Chabarovsk – Omsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Vladivostok – Barys 4:2 (kon.) | Atlant – N.Novgorod 3:1 (kon.)
Minsk – Čerepovec 3:4 (0:1 po s.n.) | Záhřeb – CSKA Moskva 2:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Amur Chabarovsk
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 18.09.2014, 10:00 • Platinum Arena Zolotoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí získávají cenné vítězství, a to díky DMITRIJI LUGINOVI, který rozhodl v samostatných nájezdech o osudu duelu.
     
    62:57
    Lodivod Amuru si vyžádal oddechový čas.
     
    62:57
    Kritická situaci pro hosty. Za hákování je vyloučen Vladimir Pervušin (OMS). Jak se Avangard s touto situací vypořádá?
     
    61:22
    Slibnou příležitost měl Jesse Niinimaki, který se prohnal mezi dvěma beky Avangardu. V rothodující chvíli mu ale kotouč utekl. Hrát tak může opět Omsk.
     
    56:24
    Domácí budou mít dobrou příležitost k rozhodnutí utkání. Za držení je vyloučen Anton Kurjanov (OMS).
    Sergej ŠIROKOV - 1:1
     
    51:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk se nakonec přece jenom prosadil. SERGEJ ŠIROKOV dobře clonil před domácí brankou, načež tečoval kotouč letící od modré čáry. Utkání je tak znovu otevřené na obě strany. Asistence: Alexander Popov.
     
    50:56
    Opět se bude vylučovat na domácí straně. Za držení odchází za katr Tommi Taimi (CHA). Zvládne soudržná domácí družina i další kritickou situaci.
     
    49:53
    Avangard se nepřesnou přihrávkou sám vyhnal do středního pásma, což neodvrátila ani pohotová Kulikova reakce. Puk již byl za modrou čarou, proto se píská postavení mimo hru.
     
    48:20
    Bude se vylučovat, přesilová hra pro Omsk. Za hákování putuje na trestnou lavici Ruslan Baškirov (CHA). Domácímu útočníkovi se tento výrok příliš nezamlouvá.
     
    41:50
    Paršin chtěl využít Širokovovu přesnou přihrávku, avšak z ideální pozice poslal puk vysoko nad. Toto může hostující družinu velmi mrzet.
     
    40:00
    Dmitrij Lugin (CHA) dostává dvě minuty za držení hole, Avangard zahájí třetí část dvojnásobnou přesilovou hrou.
    Alexander JUNKOV - 1:0
     
    39:12
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A domácí se nakonec přece jenom prosazují. Od modrá čáry vypálil tvrdě Kirill Safronov, jehož dělovku tečoval za Kostinova záda ALEXANDER JUNKOV. Hostující brankář byl bezmocný. Asistence: Kirill Safronov.
     
    38:17
    Chabarovsk má velkou příležitost, hosté jdou do tří! Držením se provinil Denis Kuljaš (OMS). Pokud chtějí domácí udeřit, je právě toto ideální příležitost.
     
    38:01
    Bude se ale trestat. Jevgenij Kulik (OMS) to poté přehnal s agresivitou, a tak putuje na trestnou lavici za hrubost. Další příležitost pro zatím bezzubý Amur.
     
    33:20
    Taimiho nahození od modré čáry mířilo mimo tři tyče. Kostin si jej raději pohlídal a kotouč srazil do ochranné sítě. Bude se vylučovat, tentokráte si zahrají přesilovou hru hosté. Marcel Haščák (CHA) dostává dvě minuty za držení.
     
    32:03
    Nejspíše jsem to zakřikl, hosté se nejen osvobodili, dostali se navíc do velké šance. Pervušin se poněkud kostrbatě protlačil až před Borisova, kterého ale přízemním švihem nepřekonal.
     
    30:45
    Následovat bude přesilová hra Chabarovsku. Anton Kurjanov (OMS) je potrestán za podražení. Pokud ale bude početní výhoda stejného rázu jako předchozí, nemusí se Omsk ničeho obávat.
     
    25:06
    Tak to byla obrovská příležitost Amuru. Alexandr Junkov uháněl po špatném střídání hostí zcela sám na Kostina. Naznačil střelu, rozhýbal brankáře, načež zkoušel propasírovat touš mezi betony Kostina. Hostující strážce svatyně je ale sklapl včas.
     
    23:50
    Bude se vylučovat, za podražení ptuje na lavici hanby právě Tom Wandell (OMS), který přehnal aktivitu v útočném pásmu. Zlepší domácí hru v početní výhodě?
     
    23:11
    Velkou příležitost měl Tom Wandell, který využil díry v defenzivě Amuru. Švih z mezikruží ale opět pozorného Borisova nepřekonal. Rozdíl v herním pojetí obou celků je markantní.
     
    19:15
    A hosté opět startují svou ofenzivu, kterou navíc podpoří trest domácích. Sekáním se provinil Sergej Těrjajev (CHA). Nyní můžeme nejspíše očekávat více vzrušení.
     
    16:45
    Amur si zahraje v početní výhodě. Za držení putuje za katr Denis Kuljaš (OMS). Přibrzdí Chabarovsk dosavadní převahu hostující ekipy?
     
    13:13
    Pěrežogin si vybruslil do ideální střelecké pozice levého kruhu, načež ostře vypálil. Borisov vynikajícím zákrokem tento pokus eliminoval. Solidní příležitost Avangardu, který se navzdory převaze stále nemůže prosadit.
     
    03:38
    Bude se poprvé vylučovat, dvě minuty za držení dostává domácí Alexandr Junkov (CHA). Jak hosté s touto možností naloží?

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 40. Safronov, 65. Lugin – 52. Širokov (Popov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Širokov (OMS)
    1:0   Haščák (CHA)
    2. série:
    1:1   Sobotka (OMS)
    2:1   Lugin (CHA)
    3. série:
    2:1   Paršin (OMS)


    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Ježov, Kurbatov, Taimi, Pěretjajev, Safronov, Těrjajev – Niinimaki, Fisenko, Špirko, Baškirov, Tarasov, Miklík, Lugin, Junkov, Haščák, Litovčenko, Orlov, Abramov, Železnov
    Avangard Omsk: Kostin (Barulin) – Ljamin, Vasiljev, Gustaffson, Kuljaš, Kulik, Dervuk, Pivcakin – Berdnikov, Sobotka, Pervušin, Lemtjugov, Kurjanov, Širokov, Popov, Pěrežogin, Kalinin, Mozer, Wandell, Ivanov

    Rozhodčí: Kadyrov, Zacharov – Parfjonov, Sysujev

    Diváci: 5650
    bahis siteleri