týmu Milton Keynes Dons FC: z trávníku odchází Carruthers, opačným směrem putuje Green.
     
    60
    Nyní se fotbalisté Manchesteru United dopustili útočného faulu a míč tak převezmou hráči domácího celku.
     
    59
    Hosté se dostali k vápnu domácího celku a z jeho hranice nebezpečně vypálil Welbeck, který jen těsně minul pravou tyč Martinovy svatyně.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester United: na trávník putuje Wilson, opačným směrem míří Powell.
     
    57
    Střídání v týmu Milton Keynes Dons FC: z trávníku odchází Powell, přichází Bowditch.
     
    56
    Pereira však z úhlu poslal míč mimo bránu, tento hráč měl zvolit spíše centr do vápna než ledabylé zakončení.
     
    55
    Welbeck byl nedovoleně zastaven Carruthersem v blízkosti pokutového území Miltonu.
     
    54
    Lewington zakročil v rozporu s pravidly, když fauloval na útočné polovině.
     
    53
    Hráči Manchesteru United se pokusili zaútočit pomocí dlouhého nákopu, v něm však útočící řada hostujících hráčů nenašla pochopení, když míč skončil za postranní čárou, vhazovat tak budou domácí.
     
    51
    První žlutou kartu v utkání dostal hostující obránce Reece James, který se dopustil nedovoleného zákroku ve středu hřiště.
     
    50
    Na opačné straně hřiště se k útoku vydali domácí, kde v pokutovém území vypálil Bowditch, který trefil ruku obránce Evanse. Poté se domácí hráči dožadovali odpískání pokutového kopu, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá.
     
    48
    Ten rozehrál Anderson a o chvíli později si stejnou standardní situaci mohl zopakovat, jelikož byl míč tečován obráncem Miltonu. Ani druhý pokus hráče Manchesteru United však nebyl úspěšný a hostům se z něj nepodařilo vytvořit si střeleckou příležitost.
     
    48
    Ti pronikli k pokutovému území domácích, kde se o centr do vápna pokusil James, jeho centr byl však zblokován na roh.
     
    47
    K vidění bylo několik hlavičkových soubojů ve středu hřiště, z nich nakonec vzešli vítězně fotbalisté Manchesteru United.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester United: o poločasové přestávce Pereira nahradil Janka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou celků jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka, během které si územní i herní převahu vytvořili fotbalisté Manchesteru United, byli to však paradoxně oni, kdo inkasoval. Stalo se tak ve 25. minutě, kdy se po chybě obránce Evanse dokázal prosadit Grigg, který poslal svůj tým do vedení. To fotbalisté v bílých dresech udrželi až do konce prvního dějství a do kabin tak odcházejí spokojenější.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Fotbalisté Manchesteru United jsou proti jejich kombinační souhře takřka bezradní, domácím se daří držet míč.
     
    45+1
    U míče jsou ale domácí, kteří směrem dopředu nijak nespěchají a spíše se snaží udržet míč na svých kopačkách.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v první půli dvě minuty, během kterých se hosté určitě budou snažit o vyrovnání.
     
    44
    Hosté z rohového kopu nic nevytěžili, domácí obrana byla připravená a s centrovaným míčem do pokutového území si bezpečně poradila.
     
    43
    Po pravé straně se kupředu hnal Janko, tomu však zakřižoval cestu Bowditch, od něhož se míč odrazil vedle brankové čáry.
     
    41
    Domácí hráči však napadali rozehrávku hráčů Manchesteru United, útočného faulu se však dopustil útočník Grigg a u míče tak nadále zůstanou hosté.
     
    41
    Domácí pak rozehráli, ale ve středu hracího pole o míč přišli a teď s ním kombinují fotbalisté v červených dresech.
     
    40
    Hosté poté podnikli další ofenzivní výpad, který však ukončil asistent rozhodčího, ofsajd.
     
    38
    Domácí obrana si málem zavařila, Alli se totiž nedohodl se svým spoluhráčem a mohl z toho být útok hostů, naštěstí pro vedoucí celek se míč ocitl u brankáře Martina.
     
    37
    Januzaj přihrávkou do vápna oslovil Welbecka, k němu však včas přitoupila domácí obrana, která hosty vyhnala ze svého vápna. Hráči Manchesteru ale v útoku pokračovali dále, ofenzivní tažení však skončilo nepřesnou přihrávkou, po které se míč došoural vedle brankové čáry.
     
    35
    Poté se k centru z pravé strany dostal Hernández, ale dlouhý míč už Welbeck na hrací ploše nestihl, ten skončil v zámezí.
     
    34
    Na opačné straně byla k vidění také střela, kterou obstaral Powell, ale bránu Martina netrefil.
     
    33
    Ke střele levou nohou z voleje se odhodlal Carruthers, který tak učinil před hranicí velkého vápna, střela však De Geovi nenadělala větší obtíže a gólman Manchesteru United míč letící do středu brány zkrotil.
     
    32
    Ten teď dokonce přinutil hosty faulovat, nedovoleného zákroku ve středu hrací plochy se dopustil Anderson.
     
    31
    Po úvodní půlhodině hry sledujeme zajímavý zápas, ve kterém překvapivě vede domácí celek.
     
    30
    Při pokusu přejít půlící čáru však o míč přišli a ten je nyní na kopačkách hostujících hráčů.
     
    29
    S míčem teď hrají domácí fotbalisté, kteří si přihrávají v blízkosti vlastní šestnáctky.
     
    28
    Hosté se s nepříznivým vývojem nehodlají smířit a v posledních desítkách sekund podnikli několik ofenzivních výpadů, ani po jednom z nich však nedokázali zakončit.
    WILL GRIGG - 1:0
     
    25
    MK Dons právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté domácího celku založili útočnou akci po pravé straně, ale míč jim obrana Manchesteru dokázala vzít. Obrovské chyby se však při následné rozehrávce dopustil Evans, který míč naservíroval na nohu Reevese, který ve skluzu přihrál lépe postavenému WILLU GRIGGOVI, jenž si se stoprocentní šancí dokázal poradit a poslal svůj tým do překvapivého vedení.
     
    24
    V těchto chvílích se hraje ve středu hřiště a míč rotuje kolem středového kruhu.
     
    22
    Zaměstnat hostující obranu se pokoušel Grigg, ten poté zakombinoval se svými spoluhráči, z čehož vznikla střela Lewingtona, který pálil zpoza vápna. Bránu Manchesteru se mu však trefit nepodařilo.
     
    21
    Hosté vybojovali rohový kop, ale obrana domácího celku si s touto standardní situací dokázala poradit.
     
    20
    Střídání v týmu Manchester Unted: hřiště opouští Kagawa, místo něj přichází na trávník Januzaj.
     
    19
    Hernández poté ve středu hřiště fauloval Carrutherse.
     
    18
    Janko se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku, po kterém byl ve prospěch domácích nařízen přímý volný kop. Míč po jeho rozehrání skončil přímo v rukavicích brankáře Manchesteru United.
     
    17
    U míče jsou fotbalisté v bílých dresech, kteří kombinují na vlastní polovině hrací plochy, odkud se pokusí založit útočnou akci.
     
    15
    Ti ale na útočné polovině míč ztratili a dovolili zaútočit domácím, jim se však útočná akce taktéž nevydařila.
     
    14
    Domácí fotbalisté pronikli na polovinu Manchesteru, kde vybojovali autové vhazování, po něm se však velmi rychle dostali k míči opět hosté.
     
    13
    James u pravé postranní čáry podstoupil sprinterský souboj s protihráčem, míč mu však unikl do zámezí a míč zpět do hry vhodili domácí.
     
    12
    Na opačné straně hrací plochy poté došlo k nedovolenému zákroku a domácí měli k dispozici standardní situaci, po které z otočky vypálil Potter, ale neměl přesně srovnána mířidla a mířil příliš vysoko nad břevno.
     
    11
    Vynikající přihrávku do pokutového území obdržel Welbeck, kterému scházelo jen několik centimetrů, aby dostihl míč a poslal jej do odkryté brány, to se mu však nepodařilo.
     
    10
    Přes obranu domácího celku už se hnal Hernández, nakonec přes ní však nepronikl.
     
    9
    Hra je přerušena, na trávníku se totiž po souboji s protihráčem ocitl Kagawa, který odchází k ošetření za postranní čáru.
     
    8
    Poté založili útočnou akci, ta však ztroskotala na nepřesné přihrávce, po které míč skončil v zámezí.
     
    8
    Domácí fotbalisté se snaží uklidnit hru a kombinují na vlastní polovině hrací plochy.
     
    7
    Další útok domácích, Lewingtonova přihrávka podél levé postranní čáry však mířila na hráče stojícího v ofsajdovém postavení.
     
    6
    Do brejkové situace se dostali domácí, ale nedokázali proniknout ani k pokutovému území Manchesteru a o míč přišli.
     
    5
    Hosté se poté opět dostali k míči a znovu dokázali vypálit, střela však byla tečovaná mimo bránu a Manchester tak kopal roh. Ten zahrával Kagawa, ale hráči v červených dresech z něj nedokázali nic vytěžit.
     
    4
    Kagawa před vápnem rozdal míč doprava, kde se nacházel James, který přihrál Powellovi, jenž bránu Martina netrefil.
     
    3
    Centr z něj byl ale obranou domácího celku odvrácen mimo velké vápno a hosté tak budou muset s útokem začít nanovo.
     
    2
    Manchester opět zaútočil po levé straně, jeho hráči budou kopat rohový kop.
     
    2
    Hráči Manchesteru United se pokusili o první útočnou akci, ta ale skončila v pokutovém území domácího celku, ve kterém byl centr odvrácen do bezpečí.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté domácího celku, kteří do utkání nastoupiliu v bílých dresech, hosté oblékli dresy červené barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků za doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Milton Keynes Dons FC: Martin – Baldock, Lewington (C), Kay, McFadzean – Alli, Potter – Bowditch, Reeves, Carruthers – Grigg
    Náhradníci: McLoughlin, Spence, Green, Randall, Powell, Hitchcock, Afobe

    Manchester United: De Gea – Vermijl, Evans (C), MKeane, James – Janko, Powell, Anderson, Kagawa – Hernandez, Welbeck
    Náhradníci: Amos, McNair, Thorpe, A. Pereira, Januzaj, Zaha, Wilson
    Utkání se odehraje na tomto stadionu

     
    Manchester United se v letošním ročníku Capital One Cupu představí vůbec poprvé. Při svém premiérovém zápase v novém ročníku anglického poháru by měl tento věhlasný celek potvrdit roli papírového favorita a postoupit do dalšího kola.
     
    Milton Keynes Dons FC se v prvním kole na domácím trávníku střetl s celkem AFC Wimbledon, přes který po výsledku 3:1 přešel do další části. Za domácí tým se postupně prosadili McFadzean, Powell a Afobe. Hosté ve čtvrté minutě nastavení stačili z penalty jen snížit.
     
    Dobrý večer. Vítejte u textové online reportáže z 2. kola anglického ligového poháru, ve kterém Milton Keynes Dons FC přivítá Manchester United. Zápas začne ve 21 hodin a jeho průběhem vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 25. Grigg, 63. Grigg, 70. Afobe, 84. Afobe

    Karty:   75. Kay (MDN) – 51. James (MAN)


    Milton Keynes Dons FC: Martin – Baldock, Kay, McFadzean, Lewington – Carruthers (62. Green), Potter, Alli, Bowditch (57. Powell) – Reeves, Grigg (67. Afobe)
    Náhradníci: McLoughlin, Spence, Green, Randall, Powell, Hitchcock, Afobe

    Manchester United: De Gea – Keane, Evans, Vermijl – Janko (46. Pereira), Powell (58. Wilson), Anderson, Kagawa (20. Januzaj), James – Hernandez, Welbeck.
    Náhradníci: Amos, McNair, Thorpe, A. Pereira, Januzaj, Zaha, Wilson
    bahis siteleri