Poprad – Nitra 1:0 (po pr.) | Žilina – Skalica 1:2 (kon.) | Martin – Piešťany 4:2 (kon.)
Trenčín – Košice 1:2 (kon.)
po prodl.
HK Poprad
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 12.09.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    RAPÁČ - 1:0
     
    62:21
    Poprad dal gól!
    V tejto chvíli je definitívne rozhodnuté! Pekná akcia Popradu dáva konečnú bodku za týmto zápasom. Matis našiel od mantinelu na modrej čiare Kasíka a ten posunul pred bránu na hokejku RICHARDA RAPÁČA, ktorý trafil štrbinku medzi Lakosilovymi betónmi!
    Asistencie: Jaroslav Kasík a Matúš Matis.
    Ďalšia šanca ostala nepotrestaná.
     
    59:12
    Pekná kombinácia dvojice popradských útočníkov Takáč, Kroták. Takáč prihral z rohu na modrú čiaru Krotákovi, ten sa posunul do medzikružia a puk mu vrátil, následne Takáč posunul spätne Arnemu Krotákovi pred bránkovisko, no popradský kapitán pálil len do stojaceho obrancu pred ním!
     
    46:26
    Vylučuje sa však znovu na popradskej strane. Štefan Fabian odchádza na dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    45:48
    Presilová hra Nitry sa však rýchlo končí. Samuel Takáč bol vo svojom brejku faulovaný a za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Michal Novák.
     
    44:49
    Nitra si zahrá v početnej prevahe. Na trestnú lavicu odišiel Ľubomír Malina za držanie.
     
    41:56
    Nádašdi našiel peknou prihrávkou cez stredné pásmo Romana Tománka, ktorý si to namieril sám na bránu, no svojou strelou namieril len do výstroje brankára Kostúra!
     
    35:48
    Pomerne pokojnú hru až teraz narušilo vylúčenie nitrianskeho hráča Miroslava Pupáka, ktorý sa previnil hákovaním na Jakubovi Makovskom.
     
    34:12
    Pekná kombinácia popradských hokejistov! Kroták smeroval s Takáčom a Paločkom do prečíslenia. Z ľavej strany v útočnom pásme prihral na stredovú os Takáčovi a ten prihrávkou pred nitrianskeho obrancu našiel pred bránkoviskom Matúša Paločka, no ten už nemal veľa času zakončoval len do Lakosilovych betónov!
     
    32:18
    Štrauch našiel krásnou prihrávkou od mantinelu pred bránkoviskom osamoteného Petra Gápu, no ten mieril z prvej len mimo Lakosilovej svätyne!
     
    31:20
    Piačka našiel z rohu klziska pred bránou rozbehnutého Richarda Lelkeša, ktorý pálil z prvej, Kostúr ešte nebol presunutý, no mal šťastie, keďže puk preletel len popri ľavej žŕdke!
     
    30:42
    Matúš Matis sa ocitol v tesnej blízkosti brankára Lakosila, no svojou strelou z medzikružia napálil do Lakosilovej hokejky, od ktorej sa puk odrazil na ochrannú sieť!
     
    26:56
    Arne Kroták z modrej prihral do rohu klziska Ľubošovi Bartečkovi, ten mu prihrávku vrátil do medzikružia, popradský kapitán sa priblížil tesne ku bráne, no pálil len do Lakosilovej vyrážačky!
     
    26:18
    Poprad si zahrá v početnej prevahe o dvoch hráčov 33 sekúnd. Na trestnú lavicu odišiel Peter Ordzovenský, ktorý vykonal na Kasíkovi nedovolenú hru vysokou hokejkou.
    Nájazd zakončený faulom.
     
    24:49
    Richard Rapáč sa dostal do brejkovej pozície, natlačil sa z ľavej strany, forhendom si prikryl puk, zakončil, no ešte pred strelou ho fauloval Dušan Milo, ktorý odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    23:38
    Ľuboš Bartečko odchádza na trestnú lavicu za seknutie, a to znamená presilovú hru pre hostí. Prvú v tomto zápase.
     
    23:26
    Teraz sa popradskí hráči ocitli v nebezpečenstve, keď Mráz spoza brány prihral pred bránkovisko na hokejku Miroslava Kováčika, Kostúr vyšiel trošku ďalej než by mal, no puk dokázal napokon prikryť.
     
    14:02
    Druhá presilová hra v poradí pre Poprad. Matis hľadal pred bránou Štraucha, no toho hákoval obranca Martin Guoth, ktorý odchádza na trestnú lavicu.
    Zaujímavá pozícia ostala nevyužitá.
     
    13:20
    Nádherná kombinácia Popradu! Takáč vybojoval puk v rohu klziska, posunul ho do medzikružia Rapáčovi, ten ešte nakrátko sklepával Matúšovi Paločkovi, no ten z tesnej blízkosti trafil len do Lakosilovej výstroje!
     
    11:47
    Ľuboš Bartečko získal dobrú rýchlosť po ľavom krídle, natlačil sa pred bránu, no strieľal mimo brány!
     
    05:58
    Prvú presilovku si zahrajú domáci. Na trestnú lavicu odchádza Jakub Ručkay, ktorý sa dopustil hákovania.
     
    02:42
    Po chybnej rozohrávke Nitry sa k puku v medzikruží dostal Peter Boltun, ktorý nekompromisne pálil, ale Lakosil dokázal jeho strelu betónom vyraziť!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 63. Rapáč (Kasík, Matis)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Kurali, Suchý – Dinda, Fabian ("A")- Malina, Kasík – Pitka, Makovský – Hvila, Bartečko ("A"), T. Sýkora – Kroták ("C"), Takáč, Paločko – Rapáč, Paukovček, Matis – Štrauch, Boltun, Gápa
    HK Nitra: Lakosil (Cibuľa) – M. Novák, Ordzovenský – Nádašdi, Guoth – Milo ("A"), Klož – Tománek, Stümpel ("C"), H. Ručkay – Mráz, Kováčik ("A"), Pupák – J. Ručkay, Štefanka, Slovák – Piačka, Lelkeš, Bajtek

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Rastislav Gajan, Tomáš Holienka

    Diváci: 1417
    bahis siteleri